BHTelecom - dokle više??!!!
-
jale
#1 BHTelecom - dokle više??!!!
U vrijeme kada u normalnom svijetu cijene telekomunikacijskih usluga idu sve niže i niže, naš ''jedini'' BHTelecom onako lagano, reklo bi se usput, pomalo diže cijene...
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M505ca6d279e.html
Pretplata : 9,80 KM (+PDV)!!!
a vidim da lagano i pozivi ka mobilnim telefonima idu sa 0,155 ide na 0,17 KM (naravno sve plus PDV)
A koliko se sjećam nekad su pozivi u vrijeme slabog saobraćaja bili duplo jeftiniji, što sada nije slučaj!!
Pa ima li to više smisla?
Kad čovjek pomisli da nemaju više načina da ga zeznu, naš ''jedini'' BHT nađe novi način...
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M505ca6d279e.html
Pretplata : 9,80 KM (+PDV)!!!
a vidim da lagano i pozivi ka mobilnim telefonima idu sa 0,155 ide na 0,17 KM (naravno sve plus PDV)
A koliko se sjećam nekad su pozivi u vrijeme slabog saobraćaja bili duplo jeftiniji, što sada nije slučaj!!
Pa ima li to više smisla?
Kad čovjek pomisli da nemaju više načina da ga zeznu, naš ''jedini'' BHT nađe novi način...
- karanana
#2 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
pise u naslovu da ce se primjenjivati od 20010. znaci imamo jos 18000 godina do novih cijena.
jebem im majku da im jebem. koliko je sada mjesecni prikljucak? jeli 8 i nesto KM? ma iskljucit cu ih. koji ce mi kurac fiksni. a iskljucenjem cu ukinuti i onih skoro 7km za rtv.
jebem im majku da im jebem. koliko je sada mjesecni prikljucak? jeli 8 i nesto KM? ma iskljucit cu ih. koji ce mi kurac fiksni. a iskljucenjem cu ukinuti i onih skoro 7km za rtv.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
dokle više?
dokle koristimo njihove usluge
dokle koristimo njihove usluge
- karanana
#4 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
majku im jebem jos jednom. sad je pretplata 8.10. znaci skace za 20%. pa jebote, meni dodje racun 21-22 marke da ne dignem slusalicu. ma gasim govna.
- Alfons Kauders
#5 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
zafalilo reisu para za dvore haman... 
sta se bunite, sitne su to pare...
bolje se bunite za akcize na duhan, benzin i alkohol...
tu ionako potrosim najvise para 
sta se bunite, sitne su to pare...
- dadoka84
#6 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Nazalost, nisam u prilici odjaviti tel prikljucak u stanu
Redovno dolazi po 22 km a na telefon se samo javim, vrlo rijetko zovem nekoga sa fiksnog. Pu, nekad je pretplata bila po 2.5km a onda je bez puno price skocila na gotovo 8 km a evo sad i na 10

Redovno dolazi po 22 km a na telefon se samo javim, vrlo rijetko zovem nekoga sa fiksnog. Pu, nekad je pretplata bila po 2.5km a onda je bez puno price skocila na gotovo 8 km a evo sad i na 10
- shape of despair
#7 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Ako se nevaram,od 19 do 7 sati cijene poziva više nisu za 50% manje.
-
dinosaur
#8 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Ja razmišljam da odjavim fiksni ( i to naplaćuju
) u porodici svi imamo mobilne ... Na fiksnom ne potrošim na razgovor ni pola iznosa koji plaćam
Sve mirise na to da ce i RTV pretplata poskupiti
Sve mirise na to da ce i RTV pretplata poskupiti
-
omesa
#9 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Znaci jos jedno sranje gosp. Huseinovica,pravilo RAK-a 40/2009
http://www.mtel.ba/preview_story/22390/ ... b45qnkb416
Primjena izmijenjenog cjenovnika m:tel fiksne telefonije od 1. januara 2010. godine
Novi, izmijenjeni cjenovnik telefonskih usluga m:tel-a, urađen u skladu sa Pravilom 40/2009 o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u Bosni i Hercegovini, biće u primjeni od 1. januara 2010. godine.
Izmjene u cjenovniku se odnose na onovni tarifni model fiksne telefonije (POTS, CLL) kao i dodatne tarifne modele I i II ( „400+“ i „800+“ ).
Korekcije su izvršene i u ponudi posebnih tarifnih opcija: m:Plus, ExYU Plus, Ino Plus, dok će paket BH Plus zadržati postojeću strukturu i cijene saobraćaja.
Za povlašćene kategorije korisnika fiksne telefonije (socijalni paket, posebni paket) uvode se nove cijene pretplate, dok se cijene saobraćaja za ove kategorije, kao i uključeni ekvivalent besplatnih minuta preuzimaju iz osnovnog tarifnog modela.
Novim cjenovnikom izmijenjena je visina mjesečne pretplate za ISDN pretplatnike, te izvršeno usklađivanje cijena HaloINO kartica.

http://www.mtel.ba/preview_story/22390/ ... b45qnkb416
Primjena izmijenjenog cjenovnika m:tel fiksne telefonije od 1. januara 2010. godine
Novi, izmijenjeni cjenovnik telefonskih usluga m:tel-a, urađen u skladu sa Pravilom 40/2009 o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u Bosni i Hercegovini, biće u primjeni od 1. januara 2010. godine.
Izmjene u cjenovniku se odnose na onovni tarifni model fiksne telefonije (POTS, CLL) kao i dodatne tarifne modele I i II ( „400+“ i „800+“ ).
Korekcije su izvršene i u ponudi posebnih tarifnih opcija: m:Plus, ExYU Plus, Ino Plus, dok će paket BH Plus zadržati postojeću strukturu i cijene saobraćaja.
Za povlašćene kategorije korisnika fiksne telefonije (socijalni paket, posebni paket) uvode se nove cijene pretplate, dok se cijene saobraćaja za ove kategorije, kao i uključeni ekvivalent besplatnih minuta preuzimaju iz osnovnog tarifnog modela.
Novim cjenovnikom izmijenjena je visina mjesečne pretplate za ISDN pretplatnike, te izvršeno usklađivanje cijena HaloINO kartica.
- -Romeo-
#10 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
dokle?
do sudnjega dana izgleda.
do sudnjega dana izgleda.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
il su gladni još para il je kod njih gusto pa povisivanjem žele nadoknaditi gubitke 
-
mekee
#12 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Ne kontam čemu ovaj naslov? Definitivno mnogi od forumaša postaju gori i od hAvazoviv kvazi-novinarčića željnih senzacije pod svaku cijenu.
BH Telecom, isto kao i Eronet i MTEL ne kreiraju cijene fiksne telefonije nego to radi RAK.
Također, još jedna notorna laž izrečena: cijene TK usluga u svijetu padaju, da, ali u međunarodnom saobraćaju. Cijene lokalnih poziva su osjetno veće u klasičnoj fiksnoj telefoniji. Naravno, dolaze novi koncepti TK komuniciranja pa klasični telefon sve više gubi smisao. Ovaj potez je jedan u nizu u pravcu jeftinijih međunarodnih, i skupljih lokalnih poziva- svjetski standard i globalizacija.
BH Telecom, isto kao i Eronet i MTEL ne kreiraju cijene fiksne telefonije nego to radi RAK.
Također, još jedna notorna laž izrečena: cijene TK usluga u svijetu padaju, da, ali u međunarodnom saobraćaju. Cijene lokalnih poziva su osjetno veće u klasičnoj fiksnoj telefoniji. Naravno, dolaze novi koncepti TK komuniciranja pa klasični telefon sve više gubi smisao. Ovaj potez je jedan u nizu u pravcu jeftinijih međunarodnih, i skupljih lokalnih poziva- svjetski standard i globalizacija.
- karanana
#13 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
a ko kontrolise rak? sve se bojim da su oni toliko nezavisni i da ih je zasvrbila guzica i da su sami odlucili i rekli: e mogli bi od 2010 malo podici cijene.
koji su osnovi dizanja ovih cijena? jeli inflacija? jeli globalni porast cijena u ovom segmentu? jeli rast standarda pa ko eto ljudi bolje zive pa mogu sada priustiti da vise plate? sta im znaci fraza "nove cijene nastale kao posljedica primjene nove faze rebalansa govornih telefonskih usluga"? ne kontam kakvo je to objasnjenje.
koji su osnovi dizanja ovih cijena? jeli inflacija? jeli globalni porast cijena u ovom segmentu? jeli rast standarda pa ko eto ljudi bolje zive pa mogu sada priustiti da vise plate? sta im znaci fraza "nove cijene nastale kao posljedica primjene nove faze rebalansa govornih telefonskih usluga"? ne kontam kakvo je to objasnjenje.
-
kamilica.ba
#14 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
ja sam iskljucila fiksni prije 2 godine i ne bih ga vise nikad ukljucila...kad se samo sjetim svaki mjesec racun 100KM,nikad ispod...mogla sam kredit da dignem da mi to bude rata,kolko sam njima para ostavila 
-
ubiti_kriminal
#15 Re: BHTelecom - dokle više??!!!

KOJI KLOSARI MAMICU IM NABIJEM!!!!
NIJE MI JASNO KAKO OVO GLEDA A NISTA NE CINI RAK (REGIONALNA AGENCIJA ZA KOMUNIKACIJE)
MAMICU IM... NE POSTOJI VISE JEFTINA TARIFA I SKUPA, SVE ISTO!!!!
-
WomeN in LovE
#16 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
ubiti_kriminal wrote:
NIJE MI JASNO KAKO OVO GLEDA A NISTA NE CINI RAK (REGIONALNA AGENCIJA ZA KOMUNIKACIJE)
cuj regionalna agencija za komunikacije
- Globus
#17 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Ovo je sve zbog MojeTv 100000% ..A ja konto da ce pojeftinit adsl paketi
pojeftinit ce kkkkkkkkkk a ne adsl moze samo poskupit i vratit se u predratno stanje u pm (N)
-
SSemir
#18 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
jel ti iko ikad vise spomenuo rtv pretplatu??kamilica.ba wrote:ja sam iskljucila fiksni prije 2 godine i ne bih ga vise nikad ukljucila...kad se samo sjetim svaki mjesec racun 100KM,nikad ispod...mogla sam kredit da dignem da mi to bude rata,kolko sam njima para ostavila
- jedna tamo
-
ins
#20 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Da si malo mudriji znao bi da je upravo ta tvoja REGIONALNA(?!) agencija za komunikacije, iliti RAK nalozila povecanje cijenaubiti_kriminal wrote:
-
kamilica.ba
#21 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
nije,a i da jeste ne bih je platilaSSemir wrote:jel ti iko ikad vise spomenuo rtv pretplatu??kamilica.ba wrote:ja sam iskljucila fiksni prije 2 godine i ne bih ga vise nikad ukljucila...kad se samo sjetim svaki mjesec racun 100KM,nikad ispod...mogla sam kredit da dignem da mi to bude rata,kolko sam njima para ostavila
-
komentar
#22 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Specifičnost BH Telecoma je da nas ucjenjuju sa uslugama koje su već davno trebali uvesti i koje su uvedene kod svih operatora u okruženju. Čim im počne prihod i profit opadati a ja koliko znam profit im je već bio opao prošle godine a prihod bio isti kao godinu prije (iako su izjavili da su to fantastični rezultati ) onda krenu sa novom uslugom koju naplačuju po bezobrazno visokim cijenama.
Tako je bili i kada su uveli ADSL.
Sad uvode uslugu Moja TV koje je ništa drugo nego pokušaj da sačuvaju pretplatnike u fiksnoj telefoniji koji masovno bježe prvenstveno zbog visine cijena koje se naplaćuju. Tako da će pružiti uslugu pristupa TV a u isto vrijeme to vezati za zasnivanje novog pretplatničkog odnosa.
Tako je bili i kada su uveli ADSL.
Sad uvode uslugu Moja TV koje je ništa drugo nego pokušaj da sačuvaju pretplatnike u fiksnoj telefoniji koji masovno bježe prvenstveno zbog visine cijena koje se naplaćuju. Tako da će pružiti uslugu pristupa TV a u isto vrijeme to vezati za zasnivanje novog pretplatničkog odnosa.
- shape of despair
#23 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
Generalno,politika Telecoma je uvođenje "novih i savremenih" usluga,po paprenoj cijeni pretplate.Kasnije se cijene postepeno spuštaju i time se mažu oči korisnicima kako je Telecom prvi i daje više.
Pogledajmo stari paket ADSl-a 3G koji je koštao 35KM bez PDV-a.Očigledno da je to bilo deranje guzova korisnicima.Danas poslije više godina taj se paket povećao za 2GB i pojeftinio 10KM.To je po Telecomu bilo super sniženje i nenadjebiva ponuda.
Današnji ozbiljni internet provajderi nepoznaju riječ free zona.Free zona je cijeli internet.Kada se samo bude plaćala pristupna brzina a ne i limit bit ćemo u korak sa svijetom.Znači za nekih 10 godina
Pogledajmo stari paket ADSl-a 3G koji je koštao 35KM bez PDV-a.Očigledno da je to bilo deranje guzova korisnicima.Danas poslije više godina taj se paket povećao za 2GB i pojeftinio 10KM.To je po Telecomu bilo super sniženje i nenadjebiva ponuda.
Današnji ozbiljni internet provajderi nepoznaju riječ free zona.Free zona je cijeli internet.Kada se samo bude plaćala pristupna brzina a ne i limit bit ćemo u korak sa svijetom.Znači za nekih 10 godina
-
Zija
#24 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
ubiti_kriminal wrote:
Pucas na pogresnu adresu.
RAK odredjuje cijene a na celu je Zlatkov direktor Kemal Huseinovic.
Mislim da nije problem u pretplati negi u cinjenici da se uz fiksni telefon veze RTV pretplata od koje koristi ima samo zlocinacko udruzenje FTV.
Pa kad s eto sabere plus PDV ispadne 20 i nesto KM bez da dignes slusalicu.
- karanana
#25 Re: BHTelecom - dokle više??!!!
ma ja znao sam ja da su komunjare krive i za ovo.
ta ce jadni sda kadar u telecomu nema on uticaj na sve ovo. oni da mogu oni bi narodu placali a ne naplacivali da koriste njihove usluge.
ta ce jadni sda kadar u telecomu nema on uticaj na sve ovo. oni da mogu oni bi narodu placali a ne naplacivali da koriste njihove usluge.