Moderator: Benq

Šta znači iskustva sa signalom mob net? Koje područje? Nisi mislio na BiH
Da li je potrebno, poput nekih boxova tog tipa, postaviti vanjsku SMA antenu ili je dovoljna integrisana ? Ovo iz razloga što prijatelj odnosno penzionisani kolega bi to koristio na vikendici za IPTV, a Haloo signal jedini je dovoljno dobar (eronet) na toj poziciji ... Geografska lokacija objekta, u kotlini, okruženo visokom šumom, sa pravcem i čistinom u smjeru eronetovog čvora ... I naravno, ukoliko bi se stavila druga SIM kartica osim eronetove da li bi radila, bez ukucavanja NCK ili kojeg već koda ? Mislim da bi Haloo trebao raditi jer sam kod prijatelja,koji je kupio zaključani telefon na eronetovu mrežu,vidio da Halo kartica normalno radi .bitangeIprinceze wrote: ↑25/01/2022 17:45Šta znači iskustva sa signalom mob net? Koje područje? Nisi mislio na BiHMože se koristiti bilo koja kartica ako znaš konfigurisati.
Pa vidiš da im je na naslovnoj fotografiji logo msat.
Citao sam komentare i tek poslije primijetih da je msat u pitanju. Ne znam iz kojeg razloga ovaj naziv stranice kad vise vuce na prodavace na 'crno', zato mi je i bilo cudno.
Mogao si barem procitati.MikroKosmosMegaEarth wrote: ↑22/02/2022 10:02 Pocelo je
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/vu ... aka/374723
Ipak, oni Eronetovi pretplatnici koji imaju dodatni paket usluga, koji se plaća desetak konvertibilnih maraka, u koji su uključeni svi kanali Arena sporta, bili su u mogućnosti gledati sve navedene utakmice. Međutim, u osnovnom televizijskom paketu BH Telecoma, koji je desetak maraka jeftiniji od onog Eronetovog, nalaze se svi kanali Arena sporta. Možemo, dakle, govoriti o gruboj diskriminatornoj politici prema brojnim pretplatnicima Eroneta.
Provjeri dostupnost
Hvala ti puno, ali nažalost nedostupno...MTV wrote: ↑23/02/2022 17:34Provjeri dostupnost
https://www.logosoft.ba/provjera-dostupnosti
Paketi samo NETa idu od 17,55 KM za 16 Mbps pa na vise....
Ako je dostupno dacu ti broj agenta da prikljucak izvse u roku 24 sata![]()
...BH Telekom primarno posluje na dijelu tržišta sa manje-više dva puta većim brojem stanovnika. A, uprkos tome, Mtel je za samo šest meseci uspeo da poraste i da postane vrednosno veći na berzi od samog BH Telekoma, da poveća vrednost svojih akcija za 300 miliona iliti za 60,6 odsto.
Nisam ekspert za berze i tu temu ali ako je vrijednost mtela prema berzifusion_ba wrote: ↑25/02/2022 17:03 "Mtel najvrednija telekomunikaciona kompanija u BiH"
...BH Telekom primarno posluje na dijelu tržišta sa manje-više dva puta većim brojem stanovnika. A, uprkos tome, Mtel je za samo šest meseci uspeo da poraste i da postane vrednosno veći na berzi od samog BH Telekoma, da poveća vrednost svojih akcija za 300 miliona iliti za 60,6 odsto.
https://www.nezavisne.com/ekonomija/pri ... BiH/706456
Pa nije samo broj dionica x vrijednost. Tu se gleda aktiva, pasiva, prihod, dobit, zaduženost, broj trećih firmi unutar grupacije i njihovo poslovanje itd itd.
Nije baš. Tržišna kapitalizacija je broj dionica pomnoženo sa vrijednošću jedne dionice. Onaj link govori o tržišnoj kapitalizaciji.Tesla Edison wrote: ↑27/02/2022 12:31Pa nije samo broj dionica x vrijednost. Tu se gleda aktiva, pasiva, prihod, dobit, zaduženost, broj trećih firmi unutar grupacije i njihovo poslovanje itd itd.
Nisam ni ja ekspert, ali znam da baš puno faktora utiče na konačnu ocjenu.