Pa ako routeri mogu izgurati tu brzinu onda ce izgurati,nece se prepoloviti samo od sebe.bob_1921 wrote: ↑15/11/2022 14:57naravno, stan je takav debeli zidovi al rijesio sam problem mesh sistemom .. u jednom dijelu mi je preko 100 a u drugom 450kakaljin wrote: ↑15/11/2022 13:22
Imas i u telecomu 500/100 i 1000/200 brzine kao dokup na paket isto kao u telemachu
Sad je samo pitanje sta ti treba najvise
meni na wifi je ista brzina 300/40 i 500/100 na razlicitim lokacijama u cijelom stanu, tako da od brzine na wifi-u ti zavisi od routera i kakve debele zidove imas izmedju soba i pozicije routera u stanu. Meni na uvijek router otprilike na sredini stana pozicioniranna bht to bi bilo losije jer u startu imam pola brzine te a ista cijena .. a koliki su im ti paketi tj dokupi ne mogu da nadjem na stranici … al opet ne kontam akciju gb/s ako nemas u ponudi tu brzinu kod moje tv
![]()
Prepolovi se wifi zato sto manje vise svi koristimo ove sto dobijemo od provajdera a oni su smece a ti imas mesh...tako da ako je mesh sposoban prenijeti vece brzine,prenijeti ce nebitno bio ti TM ili BHT.
Kod mene brzina na wifi nikada nije veca od 40mbps sa ovih routera od provajdera ali to je dovoljno da sve radi normalno po kuci a gdje trebam punu brzinu,tu ide kablo.