trazi adapteresmajjo wrote:Izvinjavam se sto pravim novi topic ali hitno je.
E ovako, da li zna iko pravi li BHT posebno SIM karticu ali kako da pojasnim.
Recimo ja imam karticu koja ide 061 555 555 i ona je microsim ili nanosim recimo.
E ja zelim da platim i da imam novu karticu sa brojem 061 555 555 ali da je ona stara tzv. minisim kartica ona ogromna prva, da li to rade?
E OVAKVA MI TREBA ALI VISE OVAKO U KOMADU NE PRODAJU -,-
BHTelecom SIM kartica
Moderator: Benq
- semirsar
#1 Re: BHTelecom SIM kartica
- radiša
#2 Re: BHTelecom SIM kartica
odes u telekom sa certifikatom od kartice i karticom kazes sta treba i dobices,prosto ko pasulj.
- semirsar
#3 Re: BHTelecom SIM kartica
e kadli ti je taki slucaj, nejma druge do @radisu poslusasradiša wrote:odes u telekom sa certifikatom od kartice i karticom kazes sta treba i dobices,prosto ko pasulj.smajjo wrote:Ma imam ih ne valjaju za k sve kineski ispadaju ne uklapaju a bh telekom pravi trenutno simove iz tri djela dirnes ga polomi se sav ...
- radiša
#4 Re: BHTelecom SIM kartica
jarane ako ti smeta telekom kupis drugu karticu,cuj to je bhtelekom ko da su teroristi 
prave ljudi mozda ces i odmah dobit kad dodjes samo nemoj pametovat puno
Last edited by radiša on 27/05/2018 18:08, edited 1 time in total.
- semirsar
#5 Re: BHTelecom SIM kartica
ne prave oni nistasmajjo wrote:Mislis da prave tako lako?radiša wrote:odes u telekom sa certifikatom od kartice i karticom kazes sta treba i dobices,prosto ko pasulj.
Ipak uvijek se sjeti to je bht
- radiša
#6 Re: BHTelecom SIM kartica
dobijes zato sto se sad prave tako zbog telefona ali ako ti treba odes uzmes kraj price,agonijesmajjo wrote:sumnjam zato sto kad kupis standarno obicnu ultru dobijes je u tri rama u mini micro i nano to se raspada kako je nekvalitetno.. ali eto oticu pa cu vidjetradiša wrote:jarane ako ti smeta telekom kupis drugu karticu,cuj to je bhtelekom ko da su teroristi
- radiša
#7 Re: BHTelecom SIM kartica
da si nazvo call centar-podrsku dobio bi isti odgovor,lakse nazvat nego cekat ovde...
- insomnia78
#8 Re: BHTelecom SIM kartica
Pa kakve veze ima sto se raspada ni ne mora biti povezano, svakako bude u lezistu
- insomnia78
#9 Re: BHTelecom SIM kartica
Kartica je fiksirana u lezistu u samom telefonu
- insomnia78
#10 Re: BHTelecom SIM kartica
Nema sanse da odskace od pinova jer ih pritiska. Kod mene nano sim koja uopste nije fizicki povezana sa onim adapterima
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11 Re: BHTelecom SIM kartica
5 KM nova karticasmajjo wrote:Mislis da prave tako lako?radiša wrote:odes u telekom sa certifikatom od kartice i karticom kazes sta treba i dobices,prosto ko pasulj.
Ako si na pretplati gotovo za minut, dođe ti na narednom racunu 5KM
Ako si ultra pises izjavu da je tvoja kartica i to je to
Mozes ja mislim na bilo kojem pultu.. nazovi
Nove kartice dolaze u sve tri forme... Kako svi u svijetu rade, mozes izvuci nano sim, mini ili mikro... I poslije vratiti ako ti treba
-
duffy_duck
#12 Re: BHTelecom SIM kartica
Meni nikad nije ispala kartica iz ležišta za karticu.
LG G4 IMAM I SAMSUNG S9
LG G4 IMAM I SAMSUNG S9
-
wolfie
#13 Re: BHTelecom SIM kartica
Moze se dobiti stara (ne 3-u-1) verzija SIM kartice na zahtjev.
-
duffy_duck
#14 Re: BHTelecom SIM kartica
Ja sam dobio. Uz poseban neki potpis na ugovor.wolfie wrote:Moze se dobiti stara (ne 3-u-1) verzija SIM kartice na zahtjev.
-
Dr Arsla
#15 Re: BHTelecom SIM kartica
Evo u čemu je problem. Dijete čaprkalo po mobu i zaključo se sim. Kad unesem puk traži novi pin da se unese. Kad to uradim samo smanji broj pokušaja i piše preostalo vam je recimo još 4 pokušaja. U čemu je kvaka ako unesem puk i primi ga ali onda traži novi pin i ne prihvata ga 
- Quaresma
#16 Re: BHTelecom SIM kartica
onda je to do tvog telefona, sim slotovi su napravljeni tek toliko da moze sim kartica stati, mozda eventualno da uguras komadic od lista papirasmajjo wrote:Ja ali kap je dovoljna da odskoci od pinova i otkaze, uostalom nemoguce je da na 5 mob isto budeinsomnia78 wrote:Kartica je fiksirana u lezistu u samom telefonu
ja ne znam kakve si ti adaptere koristio, jedno vrijeme sam koristio alcatel idol one touch 2 koji prima samo standardni format, posto nisam imao adaptere, samo ugurao nano sim karticu i da dodje do pinova, i telefon je radio, s tim kad sam morao vaditi sim karticu naravno morao sam rastaviti telefon, ali posto nije bio komplikovan za rastaviti tako da sam isao svjesno na taj fazon koristenja sim kartice.
i ne vidim sta je problem kad vadis sim karticu iz one plastike, bukvalno prvi put da cujem da se neko zali na ovaj problem