BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Kiki_Musampa
#7851 Re: BHTelecom All About
Kupim ja svima S3,samo mi recite ima li šta od Sk na Moja TV?
-
Longplay
#7852 Re: BH Telecom uzvraca udarac - svojim musterijama!
jastuk1 wrote:Longplay wrote:Prije neki dan sam pozvao prijatelja jer se duze vrijeme nismo culi. Inace je samo samostalni zanatlija, obradjuje drvo, radi na gradjevini itd. I tako okrenem broj njegovog mobitela. A onda se javi neugodan zenski glas sa nekog automata: "Pozvani broj je nedostupan zbog neplacenog racuna"(!?)
I ja se zapitam kakav je ovo odnos BH Telecoma prema svojim musterijama. Cime to bht uzima sebi za pravo da obavjestava na svakom pozivu da je neko nedostupan jer nije dovoljno uplatio na racun? Sta ce misliti neki poslovni partner ili musterija koji nazove i cuje ovu (nelegalno objavljenu) vijest.
Da li BHT ima previse musterija pa zeli da ih se otarasi po svaku cijenu? Uz to je nelegalno objavljivati ovakve stvari, a da ne pricam da ni kredit na pre paid kartici ne bi smio biti anuliran nakon tri mjeseca, kako to rade telekomi u BiH. U drugim drzavama su musterije tuzili telekome zbog anuliranja kredita nakon izvjesnog vremena i dobili pravo na sudu - zasto kod nas niko ne tuzi telekom? Jesmo li previse navikli da trpimo ponizenja sa svih strana cak i kada placamo?
Na ova pitanja nemam odgovora... mozda vi imate
Pa fino ti objasne ZAŠTO je nedostupan da se ti, peti i deseti ne bi pitali što li je nedostupan! Telekom je donja strana u tom poslu kada obezbijedi uslugu, a ne dobije novac za svoju uslugu.
Kako se bilo ko od nas osjeća kad dugo čeka na naplatu svog posla?
BHT apsolutno strana koja je izrađena/prevarena i ti se još ljutiš? Svašta!
Interesantan odgovor. Da li bi ti zelio da kada god tebe neko nazove odmah dobije sve tvoje privatne informacije koje se nikoga ne ticu jer su to tvoje PRIVATNE stvari. HALO, sta to nekoga interesuje koje je moje stanje na racunu banke, kirije, vode, struje, alimentacije...). Nase drustvo je prihvatilo mnoga ponizenja i bez da se neko upita je li to legalno. Zato imamo stanje u drzavi gdje se ljudi ubijaju jer su pristali da budu zirant nekome (u normalnom svijetu zirant za privatna lica NE POSTOJI!). Ali nase drustvo je to prihvatilo upravo zato jer se niko ne pita je li to sve legalno!!!!
-
jastuk1
#7853 Re: BH Telecom uzvraca udarac - svojim musterijama!
Osoba nije platila davatelju usluge, pa davatelj usluge samo obavještava zašto nije moguće uspostaviti uslugu! A oni koji žele biti brižnici i zaista čuti osobu kojoj je isključen telefon radi ne plaćanja mogu toj osobi poslati kredit ako je na ultri. BHT-u je puno lakše samo iskljčiti i ništa. Ne vrte "traku," štede struju. Vako će se ljudi saznati da je osobi potrebna pomoć i možda je i posjetiti. Potez BHT-a je ustvari pohvalan. Samo je "problem" što je ponos i egoizam kod većine ljudi danas na prvom mjestu.Longplay wrote:
Interesantan odgovor. Da li bi ti zelio da kada god tebe neko nazove odmah dobije sve tvoje privatne informacije koje se nikoga ne ticu jer su to tvoje PRIVATNE stvari. HALO, sta to nekoga interesuje koje je moje stanje na racunu banke, kirije, vode, struje, alimentacije...). Nase drustvo je prihvatilo mnoga ponizenja i bez da se neko upita je li to legalno. Zato imamo stanje u drzavi gdje se ljudi ubijaju jer su pristali da budu zirant nekome (u normalnom svijetu zirant za privatna lica NE POSTOJI!). Ali nase drustvo je to prihvatilo upravo zato jer se niko ne pita je li to sve legalno!!!!
I zašto KARIKIRAŠ i informaciju o razlozima nedostupnosti usluge izjednačavaš sa kojekakvim objavljivanjem ličnih informacija, jer to ovdje nije slučaj?
I btw, nije samo da branim BHT. Prije neke tri godine, dok sam bio na njihovom internetu, željeli su naplatiti za slijedeći mjesec, a ja se odjavio mjesec prije. Sve je išlo do njihovog drugog stepena, kada su uvažili moje neplaćanje. Hoću reći, svaki slučaj je slučaj za sebe i nikad ne treba generalizovati.
-
esadklacar
#7854 Re: BHTelecom All About
nema Telemach ima sk jedinoKiki_Musampa wrote:Kupim ja svima S3,samo mi recite ima li šta od Sk na Moja TV?
-
Aldin26
#7855 Re: BHTelecom All About
1.9. na godisnjicu BHT objavljuju datum izlaska Iphon-a kao i uslove koji ce biti specijalni. S obzirom kolicinu kou moraju poruciti
-
EUROBIH
#7856 Re: BHTelecom All About
Aldin26 wrote:1.9. na godisnjicu BHT objavljuju datum izlaska Iphon-a kao i uslove koji ce biti specijalni. S obzirom kolicinu kou moraju poruciti
nema prodaje samo--renta iphone sa dodatnom opremom
-
Longplay
#7857 Re: BH Telecom uzvraca udarac - svojim musterijama!
Ne shvatas, ovdje se radi o grubom krsenju zakona o licnim podacima. Znam da u komunizmu toga nije bilo i to je mnogima nepoznat pojam. To bi bilo kao kada ne platis na vrijeme struju ili vodu i svi tvoji prijatelji budu obavijesteni o tome. Nigdje veze. Razmisli malo o tome.jastuk1 wrote:Osoba nije platila davatelju usluge, pa davatelj usluge samo obavještava zašto nije moguće uspostaviti uslugu! A oni koji žele biti brižnici i zaista čuti osobu kojoj je isključen telefon radi ne plaćanja mogu toj osobi poslati kredit ako je na ultri. BHT-u je puno lakše samo iskljčiti i ništa. Ne vrte "traku," štede struju. Vako će se ljudi saznati da je osobi potrebna pomoć i možda je i posjetiti. Potez BHT-a je ustvari pohvalan. Samo je "problem" što je ponos i egoizam kod većine ljudi danas na prvom mjestu.Longplay wrote:
PS: koliko su takvi potezi pohvalni, govori podatak da je bh telecom u proteklom periodu izgubio 50.000 pretplatnika
-
jastuk1
#7858 Re: BHTelecom All About
Ok, u pravu si, ne mogu više da se natežem.
Mene će najverovatnije dobiti nazad, jer me na HS-u zakla Voip. Većina ljudi je na BHT pots telefonu ili Viopu, pa HS-ov ili Telemachov voip telefon ustvari ne dođe nikako jeftin.
Mene će najverovatnije dobiti nazad, jer me na HS-u zakla Voip. Većina ljudi je na BHT pots telefonu ili Viopu, pa HS-ov ili Telemachov voip telefon ustvari ne dođe nikako jeftin.
- Curve
#7859 Re: BHTelecom All About
kakvo crno rentanje sadEUROBIH wrote:Aldin26 wrote:1.9. na godisnjicu BHT objavljuju datum izlaska Iphon-a kao i uslove koji ce biti specijalni. S obzirom kolicinu kou moraju poruciti
-
EUROBIH
#7860 Re: BHTelecom All About
Curve wrote:kakvo crno rentanje sadEUROBIH wrote:Aldin26 wrote:1.9. na godisnjicu BHT objavljuju datum izlaska Iphon-a kao i uslove koji ce biti specijalni. S obzirom kolicinu kou moraju poruciti
nema prodaje samo--renta iphone sa dodatnom opremom![]()
insajder mi je prije mjesec dana najavio s3 i iphone4........za četvorku vrijedi samo iznajmljivanje ,prodaja neće ići....nešto kao njihova tv
- Curve
#7861 Re: BHTelecom All About
ma ebo 4, hocel dobit 5 ?EUROBIH wrote:insajder mi je prije mjesec dana najavio s3 i iphone4........za četvorku vrijedi samo iznajmljivanje ,prodaja neće ići....nešto kao njihova tv
-
EUROBIH
#7862 Re: BHTelecom All About
petica u oktobru kreće za napredne i velike...Curve wrote:ma ebo 4, hocel dobit 5 ?EUROBIH wrote:insajder mi je prije mjesec dana najavio s3 i iphone4........za četvorku vrijedi samo iznajmljivanje ,prodaja neće ići....nešto kao njihova tv
bih?
kad nam crnjo bude predsjednik
- Curve
#7863 Re: BHTelecom All About
ma nemoguce da ce biti to, pa bem ti telecom ja onda nas, svaki drugi operater ce dobiti 5ice za prodaju a nasi 4ke..
- irac300
#7864 Re: BHTelecom All About
Ne zaboravi da te četvorke neće biti na prodaju, nego na najam.Curve wrote:![]()
![]()
ma nemoguce da ce biti to, pa bem ti telecom ja onda nas, svaki drugi operater ce dobiti 5ice za prodaju a nasi 4ke..![]()
-
sarajevomd
#7865 Re: BHTelecom All About
Ma kako najam, kako se to moze regulisati ? Kao modem ? 10KM mejsecno ? 
-
brazzo19
#7866 Re: BHTelecom All About
Eh svasta pocet ce nam iznajmljivat jos i mobitele , hahahhaah ma nista nego ako ko ima kakvu tetku u Ameriki da kupi pa posalje najbolja opcija cuj da iznajmim mob , e svasta 
- Frtalj_Duše
#7867 Re: BHTelecom All About
Ahahahaha, idemo prvi - rentamo više, joj firme i nakarade. Privatizirao ih Dabogda neko, makar to bili i oni reketaši, ali ovo se više ne može gledati kako čobani vode takvu jednu 'zlatnu koku'.EUROBIH wrote:Aldin26 wrote:1.9. na godisnjicu BHT objavljuju datum izlaska Iphon-a kao i uslove koji ce biti specijalni. S obzirom kolicinu kou moraju poruciti
Tapatalked
-
EUROBIH
#7868 Re: BHTelecom All About
vezao bi bht telefone sa-lanci,katanci i laserski zraci samo da mu ne maknu sa mrežeKvaziExpert wrote:Nesto mi nelogican taj najam. Stb, ili modem svejedno, stoje na/u polici, kod mene su vec 2 godine, i ako ispuses prasinu oni su opet kao novi.
Telefon se nosi u dzepu, ispada na beton, sta ce im, ako ga neko vrati nakon nekog vremena? Bas ne kontam.
nisam ih nikad skontao.......telefone čuvaju po svojim šalterima,direktorskim kancelarijama,umjesto da ih puste prepaid-slobodnu prodaju po kioscima,tržnim centrima......
a kod njih:hoću da razgovaram-moram da potpusujem ugovore,ganjam notare za ovjeru papira--glupo do bola
tako im je kajmak skinuo mtel u federaciji da se ne mogu još oporaviti
jedno je sigurno-UVIJEK KASNE i to drastično
pokušavaju sa ovo hapi
eronet hallo ,mtel,pa i ovi izi slovenci-bht tek se zadnji uključuje na ovo minorno i jadno
isto i sa iphone..........među zadnjim operaterima koji ga puštaju u pretplati
i još nešto:
kad sam pitao svoje poznanike u bht-hoće li nabaviti četvorku,odgovor je slijedio
NIKAD,DALEKO OD MOJE KUĆE
-
bucik
#7869 Re: BHTelecom All About
Primjećujem da mi zadnjih nekoliko dana kredit odlazi kao da zovem u dijasporu a ne unutar BH Mobile mreže. Da li su mijenjali tarife i povećavali cijene. I koliko je minuta poziva sa pdv unutar BH Mobile. Ultra paket? Hvala!
- zateznistub
#7870 Re: BHTelecom All About
O cemu ti?EUROBIH wrote:vezao bi bht telefone sa-lanci,katanci i laserski zraci samo da mu ne maknu sa mrežeKvaziExpert wrote:Nesto mi nelogican taj najam. Stb, ili modem svejedno, stoje na/u polici, kod mene su vec 2 godine, i ako ispuses prasinu oni su opet kao novi.
Telefon se nosi u dzepu, ispada na beton, sta ce im, ako ga neko vrati nakon nekog vremena? Bas ne kontam.![]()
nisam ih nikad skontao.......telefone čuvaju po svojim šalterima,direktorskim kancelarijama,umjesto da ih puste prepaid-slobodnu prodaju po kioscima,tržnim centrima......
a kod njih:hoću da razgovaram-moram da potpusujem ugovore,ganjam notare za ovjeru papira--glupo do bola
pokušavaju sa ovo hapimrežom 060-ali kasno!!
eronet hallo ,mtel,pa i ovi izi slovenci-bht tek se zadnji uključuje na ovo minorno i jadnotržište
isto i sa iphone..........među zadnjim operaterima koji ga puštaju u pretplati![]()
i još nešto:
kad sam pitao svoje poznanike u bht-hoće li nabaviti četvorku,odgovor je slijedio
NIKAD,DALEKO OD MOJE KUĆE![]()
![]()
![]()
-
kakaljin
#7871 Re: BHTelecom All About
Pa zar mtel i eronet imaju iphone u ponudi!!!!!!!!!!!!!!!!EUROBIH wrote:vezao bi bht telefone sa-lanci,katanci i laserski zraci samo da mu ne maknu sa mrežeKvaziExpert wrote:Nesto mi nelogican taj najam. Stb, ili modem svejedno, stoje na/u polici, kod mene su vec 2 godine, i ako ispuses prasinu oni su opet kao novi.
Telefon se nosi u dzepu, ispada na beton, sta ce im, ako ga neko vrati nakon nekog vremena? Bas ne kontam.![]()
pokušavaju sa ovo hapimrežom 060-ali kasno!!
eronet hallo ,mtel,pa i ovi izi slovenci-bht tek se zadnji uključuje na ovo minorno i jadnotržište
isto i sa iphone..........među zadnjim operaterima koji ga puštaju u pretplati![]()
i još nešto:
NIKAD,DALEKO OD MOJE KUĆE![]()
![]()
![]()
- skafiskafsnjak
#7872 Re: BHTelecom All About
Mnogi seru po BH Telecomu, a nisu upuceni ni u sta .
Apple u Eronetu nema
Apple u Eronetu nema
-
gigatech
#7873 Re: BHTelecom All About
od telecoma niko nema iphone u ponudi zato što apple nema u bosni svoju direkciju 
-
Aldin26
#7874 Re: BHTelecom All About
Problem je u tome sto Apple nece da kodira telefone na BHT mrezu, 1000% provjerena informacija.
I minimalne kolicine od 40000 telefona koje traze da se poruce. Iz tog razloga ce biti specijalni uslovi...
I minimalne kolicine od 40000 telefona koje traze da se poruce. Iz tog razloga ce biti specijalni uslovi...
-
sarajevomd
#7875 Re: BHTelecom All About
Pa ja ne mogu napraviit sebi neku realnu ponudu Iphone na iznajmljivanje ?
Vjerovatno moras potpisati neki ugovor, ali sta ? 2 godine 10KM mjesecno ?
Vjerovatno moras potpisati neki ugovor, ali sta ? 2 godine 10KM mjesecno ?