Prije dok sam imao samo ADSL konektovao sam se preko cisco routera jer sam napravio pppoe konekciju, a sada moram preko drugog modema da idem koji je vec konektivan na internet, a cisco router mi daje ove opcije: DHCP, Static IP, PPPoE; PPTP; L2TPKvaziExpert wrote:kako ne dozvoljava? ako si uštekao cisco wan u internet port modema, i stavio da je wan konekcija automatic IP, ili kako je već kod cisco-a, morao bi imati internet na njemu, i naravno, slati ga dalje preko wifikakaljin wrote:Kada sam ih nazvao, rekli su mi taj user i pass i nece i dalje da udje u postavke,pa surekli ponovo da ce me zvati.KvaziExpert wrote:
ako nećeš da čekaš njih, moraš resetovati router na fabričke postavke, tada ti je user admin i password vr10vr10tajn1pa55 . Eh sad, kod nas sa starijim routerima (npr. kod mene je tp-link) moraš ručno unijeti postavke za sve konekcije (TV, telefon, internet), mapirati portove, a kod ovod routera BI TREBALO da je sve podešeno kako treba.
Naglasio sam "bi trebalo", to sam pročitao na forumu, nisam probao u praksi.
Ja bi najradije stavio svoj cisco wireless router koji imam ipreko njega mrezu napravio, ali kada ga spojim ne da mi izlaz na internet i napravim automatic dhcp ali i dalje nedozvoljava izlaz na interet, kako bi ga mogao npraviti posto vec imam na ovome ZTE automatsku konekciju
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
kakaljin
#8876 Re: BHTelecom All About
-
StupskaBitanga
#8877 Re: BHTelecom All About
u odnosu na stari mStudent ovaj novi Student plus je 10 klasa boljiThe Realist wrote:Pa znači ništa novoStupskaBitanga wrote:pa stari studentski paket od 10KM i dalje on postoji koliko znam mStudentThe Realist wrote:Da ne tražim, može li se reći o kakvom paketu se radi?. Hajde, odoh ja to pogledati na stranici.
-
The Realist
#8878 Re: BHTelecom All About
Moj je problem što ne znam kakav je bio onaj prviStupskaBitanga wrote: u odnosu na stari mStudent ovaj novi Student plus je 10 klasa bolji
-
jastuk1
#8879 Re: BHTelecom All About
zilog wrote:Sada si nadmasio sam sebe.jastuk1 wrote:Većina će za koju godinu gledat TV preko mobitela i slat željeni signal na veliki ekran. Ako neko vidi drugačiji razvoj situacije, nek prosvijetli.![]()
Vecina da gleda TV preko mobitela, sa slanjem na veliki ekran???
Sa hvaljenja jednog dijeljenog opsega (DOCSIS), si presao na jos gori dijeljeni opseg (wireless).
Zasto ne pises o stvarima koje razumijes, a ne ovako, k'o Maxim po diviziji?
LTE je zgodna stvar, ali nikako substitucija za fiksnu vezu. To sto vidis ulaganje u LTE, znaci samo borbu za nezasiceno trziste (dok konkurencija ne preplavi).
To vam je i ostalima, odgovor zasto se ulaze u LTE, a izostaje poboljsanje postojecih usluga.
Ja maxim?
-
StupskaBitanga
#8880 Re: BHTelecom All About
Stari koji je još uvijek tu ali mislim da će ga ovaj potisnuti jer je ogroman broj već prešao na novi nudio je samo 10KM za korištenje znači plaćaš 10KM i ništa više ne dobijaš s tim da si mogao preći tih 10KM i nabiti još veći račun što većini studetske populacije nije odgovaraloThe Realist wrote:Moj je problem što ne znam kakav je bio onaj prviStupskaBitanga wrote: u odnosu na stari mStudent ovaj novi Student plus je 10 klasa bolji. No dobro, hvala na infu
.
Ovaj novi za 10KM nudi 1000 besplatnih minuta sa do 3 broja uz uspostavu poziva od 0,06kf to je oko 16h i SMS sa tim brojevima za 0,03kf, neograničen internet i ograničenje od 10KM a ako potrošiš i želiš više nadopunjuješ se ultra bonovima
Extra stvar
-
The Realist
#8881 Re: BHTelecom All About
E hvala na infu.
Hmm, pitanje je koji ću ja uzeti
, da li prvi, ili drugi. Ustvari, supruzi trebe, a radi drugog stanja, želim da stalno ima "kredit", pa nisam siguran je li mi ograničenje odgovara (znam da mogu napuniti, ali tako mogu i obični.
No, ovo sa ovih 1000 minuta sa tri broja mi odgovara, bolje, nego sadašnja 2 broja (iako mislim da nema ograničenja od 1000 minuta, ali nije da se to potroši).
Uglavnom, hvala još jednom na pojašnjenju.
Hmm, pitanje je koji ću ja uzeti
No, ovo sa ovih 1000 minuta sa tri broja mi odgovara, bolje, nego sadašnja 2 broja (iako mislim da nema ograničenja od 1000 minuta, ali nije da se to potroši).
Uglavnom, hvala još jednom na pojašnjenju.
-
StupskaBitanga
#8882 Re: BHTelecom All About
Na 20KM ide 3000 besplatnih minuta i to je baš ako se ne odvaja od telefona ono baš baš s tim da je obračunska jedinica 10sec a pozivi su znatno jeftiniji ka fixnoj pa ako imate fixni vjerovatno ga nećete ni koristiti jer je ovo isplatnije
-
The Realist
#8883 Re: BHTelecom All About
Dovoljno je ovih 1000, nego se radi o tome da je nisam u kući često, tako da želim da uvijek može nazvati, no, kako sve sagledavam, ovo bi moralo biti dovoljno.
Šta nam treba za taj ugovor, prelazi se sa ultra? Potvrda sa fakulteta, ili je index dovoljan i šta još?
PS
Cijena je ustvari 10X1,17, tj. 11,7KM, ako uračunamo PDV, jelda?
Šta nam treba za taj ugovor, prelazi se sa ultra? Potvrda sa fakulteta, ili je index dovoljan i šta još?
PS
Cijena je ustvari 10X1,17, tj. 11,7KM, ako uračunamo PDV, jelda?
-
The Realist
#8884 Re: BHTelecom All About
Hvala na infuR_v_P20 wrote: i 5 najbrojeva te kada predjes limit nesta smanji se na 128kb/s, dok je na onom od 10KM brzina smanjena na 65Kb/s kada predjes limit.
@realist, jeste tako je kako si napisao za cijenu.
Treba ti: kopija indexa, cipsova priajvnica, potvrda s faxa da si redovan ili vanredan student te kopija licne.
-
StupskaBitanga
#8885 Re: BHTelecom All About
i nije problem ako si certifikat izgubio uzme se samo papir u pošti-Malta ovjeri u opštini prekoputa s tim indexom džabe 
-
kakaljin
#8886 Re: BHTelecom All About
Cisco router je ne modem-router.KvaziExpert wrote:DHCP konekcija bi trebala raditi, ako je u modemu uključen DHCP. Ako nije onda izaberi static ip.kakaljin wrote:
Prije dok sam imao samo ADSL konektovao sam se preko cisco routera jer sam napravio pppoe konekciju, a sada moram preko drugog modema da idem koji je vec konektivan na internet, a cisco router mi daje ove opcije: DHCP, Static IP, PPPoE; PPTP; L2TP
Kakve su ti postavke mreže u računaru koji se konektuje? Ako su auto, onda bi na cisco morao raditi dhcp.
Šta imaš na statusu routera?
Ako su u računar unesene ručne postavke IP adrese, gateway-a i DNS servera, onda ih prepiši u cisco pod static IP.
samo malo, cisco je router sa RJ45 WAN portom, ili modem-router sa RJ11 (telefonskim) WAN portom?
Ova priča gore važi ako je router.
Auto postavke su na racunaru.
Posto su mi auto postavke na racunaru, a nece da mi radi preko DHCP-a, kakve postavke da postavim na static IP, jer ne mogu da pristupim modemu ZTE da napravim kako treba.
Hvala i pozdrav
-
zilog
#8887 Re: BHTelecom All About
@jastuk1
Znas li ti sta si uopste napisao?
Evo da te napomenem:
Sto se dijeljenog opsega tice:
Ne trazi se od tebe nikakvo poznavanje tehnike, nikakvo poznavanje fizike, samo da znas pomnoziti i podijeliti dva broja.
Sto se zagusenja na HS-u tice, znam da se desava, pogotovo na vecim granama u "spici" (20-23h). Neko ima srece, pa je na "kracoj" grani, nekome ne smeta, ali se desava. Ipak, to sto se sada desava nije nesto sto se ne moze popraviti. Ono o cemu sam govorio se nece moci popraviti, a kada ce doci - ne znam tacno. Moze biti za dvije, a moze i za 5 godina. Sve zavisi kada ce ljudi masovnije poceti koristiti OTT usluge, streaming i slicne asinhrone, a BW zahtjevne stvari. Comcast je zbog toga stavio "Cap" na 250 GB i usao u sukob zbog Netflix-a.
Znas li ti sta si uopste napisao?
Evo da te napomenem:
Nemoj meni vjerovati, neka ti neki profesionalac iz BHT-a, koji sasvim sigurno dolazi na ovu temu, napise sta misli o tome.jastuk1 wrote:Većina će za koju godinu gledat TV preko mobitela i slat željeni signal na veliki ekran.
Sto se dijeljenog opsega tice:
Ne trazi se od tebe nikakvo poznavanje tehnike, nikakvo poznavanje fizike, samo da znas pomnoziti i podijeliti dva broja.
Sto se zagusenja na HS-u tice, znam da se desava, pogotovo na vecim granama u "spici" (20-23h). Neko ima srece, pa je na "kracoj" grani, nekome ne smeta, ali se desava. Ipak, to sto se sada desava nije nesto sto se ne moze popraviti. Ono o cemu sam govorio se nece moci popraviti, a kada ce doci - ne znam tacno. Moze biti za dvije, a moze i za 5 godina. Sve zavisi kada ce ljudi masovnije poceti koristiti OTT usluge, streaming i slicne asinhrone, a BW zahtjevne stvari. Comcast je zbog toga stavio "Cap" na 250 GB i usao u sukob zbog Netflix-a.
- hordash
#8888 Re: BHTelecom All About
Kolege forumasi zamolio bih vas za pomoc. Kompjuter mi kaze da je konektovan, a ne moze koristit bilo koji nacin interneta. Danas normalno radio, vecerras meda ne moze. Wireless mi normalno radi, ali ne moze na desktop racunaru. Imam netflat paket sa zte modemom. Cak ne moze ni pristupit modemu preko njegove ip adrese. Na local area connectiob mi pise da sam konektovan.
- hordash
#8889 Re: BHTelecom All About
Preko ipoda idem na wifi, nemam dr racunar. Ipconfig:
Connection-specific dns suffix:
Ip adress: 192.168.0.65
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 193.168.0.1
Connection-specific dns suffix:
Ip adress: 192.168.0.65
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 193.168.0.1
-
kakaljin
#8890 Re: BHTelecom All About
sve sam postavke unjeo samo ne mogu naci internet ip adresu koju mi trazi router za static ipKvaziExpert wrote:Kad je računar konektovan kucaj u command prompt "ipconfig /all" i vidjet ćeš postavkekakaljin wrote:Cisco router je ne modem-router.KvaziExpert wrote:
DHCP konekcija bi trebala raditi, ako je u modemu uključen DHCP. Ako nije onda izaberi static ip.
Kakve su ti postavke mreže u računaru koji se konektuje? Ako su auto, onda bi na cisco morao raditi dhcp.
Šta imaš na statusu routera?
Ako su u računar unesene ručne postavke IP adrese, gateway-a i DNS servera, onda ih prepiši u cisco pod static IP.
samo malo, cisco je router sa RJ45 WAN portom, ili modem-router sa RJ11 (telefonskim) WAN portom?
Posto su mi auto postavke na racunaru, a nece da mi radi preko DHCP-a, kakve postavke da postavim na static IP, jer ne mogu da pristupim modemu ZTE da napravim kako treba.
Hvala i pozdrav
kod mene je ovako (ovo je sa routera, nije sa modema, ti prepisi svoje)
Code: Select all
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.100(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.222.60.60 195.222.32.30
-
iceman2010
#8891 Re: BHTelecom All About
Telekom jako puno radi na poboljsanju svoje mreze. Ulaze se jako puno u FTTB i FTTC rjesenja i nesto malo u FTTH. Uradjeno je jako puno, samo krajnji korisnik to jos ne osjeti jer tehnicki razvoj ne prate usluge koje ovo moze podrzati. Ne mogu govoriti za ostale kantone, ali za kanton Sarajevo je "kvalitetna" pokrivenost je baem 90%. Mislim da je i u drugim kantonima uradjeno jako puno. Vec sada se moze povecati brzina na full paketima na 6 Mbps. Bilo bi korisnika koji bi imali problem, ali bi se to moglo kompenzirati nekom alternativnom ponudom. Dalje, vrlo brzo se mora preci na VDSL jer ADSL2+ sa svojih 24 Mbps u idealnim uslovima (sada je ovo 24 malo vise ali da ne cjepidlacim) je vec slab da zadovolji potrebe jednog dijela korisnika.The Realist wrote:Nama u SA mogu dati paket od 10mbps za 30KM (lupam), ali tamo gdje nema infrastrukture ne mogu, jer ne mogu podržati.and wrote: ne kontam ovo da svima moraju pustiti?
kakvo je to opravdanje?
Eh, problem je što se kod njih od ulice, do ulice to zna razlikovati i kako da pakete naprave? Kakvu ponudu da stave?
Jako puno su uhebali u prošlosti i sada treba vremena da se to sredi.
Nije problem napraviti takvu ponudu da svako moze koristiti uslugu za koju ima tehnicku mogucnost. Na kraju krajeva za svakog korisnika posebno se ispituje ta tehnicka mogucnost. Mislim da u BHT ne zure jer broj korisnika mojaTV konstantno raste, a i procenat onih kojima trebaju vece brzine nije veliki. Raja bira mojaTV zbog ekonomskih razloga. U izboru: veca brzina interneta ili jeftini telefonski razgovori vecina se odluci za ovo drugo. Broj korisnika koji zele vece brzine konstantno raste i BHT mora da odgovori na to mada je ono sto konkurencija radi sa nekim super brzinama vise marketinski trik. 99% korisnika i ne zna kako bi to iskoristili 15, 30, 40 Mbps, a barem 60-70% (vjerovatno i vise) internet koristi za facebook, klix, neke novine, email, skype, youtube...
-
The Realist
#8892 Re: BHTelecom All About
Znam da je u drugim kantonima, tačnije Ze-Do bilo problema, ne znam tačno kako je sada.iceman2010 wrote: Telekom jako puno radi na poboljsanju svoje mreze. Ulaze se jako puno u FTTB i FTTC rjesenja i nesto malo u FTTH. Uradjeno je jako puno, samo krajnji korisnik to jos ne osjeti jer tehnicki razvoj ne prate usluge koje ovo moze podrzati. Ne mogu govoriti za ostale kantone, ali za kanton Sarajevo je "kvalitetna" pokrivenost je baem 90%. Mislim da je i u drugim kantonima uradjeno jako puno. Vec sada se moze povecati brzina na full paketima na 6 Mbps. Bilo bi korisnika koji bi imali problem, ali bi se to moglo kompenzirati nekom alternativnom ponudom. Dalje, vrlo brzo se mora preci na VDSL jer ADSL2+ sa svojih 24 Mbps u idealnim uslovima (sada je ovo 24 malo vise ali da ne cjepidlacim) je vec slab da zadovolji potrebe korisnika.
Nije problem napraviti takvu ponudu da svako moze koristiti uslugu za koju ima tehnicku mogucnost. Na kraju krajeva za svakog korisnika posebno se ispituje ta tehnicka mogucnost. Mislim da u BHT ne zure jer broj korisnika mojaTV konstantno raste, a i procenat onih kojima trebaju vece brzine nije veliki. Raja bira mojaTV zbog ekonomskih razloga. U izboru: veca brzina interneta ili jeftini telefonski razgovori vecina se odluci za ovo drugo. Broj korisnika koji zele vece brzine konstantno raste i BHT mora da odgovori na to mada je ono sto konkurencija radi sa nekim super brzinama vise marketinski trik. 99% korisnika i ne zna kako bi to iskoristili 15, 30, 40 Mbps, a barem 60-70% (vjerovatno i vise) internet koristi za facebook, klix, neke novine, email, skype, youtube...
Naravno da ulažu, ali ipak je dosta vremena prošlo, od kada su ostali uveli brže pakete. Što se tiče različitih ponuda, naravno, ta opcija postoji, ali mislim da je neozbiljno baš toliko podijeliti, a da imaš solidan broj korisnika, kojima ne možeš pružiti najkvalitetniju uslugu.
Slažem se za brzine interneta, iako ima dosta onih koji znaju to iskoristiti (doduše, većinom je na ilegalne sadržaje, kao recimo ja, ali....), no, ona 2mbps (ako je i tako sada) je stvarno malo i to bi trebali minimalno uduplati, a ako pogledamo SA, možda i trostruku povećati.
Ali hajde, drago mi je da se popravljaju situaciju po tom pitanju.
-
iceman2010
#8893 Re: BHTelecom All About
Slazem se za brzinu interneta u mojaTV full paketu. 2 Mbps je premalo. Doduse postoji mogucnost kombinovanja mojaTV phone i netflat paketa. Bez obzira sto ce me neki napasti, a ponavljamo ovu pricu po ko zna koji put, tvrdim da je 6 Mbps sasvim dovoljno za barem 90% korisnika. Ja da sam vlasnik nekog ISP-a bazirao bih se na te korisnike, a ne ove sto im treba vise od 10 Mbps. Mada i ovi sto uzimaju vece brzine, nekima zaista treba, a neki se samo k..ce ili se radi o potrosackom mentalitetu - uzimas i ono sto ti ne treba. Zato sam i rekao da je prica o nekim brzina marketinski trik, ali se dobar dio raje uhvati na to. Onaj ko je ponudio te brzine jako dobro zna da ih 90% korisnika u 99% svog vremena nece iskoristiti ni 20%.The Realist wrote:
Znam da je u drugim kantonima, tačnije Ze-Do bilo problema, ne znam tačno kako je sada.
Naravno da ulažu, ali ipak je dosta vremena prošlo, od kada su ostali uveli brže pakete. Što se tiče različitih ponuda, naravno, ta opcija postoji, ali mislim da je neozbiljno baš toliko podijeliti, a da imaš solidan broj korisnika, kojima ne možeš pružiti najkvalitetniju uslugu.
Slažem se za brzine interneta, iako ima dosta onih koji znaju to iskoristiti (doduše, većinom je na ilegalne sadržaje, kao recimo ja, ali....), no, ona 2mbps (ako je i tako sada) je stvarno malo i to bi trebali minimalno uduplati, a ako pogledamo SA, možda i trostruku povećati.
Ali hajde, drago mi je da se popravljaju situaciju po tom pitanju.
Stranicu prije je bilo price o konkurenciji i tome kako BHT odgovara na poteze konkurencije. BHT moze odgovoriti (i jeste odgovarao) na poteze Telemach-a. Na poteze operatera poput LOL-a BHT nece odgovoriti taman da lol ponudi sve besplatno. LOL je premali da BHT kreira svoju poslovnu politiku prema njihovim potezima.
Last edited by iceman2010 on 19/11/2012 11:08, edited 1 time in total.
-
jastuk1
#8894 Re: BHTelecom All About
@zilog,
Fino sam napisao za nekoliko godina. Nisam rekao sada. A ako već sada postoje takva rješenja u Koreji, ne treba isključiti da će postojati i ovdje za nekih 5, 7 godina. I kad takva rješenja dođu, neće biti potrebe za FTTH za jedan priličan broj korisnika - za one koji neće luditi za najvećim brzinama koje budu dostupne tada. A mnogima će biti praktično da sa jednom pretplatom na telekomu preko LTE-a imaju i tel, internet i TV kanale svugdje.
A Comcast je uveo 250 GB isključivo da bi naplaćivao prekoračenja i tako povećavao profit, a ne zbog ugrožavanja djeljenog opsega. Jer da je to slučaj, uveli bi smanjenja brzine nakon 250 GB, a nisu. Znači da dijeljeni opseg nije bio problem, već želja za što većim profitom. Isto tako, ne vidim da se iko na HS-u žali da ima pada brzine uveče evo već 2 godine. Kad se ponekom ponekad javi taj problem preopterećenost nije razlog.
I da se vratim na temu, mislim da će ubrzo BHT morati podići brzine, a već je i bilo takvih glasina. Meni koji relativno puno koristim intenet 8 mbps je donja granica i toliko imam na HS-u. 6 mpbs na telekomu bi mi bilo donja granica jer bih onda to mogao kombinovati sa "besplatnim" tel razgovorima unutar mreže.
Fino sam napisao za nekoliko godina. Nisam rekao sada. A ako već sada postoje takva rješenja u Koreji, ne treba isključiti da će postojati i ovdje za nekih 5, 7 godina. I kad takva rješenja dođu, neće biti potrebe za FTTH za jedan priličan broj korisnika - za one koji neće luditi za najvećim brzinama koje budu dostupne tada. A mnogima će biti praktično da sa jednom pretplatom na telekomu preko LTE-a imaju i tel, internet i TV kanale svugdje.
A Comcast je uveo 250 GB isključivo da bi naplaćivao prekoračenja i tako povećavao profit, a ne zbog ugrožavanja djeljenog opsega. Jer da je to slučaj, uveli bi smanjenja brzine nakon 250 GB, a nisu. Znači da dijeljeni opseg nije bio problem, već želja za što većim profitom. Isto tako, ne vidim da se iko na HS-u žali da ima pada brzine uveče evo već 2 godine. Kad se ponekom ponekad javi taj problem preopterećenost nije razlog.
I da se vratim na temu, mislim da će ubrzo BHT morati podići brzine, a već je i bilo takvih glasina. Meni koji relativno puno koristim intenet 8 mbps je donja granica i toliko imam na HS-u. 6 mpbs na telekomu bi mi bilo donja granica jer bih onda to mogao kombinovati sa "besplatnim" tel razgovorima unutar mreže.
-
GaRGa
#8895 Re: BHTelecom All About
Ova priča gore važi ako je router.[/quote][/quote][/quote]
Cisco router je ne modem-router.
Moras na svom ruteru napravi PPPoE konekciju al prvo resetuj ZTE, imas ispod sa donje strane malo dugme trebat ce ti nesto siljato da uguras, drzi 10-ak sekundi i sam ce se resetovat kad pustis dugme. poslije reseta bit ce u bridge modu sto tebi treba da bi napravio PPoE na svom routeru
morat ces zvati BHtelekom da ti daju username i pass od konekcije ako nemas vec
Ova priča gore važi ako je router.[/quote][/quote][/quote]
Cisco router je ne modem-router.
Moras na svom ruteru napravi PPPoE konekciju al prvo resetuj ZTE, imas ispod sa donje strane malo dugme trebat ce ti nesto siljato da uguras, drzi 10-ak sekundi i sam ce se resetovat kad pustis dugme. poslije reseta bit ce u bridge modu sto tebi treba da bi napravio PPoE na svom routeru
-
kakaljin
#8896 Re: BHTelecom All About
kako cu za STB od moje tv, da njega sta ne zeznem pa da nemam slikuGaRGa wrote:kakaljin wrote:Cisco router je ne modem-router.GaRGa wrote:samo malo, cisco je router sa RJ45 WAN portom, ili modem-router sa RJ11 (telefonskim) WAN portom?
user i pass od konekcije znam
-
quarterback
#8897 Re: BHTelecom All About
ima li neko iskustva sa mojom tv i net flat paketima, sada mi je moja tv premi ali sam mislio od februara uzeti moja tv phone + netflat 4
ostaje li isti modem ?
hvala
ostaje li isti modem ?
hvala
- Esso_i_Ajla
#8898 Re: BHTelecom All About
iceman2010 wrote:Telekom jako puno radi na poboljsanju svoje mreze. Ulaze se jako puno u FTTB i FTTC rjesenja i nesto malo u FTTH. Uradjeno je jako puno, samo krajnji korisnik to jos ne osjeti jer tehnicki razvoj ne prate usluge koje ovo moze podrzati. Ne mogu govoriti za ostale kantone, ali za kanton Sarajevo je "kvalitetna" pokrivenost je baem 90%. Mislim da je i u drugim kantonima uradjeno jako puno. Vec sada se moze povecati brzina na full paketima na 6 Mbps. Bilo bi korisnika koji bi imali problem, ali bi se to moglo kompenzirati nekom alternativnom ponudom. Dalje, vrlo brzo se mora preci na VDSL jer ADSL2+ sa svojih 24 Mbps u idealnim uslovima (sada je ovo 24 malo vise ali da ne cjepidlacim) je vec slab da zadovolji potrebe jednog dijela korisnika.The Realist wrote:Nama u SA mogu dati paket od 10mbps za 30KM (lupam), ali tamo gdje nema infrastrukture ne mogu, jer ne mogu podržati.and wrote: ne kontam ovo da svima moraju pustiti?
kakvo je to opravdanje?
Eh, problem je što se kod njih od ulice, do ulice to zna razlikovati i kako da pakete naprave? Kakvu ponudu da stave?
Jako puno su uhebali u prošlosti i sada treba vremena da se to sredi.
Vi stvarno nemate mjere ni u cemu. Covjece ne pricaj bajke vise jer to ne pije vode
http://www.telemach.ba/Fiksna+telefonij ... av_start=0
-
iceman2010
#8899 Re: BHTelecom All About
Haj ne trolaj bezveze. Analogna kablovska sa 70 kanala plus 10 KM telefon sa ogranicenim brojem minuta i naplatom uspostave poziva poredis sa digitalnom IPTV i potpuno besplatnim telefonskim pozivima? Idi na svoju temu pa procitaj analizu koju sam napravio pa ce ti biti vise nego jasno sta je isplativije.Esso_i_Ajla wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Vi stvarno nemate mjere ni u cemu. Covjece ne pricaj bajke vise jer to ne pije vode
http://www.telemach.ba/Fiksna+telefonij ... av_start=0
-
jastuk1
#8900 Re: BHTelecom All About
@Esso_i_Ajla,
Telemach kao besplatno daje prema ostalim mrežama, ali uz doplatu 10 KM na cijenu telefonske pretplate!
BHT će uvijek biti bolje rješenje jer je velika većina još uvijek na BHT fiksnim brojevima, koji su unutar mreže besplatni (samo se naplaćuje sam poziv, a ne trajanje). Sem toga, telemach ionako nije dostupan svugdje.