Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
edin_kovachi wrote:razmisljam kupiti mobitell i sada koji je najbolji način za kupiti neki ne preskup telefon po dobroj akciji, cujem da ima neka ponuda telefona kao 50 minuta i poruka besplaatno mjesecno, p.s. ja sam bht korisnik hvala unaprijed
Strpi se jedno 20 dana cujem da ce im doci dosta novih mobitela a kazu cak i Iphone koji ce valjda biti uz neki novi paket, nesto Ipaket
Gray wrote:Imam i ja slično pitanje, imaju li neki mobile data paketi da se mogu uzeti uz ultra karticu? Nešto tipa 500 mb, da se ne naplaćuje po svakom mb. Gledao sam na njihovoj stranici ali meni su oni njihovi paketi i struktura toliko konfuzni da uopšte nisam skontao o čemu se radi.
Gray wrote:Imam i ja slično pitanje, imaju li neki mobile data paketi da se mogu uzeti uz ultra karticu? Nešto tipa 500 mb, da se ne naplaćuje po svakom mb. Gledao sam na njihovoj stranici ali meni su oni njihovi paketi i struktura toliko konfuzni da uopšte nisam skontao o čemu se radi.
Niko ne zna?
Ja koliko znam, ne postoji tako nešto. mSurf paketi od 50 i 250 MB i 1GB su samo za pretplatnike.
Za ultru je onaj active, koji nema ništa uključeno, a promet je najskuplji.
Ukoliko neko misli koristiti mobilni Internet mislim da je daleko bolja varijanta mini15 i neki od mSurf paketa nego ultra.
Niko ne zna?
Ja koliko znam, ne postoji tako nešto. mSurf paketi od 50 i 250 MB i 1GB su samo za pretplatnike.
Baš šteta, nisam mislio još prelaziti na pretplatu ali smartphone bez mobilnog interneta je haman pa beskoristan.
Gray wrote:
Baš šteta, nisam mislio još prelaziti na pretplatu ali smartphone bez mobilnog interneta je haman pa beskoristan.
Ja sam na mini 15 imam msurf 50MB. Potpisao sam na dvije godine (akcija 200%) u ovoj akciji imam 100 MB ukljuceno plus je msurf 50 MB ustvari 100 MB u akciji 200%. Ovako imam 200 MB sto je meni dovoljno. Svakako sam kupio smartphone u telecom-u na dvije godine pa je potpisivanje ovog 200% bila logicna odluka jer sam ugovorom vec svakako vezan.
Zaboravih napomenuti da sam i ako potrosim ovih 200 MB na flatrate-u pa necu imati dodatnih troskova u slucaju prekoracenja samo ce mi brzina pasti na 64 kbps. Na ovim vecim paketima padne na 128 kbps nakon iskoristenog limita.
Gray wrote:
Ja sam na mini 15 imam msurf 50MB. Potpisao sam na dvije godine (akcija 200%) u ovoj akciji imam 100 MB ukljuceno plus je msurf 50 MB ustvari 100 MB u akciji 200%. Ovako imam 200 MB sto je meni dovoljno. Svakako sam kupio smartphone u telecom-u na dvije godine pa je potpisivanje ovog 200% bila logicna odluka jer sam ugovorom vec svakako vezan.
Zaboravih napomenuti da sam i ako potrosim ovih 200 MB na flatrate-u pa necu imati dodatnih troskova u slucaju prekoracenja samo ce mi brzina pasti na 64 kbps. Na ovim vecim paketima padne na 128 kbps nakon iskoristenog limita.
Izvini,šta si potpisao na dvije godine? Mini15 ili mSurf? Mora li se potpisati na toliki period ili je to samo zbog mobitela?
Ako si korisnik nekog od mSurf paketa i u akciji si 200% onda na ovaj slobodan Internet sadrzaj dobijes i duplo vise Interneta nego sto tvoj nominalni paket nosi:
Mislim da je u slucaju mSurfa svejedno da li si potpisao na godinu ili dvije akciju do 200%.
edit: Mislim da bih potpisao svakako mislim koristiti bh mobile i u buducnosti, ali posto sam vec kupio mobitel na 24 mjeseca nisam nista gubio potpisivanjem i akcije 200%. Mislim, bilo bi pravo glupo ne uraditi to kada sam se vec obavezao da cu koristiti njihove usluge naredne 2 godine.
Niko ne zna?
Na toj stranici od telecoma pise da je preko 250mb cijena po 1mb 0,06, sto ga na 500mb izađe 30 km ako sam dobro sracunao
Bila bi glupost toliko trositi bez preplate, ako hocete vece kolicine neta jednostavno ostaje vam samo preplata, za tih 30km dobije i 1gigu brzog neta (nakon te gige nekakav spori, al se ne naplacuje) i plus mini 15 paket...
Prije 2 godine sam u Mtel centru kupio telefon i broj, nekih 30tak KM sve izaslo. Taj telefon je zakljucan na mtel i broj je njihov. Zanima me da li posotji neki zakon, kao u drugim zemljama da nakon odredjenog perioda provajder mora otkljucati mobitel ?
Takodjer, zanima me koja je procedura prenosa broja ?
Samo da napomenem, nisam nikakvu specijalnu tarifu uzeo, niti sam se vezao za vremenski period pri kupovini telefona/broja.
Aaaa sta se svega nacita nisam nikada ni obracao paznju na te msurf pakete
Ja sam vec preko godinu dana na midi 30 pretplatnickom paketu a nedavno sam potpisao ponovo ugovor na 24 mjeseca zbog 25% popusta, te prosle sedmice uzeo xperia p na 24 mjeseca, pa sad hocu da vas pitam da li bi mi dobro doslo uzeti taj msurf 50 jer vidim da je samo 2.5 KM a i kako sam skontao da ce mi biti 100 MB zbog potpisanog ugovora od ranije za popust ?
P.S. kada padne na tih 64Kb/s moze li se bar viber bez problema koristiti ili je presporo cak i za toga ? I moze li pomoci za prve pomoci da tako kazem hehe
Viber ne mozes korsititi za glasovne pozive na tim brzinama, dok SMS uredno radi. Za prvu pomoc vise nego dobar Znas kakav je bio dial-up net, e to je samo malo bolje
u cemu je ovaj fol sa obaranjem brzine,maloprije dobijem poruko od bhtelecoma da sam prekoracio limit pa je brzina sada manja,je li to nesto najnovije ili....
edit
vidjeh sada na njihovoj stranici,sve mi je jasno
edin_kovachi wrote:razmisljam kupiti mobitell i sada koji je najbolji način za kupiti neki ne preskup telefon po dobroj akciji, cujem da ima neka ponuda telefona kao 50 minuta i poruka besplaatno mjesecno, p.s. ja sam bht korisnik hvala unaprijed
Strpi se jedno 20 dana cujem da ce im doci dosta novih mobitela a kazu cak i Iphone koji ce valjda biti uz neki novi paket, nesto Ipaket
nisam bas siguran da ce biti iphone sve dok nema zvanicnog apple zastupnika u BiH, to je razlog sto ni prije nije bilo iphonea u ponudi
Aj javi za to dal vazi i za msurf to, kad bi bile 2 gige definitivno bi isao to potpisat
Nego kakva je brzina kad se pređe ova 1 giga(pise da je brzina po iskoristenju 128 kb/s za moj paket), mogul se stranice otvarat normalno (ne mislim ono bez ucitavanja slika, vec normalna verzija, kao za pc )
I plus prema ovoj stranici http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53041325ddb.html
dobijes pored te 2 gige jos 100mb za mini 15 i 200 mb za midi 30 (na 24 mjeseca sve), sto bi trebalo znacit da sa mini 15 i surf paketom imas 2gige i 100mb ?
nisam bas siguran da ce biti iphone sve dok nema zvanicnog apple zastupnika u BiH, to je razlog sto ni prije nije bilo iphonea u ponudi
Imas Mekline kao zvanicni zastupnik Iphone-a, a kod njih isto imas isti kupiti
Madrid wrote:Aj javi za to dal vazi i za msurf to, kad bi bile 2 gige definitivno bi isao to potpisat
Nego kakva je brzina kad se pređe ova 1 giga(pise da je brzina po iskoristenju 128 kb/s za moj paket), mogul se stranice otvarat normalno (ne mislim ono bez ucitavanja slika, vec normalna verzija, kao za pc )
I plus prema ovoj stranici http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53041325ddb.html
dobijes pored te 2 gige jos 100mb za mini 15 i 200 mb za midi 30 (na 24 mjeseca sve), sto bi trebalo znacit da sa mini 15 i surf paketom imas 2gige i 100mb ?
Da. Tako nekako sam i ja shvatio. msurf x 2 plus 100 MB koji su na mini 15 u akciji. 2GB i 100 MB ukoliko se radi o mSurf 1G a ako se i to potrosi onda surfanje na 128 kbps
Ja imam onaj od 2,5 KM plus mini 15 na 24 mjeseca i to bi trebalo biti 200 MB mjesecno, a onda na crkavicu od 64 kbps. U svakom slucaju meni dosta jer sam uglavnom u blizini racunara (kuci i na poslu) pa mobitel malo koristim za surfanje, a i na poslu i kuci imam wireless.
sarajevomd wrote:Prije 2 godine sam u Mtel centru kupio telefon i broj, nekih 30tak KM sve izaslo. Taj telefon je zakljucan na mtel i broj je njihov. Zanima me da li posotji neki zakon, kao u drugim zemljama da nakon odredjenog perioda provajder mora otkljucati mobitel ?
Takodjer, zanima me koja je procedura prenosa broja ?
Samo da napomenem, nisam nikakvu specijalnu tarifu uzeo, niti sam se vezao za vremenski period pri kupovini telefona/broja.
Ako imas garantni list odes u mtel i trazis da ti dekodiraju kazes da je proslo 2 godine i tak, u telekomu mozes recimo ako uzmes mob na 24 mjeseci nakon toga otici i oni ti dekodiraju samo podneses nekakav zahtjev i to rade o svom trošku (za eronet i bhtel sam 100% siguran a za mtel nisam ali valjda i oni tako rade)
Madrid wrote:Mozda bi ih trebao nazvat pa pitat, fino pise u akciji 200% vise 2 gb
Evo sad sam poslao mail podršci, jer po ovome bi trebao imati 1GB za 200% akciju i još jedan za mega100.
Vidjet ćemo šta će odgovoriti.
Pa ako je potpisano 200% trebao bi imati 4GB. 2 GB na mega100 (ako je potpisano na 24 mjeseca) i 2 GB na mSurf 1G. Samo mislim da tamo pise od sljedeceg obracunskog perioda. Tako ako si potpisao u 7 mjesecu mislim da benefite pocinjes koristiti tek u 8-om. Nisam siguran za ovo. Provjericu kasnije.
edit:
3. Trajanje ugovora i dodjela benefita
Član 4.
Utvrđeni benefiti dodjeljuju se tokom cijelog perioda za koji je Pretplatnik zaključio ugovor sa obaveznim trajanjem ugovornog odnosa u skladu sa članom 3., počev od narednog obračunskog perioda, uključujući i cijeli posljednji obračunski period.
Na ovom linku imas link na specifcne uslove na dnu stanice:
Nisam znao gdje da postavim, kupio sam nov telefon android O.S., eh sad imam 1,20 kredita i tek mi 2. septembra istice kredit, ali nmg nikog ni nazvati niti poruke poslati, zvao sam i njih davali su mi neke savjete ali nista....ima te li vi kakav savjet???