Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haman je priključak bio u visini cijene jedne krave.
A znam da je i u ratu puška koštala u visini cijene jedne krave.
Dosta ljudi prodali kravu da kupe pušku.
Ti si neki mazohista, toliko problema sa uslugom i jos uvijek je koristiš , fenomen. Što je najgore jedino mozes imati uslugu od telekoma jer konkurenciji je stalo do tvog sela ko do lanjskog snijega. Telekom je ulozio pare da ti dovede mrežu , a ti tako, niije to lijepo od tebe nimalo. Kad ti dođe neki bolji operater ovome se zahvali i pređi, samo nemoj guzicom vrata zatvoriti jer mozda budeš htio da se vratiš.
"Telekom je ulozio pare da ti dovede mrežu"
Ovo baš i nije tacno, npr sjecam se da su moji roditelji 85-88 godine masno platili telefonski prikljucak tada dinara bivše države Jugoslavije, a evo 2021 ne sjecam se nekoj novoj instalaciji na kuci od tada
Druga stvar optiku negdje provlace banderama, što znaci nije stvar ne mogu tu kopati vec nece da ulažu.
Ja mislim da nije sve vezano za uslugu na kući kod korisnika, ima valjda nešto i na drugoj strani u telekomu. A ne sjećam se ni da je bio internet kad su tvoji roditelji 85-88 masno platili priključak
-Chesterfield- wrote: ↑02/10/2021 20:05
Uglavnom, vazda je mjerilo bila neka krava.
A danas je priključak jedna marka, nismo placali ni kopanje ni kablove nista kad su optiku dovodili. Oni stari kablovi koje smo masno platili nekada su otisli u istoriju.
-Chesterfield- wrote: ↑02/10/2021 20:05
Uglavnom, vazda je mjerilo bila neka krava.
A danas je priključak jedna marka, nismo placali ni kopanje ni kablove nista kad su optiku dovodili. Oni stari kablovi koje smo masno platili nekada su otisli u istoriju.
Pa ne znam baš da li će ti priključiti za marku?
Znam da mi je radni kolega napravio kuću odmah do kuće njegovog oca. I tražio priključak, a oni ga ulovili da iskopa kanal.
Stvarno ne znam kakva je sada praksa?
Ja se sjećam prije rata, po tešanjskim selima su ljudi sami kopali kanale da bi imali fiksni telefonski priključak. Ono podijelili su sebi dionice a nakon rata se prešlo na "vazdušni saobraćaj" i priključak je bio papreno skup.
Pa ne znam baš da li će ti priključiti za marku?
Znam da mi je radni kolega napravio kuću odmah do kuće njegovog oca. I tražio priključak, a oni ga ulovili da iskopa kanal.
Stvarno ne znam kakva je sada praksa?
Pa moguće, nama kad su radili tada su radili cijelu mrežu nije se nista placalo, e sad ako bi se sada neko pojavio naknadno ne znam kako bi to islo. A ja bih sebi radije iskopao, nego da mi kablove po fasadi i po krovu kače
"Telekom je ulozio pare da ti dovede mrežu"
Ovo baš i nije tacno, npr sjecam se da su moji roditelji 85-88 godine masno platili telefonski prikljucak tada dinara bivše države Jugoslavije, a evo 2021 ne sjecam se nekoj novoj instalaciji na kuci od tada
Druga stvar optiku negdje provlace banderama, što znaci nije stvar ne mogu tu kopati vec nece da ulažu.
Ja mislim da nije sve vezano za uslugu na kući kod korisnika, ima valjda nešto i na drugoj strani u telekomu. A ne sjećam se ni da je bio internet kad su tvoji roditelji 85-88 masno platili priključak
Bravo care kužiš
Bakar care bakar telefonske žice ti je danas fiksni, internet i mojatv valjda si skontao
Bravo care kužiš
Bakar care bakar telefonske žice ti je danas fiksni, internet i mojatv valjda si skontao
Valja care valjda nešto i na te bakarne žice zakačiti kužiš? Ili si i centralu za moju tv i internet kupio 80- tih?
Valja care valjda nešto i na te bakarne žice zakačiti kužiš? Ili si i centralu za moju tv i internet kupio 80- tih?
Bravo vidiš, šta su uradili 80-tih to i dan danas vuce sve ovo.
Ništa nisu kopali, spajali, popravljali
One male tanke žice ispod zemlje u mojoj ulici i dan danas koriste
Možda su oko centrale nešto radili al na mojoj kuci u ulici 400-500 metara nisu ništa novo dodali
Možda su oko centrale nešto radili al na mojoj kuci u ulici 400-500 metara nisu ništa novo dodali
Sreca pa imas i te male žice ispod zemlje, inace ne bi imao ništa.
Sreca pa imas i te male žice ispod zemlje, inace ne bi imao ništa.
Moze li se nekako na ovoj mojawebtv za druge mreze vratiti snimak na pocetak ako si zakasnio?
Sve sto uspjevam je da se vratim na onaj momenat kad sam dosao.
drug_profi wrote: ↑02/10/2021 22:08
Moze li se nekako na ovoj mojawebtv za druge mreze vratiti snimak na pocetak ako si zakasnio?
Sve sto uspjevam je da se vratim na onaj momenat kad sam dosao.
Za događaj koji se trenutno dešava, ne. Moze se vratiti za događaje koji su prethodno zavrsili i njih mozes kao video snimak klizati
Inace ove godine RAK katastrofa, danas 03.10.2021 ,a nisu objavljivani nikakvi podaci za telekomunikacije. Posljednji podaci su za Q1 ,a mi ulazimo u Q4 ...
Preveslaše me prije par dana
Usao na stranicu njihovu, Moja Web TV, u ponudi 1 mjesec Moje Web TV za 5 KM, dobije se 100GB za stream.Sumnjivo mi je to bilo, previse jeftino ali rekoh hajde da probam ja to, streamat cu preko TV-a. Registrujem se, kupim taj 1 mjesec, pokusam da se konektujem i dobijam poruku da nisam pretplacen. Ponovo udjem na stranicu BHT i na dnu stranice vidim da moram da se pretplatim, 1 mjesec kosta 9,95 ili koliko vec
Tako da su me lagano pustili da kupim nesto za sta nemam pretplatu
PaulTracy wrote: ↑04/10/2021 10:45
Usao na stranicu njihovu, Moja Web TV, u ponudi 1 mjesec Moje Web TV za 5 KM, dobije se 100GB za stream.Sumnjivo mi je to bilo, previse jeftino ali rekoh hajde da probam ja to, streamat cu preko TV-a. Registrujem se, kupim taj 1 mjesec, pokusam da se konektujem i dobijam poruku da nisam pretplacen. Ponovo udjem na stranicu BHT i na dnu stranice vidim da moram da se pretplatim, 1 mjesec kosta 9,95 ili koliko vec
Koji imas bh mobile broj/paket ,a koji si aktivirao ?
PaulTracy wrote: ↑04/10/2021 10:45
taj od 5 KM ti je da koristis preko 4G mreze mobitela, a ovaj sto ti trazi vjerovatno si bio nakacen na telemach mrezu i zato ti je trazio da platis 9,95 KM