Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa eto ti odma jedna recenica ispod da imas pravo raskinuti ugovor. Znaci niko te ne moze prisiliti da koristis po novim cijenama.
A ako si jos uzeo i uredjaj pa tu dobio popust, e onda jebiga, dok je pasalao muzao si pa sad kad ljudi koriguju cijene ne pase.
Pa i ko je uzeo i uređaj može raskinuti bez plaćanja penala. Samo treba iskeširati ostatak uređaja, što je i očekivano i raskine bez problema.
Jedino ako neko nije mislio da će mu se pokloniti uređaj zbog poskupljenja, to malo sutra. Sve što je kupljeno mora se platiti po komercijalnim cijenama, a oslobođen je svih ostalih troškova prijevremenog raskida.
Isto kao i kredit. Promijene se uslovi, možeš raskinuti ugovor o kreditu, ali što si podigao, moraš odmah vratiti.
Kad naprave da ti sebi možeš prilagođavati paket prema tvojim potrebama tad' će bit extra, ovo ovako kad bubnu npr 500 SMS-ova popišaj ih, realno koji će mi
Kako naprave ove tabele da nista vise ne mozes skontati. Koliko ce mene doci sad Extra S sa popustom na 24 mjeseca? Koliko ce sada kostati ta pretplata?
Tačno je da su paketi prilično neujednačeni, ili dobiješ previše giga ili minuta. Ali kada sam tražio ostalu ponudu eronet je bio još gori po tom pitanju.
Ali meni ova promjena čak i odgovara, koristim extra net 24 mjeseca i znalo mi je zafaliti minuta, Kontam preći na extra s 24 mjeseca dobijem više minuta da interneta umjesto 24gige dobijem 14g, što mi je dovoljno.
emotivac wrote: ↑28/02/2023 09:25
Kad naprave da ti sebi možeš prilagođavati paket prema tvojim potrebama tad' će bit extra, ovo ovako kad bubnu npr 500 SMS-ova popišaj ih, realno koji će mi
Gdje ste strucnjaci za ekonomiju.
Kad to naprave i propast ce za godinu dana jer ce svako sebi naklikati da placa 10KM a ovako “moras” placati ovo sto oni nude ili se patiti sa Ultrom.
addem wrote: ↑28/02/2023 09:33
Kako naprave ove tabele da nista vise ne mozes skontati. Koliko ce mene doci sad Extra S sa popustom na 24 mjeseca? Koliko ce sada kostati ta pretplata?
18,80 (ako imaš aktiviran e-račun) + 2,70 KM, odnosno 19,80 (ako nemaš aktiviran e-račun) + 2,70 KM.
Last edited by agent_zero on 28/02/2023 10:00, edited 1 time in total.
Mishelinke wrote: ↑28/02/2023 09:10
Ma naravno, niko ništa ne koristi, niko ne troši, a da se slučajno smanjio samo 1 SMS, nego što trenutno ima u paketima, nastala bi opšta histerija i kuknjava, upravo od ovih koji lafo ništa ne koriste.
Ko im brani da ubace neki paket između Extra XS i Extra S?
Jer realno prevelika je razlika između ova dva paketa po usluzi, a mala u cijeni.
Last edited by agent_zero on 28/02/2023 09:59, edited 1 time in total.
emotivac wrote: ↑28/02/2023 09:25
Kad to naprave i propast ce za godinu dana jer ce svako sebi naklikati da placa 10KM a ovako “moras” placati ovo sto oni nude ili se patiti sa Ultrom.
Srazmjerno napraviti cijenu, neka pravila uvesti.
Ajde ti meni reci koliko mjesečno SMS-ova potrošiš ?
addem wrote: ↑28/02/2023 09:33
Pa to postoji. Zove se prepaid. Imaš pojedinačnu cijenu pola minute, imaš pojedinačnu cijenu sms.
ako sam dobro upratio iz ove tabele net bogatiji sadrzaj 300 min 45 gb to mi je super 2,7 km nije puno za ovo .. jos da poprave 4g ne znam jeste li primjetili al posljednja godina meni je sve losiji 4g sporije npr kod vucka na malti gledam im centralu jedva otvaram stranice, potez od socijalnog prema gradu takodjer kuci brzina 4g mreze 3x manja nego je bila u startu kad su pustili …
bob_1921 wrote: ↑28/02/2023 10:26
ako sam dobro upratio iz ove tabele net bogatiji sadrzaj 300 min 45 gb to mi je super 2,7 km nije puno za ovo .. jos da poprave 4g ne znam jeste li primjetili al posljednja godina meni je sve losiji 4g sporije npr kod vucka na malti gledam im centralu jedva otvaram stranice, potez od socijalnog prema gradu takodjer kuci brzina 4g mreze 3x manja nego je bila u startu kad su pustili …
Upravo tako ne bi bilo lose 45gb da ide punom brzinom bar u centru grada
Hvala drug, imaš li možda predstavu zašto ne mogu ništa sa telefona castovati na ovaj njihov Android Box. Skinuo Spotify app i sad hoću da preko telefona pustim pjesmu i pritisnem na one zvučnike, međutim uopšte mi ne izbacuje da postoji ovaj Android Box uređaj. Zna li neko o čemu se radi ili njih moram zvati, znači Chromecast ne postoji, ne mogu spojiti niti jednu app koja ima podršku za Chromecast.
Ne mozes iz razloga sto je android ukljucen na modemu u izlaz za mtv a ti si na wifi.
Mogao bi to raditi ali moras android ukljuciti u lan 1 ali tada ti ne bi radili tv kanali.
Mishelinke wrote: ↑28/02/2023 09:10
Ma naravno, niko ništa ne koristi, niko ne troši, a da se slučajno smanjio samo 1 SMS, nego što trenutno ima u paketima, nastala bi opšta histerija i kuknjava, upravo od ovih koji lafo ništa ne koriste.
Ko im brani da ubace neki paket između Extra XS i Extra S?
Jer realno prevelika je razlika između ova dva paketa po usluzi, a mala u cijeni.
Naravno. Zato da platiš taj malo skuplji a puno veći paket. To je kao sa kokicama. Male 100 g kopštaju marka, srednje 500 g koštaju 3 marke, velike 1 kg koštaju 4,5. Namjerno da bi svi kupovali velike.
Napomena za one koji zbog poskupljenja planiraju isto uraditi, prelazak košta 5 KM. Kome nije bitno da zadrži broj, a nije pod ugovorom, možda može uštedjeti tih 5 KM tako da ukine uslugu pretplate u Telecomu potpuno, a onda Ultru kupi na trafici standardno kao da prvi put kupuje SIM.
Nego, u čemu je razlika između registrovane i neregistrovane Ultre? Pitali me na šalteru koju od tih hoću, ja rekao običnu, sada čitam papire za prelazak, piše mi da je registrovana.
Dosli svi prikljucci vec bili tu, izmjerili sve dobro. Ja mislio to je to kad tek ce poslije doci neko drugi da prikljuci uslugu. Nadam se da ce do kraja smjene doci makar i meni ostavio da ja prikljucim Jer sam one odjavio i sad nemam nista
3 SMS-a mjesecno potrosim a placam paket koji ima 100 SMS poruka besplatno. Sta sad trebam se zaliti sto imam 97 SMS-ova viska?
Svejedno mi je, ne gledam uopste koliko ima SMS poruka u paketu. Ne gledam ni koliko imam minuta jer ni to ne koristim, 2 minute potrosim mjesecno a imam 100. Sto ne znaci da trebam placati 12KM paket koji ima samo internet jer samo to koristim.
Placam da imam i minute kad mi zatrebaju, ako zatrebaju, ali zato nisam uzeo paket sa 1000 minuta. Ima za svakoga ponesto.
Ako mi nadjes na svijetu bilo kojeg internet ili mobile providera koji nudi da sam sebi biras sta hoces priznajem da si u pravu. To jednostavno nije isplativo i takva firma bi bankrotirala za godinu dana.