BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
quarterback

#7501 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

promaha wrote: kad su u pitanju ti "domaci" kanali ne znam za sve al za neke sam siguran da ih BH telecom dobija preko optike tj. uzima direktno od televizija. dok druge cak mislim da skidaju preko staletia i tu moze biti problem sa slikom. Jer dosta ovih domacih televizija ima unajmljen dosta slab prostor na satelitu cca 4 mbita sto rezultuje poprilicno losom slikom (moguce cak i pojavljivanje kockica ako se skida slabijom antenom)
telecom ima optiku do vecine lokalnih tv stanica, mislim da je preciznije ako kazem skoro do svih, sto se tice satelitskih kanala znam da radimo imaju posebne risivere za discovery odnosno da se radi o opremi koju sam discovery prodaje onima koji prenose njegove kanale...

prema mojim saznanjima sto se tice kvalitete signala telecom se dobrano potrudio da bude najbolja sto moze
alibegoa

#7502 Re: BHTelecom All About

Post by alibegoa »

m1x wrote:
Jel se dešava nekome da mu se zaledi slika na mojaTV i u isto vrijeme nestane interneta pa za par minuta proradi ?
Problem je prijavljen nekoliko puta na 1444 ali nit mi pomognu niti dolaze :roll:
Dešavalo se meni kad sam tek uveo mojuTV. Poziv, intervencija, pa ponovo poziv da i dalje ne radi, i par puta ovako i uspijeli su skontati gdje je kvar, više se ne sjećam šta je bilo. Inače nikad nije bilo da sam pozvao njihove smetnje mislim 1422 a da se neko nije odazvao veoma brzo, čak me nakon toga u večernjim satima pozivali neki drugi da provjere je li kvar otklonjen.
Halcyon

#7503 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

m1x wrote:Jel se dešava nekome da mu se zaledi slika na mojaTV i u isto vrijeme nestane interneta pa za par minuta proradi ?
Problem je prijavljen nekoliko puta na 1444 ali nit mi pomognu niti dolaze :roll:
Probaj im poslati e-mail na support (at) bih.net.ba, objasni o čemu se radi i javit će ti se, skoro pa sa sigurnošću ti to mogu reći. Ostavi slobodno i kontakt telefon.
adnandus

#7504 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

bokavita wrote:Ljudi mozda ja jesam amater za vas sto se tice mreze ..
napiso sam kada ukljucim direkt u port 3 da radi ,, ali moram ici preko switcha zato sto nemoze kablo da mi stigne ,,
jel ima kakve veze sto ide preko svitcha iz porta 1 , ili bas moram u port 3 ustekat i ici preko switcha ili moram ici direkt preko porta 3

Moraš uštekati u port 3 jer je modem tako setovan i tako ti šalju signal, kupiš brate mrežni kabl dužine koliko ti treba bez ikakvih prekida stiklanja itd., i imaces najmanje problema imas u elektronik centru kabla dužine koliko ti treba.
adnandus

#7505 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

m1x wrote:
sarajevomd wrote:Image
Znači ne mogu da vjerujem :lol: :lol: :lol:

Jel se dešava nekome da mu se zaledi slika na mojaTV i u isto vrijeme nestane interneta pa za par minuta proradi ?

Čudno, koliko znam i koliko puta sam ja zvao svaki put ako nemogu problem rijesiti daljinski izadju na adresu e sad dali je to za dan,dva ili pet ali izadju.
Tiger 033

#7506 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

http://www.facebook.com/#!/mojatv.ba
"Zadovoljstvo nam je da najavimo novi programski sadržaj Moje TV a ujedno da budemo i prvi u BiH koji najavljujemo novi program kuce TV 1 za sada u eksperimentalnoj fazi samo za korisnike Moje TV predstavljamo Vam ''Druga TV''
sarajevomd

#7507 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevomd »

A sta im je sa ovom stranicom http://www.facebook.com/IdemoPrvi

Kada napises post na toj grupu niko ga ne vidi sem tebe, nemaga na zidu a ni ti ga ne mozes naci dok ne ides na svoje aktivnosti i nadjes direktan link. Ne kontam sta su ovo uraidli ? bilo previse zalbi pa ukinuli ili ?
Adi-g

#7508 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Pratio sam upustva sa ove stranice: http://www.mojatv.ba/fileadmin/user_upl ... V_Full.pdf
i ne rade mi ni telefon ni televizor...interesuje me da li neko imao slicnih problema...
Model je TD W8951ND
PS: Televizor se napune svi kruzici i na posljednjem ostane mi ekran bijel...
Na telefonu mi govori neka teta "Device not registered"...
pozzzz
BlackCaviar

#7509 Re: BHTelecom All About

Post by BlackCaviar »

Pozdrav ljudi.

Treba mi pomoć u vezi wifi. Imam Moju TV i TP Link router. Međutim, hoću da mi radi i WLAN.
Našao uputstvo na njihovoj stranici kako da naštimam, ali odmah zapnem na prvom koraku.

Kad ukucam 192.168.1.1 i pritisnem enter, neće otvoriti i na tome ostane. Uopšte ne mogu da uđem u postavke :?

Ako ima neko ko zna u čemu je kvaka :)

Hvala!
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#7510 Re: BHTelecom All About

Post by Miro Spiro »

Na kojem ti je portu taj racunar prikljucen s kojim pristupas postavkama
etoja

#7511 Re: BHTelecom All About

Post by etoja »

pozdrav! ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovo pitanje, ali da li se nekome ko ej prikljucio mojatv, desilo da su mu na vrata dosli inkasanti rtv takse na vrata? naime, jucer(nedjelja) u 19 h mi zvone dvojica , da platim ta 2 racuna rtv takse sto sam u zaostatku otkako smo ukljucili mojatv. pitam zasto nemam to na racunu ako ej obavezno i zakonom propisano, a oni kazu ne znam. nisam danas stigla nazvati bhtelecom, pa me zanima da li vi placate pretplatu? hvala!
_Reds_

#7512 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

BlackCaviar wrote:Pozdrav ljudi.

Treba mi pomoć u vezi wifi. Imam Moju TV i TP Link router. Međutim, hoću da mi radi i WLAN.
Našao uputstvo na njihovoj stranici kako da naštimam, ali odmah zapnem na prvom koraku.

Kad ukucam 192.168.1.1 i pritisnem enter, neće otvoriti i na tome ostane. Uopšte ne mogu da uđem u postavke :?

Ako ima neko ko zna u čemu je kvaka :)

Hvala!
Moras da spojis lan kablom bilo koji lan ulaz na ruteru i lan ulaz na racunaru,

takodje ponekad nece autmatki tuter dodijeli racunaru adresu, pa ju je potrebno rucno unijeti, recimo uneses 192.168.1.100 u tcp/ip protokolu
irac300

#7513 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

etoja wrote:pozdrav! ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovo pitanje, ali da li se nekome ko ej prikljucio mojatv, desilo da su mu na vrata dosli inkasanti rtv takse na vrata? naime, jucer(nedjelja) u 19 h mi zvone dvojica , da platim ta 2 racuna rtv takse sto sam u zaostatku otkako smo ukljucili mojatv. pitam zasto nemam to na racunu ako ej obavezno i zakonom propisano, a oni kazu ne znam. nisam danas stigla nazvati bhtelecom, pa me zanima da li vi placate pretplatu? hvala!
Malo si ga zapetljala. :D Na šta konkretno misliš, da li da ne plaćaš pretplatu za televiziju pošto si uvela Moja Tv?? Ako na to misliš. odgovor je NE, jer pretplata se plaća na posjedovanje Tv prijemnika, a ne preko kojeg operatera gledaš. Mislim, tako zakon kaže, na tebi je da li ćeš ga poštovati. :D
etoja

#7514 Re: BHTelecom All About

Post by etoja »

ma da , na to mislim, i razumijem da se placa taksa na posjedovanje tv prijemnika. ali , ako sam na prijasnjim racunima imala naznacenu tu taksu, i placala ju uredno, mene zanima zasto sad toga nema. eto samo da mi neko to kaze. zvat cu sutra telecom, pa mozda mi oni kazu sta i kako. pricala sam sa par ljudi koji isto ne placaju, i svi kazu hajde nek se skuplja, kad svi budu placali i mi cemo. skontat cu vec nesto hvala u svakom slucaju na odogovoru! :)
avalanche168

#7515 Re: BHTelecom All About

Post by avalanche168 »

etoja wrote:ma da , na to mislim, i razumijem da se placa taksa na posjedovanje tv prijemnika. ali , ako sam na prijasnjim racunima imala naznacenu tu taksu, i placala ju uredno, mene zanima zasto sad toga nema. eto samo da mi neko to kaze. zvat cu sutra telecom, pa mozda mi oni kazu sta i kako. pricala sam sa par ljudi koji isto ne placaju, i svi kazu hajde nek se skuplja, kad svi budu placali i mi cemo. skontat cu vec nesto hvala u svakom slucaju na odogovoru! :)
Kako god, nikad ne plaćaj nikom ništa na vratima, džaba da ima ne znam kakvu "akreditaciju" ili šta već :D
starii

#7516 Re: BHTelecom All About

Post by starii »

avalanche168 wrote:
etoja wrote:ma da , na to mislim, i razumijem da se placa taksa na posjedovanje tv prijemnika. ali , ako sam na prijasnjim racunima imala naznacenu tu taksu, i placala ju uredno, mene zanima zasto sad toga nema. eto samo da mi neko to kaze. zvat cu sutra telecom, pa mozda mi oni kazu sta i kako. pricala sam sa par ljudi koji isto ne placaju, i svi kazu hajde nek se skuplja, kad svi budu placali i mi cemo. skontat cu vec nesto hvala u svakom slucaju na odogovoru! :)
Kako god, nikad ne plaćaj nikom ništa na vratima, džaba da ima ne znam kakvu "akreditaciju" ili šta već :D
dobro si napisala da idu povratima da ne otvaram vrata nikome :)
BaDa

#7517 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

stize mi rodjak iz njemacke sljedece sedmice i zamolio me da vidim imal kakva mogucnost za prepaid internet kod nas? jedino sto sam nasao je http://www.bhtelecom.ba/usluge_prepaid001.html imal jos neko kakav savjet? hvala :D
Halcyon

#7518 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

BaDa wrote:stize mi rodjak iz njemacke sljedece sedmice i zamolio me da vidim imal kakva mogucnost za prepaid internet kod nas? jedino sto sam nasao je http://www.bhtelecom.ba/usluge_prepaid001.html imal jos neko kakav savjet? hvala :D
Pogledaj i kod Eroneta.
adnandus

#7519 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

BaDa wrote:stize mi rodjak iz njemacke sljedece sedmice i zamolio me da vidim imal kakva mogucnost za prepaid internet kod nas? jedino sto sam nasao je http://www.bhtelecom.ba/usluge_prepaid001.html imal jos neko kakav savjet? hvala :D

http://www.bhtelecom.ba/ultranet0.html
arnes_king

#7520 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Pozdrav raja,

koristim pretplatu vec preko godinu dana, a prije par mjeseci sam potpisao ugovor na 24 mjeseca zbog onog popusta, 30 KM midi paket koristim, isao danas u bht da vidim kakvih mobitela imaju u ponudi da uzmem pa da placam uz mjesecni racun, ali imaju samo dvije nokie, jedna je neka starija a druga neka nokia 603

Kako da samo ta dva imaju u ponudi i valja li ista ova 603 ?
neki

#7521 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

arnes_king wrote:Pozdrav raja,

koristim pretplatu vec preko godinu dana, a prije par mjeseci sam potpisao ugovor na 24 mjeseca zbog onog popusta, 30 KM midi paket koristim, isao danas u bht da vidim kakvih mobitela imaju u ponudi da uzmem pa da placam uz mjesecni racun, ali imaju samo dvije nokie, jedna je neka starija a druga neka nokia 603

Vjerovatno u poslovnici u koju si ti isao imaju samo ta dva trenutno, ukupna ponuda im nije nesto ali ipak je tu dosta vise mobitela
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli.html
Najbolje ti je zvati poslovnice pa vidjeti u kojoj ima mobitel koji trazis
adnandus

#7522 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

Slabo update-uju stranicu mislim da je drugacija ponuda u telekom centrima al moj prijedlog ti je da pogledas nesto drugo sem nokie :-D
arnes_king

#7523 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Pa koji bi mi predlozili mobitel koji mogu naci ovako preko pretplate da uzmem ? Nesto bih bolje nema veze ako je skuplji ....
nickname-83

#7524 Re: BHTelecom All About

Post by nickname-83 »

Halcyon wrote:
Pogledaj i kod Eroneta.
Dobar si ti, dođeš na BH Telecom temu pa im reklamiraš konkurenciju. :skoljka: Uostalom, primjetio sam da na svakoj temi vezanoj za telecom nešto seruckaš i to cesto bez nekog opravdanog razloga kao sto si bio poceo kenjati po onoj njihovoj novoj Happy usluzi a da prakticki nisi nista znao o toj usluzi :dance:
Last edited by nickname-83 on 18/07/2012 15:55, edited 1 time in total.
iceman2010

#7525 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

neki wrote:

Vjerovatno u poslovnici u koju si ti isao imaju samo ta dva trenutno, ukupna ponuda im nije nesto ali ipak je tu dosta vise mobitela
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli.html
Najbolje ti je zvati poslovnice pa vidjeti u kojoj ima mobitel koji trazis
Najbolje da nazove 1444 i neko ce mu reci gdje ima koji mobitel :-)
Locked