ovo je skupo bar za mene...
BHtelecom po uzoru na MAXtv
Moderator: anex
- mrtva kokoš
#451 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
znaci ovako meni odg. paket net+moja tv ali ne i cijena 55 KM + 17% pdv-a = otprilike 65KM
-
Hendrix
#452 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Po ovome ispada da je 1MB flat ADSL 40KM, pretjeraše ga bogami.
- Globus
#453 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Kad ti je veca slika od stranice ne vidis cijelu .. na forumu .. desni klik na sliku view image ... prije 12 dana dobio zahtjev jos nisu dosli
svaka mi dala 
-
RONALDO`9
#454 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Mozel ko napisati kako ste zadovoljni s tom super tv i asdl flatom. Posto sam konto ovih dana to prikljucit 
- Globus
#455 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
RONALDO`9 wrote:Mozel ko napisati kako ste zadovoljni s tom super tv i asdl flatom. Posto sam konto ovih dana to prikljucit
Nije jos pusteno u rad ovo je eksperimentalna faza i samo oni koji su odabrani od strane telekoma to koriste bez novcane naknade ... tako da ne mozes prikljucit do pocetka komercijalne faze koja pocinje pocetkom decembra ..
-
RONALDO`9
#456 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
hvala na informacijamaGlobus wrote:RONALDO`9 wrote:Mozel ko napisati kako ste zadovoljni s tom super tv i asdl flatom. Posto sam konto ovih dana to prikljucitidol
![]()
Nije jos pusteno u rad ovo je eksperimentalna faza i samo oni koji su odabrani od strane telekoma to koriste bez novcane naknade ... tako da ne mozes prikljucit do pocetka komercijalne faze koja pocinje pocetkom decembra ..
- karanana
#457 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
sve u svemu i sad za sad: tresla se brda, rodio se mis ili jos gore.
evo imam je vec nekoliko dana pa da ukratko sumiram moje utiske:
- ukupno pusteno 37 kanala. od tih 37 kanala priblizno 7 ne radi ukljucujuci i eurosport, eurosport 2, eurosport news i 3 ili 4 HD kanala (cini mi se eurosport, zdf i jos neki njemacki kanali mozda dsf ili tako nesto).
- od ovih trenutnih 30ak koji rade nema apsolutno nista novo i interesantno. ima dosta informativnih programa (euronews, bbc news, al jazeera english, bloomberg, cnbc, deutsche welle.....). cnn-a nema, mozda ga kasnije puste.
za sada nema niti jednog edukativnog programa (discovery, history, nat geo). pretpostavljam da ce to kasnije pustiti.
ima hrpa ovih nasih programa koje vec ionako imamo na kablovskoj tipa behara i vogosce. ima rtvmo ali kad god sam prebacio oni koriste mrezu plus, tako da to vec imamo na hayatu.
tehnicki, sad za sad, veoma lose. sistem cesto koci i receiver se restarta iz pocetka. loadiranje sistema je poprilicno sporo i svaki put kad zakoci moras ukucavati neki svoj pin. slika jedno 10 puta gora nego na kablovskoj. najbolja usporedba mi je HRT1 koji mi je super na kablovskoj sa jednom od boljih kvaliteta slike. sinoc gledo milijunasa na mojatv, udunem mojutv i pojavi se kablovska slika. nebo i zemlja. tako je isto i sa svim ostalim programima. ftv je cak pravo los i skoro negledljiv sa nekakvim linijama. nista od dodatnih stvari ili ne radi ili nisu pustili. na "videoteci" imaju 3 filma na kojima pise "slobodno" kao da se mogu gledati besplatno u testnoj fazi. beze neki filmovi i ja kliknem da vidim kako ide i zakoci mi se sistem i restarta se. isti slucaj i sa neke 3 bezveze video igrice. isti slucaj i sa "record" opcijom. zakoci i moras receiver restartati.
internet opcija slicni i gori problemi. ne postoji url mjesto gdje kucas http://www.imenekog sajta......postoje vec linkovi za neke kladionice i za neke bezveze sajtove, ali ako hoces doci recimo na forum sa-x, moras otici na google link ukucati sa-x i onda strelicama ici od hyperlinka do hyperlinka. inace ekran ne pokriva cijeli vidik interneta lijevo i desno tako da ne vidim sta pise na desnoj strani i moram strelicom mrdati i to. i intenet mi je nekoliko puta zakocio.
eh jedino sto valja sto sam sinoc vidio, nisu blokirali hrt2, bila tekma dinamo-cibalia sinoc, ali to nije ni blizu negativnostima koje sam vidio. mozda je tek testni period ili pocetak, sigurno ce ovo nekad biti ok ali za sada, nakon 30. novembra ja cu im se kulturno zahvaliti i vratiti opremu.
evo imam je vec nekoliko dana pa da ukratko sumiram moje utiske:
- ukupno pusteno 37 kanala. od tih 37 kanala priblizno 7 ne radi ukljucujuci i eurosport, eurosport 2, eurosport news i 3 ili 4 HD kanala (cini mi se eurosport, zdf i jos neki njemacki kanali mozda dsf ili tako nesto).
- od ovih trenutnih 30ak koji rade nema apsolutno nista novo i interesantno. ima dosta informativnih programa (euronews, bbc news, al jazeera english, bloomberg, cnbc, deutsche welle.....). cnn-a nema, mozda ga kasnije puste.
za sada nema niti jednog edukativnog programa (discovery, history, nat geo). pretpostavljam da ce to kasnije pustiti.
ima hrpa ovih nasih programa koje vec ionako imamo na kablovskoj tipa behara i vogosce. ima rtvmo ali kad god sam prebacio oni koriste mrezu plus, tako da to vec imamo na hayatu.
tehnicki, sad za sad, veoma lose. sistem cesto koci i receiver se restarta iz pocetka. loadiranje sistema je poprilicno sporo i svaki put kad zakoci moras ukucavati neki svoj pin. slika jedno 10 puta gora nego na kablovskoj. najbolja usporedba mi je HRT1 koji mi je super na kablovskoj sa jednom od boljih kvaliteta slike. sinoc gledo milijunasa na mojatv, udunem mojutv i pojavi se kablovska slika. nebo i zemlja. tako je isto i sa svim ostalim programima. ftv je cak pravo los i skoro negledljiv sa nekakvim linijama. nista od dodatnih stvari ili ne radi ili nisu pustili. na "videoteci" imaju 3 filma na kojima pise "slobodno" kao da se mogu gledati besplatno u testnoj fazi. beze neki filmovi i ja kliknem da vidim kako ide i zakoci mi se sistem i restarta se. isti slucaj i sa neke 3 bezveze video igrice. isti slucaj i sa "record" opcijom. zakoci i moras receiver restartati.
internet opcija slicni i gori problemi. ne postoji url mjesto gdje kucas http://www.imenekog sajta......postoje vec linkovi za neke kladionice i za neke bezveze sajtove, ali ako hoces doci recimo na forum sa-x, moras otici na google link ukucati sa-x i onda strelicama ici od hyperlinka do hyperlinka. inace ekran ne pokriva cijeli vidik interneta lijevo i desno tako da ne vidim sta pise na desnoj strani i moram strelicom mrdati i to. i intenet mi je nekoliko puta zakocio.
eh jedino sto valja sto sam sinoc vidio, nisu blokirali hrt2, bila tekma dinamo-cibalia sinoc, ali to nije ni blizu negativnostima koje sam vidio. mozda je tek testni period ili pocetak, sigurno ce ovo nekad biti ok ali za sada, nakon 30. novembra ja cu im se kulturno zahvaliti i vratiti opremu.
- Globus
#458 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
ti dobio
ode ih ja nazvat i sjetit im se familije i mislim da ce tu biti prekid dolaska usluge mojatv u moju kucu a mozda ako me nanervira odjavim i adsl i sve
- Globus
#459 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Mislim da je to to .. sad cu se spremit i u postu otic i odjavit sve mamu joj meni ce spustit slusalicu 
- karanana
#460 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
cuj spustila ti slusalicu?
ma nema se tu sta raditi ni instalirati. samo ukljucis receiver u tv i u modem. fol ko neki hirurski zahvat. idi po opremu i sam postavi. ali vjeruj mi, nije neka pljacka ni u kom slucaju.
ma nema se tu sta raditi ni instalirati. samo ukljucis receiver u tv i u modem. fol ko neki hirurski zahvat. idi po opremu i sam postavi. ali vjeruj mi, nije neka pljacka ni u kom slucaju.
- Globus
#461 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
ma nedaju pito sam prosli put i kaze ona ne mogu ja po opremu otici cu danas pitati jebati ... pa spustila kad je vidjela sa kakvim informacijama raspolazem samo pita kako vi znate .. i ja podigo glas ona tu tukaranana wrote:cuj spustila ti slusalicu?
- Globus
#462 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Et otiso posvadjo se sa sefom tehnicke sluzbe jebo mu mater i reko da mi ne dolaze na vrata i cao jebala ih tv i adsl sam konto odjavit ali prije toga iso do logosofta i nemaju signala ovdje kod mene 100-injak metara ispod ima .. al et ajd .. kaze do nove godine cim mogne odjavljujem adsl
- karanana
#463 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
ma total tv ili jos bolje neki satelitski paket i to je to. jebo ovo.
- Globus
#464 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Ev gledo sam na logosofur super tv i nije lose al nije to to .. nista od svega toga jebo snimanje programa kad imam 10 programa koje mogu gledat jebo filmove u videoteci kad ih placam a na hbo besplatno gledas .. jebo tv koji placas mjesecno 25 KM a nema ni 100 kanala .. do nove godine gledam ovako na ovom resiveru thor .. a onda kad se zakljuca prebacujem se na CS pa sta bude kod nas se jedino piratski isplati gledat tv .. legalno samo te ogule a nista ne vidis ...a i ovog adsl.a od telekoma cu se otarasit cim prije i mirna bosna ...
- pametolog
#465 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
a mogao bi i neku banku opljackat ako ti fali para za zivota. Ako negdje vidis kakvu lijepu kucu, slobodno uleti u nju, uzmi je sebi. Ako vidis kakvo auto, slobodno ga ukradi, imas pravo na to. Pa ti si bosanac.
Nisi lud da ista placas.
A od cega zivis ti? Sta bi ti rekao kad bih ja odbio da platim za tvoju robu/uslugu zato sto mi ne nudis nesto sto ima u Los Angelesu, Dublinu ili Montrealu? Bez obzira sto se to tamo masno placa, a ako pokusas ukrast, dobro te opale po usima, dzepu i cemu stignu.
Nisi lud da ista placas.
A od cega zivis ti? Sta bi ti rekao kad bih ja odbio da platim za tvoju robu/uslugu zato sto mi ne nudis nesto sto ima u Los Angelesu, Dublinu ili Montrealu? Bez obzira sto se to tamo masno placa, a ako pokusas ukrast, dobro te opale po usima, dzepu i cemu stignu.
- Globus
#466 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
A sto bih ja placao to ako mogu nabaviti bolje 1000 puta ? Ja ne govorim to da je u hrvatskoj ili gdje vec bolje (a jest ) nego kazem da je usluga sranje jer nema nista u ponudi ... ma bjez nick ti je dobar 
- Bourne
#467 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Sad procitah na jednom forumu da se HRT2 ne zatamnjiva na Mojoj TV
neznam koliko je ova informacija tacna
ali ovi koji testiraju Moju TV mogu potvrditi ili demantovati ovu informaciju 
- karanana
#468 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
dio moga posta ozgoran;Bourne wrote:Sad procitah na jednom forumu da se HRT2 ne zatamnjiva na Mojoj TVneznam koliko je ova informacija tacna
ali ovi koji testiraju Moju TV mogu potvrditi ili demantovati ovu informaciju
karanana wrote: eh jedino sto valja sto sam sinoc vidio, nisu blokirali hrt2, bila tekma dinamo-cibalia sinoc...
-
kone
#469 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
A sto se ne prebacis na kablovski net(telekabl,posto vidim da si iz Ze)???I ja sam na telecomovom adsl-u i razmisljam da predjem na telekabel...Em imas duplo vise GB-a,mada ne potrosim ni 4Gb,a kamoli 5 ili 10,ali zato imaju odlicnu freezonu,to si sigurno cuo.Pored one freezone,ne treba ti ni digitalna tv-eGlobus wrote:Ev gledo sam na logosofur super tv i nije lose al nije to to .. nista od svega toga jebo snimanje programa kad imam 10 programa koje mogu gledat jebo filmove u videoteci kad ih placam a na hbo besplatno gledas .. jebo tv koji placas mjesecno 25 KM a nema ni 100 kanala .. do nove godine gledam ovako na ovom resiveru thor .. a onda kad se zakljuca prebacujem se na CS pa sta bude kod nas se jedino piratski isplati gledat tv .. legalno samo te ogule a nista ne vidis ...a i ovog adsl.a od telekoma cu se otarasit cim prije i mirna bosna ...
- Globus
#470 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Ma necu kablovski iz licnih razloga
bit ce logosoft uskoro a tv cu rijesit tako sto cu nabavit dreambox 15 KM mjesecno imas sto ti dusa pozeli .. a moju tv nek naplacuju sebi meni nece .. a i telefon kucni mozda odjavim i prikljucim mtel kucni .. al to jos nije pod mojom moci 
-
kone
#471 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Sve je to u redu,ali recimo ja ne bih mtel uzeo,ni kad bi oni meni placali za koristenjeg istogGlobus wrote:Ma necu kablovski iz licnih razlogabit ce logosoft uskoro a tv cu rijesit tako sto cu nabavit dreambox 15 KM mjesecno imas sto ti dusa pozeli .. a moju tv nek naplacuju sebi meni nece .. a i telefon kucni mozda odjavim i prikljucim mtel kucni .. al to jos nije pod mojom moci
- Globus
#472 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
ma i da je skuplje ne mogu vise ovih lopova podnijet kad vidim da mi brojac limita ne radi okrene mi se zeludac a mozes mislit kako je tek kad proradi brojackone wrote:Sve je to u redu,ali recimo ja ne bih mtel uzeo,ni kad bi oni meni placali za koristenjeg istogGlobus wrote:Ma necu kablovski iz licnih razlogabit ce logosoft uskoro a tv cu rijesit tako sto cu nabavit dreambox 15 KM mjesecno imas sto ti dusa pozeli .. a moju tv nek naplacuju sebi meni nece .. a i telefon kucni mozda odjavim i prikljucim mtel kucni .. al to jos nije pod mojom moci
-
vade_mecum
#473 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
koliko ima/koliko ce biti HD kanala na Mojoj TV? Danas gledam neki reklamni prospekt i spominju samo 50 SD kanala. Malo mi je paglu placati 25 KM za ono sto mogu imati sa 12 na kablovskoj.
btw. jesu li cijene sa PDV-om ili bez njega?
btw. jesu li cijene sa PDV-om ili bez njega?
- ovajonaj
#474 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
meni su jucer prikljucili ovu moju tv i mogu reci da sam prilicno razocaran... mislim ok razumijem da je testna faza i to ali tamo pise da se moram odluciti do 20.11 da li zelim zadrzati ovo i biti korisnik moje tv ili da im vratim opremu... nema se ja tu sta misliti ako oni ostave ovih 20 news kanala i ovih 10 lokalnih apsolutno dosadnih i nezanimljivih stanica i par ovih normalnih kanala... sto neko kaze pa imam ja to sve na kablovskoj za 10.50 km...
bas sam uporedjivao kablovsku i moju tv na ekranu tv-a (stavio sliku do slike) i slika od telecoma je za nijansu ostrija ali su boje puno blijedje..
ali sam ja svoj receiver skopcao na tv preko hdmi kabla i u setupu nariktao da mi salje 1080i signal na tv jer mi je full hd tv.. nije se slika nesto bitnije promijenila ali mi je menu sad bez reckica i prikazuje se na nativnoj rezoluciji tv-a
btw brzina mi je opala sa 4mbps na samo 2...
a evo par slikica tj usporedbe sa kablovskom

bas sam uporedjivao kablovsku i moju tv na ekranu tv-a (stavio sliku do slike) i slika od telecoma je za nijansu ostrija ali su boje puno blijedje..
ali sam ja svoj receiver skopcao na tv preko hdmi kabla i u setupu nariktao da mi salje 1080i signal na tv jer mi je full hd tv.. nije se slika nesto bitnije promijenila ali mi je menu sad bez reckica i prikazuje se na nativnoj rezoluciji tv-a
btw brzina mi je opala sa 4mbps na samo 2...

a evo par slikica tj usporedbe sa kablovskom

Last edited by ovajonaj on 04/11/2009 09:41, edited 1 time in total.
- karanana
#475 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
ma ja cu im opremu vratiti i zahvalilti se i prije 20.11. jedino sto ima eurosport 2 sa bundes ligom. jeblo ih 10 news kanala.
gdje se moze ova oprema vratiti? moze li na salteru na malti?
gdje se moze ova oprema vratiti? moze li na salteru na malti?