Hah, nije im išlo nikako pa sad lafo da ispadnu "velikodušni" pustili djabaluka! Ajd' super, bit' će znači stream-a (preporučujem Bambuser - 100% pouzdan, ima i verzija za android fontele)!leon25 wrote:Kao što smo ranije pisali, IPTV platforma Moja TV omogućila je svojim pretplatnicima besplatno praćenje utakmica BH Telecom Premier lige. Zbog tehničkih problema Moja TV prošlog vikenda nije emitovala utakmicu između Zrinjskog i Željezničara, te za ovaj vikend najavila prijenos utakmice Leotar - Sarajevo.
Jedini tim bez poraza u proteklih šest kola i lider fudbalskog prvenstva BiH, Sarajevo, danas gostuje u Trebinju kod Leotara. Nakon remija u prvom kolu protiv Čelika na Koševu, Sarajevo je zabilježilo pet uzastopnih pobjeda nad Rudarom iz Prijedora, Gradinom, Olimpicom, GOŠK-om i Veležom. Priliku za novu pobjedu Bordo tim ima na uvijek teškom gostovanju u Trebinju.
Leotar je u proteklih šest kola osvojio 10 bodova te se nalazi na petom mjestu BH Telecom Premier lige BiH.
Prijenos utakmice Leotar - Sarajevo mogu pratiti pretplatnici Moja TV danas od 16 sati.
http://teve.ba/article/11284/leotar-sarajevo-na-moja-tv
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Frtalj_Duše
#8126 Re: BHTelecom All About
- Converse
#8127 Re: BHTelecom All About
Molim vas, ne znam gdje da pitam, pa cu ovdje
. Imam htc desire s i nikako ne mogu poslati mms. Dobila sam postavke za ovaj telefon mailom od bhtelecoma, unijela ih, kreirala novi apn, ali opet ne ide. Dodje samo obavjestenje: "generic network failure". Ima li iko kakvih ideja sta bi moglo biti
?
- arnes_king
#8128 Re: BHTelecom All About
Na koji se ono broj salje prazna poruka za provjeru stanja racuna na pretplati ?
- video
#8129 Re: BHTelecom All About
Ma razlike ima - mora je i biti jer se VoIP(Voice over Internet Protocol) telefonije se vracash na POTS (Plain old telephone service). To su potpuno dvije razlichite tehnologije i pri tome sve pogodnosti koje ti nudi VoIP, necesh moci imati na POTS-u. Dakle, konkretno mislim na opcije:P308 wrote:P308 wrote:Zna li iko sta se desava kada u sklopu full paketa MojaTV ostane obicni fiksni telefon (033)? Da li se time gube pogodnosti koje nudi paket, tipa prikaz broja pozivaoca i slicno. Meni nista ne radi (vezano za telefon, nista ne radi, nijedna opcija koja je navedena). Pomozite, dobri ljudi!
Znam da je glupo pitanje, ali nemojte me ignorisati, bar recite: "Ne znam"
-Prikaz broja na telefonu (odlazni, dolazni, propushteni)
-Sve opcije koje imash na resiveru a ticalo se za VoIP telefon ( Prikaz broja na ekranu)
To je shto se tiche tehnichke strane a ostaju sve pogodnosti koju ti nudi MojaTV ti ostaju (tako je meni recheno, vidjeti dok dodje prvi rachun)
S tim opciju prikaz broja na telefonu cesh morati aktivirati i ona je 1KM (mada po meni to nije uredu, jer recimo kod mene je full paket i u njemu sam imao besplatno tu opciju i sa josh par nekih i to je ulazilo u onu pochetnu cijenu
od 55KM +PDV a sada se mora platiti josh 1KM. Po meni bi trebali tu uslugu ne naplacivati al eto, vidjeti cemo)
Prednosti su, kako kome, od onih da ko zove sa "lokala" moze konacho dobiti broj koji je u sklopu MojaTV do dobivanja starog, dobro poznatog broja.
- video
#8130 Re: BHTelecom All About
Vidi gore pod prednostiR_v_P20 wrote:
Zasto ostajes na obicnom fixnom broju ? Radi starog broja koji pocinje sa 033 numeracijom ? Ako je radi toga, ne mroas to raditi, jer je telekom omogucio da se sacuva stari broj i ako predjes na VoIP!
-
iceman2010
#8131 Re: BHTelecom All About
Neki su imali problema sa VoIP-om. U svakom slucaju POTS je pouzdanija, i u onom osnovnom (prenos govora) pouzdanija usluga od VoIP-a. Vjerovatno jedan broj korisnika mojaTV prelaze na POTS radi smetnji na VoIP-u.R_v_P20 wrote: Zasto ostajes na obicnom fixnom broju ? Radi starog broja koji pocinje sa 033 numeracijom ? Ako je radi toga, ne mroas to raditi, jer je telekom omogucio da se sacuva stari broj i ako predjes na VoIP!
- video
#8132 Re: BHTelecom All About
Sve je kako kazesh ali.....R_v_P20 wrote:Pa vece su prednosti kada odes na VoIP broj. Koje su to pogodnsoti onog starog sistema ?
Sada kada je telekom omogucio da ti ostane isti broj i na VoIP nista se ne gubi, a to za nepriakzivanje broja, mozes li mi dati taj cjenovnik, jer do prije 7 dana meni je uredno i na telefonu i na TV-u prikazivalo ko me poziva, bez ikakvog dodatnog placanja.
MojaTV ima numeraciju 070 i prema tome ako zovesh sa nekog mjesta koji je spojen na neku centralu a na kojoj je odobrena opcija zabrane poziva sa pocetnom nulom (svi brojevi koji nisu u numeraciji 033) e onda ga .ebesh kad morash zvati sa mobilnog i troshiti jal kredit jal preplata
Ovako sve pet
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#8133 Re: BHTelecom All About
Ako hoću da pređem na pretplatu sa Ultre, ali nemam Ultra certifikat, koja je procedura? Pročitao sam ranije da normalno treba lična karta i taj certifikat, ali ja ga nemam.
- anonimnaosoba
#8134 Re: BHTelecom All About
nisam siguran, al' mislim da ćeš u Telecom centru u kojem to budeš radio morati potpisivati izjavu da je taj broj tvojEntropio wrote:Ako hoću da pređem na pretplatu sa Ultre, ali nemam Ultra certifikat, koja je procedura? Pročitao sam ranije da normalno treba lična karta i taj certifikat, ali ja ga nemam.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#8135 Re: BHTelecom All About
Nema problema... Ja se samo bojim da mi kažu da ne može. Kupio sam broj davno... kad je Ultra bila u onim cd kutijama... nemam pojma gdje je.anonimnaosoba wrote:nisam siguran, al' mislim da ćeš u Telecom centru u kojem to budeš radio morati potpisivati izjavu da je taj broj tvojEntropio wrote:Ako hoću da pređem na pretplatu sa Ultre, ali nemam Ultra certifikat, koja je procedura? Pročitao sam ranije da normalno treba lična karta i taj certifikat, ali ja ga nemam.
- anonimnaosoba
#8136 Re: BHTelecom All About
otiđi pa provjeri, bar to ništa ne košta 
EDIT: i ako budeš iš'o, javi rezultat, trebaće i meni ubrzo najvjerovatnije
EDIT: i ako budeš iš'o, javi rezultat, trebaće i meni ubrzo najvjerovatnije
Last edited by anonimnaosoba on 26/09/2012 16:20, edited 1 time in total.
- Curve
#8137 Re: BHTelecom All About
ranije je vec negdje napisano, otices na salter, potpisat izjavu da je tvoj broj i ovjerit je u opstini.. i to je to..Entropio wrote:Nema problema... Ja se samo bojim da mi kažu da ne može. Kupio sam broj davno... kad je Ultra bila u onim cd kutijama... nemam pojma gdje je.anonimnaosoba wrote:nisam siguran, al' mislim da ćeš u Telecom centru u kojem to budeš radio morati potpisivati izjavu da je taj broj tvojEntropio wrote:Ako hoću da pređem na pretplatu sa Ultre, ali nemam Ultra certifikat, koja je procedura? Pročitao sam ranije da normalno treba lična karta i taj certifikat, ali ja ga nemam.
edit: vec je u postu iznad objasnjeno..
- video
#8138 Re: BHTelecom All About
A ko ti je rekao i gdje to pishe da cesh dobiti stari broj sa numeracijom 033 za VoIP usluguR_v_P20 wrote:Cekaj, ne kontam te. Ja sada uvedem mojaTV full paket i zadrzim broj (lupam) 033 455 874 koji sam ranije korsitio kao fixni. Automatski dobijem VoIP uslugu samo sto nemam broj 070 vec ovaj gore navedeni 033 koji je telekom nedavno odobrio. Ako postoji neka zabrana poziva, to je cisto lokalna i postavljena na tvoj korisnickom nalogu, a ne moze nikako da na nekoj centrali bude zabranjem poziv prema odredjenoj numeraciji. Na takav slucaj nikada nisam naisaovideo wrote: Sve je kako kazesh ali.....
MojaTV ima numeraciju 070 i prema tome ako zovesh sa nekog mjesta koji je spojen na neku centralu a na kojoj je odobrena opcija zabrane poziva sa pocetnom nulom (svi brojevi koji nisu u numeraciji 033) e onda ga .ebesh kad morash zvati sa mobilnog i troshiti jal kredit jal preplataSkuplja pita neg tepsija
![]()
![]()
![]()
Ovako sve pet
.
Raspitaj se dobro prije negu udjesh u bilo kakvu daljnju polemiku (ja to vec sve proshao)
Mozesh dobiti SAMO broj ali bez pozivnog 033 tako da cesh imati 070 xxx xxx (ovih 6x-ova su oni brojevi iza sadashnjeg pozivnog 033 !!!!
Suma sumarum -
Svi koji imaju numeraciju (pozivni) 033 su telefoni spojeni na POTS tehnologiju i NE MOGU se naci u VoIP usluzi jer je to sasvim druga tehnologija !!!! Dakle - POTS 033 a VoIP 070
A shto se tiche drugog dijela, prochitaj malo bolje shta sam napisao !!!
Zabrana se ne odnosi na MojuTV vec na fiksne linije koje su spojene na centarlu (iole veca firma, kompanija, preduzece to ima) gdje se ista uvede zbog.... da ne nabrajam sad (odoh u krajnost sa objashnjavanjima)
Last edited by video on 26/09/2012 20:02, edited 2 times in total.
-
BadBoy
#8139 Re: BHTelecom All About
I kod mene je isto ovo slučaj, hajde ako ih budeš išao pitati, javi šta su ti rekli živ bioEntropio wrote:Nema problema... Ja se samo bojim da mi kažu da ne može. Kupio sam broj davno... kad je Ultra bila u onim cd kutijama... nemam pojma gdje je.anonimnaosoba wrote:nisam siguran, al' mislim da ćeš u Telecom centru u kojem to budeš radio morati potpisivati izjavu da je taj broj tvojEntropio wrote:Ako hoću da pređem na pretplatu sa Ultre, ali nemam Ultra certifikat, koja je procedura? Pročitao sam ranije da normalno treba lična karta i taj certifikat, ali ja ga nemam.
- video
#8140 Re: BHTelecom All About
R_v_P20 wrote:Izgleda da se nismo razumjeli da ja pricam o VoIP na 033 xxx xxx numeraciji, i cinjencia da ti ucis po starom nastavnom planu i programuvideo wrote: A ko ti je rekao i gdje to pishe da cesh dobiti stari broj sa numeracijom 033 za VoIP uslugu![]()
Raspitaj se dobro prije negu udjesh u bilo kakvu daljnju polemiku (ja to vec sve proshao)
Mozesh dobiti SAMO broj ali bez pozivnog 033 tako da cesh imati 070 xxx xxx (ovih 6x-ova su oni brojevi iza sadashnjeg pozivnog 033 !!!!
Suma sumarum -
Svi koji imaju numeraciju (pozivni) 033 su telefoni spojeni na POTS tehnologiju i NE MOGU se naci u VoIP usluzi jer je to sasvim druga tehnologija !!!! Dakle - POTS 033 a VoIP 070
A shto se tiche drugog dijela, prochitaj malo bolje shta sam napisao !!!
Zabrana se ne odnosi na MojuTV vec na fiksne linije koje su spojene na centarlu (iole veca firma, kompanija, preduzece to ima) gdje se ista uvede zbog.... da ne nabrajam sad (odoh u krajnost sa objashnjavanjima)
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5aa306ff080.html
Želite MojuTV u svom domu, a pri tome zadržati svoj postojeći fiksni broj?
Naravno da je moguće!
Uz MojuTV, uživajte u:
· više od 80 kanala,
· videoteci sa brojnim i raznovrsnim filmovima,
· neograničenom Internetu i
· potpuno besplatnim razgovorima i SMSovima u fiksnoj mreži BH Telecoma.
Sve ovo od 1. septembra u BH Telecomu možete koristiti i na Vašem postojećem fiksnom broju!
Ja lika
gdje ti ovdje gore pishe VoIP !!!!!
Pa ja sad imam sve ovo gore shto pishe !!!
Uostalom nazovi 1444 pa pitaj pa nam onda napishi shta ti je recheno
- video
#8141 Re: BHTelecom All About
Ja tvdoglava chovjeka braco rodjenja - mora da za želja navijashR_v_P20 wrote:· potpuno besplatnim razgovorima i SMSovima u fiksnoj mreži BH Telecoma.
Provjereno...fino zvao sada i rekose da u sklopu moja tv FULL zadrzavam stari broj kao VoIP i da je cijena onakva kakva je na sajtu, znaci 55KM+PDV.
Prochitaj malo bolje shta sam napisao u mom prvom postu gore (ako se ne iole nerazumijesh u ovu oblast, dzaba sve)
Pocheo sam bio kucati da objashnjavam al ne da mi se
Sve u svemu skontace ko bude htio a do tada uzdravlje
-
leon25
#8142 Re: BHTelecom All About
a zasto stari broj ne bi mogao raditi kao Voip pa kada se broj prebacuje na telemach, lohosoft, hs bez problema se zadrzi stari broj a svi ovi nabrojani koriste Voip tehnologiju pa zasto ne bi moglo i u samom bh telecomu
- P308
#8143 Re: BHTelecom All About
video wrote:
Ma razlike ima - mora je i biti jer se VoIP(Voice over Internet Protocol) telefonije se vracash na POTS (Plain old telephone service). To su potpuno dvije razlichite tehnologije i pri tome sve pogodnosti koje ti nudi VoIP, necesh moci imati na POTS-u. Dakle, konkretno mislim na opcije:
-Prikaz broja na telefonu (odlazni, dolazni, propushteni)
-Sve opcije koje imash na resiveru a ticalo se za VoIP telefon ( Prikaz broja na ekranu)
To je shto se tiche tehnichke strane a ostaju sve pogodnosti koju ti nudi MojaTV ti ostaju (tako je meni recheno, vidjeti dok dodje prvi rachun)
S tim opciju prikaz broja na telefonu cesh morati aktivirati i ona je 1KM (mada po meni to nije uredu, jer recimo kod mene je full paket i u njemu sam imao besplatno tu opciju i sa josh par nekih i to je ulazilo u onu pochetnu cijenu
od 55KM +PDV a sada se mora platiti josh 1KM. Po meni bi trebali tu uslugu ne naplacivati al eto, vidjeti cemo)
Prednosti su, kako kome, od onih da ko zove sa "lokala" moze konacho dobiti broj koji je u sklopu MojaTV do dobivanja starog, dobro poznatog broja.
Hvala svima na odgovoru i na pomoci. Tek sam sad uveo telefon, i rekose mi da se ovaj 070 broj ne moze prikljuciti, vec samo 033 ali kao pogodnosti su iste. Meni je bilo svejedno...Kad vidjeh da mi nista ne radi, pitah ih i rekose da IPAK na 033 nije recimo ukljucen prikaz broja pozivaoca i slicno, sto stvarno nije uredu, ali eto.
Hvala svima jos jednom!
- butterfly_01
#8144 Re: BHTelecom All About
ovjeris izjavu u opcini i to je to...anonimnaosoba wrote:nisam siguran, al' mislim da ćeš u Telecom centru u kojem to budeš radio morati potpisivati izjavu da je taj broj tvojEntropio wrote:Ako hoću da pređem na pretplatu sa Ultre, ali nemam Ultra certifikat, koja je procedura? Pročitao sam ranije da normalno treba lična karta i taj certifikat, ali ja ga nemam.
-
iceman2010
#8145 Re: BHTelecom All About
Moras u bhtelecom-u uzeti izjavu, ovjeriti u opstini i mislim dq je dovoljno da pored toga poneses licnu.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
iceman2010
#8146 Re: BHTelecom All About
U principu, cisto tehnicki, sve sto trenutno moze na voip-u mojatv, moze i pots. Drugo je pitanje da li je to i ukljuceno u paket sa pots telefonom. Samo ne postoji mogućnost korištenja opcija na tv-u( prikaz broja pozivaoca i sl.)
-
iceman2010
#8147 Re: BHTelecom All About
I da ponovim: pots je daleko pouzdaniji i kvalitetniji od voip-a. Pots telefonija mora da zadovolji standard nazvan "pet devetki" koji kaze da telefon mora biti raspoloziv 99,999% vremena u toku godine. U slucaju nestanka struje, kvara na modemu i sl. Pots i dalje radi za razliku od voip-a. Pots telefonija koristi infrastrukturu i resurse napravljene bas za to. Voip koristi paketski prenos podataka koji nije do kraja pouzdan, ali je zbog ekonomskih razloga rasiren. Ako posmatramo voip i pots odvojeno od ostalih komponenti ( iptv i internet) pots je daleko kvalitetniji i pouzdaniji od voip-a.
- Distante
#8148 Re: BHTelecom All About
Pozdrav bihnetovci & bhtelekomci
Imam par pitanja i nedoumica:
Htjela bih prikljuciti Moju TV ali da zadrzim ovaj ADSL netFlat4 koji imam, i procitah nekoliko stranica prije da se to moze, i takodje da se od ovog mjeseca moze zadrzati i stari broj fiksnog telefona.
Pa me zanima koji bi to onda paket bio? Gledala sam ranije na stranici te MojaTV pakete ali mi nije jasno, dakle netflat4, stari broj (i te neke povlastice za telefon)...?
Htjela bih prikljuciti Moju TV ali da zadrzim ovaj ADSL netFlat4 koji imam, i procitah nekoliko stranica prije da se to moze, i takodje da se od ovog mjeseca moze zadrzati i stari broj fiksnog telefona.
Pa me zanima koji bi to onda paket bio? Gledala sam ranije na stranici te MojaTV pakete ali mi nije jasno, dakle netflat4, stari broj (i te neke povlastice za telefon)...?
-
kakaljin
#8149 Re: BHTelecom All About
ti uzmi onda ovaj paket i zadrzi tvoj netflat4Distante wrote:Pozdrav bihnetovci & bhtelekomciImam par pitanja i nedoumica:
http://www.mojatv.ba/phone.html
-
Mustafapasa
#8150 Re: BHTelecom All About
Sve ima svoje predosti, pa tako i odvojeno kada se uzme ADSL a kada je u sklopu MojaTV paketa...sve ovisi o tvojoj zelji...neko voli brzi internet i onda npr. umjesto Full paketa uzme phone paket (TV+telefon) a ostavi ADSL po istom prikljucku (parici)...ako uzmes paket FULL koji isto ima ove tri komponente samo na jednom racunu, placas 55KM ali imas ukljucene neke druge benefite koje u prvoj kombinaciji nemas...tipa 10KM za pozive prema mobilnim brojevima, besplatne filmove itd itd...Distante wrote:Pozdrav bihnetovci & bhtelekomciImam par pitanja i nedoumica:
Dakle, ako ti nije toliko vazna brzina interneta, onda ja licno savjetujem radi benefita da uzmes paket full (ovo je samo primjer) a ako ti je vaznija brzina interneta, tj.da vijedi vise nego ovi beneiti, onda uzmes odvojeno...
Sama mogucnost sto mozes kombinirati je nesto super od strane BH Telecoma, pa nek svako sebi kroji kako mu pase...
Moze se sada zadrzati i fiksni telefon u okviru mojaTV paketa...