BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
iceman2010

#8426 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

BH Telecom i Verso potpisali ugovore o isporuci opreme

Kompanije BH Telecom i Verso d.o.o. Sarajevo danas su u Sarajevu potpisale dva nova ugovora o isporuci
opreme.

Potpisani ugovori se odnose na isporuku opreme i dodatnih dijelova za proširenje agregacijskog i LAN servisnog
dijela IP/MPLS mreže i nabavku Unified Storage sistema, blade servera i licenci.

Realizacijom ugovora u naredne 3 godine kroz III faze, BH Telecom nastavlja sa širenjem agregacijske metroethernet i IP/MPLS mreže na novih 60 lokacija, kao i uspostavom visokokapacitivnih 10 Gbps linkova/prstenova prema postojećim MPLS čvorovima u mreži BH Telecoma. Geografskim širenjem i povećanjem propusne moći agregacijske IP/MPLS mreže, obezbijeđuje se nesmetani daljnji razvoj i distribucija svih širokopojasnih i multimedijalnih servisa prema krajnjim korisnicima u svim mrežama BH Telecoma (BHLine i BHMobile).

Instalacijom i integracijom visokopropusnih i robusnih agregacijskih IP/MPLS rutera u regionalnim centrima, stvaraju se tehnološke pretpostavke za daljnji ubrzani rast korisničkog internet saobraćaja i migraciju na IPv6 tehnologiju.

U segmentu podrške IP agregacije serverskih platformi i farmi u servisnoj mreži BH Telecoma, realizacijom ugovora stiču se tehnološki preduslovi za izgradnju modernog data centra.

Kroz ugovor o nabavci serverske i storage opreme od proizvođača Cisco Systems, BH Telecom će izvršiti značajno proširenje data centar kapaciteta i stvoriti preduslove potrebne za nastavak konsolidacije postojeće serverske i storage opreme za potrebe BH Telecom IP servisne mreže. Isporučena platforma će se bazirati na
najmodernijim serverskim tehnologijama i internoj konvergentnoj 10G IP mreži sa visokim stepenom serverske virtualizacije u skladu sa svjetskim trendovima u ovoj oblasti.
phillie

#8427 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

Sta ce sa autorskim pravima? Jedna je stvar da daju npr nase kanale po cijeloj Evropi, a druga je kad puste u "eter" filmske i sportske programe, koji imaju iste sadrzaje kao i tv-kuce po toj evropi? ili ce zamracivati kao sto to rade sa HRT-om kad bude sport.
joe_cole

#8428 Re: BHTelecom All About

Post by joe_cole »

Oce li biti sta novo do kraja godine, kakvo povecanje brzine ili novih kanala?
naneljube

#8429 Re: BHTelecom All About

Post by naneljube »

joe_cole wrote:Oce li biti sta novo do kraja godine, kakvo povecanje brzine ili novih kanala?
bilo bi fino, najskuplji su, al generalno mislim da imaju najstabilniju konekciju, ako bi me digli na netflat8 ili netflat10, nada zadnja umire !!!
ElRe

#8430 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

nimajneb wrote:
Zuhel wrote: isto pitanje sam postavio preko http://facebook.com/idemoprvi
kako sam po objašnjenju shvatio moze se cak i u inostranstvu koristiti. :-)
Koliko sam ja shvatio, moja TV ce se moci gledati na neki nacin preko neta. Vjerovatno ce se iznajmljivati STB koji ce se od njih morati uzeti/iznajmiti i samo ce vam biti potrebna internet konekcija :S
Ovo je odgovor na Telemachov D3 GO.
kakaljin

#8431 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

ElRe wrote:
nimajneb wrote:
Koliko sam ja shvatio, moja TV ce se moci gledati na neki nacin preko neta. Vjerovatno ce se iznajmljivati STB koji ce se od njih morati uzeti/iznajmiti i samo ce vam biti potrebna internet konekcija :S
Kod telemacha moras imati njihov internet, dok ce vjerovatno kod telecoma biti da moze imati bilo ciji internet :-D
ElRe

#8432 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

D3 GO radi na bilo kojoj internet mrezi u BiH ili inostranstvu, samo se Telemachu mora placati mjesecna naknada da bi se dobili account podaci za registraciju.
kakaljin

#8433 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

R_v_P20 wrote:Jel to ti kazes iz iskustvai li bubas ? :) Evo ja cu ti reci iz iskustva da D3GO gledam gde hocu, znaci na ADSL-u, HSu i telemachu :D
Ono nisu ogranicili samo na svoju mrezu, trebaju updejtovati stranicu...

PS: korsitim i telemach i adsl pa da ne kazete a pljujem :D
Ja sam procitao na njihovoj stranici da ide samo preko njihovog interneta, tako da dok ne promjene meni je zvanocno ono sto je na stranici, ali ako ti kazez da je tako onda trebam provjeriti i ja to detaljnije

http://telemach.ba/d3go/staje/
Last edited by kakaljin on 27/10/2012 12:43, edited 1 time in total.
kakaljin

#8434 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

ElRe wrote:D3 GO radi na bilo kojoj internet mrezi u BiH ili inostranstvu, samo se Telemachu mora placati mjesecna naknada da bi se dobili account podaci za registraciju.
Posto nema na stranici reci koje su cijene
ElRe

#8435 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Duo TV + Net ti je 26 KM, a D3 GO je tada besplatan.
Ako se ide uz npr analognu KTV + net kao zasebne usluge, tada se D3 GO naplacuje 4 KM.

Evo i mtel je poceo nesto slicno (doduse samo SPORT) http://www.mtel.ba/article/1316
emcha13

#8436 Re: BHTelecom All About

Post by emcha13 »

jedno pitanje , moze li neko staviti svoj pin za moju tv ono za otkljucavanje kanala i dopune kanala , pin koji sam dobio ne radi pa mozda slucajno imamo svi isti univerzalni ... kao 0000 unaprijed zahvaljujem :)
kakaljin

#8437 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

ElRe wrote:Duo TV + Net ti je 26 KM, a D3 GO je tada besplatan.
Ako se ide uz npr analognu KTV + net kao zasebne usluge, tada se D3 GO naplacuje 4 KM.

Evo i mtel je poceo nesto slicno (doduse samo SPORT) http://www.mtel.ba/article/1316

a kolika je cijena samo D3 GO na internetu drugog operatora :!:
ElRe

#8438 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Samostalnu D3 GO uslugu jos nemaju.
kakaljin

#8439 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

ElRe wrote:D3 GO radi na bilo kojoj internet mrezi u BiH ili inostranstvu, samo se Telemachu mora placati mjesecna naknada da bi se dobili account podaci za registraciju.
ElRe wrote:Samostalnu D3 GO uslugu jos nemaju.
Pa evo u dva posta si kontradiktoran, u prvom kazes da moze na bilo kojoj internet mrezi, a u drugom da D3 GO jos nemaju samostalno :?: :!:
cappy_tempo

#8440 Re: BHTelecom All About

Post by cappy_tempo »

jel jos neko ima problema sa prijemom sms poruka na mobitel? pretplata je u pitanju. mogu slati ali ne dolazi mi ni jedna poruka
anonimnaosoba

#8441 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

kakaljin wrote:
Pa evo u dva posta si kontradiktoran, u prvom kazes da moze na bilo kojoj internet mrezi, a u drugom da D3 GO jos nemaju samostalno :?: :!:
može na bilo kojem internetu ako u kući imaš Telemach usluge i prijavljen D3GO, da može k'o što ti misliš da može, čitavo Sarajevo bi imalo taj D3GO
maximilijana

#8442 Re: BHTelecom All About

Post by maximilijana »

cappy_tempo wrote:jel jos neko ima problema sa prijemom sms poruka na mobitel? pretplata je u pitanju. mogu slati ali ne dolazi mi ni jedna poruka
nazovi tehnicku podrsku..doslo je do zagusenja :) tako kazuuu
kakaljin

#8443 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

anonimnaosoba wrote:
kakaljin wrote:
može na bilo kojem internetu ako u kući imaš Telemach usluge i prijavljen D3GO, da može k'o što ti misliš da može, čitavo Sarajevo bi imalo taj D3GO
kako bilo koji internet ako u kuci imas telemach usluge,

u postovima je receno bilo koji internet operator i da mozes uzeti D3 GO pise crvenim slovima

zato govorim da je kontradiktoran
anonimnaosoba

#8444 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

on možda jest kontradiktoran, al' D3GO je Telemachova usluga i kao takva je dostupna onim koji imaju Telemach kablovsku/diginalnu/internet/sve (usput pitanje može li i za MMDS korisnike ?), a možeš je koristiti na internetu nebitno kojeg providera...
iceman2010

#8445 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

ElRe wrote:
nimajneb wrote:
Haj ne lupaj. Telecom je prije telemacha imao mogućnost gledanja mtv prwko interneta. Cqk i ti ako imas android i bhtelecom mobilni broj možeš potpuno besplatno gledati mtv.

I nema potrebe da prijavljujes uređaje kao kod telemacha.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
ElRe

#8446 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

kakaljin wrote:
Da bi mogao da koristis D3 GO moras biti Tmh korisnik, a mozes ga pratiti na bilo kojoj internet mrezi u BiH i vani. Ne mozes samostalno kupiti D3 GO, bez Tmh CATV ili neta.
ElRe

#8447 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

iceman2010 wrote: Haj ne lupaj. Telecom je prije telemacha imao mogućnost gledanja mtv prwko interneta. Cqk i ti ako imas android i bhtelecom mobilni broj možeš potpuno besplatno gledati mtv.
i to je mogao samo BHT korisnik.

Kod D3GO npr imas prijatelja koji koristi TMH usluge, a ti si na BHTu, zamolis prijatelja da ti registruje jedan uredjaj i fino pratis D3GO na BHT ADSLu, mtel-u, LoL, HSu...
super_woofer

#8448 Re: BHTelecom All About

Post by super_woofer »

emcha13 wrote:jedno pitanje , moze li neko staviti svoj pin za moju tv ono za otkljucavanje kanala i dopune kanala , pin koji sam dobio ne radi pa mozda slucajno imamo svi isti univerzalni ... kao 0000 unaprijed zahvaljujem :)
Pin ti MORA raditi, ako ne radi onda si vise puta ukucala pogresno pa ti se zakljucao u tom slucaju pozovi 1422 i vidi s njima da ti promjene pin..
mozda ti je muz ili neko u kuci pokusavao okljucati one "edukativne" kanale i zakljucao pin :D
Zatamnjena stakla

#8449 Re: BHTelecom All About

Post by Zatamnjena stakla »

Ubrzo ce mi doci da prikljuce onu MojuTV..
Hocu sad laptop uzeti. Je l odma laptop uzimam ili moram cekati? I koliko cu morat cekat?
kakaljin

#8450 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Sorel wrote:Ubrzo ce mi doci da prikljuce onu MojuTV..
Hocu sad laptop uzeti. Je l odma laptop uzimam ili moram cekati? I koliko cu morat cekat?
uzme odmah i jedan ugovor potpises na dvije godine
Locked