BHTelecom - dokle više??!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

McMoy

#51 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by McMoy »

Ne dolazi ništa. Rahatluk živi... :zzzz:
Čak, ako se ne sjetiš da ponovo aktiviraš broj prije isteka roka od godinu dana može ti se desiti da "izgubiš" broj, pa bi poslije morao da ideš na ponovno zasnivanje pretplatničkog odnosa!
Btw, ne sekiraju se oni puno što sam se ja tada odjavio (ili što će se neko od vas odjaviti) ili da požure da te ponovo uključe! Ja glupo i naivno kontao da će barem požuriti sa uključenjem, jer valjda je prvenstveno njima u interesu da plaćamo pretplatu da im se brojčanici vrte. Vraga, nema žurbe, no sikiriki...to samo dodatno pokazuje njihov odnos koliko im je stalo do korisnika usluga!?
U vrijeme dok mi je tel. bio privremeno odjavljen (nisam dosad pominjao razlog privremenog isključenja, bilo je to zbog astronomskih računa kako za telefoniju, tako i za onu ned'obogviše dial-up uslugu interneta pa sam morao ohladiti i tražiti neka bolja rješenja), stupio sam u kontakt sa AirAba providerom, ukratko, ljudi se polomili zovući me da postanem njihov korisnik!
(da ne bih bio pogrešno shvaćen, ne reklamiram nikoga ovdje; nisam ni sa AirAba sklopio ugovor jer nisu postojali zadovoljavajući tehnički uslovi, ovdje pričam samo o odnosu!)

Pozz... :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#52 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by chuchumbamayumbe »

Trenutna ponuda Cosmote u Rumuniji, mobilni operater
Za 5 eura zovem sa mobitela u BiH na fixni, imam 150 minuta razgovora sa BiH, + 800 minuta razgovora unutar Cosmote, + 800 sms (unutar Cosmote).
Sve za 5 ojra .
Kada se sjetim Ultre i grebanja, sve 5 po 5 km, na kraju izgrebes 30 km, pricas 20 minuta i posaljes koju poruku.
A meni bilo smijesno, eki Rumunija i mobiteli, a ljudi svjetlosnim godinama ispred nas!
Treba da dodje Orange, Vodafone (kao ovdje), pa bi se mozda nesto i desilo sa nasim drzavnim operaterom u pogledu cjenovne politike, ovako, vrlo tesko...

National minutes make the diference! Activate the extraoption with 800 minutes in COSMOTE and 150 national and international minutes and you have:

• 800 minutes in COSMOTE
• 800 SMS in COSMOTE
• 150 national and international minutes (fixed networks in Europe and fixed and mobile networks in the U.S., Canada, Israel)

and you have everything included for 5 euro per month.

Whether you are a new or an existing Cartela COSMOTE user, you can activate till December 09th, 2009 the 800 minutes in COSMOTE + 800 SMS in COSMOTE + 150 national and international minutes extra option and you will get:

800 minutes in COSMOTE network
800 SMS in COSMOTE network
150 national and international minutes (fixed networks in Europe and fixed and mobile networks in the U.S., Canada and Israel)

You will benefit of the 150 national and international minutes for 2 months from the extra option activation but no later then January 15th 2010. After the 2 months from the extra option activation you will benefit of:

100 national and international minutes (fixed networks in Europe and fixed and mobile networks in the U.S., Canada and Israel)

Note! International networks are considered Europe fixed networks and fixed and mobile networks in the U.S., Canada and Israel, as listed below:
• Fixed networks from: Austria, Belgium, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy (Inclusive Vatican City), Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal (Inclusive Azores And Madeira) , Slovakia, Slovenia, Spain (Inclusive Canary Islands), Sweden, United Kingdom (Guernsey, Isle Of Man, Jersey), Albania, Andorra, Armenia, Bosnia Herzegovina, Croatia, Faroe Islands, Fyrom, Georgia, Monaco, Montenegro, Russia, San Marino, Serbia (Inclusive Kosovo), Switzerland, Turkey, Ukraine
• Fixed &Mobile networks from: US, Canada, Israel.
maya83

#53 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by maya83 »

Ja sam bila odjavila telefon, da ga prebacim na drugu adresu zbog preseljenja. U međuvremenu smo prešli na LOL, ali sam za pravno lice ostavila BH telecomov telefon, zbog jeftinijih poziva prema mobilnoj mreži.
I zovem ljude, predala za aktivaciju, lik sa druge strane u telekomu sav šokiran što zovem tek sam predala. Kaže, ako niko ne dođe da aktivira telefon u narednih 15 dana, onda nas zovite na ovaj broj....
I tad sam se odvalila smijati, fakat sam ko reklama za Logosoft: Poslije nas sve izgleda sporo...
Mislim ne radi logosoft najbolje, imali smo mi u startu problema (pucala konekcija, setup box se morao restartovati jer zaglavi) ali ono što mi je fantazija u odnosu na telekom: nazvala sam da nas priključe, sutra ujutro došli.
Nazvala sam u poslijepodnevnim satima da prijavim probleme, sutra ujutro došli tehničari...
Mjesanac

#54 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by Mjesanac »

chuchumbamayumbe wrote:Trenutna ponuda Cosmote u Rumuniji, mobilni operater
Za 5 eura zovem sa mobitela u BiH na fixni, imam 150 minuta razgovora sa BiH, + 800 minuta razgovora unutar Cosmote, + 800 sms (unutar Cosmote).
Sve za 5 ojra .
Kada se sjetim Ultre i grebanja, sve 5 po 5 km, na kraju izgrebes 30 km, pricas 20 minuta i posaljes koju poruku.
A meni bilo smijesno, eki Rumunija i mobiteli, a ljudi svjetlosnim godinama ispred nas!
Treba da dodje Orange, Vodafone (kao ovdje), pa bi se mozda nesto i desilo sa nasim drzavnim operaterom u pogledu cjenovne politike, ovako, vrlo tesko...

National minutes make the diference! Activate the extraoption with 800 minutes in COSMOTE and 150 national and international minutes and you have:

• 800 minutes in COSMOTE
• 800 SMS in COSMOTE
• 150 national and international minutes (fixed networks in Europe and fixed and mobile networks in the U.S., Canada, Israel)

and you have everything included for 5 euro per month.

Whether you are a new or an existing Cartela COSMOTE user, you can activate till December 09th, 2009 the 800 minutes in COSMOTE + 800 SMS in COSMOTE + 150 national and international minutes extra option and you will get:

150 national and international minutes (fixed networks in Europe and fixed and mobile networks in the U.S., Canada and Israel)

You will benefit of the 150 national and international minutes for 2 months from the extra option activation but no later then January 15th 2010. After the 2 months from the extra option activation you will benefit of:

100 national and international minutes (fixed networks in Europe and fixed and mobile networks in the U.S., Canada and Israel)

Note! International networks are considered Europe fixed networks and fixed and mobile networks in the U.S., Canada and Israel, as listed below:
• Fixed networks from: Austria, Belgium, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy (Inclusive Vatican City), Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal (Inclusive Azores And Madeira) , Slovakia, Slovenia, Spain (Inclusive Canary Islands), Sweden, United Kingdom (Guernsey, Isle Of Man, Jersey), Albania, Andorra, Armenia, Bosnia Herzegovina, Croatia, Faroe Islands, Fyrom, Georgia, Monaco, Montenegro, Russia, San Marino, Serbia (Inclusive Kosovo), Switzerland, Turkey, Ukraine
• Fixed &Mobile networks from: US, Canada, Israel.

A evo pogledaj kako su mene derali

http://www.verizonwireless.com/b2c/stor ... ayOverview

Cuj naplati ti dnevno koristenje :-? Pa onda ti naplate kada ti dodje poruka :-?

Na prema ovima i BHTelecom je dobar.
zijancer

#55 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by zijancer »

KatarinaKosaca wrote:
Lud i ponosan wrote:Nije mi jasno, jerl' airaba nudi internet za fizicka lica? I ne znam kolika je pokrivenost Sarajeva njihovim uslugama?
Nude, ali onda moras imati i njihovu telefonsku liniju. Ja sam uzela prije godinu i po. MIslim da je u cijelom Sarajevu pokrivenost. Donesu antenu, skopčaju i biraš paket dsl usluge. Ja imam neki srednji, neograničeno koristenje, slobodna telefonska linije 20KM mjesecno za internet. Plačaš i rentanje tih sprava što ti naštimaju i imaš broj. Taj početni paket platiš, mislim, ako se dobro sjećam nekih 80KM, to svo uvođenje. Plaćaš kod prvog računa. Isplatniji su posebno ako zoveš vani.
katarina.. :D daj malo opsirnije..moze i na p.p. :P
pokakim se na telecom
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#56 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by KatarinaKosaca »

E, ovako. Samo mi nemoj zamjeriti moju tehničku ignoranciju. Kad me beiha telecom poslije plaćanja astronomskih računa (radi posla i zvanja vani), poslije nekoliko godina tretirao kao zadnju stoku, još na komentar da sam dobar klijent, rekli.... pih, niste vi ništa kakvih mi klijenata imamo, nazovem air abu. Tražim u početku samo internet, misleći potpuno odjaviti fisknu liniju. ONi mi kažu da mi mogu dati DSL opciju , ali pod uvjetom da imam i njihovu fiksnu liniju (tehnički uvjet). Meni to dobro dođe. Za dva dana dođe par momaka sa antenom i nekim aparatima. Za 2 sata sve završe.Popnu se na krov zgrade, stave antenu, pa preko prozora, pa vamo, pa tamo, uglavnom daju mi telefonski priključak i internet. Postojala su 3 paketa DSL opcije, ja uzmem srednju koja je 20KM mjesečno, bezgranično korištenje i slobodna telefonska linija. Uvođenje fiksne linije i toga što su mi uradii je bilo oko 80KM. ali, jedno jako ugodno iznenađenje, nisu mi naplatili pri uvođenju, nego tek nakon mjesec dana pri dobivanju prvog računa.
Tako da ja sada od fiksnih stavki kod njih imam 20KM mjesečno internet paketa, 13KM mjesečno rentanja ovih nekih spravica i ostalo koliko potrošim telefona. Za mešunarodne razgovore su jako povoljni. Nagodni su i što se tiče plaćanja. Nisam bila u zemlji dva mjeseca, sastavila se tri računa, ja mislila sve isključeno, ljudi nisu dotakli. Isto tako, jedan račun koji sam uplatila nisu evidentirali, ali sam ga skeniranog poslala, ispravili (sad sam u plusu kod njih) i izvinuli se.
Sa internet konekcijom i brzinom sam jako zadovoljna, telefonska linija nekad u sred razgovora prekine, pa nazovem i reklamiram i onda se zaista potrude da riješe stvar. Eto, pošto sam ja operirana od tehnike, ovo sam ti znala prepričati.
Irm@

#57 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by Irm@ »

kaze mama cula neki dan na radiju da nam poskupljuje telefon od januara??? ccc
Globus

#58 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by Globus »

Irm@ wrote:kaze mama cula neki dan na radiju da nam poskupljuje telefon od januara??? ccc
Pa o cemu je ova tema ? :D :lol:
black

#59 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by black »

Globus wrote:
Irm@ wrote:kaze mama cula neki dan na radiju da nam poskupljuje telefon od januara??? ccc
o poskupljenju soli :mrgreen:
video

#60 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by video »

Uh, rodila te tvoja mamica :run: :run:
Globus

#61 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by Globus »

black wrote:
Globus wrote:
o poskupljenju soli :mrgreen:
Zamisli naslov u novinama .. Direktor BHTelecoma uzeo udio u proizvodnji soli u Tuzli :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
detroit-mercy

#62 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by detroit-mercy »

Dosta je samo kad tuku, sve ostalo se moze izdrzati :run: :run:
Irm@

#63 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by Irm@ »

:lol: :lol: :lol: :lol:
ja ni procitala post nisam nego sam mislila ovdje se uopceno zalimo na bhtelecom :D :-D
hvala na ljubaznosti :D
meho68

#64 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by meho68 »

Dragi prijatelji.... vidite i sami da BH Telecom podiže cijene, svi dižu cijene na ovakvoj krizi, jedino rješenje za nas pretplatnike je; DA ODJAVIMO TELEFON" i neka on diže cijenu dokle hoće.
Ovome nema smisla u ovoj situaciji, ko radi skreši platu, ko neradi i nema, doduše borili smo se za ovo.
Evo ja ću prvi odjavit telefon.
Drugarski pozdrav svima. :bih:
dadoka84

#65 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by dadoka84 »

Irma ne brini se rodice, bice para za repromaterijal za one kolace :D
zonbirile

#66 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by zonbirile »

zaboravlja se samo jedan važan detalj-BH Telecom je 90% vlasništva državna/entitetska firma.Znači politika cijena usluga se formira i odobrava negdje drugo,van Telecoma,jer predati 160 mil "pazara" iz ove godine je svakom mamac sa željom da bude još i više.Najjednostavniji je način sjesti i dogovoriti cijene i po sistemu zrno po zrno..160-200mil u državnu kasu ,gdje se harči na isti način na koji se i dogovara.Sem toga ima i urnek iz EU,gdje se nastoji postići balans cijena domaći/strani razgovori i sl.Država je i najavila kreiranje novih cijena i tarifno prestruktuiranje po EU principu do 2012g.
ROTOR 9

#67 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by ROTOR 9 »

INFO od covjeka koji radi u BHT.. do 2012 pretplata na fixni ce biti 28,00 KM :o
Ova vlast se brie samo kako povecati poreze od zavrsetka rata na ovamo.. neka tako nam i treba kad samo na dnevniku i u stavrnom zivotu pratimo sta KO kome kaze.. i obrnuto.. neka i dalje nazivaju strateskim investicijama otvaranje malih farmi u okolini Sarajeva i neka je goruci problem nedostatak parkinga.. ostalo nam je sve za 10.. :dance:
boogie woogie

#68 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by boogie woogie »

deru ba sa internetom. pise na netu cijena 15 giga 45KM. Ja uzmem kad dodje mi racun nije mi se kazaljaka ba ni pomjerila kako treba ono 52Km. Ja nazovem pitam sta je kaze PDV!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Zato bolje vam je ejdnom kupite wi fi i imate ga zauvijek :bih:
chuchumbamayumbe

#69 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

boogie woogie wrote:deru ba sa internetom. pise na netu cijena 15 giga 45KM. Ja uzmem kad dodje mi racun nije mi se kazaljaka ba ni pomjerila kako treba ono 52Km. Ja nazovem pitam sta je kaze PDV!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Zato bolje vam je ejdnom kupite wi fi i imate ga zauvijek :bih:
kakav ba wifi, da ti nisi nesto pobrkao?!
Dje da kupim taj wifi i sta ce mo koji klinac?!
8-)
WizzMerlin

#70 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by WizzMerlin »

znas li ti sta je Wi Fi uopste???
a usput ako si mislio na Laptop ili telefon s Wi Fi opcijom, jbga ne zivimo svi iznad moderne kafane ili blizu kakvog hotela!!!!
chuchumbamayumbe

#71 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

WizzMerlin wrote:znas li ti sta je Wi Fi uopste???
a usput ako si mislio na Laptop ili telefon s Wi Fi opcijom, jbga ne zivimo svi iznad moderne kafane ili blizu kakvog hotela!!!!
ma ja znam sta je, nego ako lik moze da se prikaci na neciji otvoreni wifi zasto je uzimao adsl?!
I to jos mislio cijene bez pdv-a?!
sada ces morati placati ugovor, pa makar ga nikako i ne koristio.
realestater

#72 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by realestater »

koji amaterizam u bht!!! danas mi iskljuce mobitel. racun naravno uredno placen. nazoves na 1444 niko se ne javlja, sistem preopterecen. saznam da su greskom iskljucili jos stotine. zovem jarana na dolac malti da mi provjeri ima li guzve on kaze ljudi samo sto puske nisu unijeli. mrtva glava samo sto ne padne od haose i nervoze. odem u postu da im se nagovorim svega i da se prebacim sa pretplate na ultru oni kazu da im ta aplikacija ne radi trenutno a mozda nece raditi ni iduce sedmice. dakle fuj fuj fuj, od vrha do dna. sve sami mongoloidni idioti i mediokriteti.
Anti-Depresiv

#73 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by Anti-Depresiv »

Tačno da je bio opšti haos oko 18;45 kad sam ja pokušao da riješim svoj problem , ista stvar ko i kod tebe samo što su meni i fiksni tel . isključili i pretpostavljam da ču dobiti cvaju kazne na slijedećem računu . STOKA!!!!!!!! :x
shape of despair

#74 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by shape of despair »

Ovo sto @moderator govori je istina.Telecom je dopustio da se kasne 3 uplate i onda iskljucenje.Znaci ne platim za januar i u martu kapak,iako sam podmirio februar i mart,dug je dug.I ja sam manipulisao placanjem i navikao da ovako kasnim, kad odjednom iskljucise me mjesec dana ranije.Takoder su jedno vrijeme iskljucivali oko 15. u mjesecu pa su odjednom pomjerili za 20 dana ranije.
Prije su najavljivali iskljucenja na besplatnom broju 080022222 ali su i to prekinuli
zonbirile

#75 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

Post by zonbirile »

ja koliko znam daš marku i dobiješ hljeb,svugdje je cash and cary,e sad što je Telecom pustio neku mogućnost,pa poslije odustao gospodo draga,pročitajte ugovore,pa će te vidjeti da to nigdje ne piše.Ima dobra paralela,čovjek prosjaku svaki,ali svaki dan davao marku i prestao.Pita ga prosjak,šta bi,ovaj reće štedim za stan,a prosjak će na to-nečeš valjda kupovati stan sa mojih leđa.
Post Reply