ovi iz Eroneta nisu u stanju napraviti običnu apliakciju za postpaid pretplatnike, a gdje nesto vise. odavno su trebali biti prodani
BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Moderator: Benq
-
starboy018
#1101 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
-
1Dante1
-
bogata_sirotinja
#1103 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Sve se nešto vrti priča o prodaji SBB/Telemach BiH-CG ali ja sve ne želim da vjerujem u to...
Pogotovo ne želim da vjerujem da bi potencijalni kupac u BiH bio BH Telekom.
O famoznih 10-12 mjeseci usluge po 1KM mislim da u budućnosti, možemo samo sanjati.
Takve akcije su bile dok je m:tel davao i šakom i kapom da privuče korisnike na svoju m:sat uslugu. Zatim je TotalTV slavio jubilej pa je bio tih akcija ali mislim da, 6mj. po 1KM će biti maximum ako ne i manje u neko dogledno vrijeme.
Ali mi opet nikako ne ide u glavu moguća prodaja dijela UG, pogotovo što su u poslednje vrijeme sve svoje usluge stavili pod jedan brend EON.
Ja bih više volio da Telemach kupi ili Eronet ili BH Telekom pa da tako dobijemo i mobilnu telefoniju ali želje su jedno a sušta realnost je drugo...
Pogotovo ne želim da vjerujem da bi potencijalni kupac u BiH bio BH Telekom.
O famoznih 10-12 mjeseci usluge po 1KM mislim da u budućnosti, možemo samo sanjati.
Takve akcije su bile dok je m:tel davao i šakom i kapom da privuče korisnike na svoju m:sat uslugu. Zatim je TotalTV slavio jubilej pa je bio tih akcija ali mislim da, 6mj. po 1KM će biti maximum ako ne i manje u neko dogledno vrijeme.
Ali mi opet nikako ne ide u glavu moguća prodaja dijela UG, pogotovo što su u poslednje vrijeme sve svoje usluge stavili pod jedan brend EON.
Ja bih više volio da Telemach kupi ili Eronet ili BH Telekom pa da tako dobijemo i mobilnu telefoniju ali želje su jedno a sušta realnost je drugo...
- Peacean
#1104 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Meni uopšte nema ni smisla da prodaju, ako već zbog EU pravila ne mogu da ih drže u matičnoj kompaniji onda više smisla ima da osnuju sestrinsku kompaniju koja će držati BiH i Srbiju.
- escobar__
#1105 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
U svakom slučaju će se njime upravljat iz Srbije bila to sestrinska firma ili neko drugi.
Iz Sarajeva neće sigurno.
Iz Sarajeva neće sigurno.
-
1Dante1
#1106 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Dosta kompanija se rjesava non eu i grade jedinstveno trziste. Jos jedna velika i monopolisticka firma se prodaje bas radi toga. (ne smijem javno).
-
bogata_sirotinja
#1107 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Bome... Gdje ima dima, ima i vatre...
https://www.ekapija.com/news/4947627/pp ... ited-grupe
https://www.ekapija.com/news/4947627/pp ... ited-grupe
- help_desk
#1108 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Odluka o prodaju nonEU portfolia je donesena, čeka se samo kupac i završetak procesa. Nemam informaciju šta će biti sa Junajted kanalima.
- Sanjarko
#1109 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Palo jutros sve ovdje od Eroneta, pa samim tim nema ni Haloo, nema čak ni televizije.
Da ne čaprkaju Vlašić ili nešto slično, s BH telecom s javljam.
Da ne čaprkaju Vlašić ili nešto slično, s BH telecom s javljam.
- ElRe
#1110 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
https://www.yettel.rs/webshop/sr/Privat ... ettel_tv_m
Da li je neko probao funkcionalnost u BiH? Da li je većina kanala nedostupna u BiH?
Da li je neko probao funkcionalnost u BiH? Da li je većina kanala nedostupna u BiH?
- mirota
#1111 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
ja ga imam i jako dobro radi, moras koristiti VPN i rade svi kanali, bez VPN nista...prezadovoljan, super interface, lako se kreces medju kanalima, ima catchup koji radi odlicno tj gledanje unazad, sinoc gledao SAR Zrinjski na Arena 9 i fino prosloElRe wrote: ↑30/11/2024 07:19 https://www.yettel.rs/webshop/sr/Privat ... ettel_tv_m
-
Paradox76
#1112 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Da li neko ima problema sa Moja TV aplikacijom na mobitelu?
- ElRe
- mfa_secure
#1114 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Priča da BH Telecom kupuje Telemach nije tačna.
Možda su se raspitivali, sastančili, ali ništa više od toga.
Prvo BHT nema tih para. Mislim ima, ali nema izdvojeno za tu namjenu.
Da bi se izdvojio iznos, prvo saglasnost treba dati upravni odbor, zatim nadzorni, skupština dioničara i na kraju vlasnik. Vlasnik je Vlada FBIH i ta tačka nije nikad bila na dnevnom redu, niti ima naznaka da će ikad biti.
Kad sve to prođe, mora se raspisati tender za kupovinu/spajanje drugog pravnog lica, u ovom slučaju Telemacha, gdje se mora omogućiti da više pravnih subjekata dostavi ponude, između ostalog i UG.
Sve to da se desi, to je par godina procedura, rokova, žalbi....
Sad za sad nema nikakvih naznaka da je Telemach i SBB uopšte idu na prodaju, a sve i ako ima, to sigurno neće biti BHT.
Da bi se izdvojio iznos, prvo saglasnost treba dati upravni odbor, zatim nadzorni, skupština dioničara i na kraju vlasnik. Vlasnik je Vlada FBIH i ta tačka nije nikad bila na dnevnom redu, niti ima naznaka da će ikad biti.
Kad sve to prođe, mora se raspisati tender za kupovinu/spajanje drugog pravnog lica, u ovom slučaju Telemacha, gdje se mora omogućiti da više pravnih subjekata dostavi ponude, između ostalog i UG.
Sad za sad nema nikakvih naznaka da je Telemach i SBB uopšte idu na prodaju, a sve i ako ima, to sigurno neće biti BHT.
-
Modulator123
#1115 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Pozdrav. Da se ne vracam retroaktivno i sve citam,u zurbi sam da izaberem operatera,molim vas da mi napisete kojim operaterom ste najzadovoljniji. Tv kanali i net su mi najbitniji. Hvala i lp
- ElRe
#1116 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
MojaTV preko optike.Modulator123 wrote: ↑26/12/2024 07:49 Pozdrav. Da se ne vracam retroaktivno i sve citam,u zurbi sam da izaberem operatera,molim vas da mi napisete kojim operaterom ste najzadovoljniji. Tv kanali i net su mi najbitniji. Hvala i lp
Inače, Telemach.
-
bogata_sirotinja
#1117 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
@help_desk
Neki nagovještaj ko je kupio Telemach BiH?
Neki nagovještaj ko je kupio Telemach BiH?
-
bob_1921
#1118 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
pa vjerovatno nema al tu ide kredit prepostavljam eu neki moze proci sa svojim ucescem neki procenat .. vjerovatno treba ta procedura tj saglasnost vlasnika jer je dd a vlada vecinski al za razgovore tajnost i slicno sto da ne .. uprava je ta koja rukovodi procesima mogu pregovarati i biti zainteresovani .. pa nece ici preko tendera prodaja i javnih nabavki nema tu zalbi ko bude zainteresovan dostavit ce ponudu vlasnici ce procjeniti najbolju i to je to :D prepostavljam rak je jedini koji ce razmatrati dozvolu za kupovinu tj da li ce odobriti ili ne ..mfa_secure wrote: ↑17/12/2024 12:19 Priča da BH Telecom kupuje Telemach nije tačna.
- ElRe
- mfa_secure
#1120 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Može se BHT raspitivati, sastančiti,.. kao što sam i napisao, ali kupiti ne mogu. Niti imaju toliko para (nije to fizičko lice da tako lako dobije kredit) niti im procedure idu na ruku.bob_1921 wrote: ↑30/12/2024 13:48pa vjerovatno nema al tu ide kredit prepostavljam eu neki moze proci sa svojim ucescem neki procenat .. vjerovatno treba ta procedura tj saglasnost vlasnika jer je dd a vlada vecinski al za razgovore tajnost i slicno sto da ne .. uprava je ta koja rukovodi procesima mogu pregovarati i biti zainteresovani .. pa nece ici preko tendera prodaja i javnih nabavki nema tu zalbi ko bude zainteresovan dostavit ce ponudu vlasnici ce procjeniti najbolju i to je tomfa_secure wrote: ↑17/12/2024 12:19 Priča da BH Telecom kupuje Telemach nije tačna.
Sad za sad nema nikakvih naznaka da je Telemach i SBB uopšte idu na prodaju, a sve i ako ima, to sigurno neće biti BHT.prepostavljam rak je jedini koji ce razmatrati dozvolu za kupovinu tj da li ce odobriti ili ne ..
Mislim da je Yettel kupio cijelu UG, ali uskoro će se znati više.
- semsasuljakovic
#1121 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Da li je Yettel u sukobu sa Telecom Srbija tj. da li možemo očekivati Arene na Yetellu?
-
starboy018
#1122 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
u Srbiji su Arene u Yettel ponudisemsasuljakovic wrote: ↑30/12/2024 14:28 Da li je Yettel u sukobu sa Telecom Srbija tj. da li možemo očekivati Arene na Yetellu?
SK nije
- help_desk
#1123 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Yettel je kupio samo SBB - Srbiju i Telemah CG.
Telemach BiH je dogovoren, čeka se odobrenje i paraf od vlasnika i sl. Sve je nekako tajno, neću da potvrđujem kupca.
Ogromno iznenađenje, mimo svih očekivanja.
I raspad Šolakovog 10ogodišnjeg rata sa državom.
Za korisnike će biti dobro.
Najveću knedlu će progutati novinari UM SRB.
Telemach BiH je dogovoren, čeka se odobrenje i paraf od vlasnika i sl. Sve je nekako tajno, neću da potvrđujem kupca.
- Peacean
#1124 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Što voliš da nas mučiš neizvjesnošću 
-
starboy018
#1125 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
jel se zna bar je li neki od operatera koji već posluju u BiH?help_desk wrote: ↑30/12/2024 14:45 Yettel je kupio samo SBB - Srbiju i Telemah CG.
m:tel otpada jer mala je sansa da im konkurencijsko vijece to dopusti, Eronet nema para (osim ako se ne ubaci Deutsche Telekom/Hrvatski Telekom), sto jedino ostavlja BH Telecom, ako je rijec o operateru iz BiH (iako je i to pitanje za konkurencijsko vijece)