kakabanja213 wrote: ↑01/10/2021 20:06Zcanicno pitam bar jednom godisnje, nezvanicno jednom mjesecno jer mi poznanik radi upravo na tome, a stan do mog je sin bivseg direktora direkcije Mostar, inace prof na elektroteh fakultetu pa se mozemo reci i vise raspituje, ali izgleda po "sluzbenoj duznosti" mora biti na telecomu. Kad on gleda Netflix dijete mu je na mojoj mrezi da moze igrati igrice. Ako je to napredak onda ...
BHTelecom
Moderator: Benq
-
kakabanja213
#4376 Re: BHTelecom
- dend
#4377 Re: BHTelecom
Ne slazem se. Bitno je da se FTTH mreza siri, nebitno gdjekakabanja213 wrote: ↑01/10/2021 20:09Eto englezi prvo pokriju centar Sefilda pa onda ostalo. Pa normalno je iz vise razloga da se centar "Sarajva" prvo pokrije.dend wrote: ↑01/10/2021 20:02
Ako me citira, naravno da cu odgovoriti. Ima se bhTu brdo stvari kritikovati i to od vlasnika, vodstva i visoke politike pa do odabira boja na reklamama, korisnicke opreme i cijene paketa ali osporavati da je sirenje FTTH mreze nesto pozitivno ... ili ona "ali u centru sarajva"
-
kakabanja213
#4378 Re: BHTelecom
Naravno da je bitno gdje ces učoziti pare. Samo BHT nije bitno hoce li te pare izvuci za dvije ili dvadeset godina. Zato i jesmo tu gdje smo. Kad svaki sefic prvo pokriva svoje selo. Bez ikakve namjere da uvrijedim ikoga, da se razumijemo.dend wrote: ↑01/10/2021 20:23Ne slazem se. Bitno je da se FTTH mreza siri, nebitno gdjekakabanja213 wrote: ↑01/10/2021 20:09
Eto englezi prvo pokriju centar Sefilda pa onda ostalo. Pa normalno je iz vise razloga da se centar "Sarajva" prvo pokrije.
- PlusSA
#4379 Re: BHTelecom
Ne citaš moje postove drug, prelistaj pa naci ces odgovor.kakaljin wrote: ↑01/10/2021 19:20Pa zar si ti jos uvijek na bhtelecomu, zar nisi promjenio opratera koji ti moze ponuditi ono sto zelis i vece brzine internetaPlusSA wrote: ↑01/10/2021 18:52
Dzaba se lomiš drug na forumu, odavno smo digli ruke od bhtelecoma jer nisu sposobni da poprave stanje mreže. Gule bakar godinama i maksimum je 10mbps vecini korisnika.
Iskreno dobro ti je rekao ako nisi zadovoljan, cim istekne ugovor pravac šalter i odjavit usluge.
Imamo svi barem 2-3 alternative pa malo vidi konkurencija šta nudi![]()
NAŽALOST SAM JOŠ KOD BAKRENIH
- dječak sa šibicama
#4380 Re: BHTelecom
Bas se pretrgose za nove korisnike, mene jos niko nije zvao evo prodje i druga sedmica, danas zovnem telekom vec je prica kako se prikljucak ceka puuuuno dugo, kao mora podizvodjac da izadje na teren da bi provukli kabal od stubista kroz moj stan, to je nekih par metara kabla na sta cu cekati ko zna koliko, dabogda da i u oktobru dodju.
Veca sam ja budala sto sam ocekivao ista vise i bolje od stranacke firme.
- PajaELdin
#4381 Re: BHTelecom
Puno je njih ovdje na Telecomovim krilima, samo sto se prave da nisu. Na bakru biti u 2021 godini je van svake pameti. BiH je stvarno ogromna zemlja, pa je tesko pokriti optikom, to iziskuje ogromne troskove i vrijeme. Dajete majke vam ne ofirajte se. Pa monteri im se sami zale i kukaju kako im narod psuje, vraca opremu bez placanja penala, pucaju se tuzbe itd. Telecom je daleko od konkurencije i to debelo, najvljene promjene idu presporo, ako ikad i dodje do istih. Sreca njihova pa se odigra ova situacija u Srbiji izmedju SBB-a i Telecoma Srbije. Mislim da je Telecom tu najvise profitirao, da vidimo kako ce unaprijediti uslugu od tolikih para i novih korisnika.
BTW ljudi se masovno okrecu uzimanju Android Boxova i sebi namjestaju Kodi i ostale aplikacije za gledanje kanala, filmova i serija. Tako da bi se Telecomu moglo poljuljati rano slavlje. Svi znamo da je internet presudan u gore navedenom nacinu gledanja kanala, kao i svega ostalog.
BTW ljudi se masovno okrecu uzimanju Android Boxova i sebi namjestaju Kodi i ostale aplikacije za gledanje kanala, filmova i serija. Tako da bi se Telecomu moglo poljuljati rano slavlje. Svi znamo da je internet presudan u gore navedenom nacinu gledanja kanala, kao i svega ostalog.
Last edited by PajaELdin on 01/10/2021 22:51, edited 1 time in total.
- PajaELdin
#4382 Re: BHTelecom
Drug nacekat ces se do maksera. Prije ce se u rog puhnuti, nego ove docekati da ti dodju na adresu bilo sta da je u pitanju. Zato ostaj tamo gdje vec jesi.dječak sa šibicama wrote: ↑01/10/2021 22:21 Bas se pretrgose za nove korisnike, mene jos niko nije zvao evo prodje i druga sedmica, danas zovnem telekom vec je prica kako se prikljucak ceka puuuuno dugo, kao mora podizvodjac da izadje na teren da bi provukli kabal od stubista kroz moj stan, to je nekih par metara kabla na sta cu cekati ko zna koliko, dabogda da i u oktobru dodju.
-
Itijevac
#4383 Re: BHTelecom
Slažem se, hvala Bogu pa ima konkurencije, pa nismo limitirani na ovaj bht, da je nema ne bi optike docekali do 2100, ipak je BIH prevelika drzava, treba to pokriti optikom sve ...PajaELdin wrote: ↑01/10/2021 22:28 Puno je njih ovdje na Telecomovim krilima, samo sto se prave da nisu. Na bakru biti u 2021 godini je van svake pameti. BiH je stvarno ogromna zemlja, pa je tesko pokriti optikom, to iziskuje ogromne troskove i vrijeme. Dajete majke vam ne ofirajte se. Pa monteri im se sami zale i kukaju kako im narod psuje, vraca opremu bez placanja penala, pucaju se tuzbe itd. Telecom je daleko od konkurencije i to debelo, najvljene promjene idu presporo, ako ikad i dodje do istih. Sreca njihova pa se odigra ova situacija u Srbiji izmedju SBB-a i Telecoma Srbije. Mislim da je Telecom tu najvise profitirao, da vidimo kako ce unaprijediti uslugu od tolikih para i novih korisnika.
- dend
#4384 Re: BHTelecom
Ja sam na bakru, kako je to van pameti bgti? Ti živiš u nekoj utopiji ocigledno ako je bakar stvar daleke prošlosti. Sta bi rekao za Belgijance, Austrijance ili cak Britance koji imaju procentualno manje optičkih prikljucaka? Oni su vjerovatno još u srednjem vijeku...PajaELdin wrote: ↑01/10/2021 22:28 Puno je njih ovdje na Telecomovim krilima, samo sto se prave da nisu. Na bakru biti u 2021 godini je van svake pameti. BiH je stvarno ogromna zemlja, pa je tesko pokriti optikom, to iziskuje ogromne troskove i vrijeme. Dajete majke vam ne ofirajte se. Pa monteri im se sami zale i kukaju kako im narod psuje, vraca opremu bez placanja penala, pucaju se tuzbe itd. Telecom je daleko od konkurencije i to debelo, najvljene promjene idu presporo, ako ikad i dodje do istih. Sreca njihova pa se odigra ova situacija u Srbiji izmedju SBB-a i Telecoma Srbije. Mislim da je Telecom tu najvise profitirao, da vidimo kako ce unaprijediti uslugu od tolikih para i novih korisnika.
Prvo se dogovori sa sobom pa vidi da li ljudi vraćaju opremu ili je puno novih korisnika.
Android boxovi se masovno prodavaju od nove godine ,a razlog nema veze sa bhT
-
sencobih
#4385 Re: BHTelecom
Red je svaki dan na telekomovim salterima, navalili ljudi da odjavljuju usluge. Posebno je to izraženo petkom nakon evropskih takmičenja i ponedjeljkom nakon ligaških takmičenja. Pojedinci su izgleda pobrkali poslovnice . Najjača je ona kao pričaju mi njihovi monteri, i rekao mi jaran 
-
ing-ecc
#4386 Re: BHTelecom
A sta mislis o uvodjenju cam modula? I bil ti kopo po Sarajevu za silne pare da te odmah angazuju al da zavrsis sve zemljane radove u kompletu? Pazi se na stari grad, hadzibajric cuva svoju opstinu ko da je suho zlato.PajaELdin wrote: ↑01/10/2021 22:28 Puno je njih ovdje na Telecomovim krilima, samo sto se prave da nisu. Na bakru biti u 2021 godini je van svake pameti. BiH je stvarno ogromna zemlja, pa je tesko pokriti optikom, to iziskuje ogromne troskove i vrijeme. Dajete majke vam ne ofirajte se. Pa monteri im se sami zale i kukaju kako im narod psuje, vraca opremu bez placanja penala, pucaju se tuzbe itd. Telecom je daleko od konkurencije i to debelo, najvljene promjene idu presporo, ako ikad i dodje do istih. Sreca njihova pa se odigra ova situacija u Srbiji izmedju SBB-a i Telecoma Srbije. Mislim da je Telecom tu najvise profitirao, da vidimo kako ce unaprijediti uslugu od tolikih para i novih korisnika.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#4387 Re: BHTelecom
mene u zadnje vrijeme peglaju telemach korisnici, haj mi "instaliraj arene", "evo kupio sam na Fejsbuku neki box kažu ima i Arene haj mi podesi", dođem tamo uvaljen im obični Android box sa kodijem ili Rokkr,a isto to su mogli instalirati na box koji već imaju.sencobih wrote: ↑02/10/2021 08:11 Red je svaki dan na telekomovim salterima, navalili ljudi da odjavljuju usluge. Posebno je to izraženo petkom nakon evropskih takmičenja i ponedjeljkom nakon ligaških takmičenja. Pojedinci su izgleda pobrkali poslovnice . Najjača je ona kao pričaju mi njihovi monteri, i rekao mi jaran![]()
Kad preporučim moju web tv za korisnike van BHT mreže samo kažu:" neću ništa njihovo nosi ih đavo"
Donekle mi je ok kad je neko stariji u pitanju,ali ježim se kad vidim da neko mlađi pojma o ovim stvarima nema.
Moram početi naplaćivati ovakve intervencije
- PlusSA
#4388 Re: BHTelecom
Što se tice interneta logicno je da su uvijek bili najsporiji, pa cak ismijavali su ih dok je internet bio ogranicen na 3GB pa 5GB ako se dobro sjecam.
Ono što smo znali kao korisnici da su se svake druge godine brzine neta povecava 256kbps na 512kbps itd itd
Nagurala je vecina do famoznih 10Mbps, i stalo je.
To je sad veliki problem jer evo koliko godina je stalo na ovome barem 5-6 godina, ne sjecam se nekom povecanju više.
Ovdje se jadimo na internet, dođe neki lik gore lupi al imaju Arene
Ono što smo znali kao korisnici da su se svake druge godine brzine neta povecava 256kbps na 512kbps itd itd
To je sad veliki problem jer evo koliko godina je stalo na ovome barem 5-6 godina, ne sjecam se nekom povecanju više.
Ovdje se jadimo na internet, dođe neki lik gore lupi al imaju Arene
-
sencobih
#4389 Re: BHTelecom
Neko ce reci casa je do pola puna, a neko da je do pola prazna. Vecina ima brzinu koju želi , a neko ce reci da vecina ima brzinu 10/1. Ja barem kada se oko sebe okrenem, vidim da je izgrađena optička mreža u mom kompletnom naselju, i putevima kojima se krecem, primjetio sam da puno naselja ima one optičke boxove po objektima. Tako da mislim da je telekom na dobrom putu sa ovim novim mrežama.
I zaboravih dodati da imaju arene
I zaboravih dodati da imaju arene
- dend
#4390 Re: BHTelecom
Stalo 10 kod tebe mozda, guraju oni i 1000PlusSA wrote: ↑02/10/2021 08:57 Što se tice interneta logicno je da su uvijek bili najsporiji, pa cak ismijavali su ih dok je internet bio ogranicen na 3GB pa 5GB ako se dobro sjecam.
Ovdje se jadimo na internet, dođe neki lik gore lupi al imaju Arene![]()
- seoBIH
#4391 Re: BHTelecom
Nesto slično kao kod mene. Sedam danak od zahtjeva, prije dva dana povučeni kablovi, nisu došli još uvijek da priključe. Tačno ne znam sta da mislim, jer ovo im je prilika da zakucaju.dječak sa šibicama wrote: ↑01/10/2021 22:21 Bas se pretrgose za nove korisnike, mene jos niko nije zvao evo prodje i druga sedmica, danas zovnem telekom vec je prica kako se prikljucak ceka puuuuno dugo, kao mora podizvodjac da izadje na teren da bi provukli kabal od stubista kroz moj stan, to je nekih par metara kabla na sta cu cekati ko zna koliko, dabogda da i u oktobru dodju.
Zašto se ne uvede pravilnik da svaki zahtjev mora biti realizovan unutar tri dana, pa makar se na glavi nasadili?
Uključiti modem, potpisati ugovor, je li to previše?
-
jasko__10
#4392 Re: BHTelecom
Nije samo par metara kabla ako je optika.dječak sa šibicama wrote: ↑01/10/2021 22:21 Bas se pretrgose za nove korisnike, mene jos niko nije zvao evo prodje i druga sedmica, danas zovnem telekom vec je prica kako se prikljucak ceka puuuuno dugo, kao mora podizvodjac da izadje na teren da bi provukli kabal od stubista kroz moj stan, to je nekih par metara kabla na sta cu cekati ko zna koliko, dabogda da i u oktobru dodju.
Kucne instalacije za njih radi koperant tebi je nalog dosao sa ovom akcijom tako da puste i za 1 mj npr tebi se biti ova akcija.
Vjerovatno imaju pun tih zahtjeva koje treba uraditi optikom a sve je do te firme koliko brzo radi,svaki korisnik koji se pusta na ftth nije samo spoji i radit ce treba uraditi i odredjena mjeranja ispitati spojne puteve izmjeriti slabljenja.Ali i pored ovoga svega slazem se da trebaju biti jos brzi i efikasni.
- seoBIH
#4393 Re: BHTelecom
Da ima 2491843 zahtjeva, angažuj dodatno ljudstvo, platit koliko treba, samo da se pokažeš kao lider. Koje je prosječno vrijeme uvođenja priključka, je li neko prati broj tih dana?
Da kažem Telemachu da produžujem ugovor, danas bi mi ga neko uručio na adresi!
Da kažem Telemachu da produžujem ugovor, danas bi mi ga neko uručio na adresi!
- PlusSA
#4394 Re: BHTelecom
Jest sigurno samo kod menedend wrote: ↑02/10/2021 09:17Stalo 10 kod tebe mozda, guraju oni i 1000PlusSA wrote: ↑02/10/2021 08:57 Što se tice interneta logicno je da su uvijek bili najsporiji, pa cak ismijavali su ih dok je internet bio ogranicen na 3GB pa 5GB ako se dobro sjecam.
Ovdje se jadimo na internet, dođe neki lik gore lupi al imaju Arene![]()
Vidim evo kako raja uživa u tih 1000 al kbps
-
sencobih
#4395 Re: BHTelecom
Bi garant. Ali lakše je staviti T komad na kabl koji je dosao preko šljiva i jabuka pa kroz prozor, nego iskopati i uraditi optičku instalaciju kroz haustor i po stanu .
- seoBIH
#4396 Re: BHTelecom
Nemoj da budeš takav. Rekoh ti da mi je optički kabal doveden u stan. Sada ide samo čekanje na priključak. Ovo je prilika da Telekom pokaže koliko moze i da vrati one koje su izgubili kad je telemach došao.
-
sencobih
#4397 Re: BHTelecom
Znam da je gadno čekanje, ali kada si dočekao da ti urade opticku instalaciju, vjeruj da ce ti se isplatiti cekanje, riješio si sve probleme. Sad je samo stvar koja ti brzina treba i koliko su spreman platiti paket, za ostalo nema ogranicenja.
- PajaELdin
#4398 Re: BHTelecom
Vidi ovih Telekomovaca sto ih brane pod svaku cijenu. Nedaj Boze reci nesto protiv, odmah za oci. Sve oni znaju, a bakar iz Titinog vakta. Ovaj inzinjer svaka mu recenica pocinje sa cam modulom, normalno kad nema argumenata pa mlati uvijek isto. Mozete ih braniti do kraja zivota, ali jedno je sigurno nikad nece imati ponudu k'o sto ima konkurencija. Evo poredjenja radi EON App - MojaWeb TV App nebo i zemlja, UNIFI zasto Telecom ne ponudi nesto slicno. Ma joook treba svaku dodatnu uslugu naplatiti. Mislim naplacuju onaj krs od Cinema TV kanala za marku hahahahahah... O cemu mi polemisemo ovdje? Neko rece u postu prije, ako treba neka angazuju jos ljudi, oni sigurno nece angazovati vise ljudi koji ce kopati, eh ako je fotelja u pitanju to svakako angazuju. Kod njih ti je parola: Kad nas budete kopali, kopajte nas u foteljama.
- dend
- dend
#4400 Re: BHTelecom
Meni je bakar iz 2009te, besplatno iskopano svima koji su tada zeljeli a prije toga islo preko stubova drvenih ...PajaELdin wrote: ↑02/10/2021 10:02 Vidi ovih Telekomovaca sto ih brane pod svaku cijenu. Nedaj Boze reci nesto protiv, odmah za oci. Sve oni znaju, a bakar iz Titinog vakta. Ovaj inzinjer svaka mu recenica pocinje sa cam modulom, normalno kad nema argumenata pa mlati uvijek isto. Mozete ih braniti do kraja zivota, ali jedno je sigurno nikad nece imati ponudu k'o sto ima konkurencija. Evo poredjenja radi EON App - MojaWeb TV App nebo i zemlja, UNIFI zasto Telecom ne ponudi nesto slicno. Ma joook treba svaku dodatnu uslugu naplatiti. Mislim naplacuju onaj krs od Cinema TV kanala za marku hahahahahah... O cemu mi polemisemo ovdje? Neko rece u postu prije, ako treba neka angazuju jos ljudi, oni sigurno nece angazovati vise ljudi koji ce kopati, eh ako je fotelja u pitanju to svakako angazuju. Kod njih ti je parola: Kad nas budete kopali, kopajte nas u foteljama.
Trenutna ponuda MojaTV je ispred tih ostalih u mnogim aspektima, da nije tako ne bi ti produzio ugovor prosli put vec bi zajedno sa bratom, stricem ili skime vec presao na tu divnu konkurenciju...