BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
PlusSA

#74976 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

diablobih wrote: 07/01/2021 13:52 Image

Ispreplicu se reklame sa bannerom, bas ono wow hahaha, joj amatera.
Srecom nije sajt skupo placen :lol:
Mirzareli

#74977 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

Cossack wrote: 07/01/2021 17:58 BH Telecom: Najbolja sportska zabava je na Moja TV
http://www.klix.ba/clanak/210107085

8-) :bih:
Ma sad su stvarno prosisali sto se tice sporta .. Ja koristim uslugu skoro dvije godine i stvarno nema nekih problema imam ovaj paket TV+tel+net..Medjutim ovi sto su zaduzeni za unapredjenje MOJA TV usluge unutar Bht idu mi debelo na živce..Pa jbt vide li oni da ove Viasat Kanale imaju seoski CATV operateri neki dan slucajno nesto gledam ponude manjih CATV operatera ,pa skoro da ne postoji nijedan CATV da nema Viasat kanale (History,Explore i Nature) ,pa cak vecina njih i Cinestar kanale.. Jbt Moja TV ima preko 205.000 korisnika i šugaju se bezez.A znaju da bruka raje trazi i zeli taj tip programa posebno Viasat History.Ko da nece da ubace iz nekog inat.Ti kanali nisu sigurno skupi,jer da jesu ne bih ih imali šugavi CATV operateri od max 1500-2000 korisnika.@Dr_Help mozes li ti tamo sta sugerirati da nam se ovi kanali ubace u ponudu. :)
dend

#74978 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Mirzareli wrote: 07/01/2021 18:47
Cossack wrote: 07/01/2021 17:58 BH Telecom: Najbolja sportska zabava je na Moja TV

Ma sad su stvarno prosisali sto se tice sporta .. Ja koristim uslugu skoro dvije godine i stvarno nema nekih problema imam ovaj paket TV+tel+net..Medjutim ovi sto su zaduzeni za unapredjenje MOJA TV usluge unutar Bht idu mi debelo na živce..Pa jbt vide li oni da ove Viasat Kanale imaju seoski CATV operateri neki dan slucajno nesto gledam ponude manjih CATV operatera ,pa skoro da ne postoji nijedan CATV da nema Viasat kanale (History,Explore i Nature) ,pa cak vecina njih i Cinestar kanale.. Jbt Moja TV ima preko 205.000 korisnika i šugaju se bezez.A znaju da bruka raje trazi i zeli taj tip programa posebno Viasat History.Ko da nece da ubace iz nekog inat.Ti kanali nisu sigurno skupi,jer da jesu ne bih ih imali šugavi CATV operateri od max 1500-2000 korisnika.@Dr_Help mozes li ti tamo sta sugerirati da nam se ovi kanali ubace u ponudu. :)
Neka provjere cijenu i ako je takva da usluga mora poskupiti neka naprave anketu preko STB uređaja i neka korisnici odluce da li zele te kanale uz poskupljenje. Ja prvi nisam za nikakve "nadogradnje" koje bi uzrokovale poskupljenje pa makar i za marku, ionako je prosla godina haos sto se tice finansija ,a bice jos gore u narednom periodu.
_Reds_

#74979 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

zippoo87 wrote: 07/01/2021 18:35
the_stick wrote: 07/01/2021 16:44 u ovoj novoj akcijskoj ponudi BHT, sta znace pojmovi "sa i bez OPA usluge" i "dodatni STB"? unaprijed hvala...
OPA aplikacija radi u saradnji sa Raiffaisen bankom...pa ako imas racun u RF banci ,onda uvezes svoju karticu i OPA aplikaciju i mozes placati racune bukvalno jednim klikom...uz proviziju od 0,30 KM po racunu.
Takodjer preko OPA mozes placati i racune za struju,kupovati gorivo na HIFa benzinskim i jos u nekim radnjama...uglavnom imaju sve informacije na https://opa.ba/

Ja sam uvezao racun sa opa aplikacijom i moram reci da je placanje izvedeno najjednostavnije moguce...recimo kada dodje novi racun za recimo BHT usluge,automatski imas i u OPA nalog za placanje i klikom na plati,zavrsio si sve i platio racun.

Napomena !!
Ako se odlucis koristiti OPA aplikaciju...morati ces otici licno u poslovnicu RF Banke da ti oni povezu racun sa aplikacijom i to je to.

Dodatni STB ...to ti znaci da ako hoces da u dvije sobe imas moja tv ili na dva sprata u kuci...dobijes jos jednu onu "kutiju" preko koje saltas kanale :D
Ne moras imati racun u RF, otvore ga automatski, i ne placa se nikakvo održavanje. Bila je neka akcija sve zavrsi na salteru BHT, ne znam moze li i dalje.
Mirzareli

#74980 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

dend wrote: 07/01/2021 18:54

Neka provjere cijenu i ako je takva da usluga mora poskupiti neka naprave anketu preko STB uređaja i neka korisnici odluce da li zele te kanale uz poskupljenje. Ja prvi nisam za nikakve "nadogradnje" koje bi uzrokovale poskupljenje pa makar i za marku, ionako je prosla godina haos sto se tice finansija ,a bice jos gore u narednom periodu.o
Daj ba kakvo crno poskupljenje 205.000 korisnika,a sad ce ih biti jos mnogo vise.Na taj broj pretplatnika ja vjerujem da je to mizerija. Da nisam vidio na seoskim CATV operaterima da imaju isti kanali ne bih se stvarno bunio.. BBC Earth ,Discovery i National Geographic vjerujem da imaju povisenu cijenu ,ali ovi iz Viasat produkcije cisto sumnjam.Jer BHT je nekad imao ove kanale ,kada je imao znatno manji broj pretplatnika nego danas..Pa imamo 5 Kineski programa ,3 Francuska,KCN sl.gluposti.Mogu slobodno izbaciti 15-20 TV kanala nece niko ni primjetiti ,jer iste niko ni ne gleda.Bolje da imaju top 100 TV kanala ,nego 300 kako ne treba.Vecini korisnika je bitniji kvalitet ,nego kvantitet.A uostalom nemamo nijedan kanal iz žanra Historije i zanimljivosti vezani za tu temu,imamo ovaj History,ali njegov sadržaj nema nikakve veze sa imenom TV kanala.
Last edited by Mirzareli on 08/01/2021 00:18, edited 1 time in total.
-Chesterfield-

#74981 Re: BHTelecom All About

Post by -Chesterfield- »

Neka provjere cijenu i ako je takva da usluga mora poskupiti neka naprave anketu preko STB uređaja i neka korisnici odluce da li zele te kanale uz poskupljenje. Ja prvi nisam za nikakve "nadogradnje" koje bi uzrokovale poskupljenje pa makar i za marku, ionako je prosla godina haos sto se tice finansija ,a bice jos gore u narednom periodu.
Uz tu akciju ja bih pitao i da li su korisnici ZA da se ukine sport klub, te da se cijena smanji za 5 KM.
mirza_15

#74982 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Mirzareli wrote: 07/01/2021 19:01
Mirzareli wrote: 07/01/2021 18:47 Ma sad su stvarno prosisali sto se tice sporta .. Ja koristim uslugu skoro dvije godine i stvarno nema nekih problema imam ovaj paket TV+tel+net..Medjutim ovi sto su zaduzeni za unapredjenje MOJA TV usluge unutar Bht idu mi debelo na živce..Pa jbt vide li oni da ove Viasat Kanale imaju seoski CATV operateri neki dan slucajno nesto gledam ponude manjih CATV operatera ,pa skoro da ne postoji nijedan CATV da nema Viasat kanale (History,Explore i Nature) ,pa cak vecina njih i Cinestar kanale.. Jbt Moja TV ima preko 205.000 korisnika i šugaju se bezez.A znaju da bruka raje trazi i zeli taj tip programa posebno Viasat History.Ko da nece da ubace iz nekog inat.Ti kanali nisu sigurno skupi,jer da jesu ne bih ih imali šugavi CATV operateri od max 1500-2000 korisnika.@Dr_Help mozes li ti tamo sta sugerirati da nam se ovi kanali ubace u ponudu. :)
Neka provjere cijenu i ako je takva da usluga mora poskupiti neka naprave anketu preko STB uređaja i neka korisnici odluce da li zele te kanale uz poskupljenje. Ja prvi nisam za nikakve "nadogradnje" koje bi uzrokovale poskupljenje pa makar i za marku, ionako je prosla godina haos sto se tice finansija ,a bice jos gore u narednom periodu.o
Daj ba kakvo crno poskupljenje 205.000 korsinika ,a sad ce ih biti jos mnogo vise.Na taj broj pretplatnika ja vjerujem da je to mizerija. Da nisam vidio na seoskim CATV operaterima da imaju isti kanali ne bih se stvarno bunio.. BBC Earth ,Discovery i National Geographic vjerujem da imaju povisenu cijenu ,ali ovi iz Viasat produkcije cisto sumnjam.Jer BHT je nekad imao ove kanale ,kada je imao znatno manji broj pretplatnika nego danas..Pa imamo 5 Kineski programa ,3 Francuska,KCN sl.gluposti.Mogu slobodno izbaciti 15-20 TV kanala nece niko ni primjetiti ,jer iste niko ni ne gleda.Bolje da imaju top 100 TV kanala ,nego 300 kako ne treba.Vecini korisnika je bitniji kvalitet ,nego kvantitet.A uostalom nemamo nijedan kanal iz žanra Historije i zanimljivosti vezani za tu temu,imamo ovaj History,ali njegov sadržaj nema nikakve veze sa imenom TV kanala.
Programski sadržaji se plaćaju po korisniku.
Mirzareli

#74983 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

-Chesterfield- wrote: 07/01/2021 19:29
Mirzareli wrote: 07/01/2021 18:47 Ma sad su stvarno prosisali sto se tice sporta .. Ja koristim uslugu skoro dvije godine i stvarno nema nekih problema imam ovaj paket TV+tel+net..Medjutim ovi sto su zaduzeni za unapredjenje MOJA TV usluge unutar Bht idu mi debelo na živce..Pa jbt vide li oni da ove Viasat Kanale imaju seoski CATV operateri neki dan slucajno nesto gledam ponude manjih CATV operatera ,pa skoro da ne postoji nijedan CATV da nema Viasat kanale (History,Explore i Nature) ,pa cak vecina njih i Cinestar kanale.. Jbt Moja TV ima preko 205.000 korisnika i šugaju se bezez.A znaju da bruka raje trazi i zeli taj tip programa posebno Viasat History.Ko da nece da ubace iz nekog inat.Ti kanali nisu sigurno skupi,jer da jesu ne bih ih imali šugavi CATV operateri od max 1500-2000 korisnika.@Dr_Help mozes li ti tamo sta sugerirati da nam se ovi kanali ubace u ponudu. :)
Uz tu akciju ja bih pitao i da li su korisnici ZA da se ukine sport klub, te da se cijena smanji za 5 KM.
Moze i to :-D .Svakako od jeseni i Španska liga seli na AS.. Meni sto je iole jos interesantno je Engleska premijer liga na SK..Sto se tiče ostalog sadrzaja slobodno nek ugase SK.Ne bih se sad iskreno nesto puno ni osjetilo kad bi SK bio izbačen.. Jer Arena sada nudi daleko bolji Sportski program!
Last edited by Mirzareli on 07/01/2021 19:58, edited 1 time in total.
zippoo87

#74984 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

_Reds_ wrote: 07/01/2021 18:55
zippoo87 wrote: 07/01/2021 18:35
the_stick wrote: 07/01/2021 16:44 u ovoj novoj akcijskoj ponudi BHT, sta znace pojmovi "sa i bez OPA usluge" i "dodatni STB"? unaprijed hvala...
OPA aplikacija radi u saradnji sa Raiffaisen bankom...pa ako imas racun u RF banci ,onda uvezes svoju karticu i OPA aplikaciju i mozes placati racune bukvalno jednim klikom...uz proviziju od 0,30 KM po racunu.
Takodjer preko OPA mozes placati i racune za struju,kupovati gorivo na HIFa benzinskim i jos u nekim radnjama...uglavnom imaju sve informacije na https://opa.ba/

Ja sam uvezao racun sa opa aplikacijom i moram reci da je placanje izvedeno najjednostavnije moguce...recimo kada dodje novi racun za recimo BHT usluge,automatski imas i u OPA nalog za placanje i klikom na plati,zavrsio si sve i platio racun.

Napomena !!
Ako se odlucis koristiti OPA aplikaciju...morati ces otici licno u poslovnicu RF Banke da ti oni povezu racun sa aplikacijom i to je to.

Dodatni STB ...to ti znaci da ako hoces da u dvije sobe imas moja tv ili na dva sprata u kuci...dobijes jos jednu onu "kutiju" preko koje saltas kanale :D
Ne moras imati racun u RF, otvore ga automatski, i ne placa se nikakvo održavanje. Bila je neka akcija sve zavrsi na salteru BHT, ne znam moze li i dalje.
Pa kako god...imao prije ili ti ga otvore,moras imati racun...to sam mislio i moras imati pare na racunu :D
Mirzareli

#74985 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

mirza_15 wrote: 07/01/2021 19:36
Mirzareli wrote: 07/01/2021 19:01

Daj ba kakvo crno poskupljenje 205.000 korsinika ,a sad ce ih biti jos mnogo vise.Na taj broj pretplatnika ja vjerujem da je to mizerija. Da nisam vidio na seoskim CATV operaterima da imaju isti kanali ne bih se stvarno bunio.. BBC Earth ,Discovery i National Geographic vjerujem da imaju povisenu cijenu ,ali ovi iz Viasat produkcije cisto sumnjam.Jer BHT je nekad imao ove kanale ,kada je imao znatno manji broj pretplatnika nego danas..Pa imamo 5 Kineski programa ,3 Francuska,KCN sl.gluposti.Mogu slobodno izbaciti 15-20 TV kanala nece niko ni primjetiti ,jer iste niko ni ne gleda.Bolje da imaju top 100 TV kanala ,nego 300 kako ne treba.Vecini korisnika je bitniji kvalitet ,nego kvantitet.A uostalom nemamo nijedan kanal iz žanra Historije i zanimljivosti vezani za tu temu,imamo ovaj History,ali njegov sadržaj nema nikakve veze sa imenom TV kanala.
Programski sadržaji se plaćaju po korisniku.
Kako god . Kad moze platit Logosoft,TXTV ,ZipZap i 10 drugih malih operatera iste kanale moze i BHT.. Eto malo pogledaj TV sadrzaj koji nude lokalni CATV vjerojatno neces nijedan naci da nema pomenute programe..
mc-twin

#74986 Re: BHTelecom All About

Post by mc-twin »

Neumoran si... :suplja:
PajaELdin

#74987 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

sencobih wrote: 07/01/2021 14:28
un1ted wrote: 07/01/2021 12:57 Pa zašto komentarišeš ako ne znaš? Ne moraš mi pričati o programerima, u tom sam svijetu. Pitao sam insajdere šta je urađeno, ako može info, jer sigurno nije samo frontend, koji se raspada :D

Ako je preuzeta stranica od telekom.de i samo prilagođena telekomu, to je kopija i jedino se moze opravdati ako je priprema za akviziciju od njemaca, pa da im sistemi budu isti :bih:
a ti si kao stručnjak pa se razumiješ i možeš da komentarišeš? Relevantan si da određuješ šta je skupo, a šta nije, šta valja , a šta ne valja ? Što se majstore ne prijavi na tender i ti ne uze milion i po kad si tako siguran u sebe? Mogao si reći evo ja ću za milion... najlakše tarlahati po tastaturi
Svak ima pravo na svoje misljenje, ako se nekome nesto svidja ok, isto tako ako se ne svidja isto ok. U cemu je problem? Evo meni se ne svidja poslovna politika Telecoma ni u kojem pogledu, pa koristim sve njihove usluge, a konkurencija na 20m od kuce. I to je moja stvar da ne bi naglab'o s vama dvojicom. Nema sanse da se bavim sa likovima koji ne vide dalje od BH Telecoma.
diablobih

#74988 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Braniti 1.5m KM stranicu je presmijesno. Ucinise od databaza bauk i web shop kao neko inovativno sredstvo.

Nego, lik hoce viasat kanale, ovi mu govore povecanje cijena, a mogu pinkovi, kineski i turski bez povecanja :D Uglavnom, nadam se da mirzareli nece otkriti bbc earth, da vidi jos jedan strasan dokumentarni kanal.
dend

#74989 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

IamPajaELdin wrote: 17/08/2020 11:29
un1ted wrote: 17/08/2020 10:26
Del_Boy1 wrote: 16/08/2020 21:10 Evo odgovora
Copy-paste odgovor, nisu se ni potrduili formatirati.

Samo da vam kazem da ovo sto radite je nepotrebno, niti ima kakve koristi. Operater koji čita vaše mailove ne moze nista uraditi, a telekomu je svejedno, jer sta im znaci 100 mailova na ovaj broj korisnika? Apsolutno ništa :)
Upravo tako, nekoliko sam puta dobio identican ovakav odgovor. Meni ugovor istice za mjesec dana, sto neko navede u postu jedini sam ja ostao u mahali na BH Telecomu. Ja sa Telecomom zavrsavam krajem septembra ako Bog da, Telemach mi je postavio pojacalo 20 metara od kuce. Jel' mi zao nakon toliko godina koristenja iskreno Boga mi nije. Ono sto sam dobio od njih su tablet i telefon za 1KM koji su se pokvarili po isteku dvogodisnjeg ugovora i Bog zna koliko puta su bili na servisu. Drzavna firma koja tone, sjecam se kad sam se preselio gdje i zivim trenutno svi imali Moju TV u komsiluku, a sada jedini ja u nizu 10 kuca. Pa to je strasno i sve govori o propasti ove firme. Zao mi je sebe samog, a i raje koja placa uslugu koja mu se ne moze pruziti radi pis... tehnicke mogucnosti. Sabura i jos malo, onda cao za sva vremena, a Boga mi su imali koristi, jer iz moje kuce posto su dvije porodice islo je mjesecno 112KM, plus svi korisnici mobilne. Velike su to pare, ako njima nije u interesu zadrzati korisnika, meni je onda jos manje ostati korisnik istih. I da ne zaboravim zahvaliti se pojedinim forumasima ovdje, a rijetki su jer je ovo tema puna uhljeba i nakvih stranackih botova koji te zaspu svim i svacim ako samo nesto kazes protiv, ili da nisi zadovoljan uslugom... Cast pojedincima. Toliko i LP!
IamPajaELdin wrote: 07/01/2021 23:17
sencobih wrote: 07/01/2021 14:28
un1ted wrote: 07/01/2021 12:57 Pa zašto komentarišeš ako ne znaš? Ne moraš mi pričati o programerima, u tom sam svijetu. Pitao sam insajdere šta je urađeno, ako može info, jer sigurno nije samo frontend, koji se raspada :D

Ako je preuzeta stranica od telekom.de i samo prilagođena telekomu, to je kopija i jedino se moze opravdati ako je priprema za akviziciju od njemaca, pa da im sistemi budu isti :bih:
a ti si kao stručnjak pa se razumiješ i možeš da komentarišeš? Relevantan si da određuješ šta je skupo, a šta nije, šta valja , a šta ne valja ? Što se majstore ne prijavi na tender i ti ne uze milion i po kad si tako siguran u sebe? Mogao si reći evo ja ću za milion... najlakše tarlahati po tastaturi
Vidi ovoga sencobih samo ako nesto kazes protiv Telecoma odmah pjeni, dje ti je onaj dend napda tamo nekog drugog. Dva salterana iz Telecoma, zivotom brane firmu. Svak ima pravo na svoje misljenje, ako se nekome nesto svidja ok, isto tako ako se ne svidja isto ok. U cemu je problem? Evo meni se ne svidja poslovna politika Telecoma ni u kojem pogledu, pa koristim sve njihove usluge, a konkurencija na 20m od kuce. I to je moja stvar da ne bi naglab'o s vama dvojicom. Nema sanse da se bavim sa likovima koji ne vide dalje od BH Telecoma.
Prije tačno 100 stranica :thumbup:

Čak mislim da je u tom periodu i bila priča o Viasat kanalima :D :lol:
diablobih

#74990 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Paja vam daje sansu vec dugo, ali tesko mu se izgleda odvojiti, ali i dalje ima pravo da pljuje, dok ima usluge. Ja sam jedno vrijeme imao obje usluge i bilo mi je tuzno da moram restartovati po hiljadu puta stb kada padne kisa. Sreca pa nisam net tada imao, inace bih bacio u smece vjerovatno i ne bih se trudio nositi. Opstina centar, a oni nisu bili sposobni napraviti uslugu kako treba, sad vidim rade blizu optiku, ali jos nisu dosli do mene.
dend

#74991 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

@diablobih
Paja NAMA daje drugu uslugu ? Ko smo MI ? Presmiješno mi je da ako ti usluga radi normalno i da ako si zadovoljan, mora da radiš u bhTu :lol:

Paja je jedna od rijetkih ( mislim od 3 profila ) koji su banovani na ovoj temi od kada sam se ja pridružio, čak mislim da su druga dva banovana zbog spama ,a on zbog vrijeđanja. I evo ga opet u prvoj rečenici proziva/vrijeđa dva člana foruma bez da ga je iko išta uvrijedio.
sencobih

#74992 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Paja, bolan ne bio, pa čemu tolika kuknjava na usluge. Ćovječe ako ti nešto ne odgovara promjeniš operatera ,zar je to tako teško? Ti misliš ako tebi ne valja da ne valja nikome, a akonje covjek zadovoljan onda je radnik šalteran kako ti kažeš. Evo sta je sad sporno sto na moja tv imaju svi sportovi? Je li to nije dobro?
azizmpj

#74993 Re: BHTelecom All About

Post by azizmpj »

duffy_duck wrote: 07/01/2021 15:58 Ljudi koji je ekvalent Eon premium paketa u kojem imam
-Pinkove
-HBO I CINEMAX
-Imao (Arene ali ih nema vise)
-zadruga paket

Internet mi je takodjer bitna stvar da nije puno spor i to sve. Fixna telefonija manje vise ali eto da bi ovo sve imao koji paket je najbolje uzeti da imam sve iz telecomove ponude? Trenutno u tm paket placam 72.50 km uz popust 15% dat benefit za produzenje.

moja tv net 2 ili 3 tako nesto ...imas sve i net oko 300 mbps za 70,90 KM mjesecno
dend

#74994 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

azizmpj wrote: 08/01/2021 00:06
duffy_duck wrote: 07/01/2021 15:58 Ljudi koji je ekvalent Eon premium paketa u kojem imam
-Pinkove
-HBO I CINEMAX
-Imao (Arene ali ih nema vise)
-zadruga paket

Internet mi je takodjer bitna stvar da nije puno spor i to sve. Fixna telefonija manje vise ali eto da bi ovo sve imao koji paket je najbolje uzeti da imam sve iz telecomove ponude? Trenutno u tm paket placam 72.50 km uz popust 15% dat benefit za produzenje.

moja tv net 2 ili 3 tako nesto ...imas sve i net oko 300 mbps za 70,90 KM mjesecno
Moja TV Net 3 - 71KM
300/40
HD Paket ( Arene ), Pinkovi i HBO Premium
1KM pristup uslugi, 1KM 6mjeseci onda 71KM 18mjeseci,drugi "resiver" besplatan 24mj,mojawebTV besplatna 24mj

Samo ćeš se morati pružiti za zadrugu

Edit:
@duffy_duck
Last edited by dend on 08/01/2021 00:18, edited 1 time in total.
-Chesterfield-

#74995 Re: BHTelecom All About

Post by -Chesterfield- »

dend wrote: 06/01/2021 15:03

MojaTV net 1 je 25 down i 2 up, cijena 40.90KM

25down 10GB preuzme za 1h

Gledanje online sadržaja zahtjeva:
SD 3down
720p 7down
1080 13down
4k 25down
Vidim nekome je pušteno 13 Mbps u Moja tv full 1
Ako taj neko gleda HD kanale, koliko mu je brzina interneta u tom trenutku?
dend

#74996 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

-Chesterfield- wrote: 08/01/2021 00:18

SD 3down
720p 7down
1080 13down
4k 25down
Preko STBa HD kanal vuče oko 4-5mbps
PajaELdin

#74997 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Da okoncam bilo kakvu dalju raspravu sa dodticnom gospodom. Prije godinu dana sam se toliko trudio, pisao mailove za uvodjenje trazenih kanala Viasta grupacije, kao i CineStar sto navede @Mirzareli. Internet mi je bio uzas toliko vremena, zvao, pisao, brukao se niko nista. I onda sam naisao na jednog forumasa ovdje koji je koliko toliko uspio to rijesiti da bar bude iole kako treba i rekao mi da nemam mogucnost VDSL-a. Medjutim nacuo sam da bi se to moglo promjenuti, pa sam jos uvijek na ovoj temi. Inace ne pada mi na pamet dalje nesto predlagati, jednostavno me nije briga za ovu firmu koja tone hvala Bogu. Sekund mi je falio da se prebacim na konkurenciju, medjutim desi se ovo sa Arenama i ostao sam tu gdje jesam. Meni Arene ne predstavljaju nista, al imam ukucane koji ih gledaju. Dobio sam od prijatelja EON aplikaciju, u poredjenju sa Telecomom mislim da cu tu stati, jer svi znamo koliko je ispred Telecoma i njihove jadne aplikacije. Ovdje ljudi trose vrijeme, ja udjem s vremena na vrijeme upratim ako ima kakav novitet, a to je rijetkost. Istekao mi je ugovor jos u 9 mjesecu, al sve kontam aj bit ce bolja situacija, da bi oni na kraju godine nam zabiberili sa Zadrugom i to 4 kanala. I onda dodju ovdje pojedinci i zivotom brane Telecom. Ljudi koji i dalje pisu da se pise na ovaj mail, od tog nema nista... Bog zna koliko sam ih poslao dobijem samo copy-paste povratni feedback. Jedva cekam konacni krah i prodaju, samo bi Boga mi izgleda za sitne pare se mogli prodati. Jer su uhljebi raskucili ovu firmu. I za kraj to nikad necu zaboraviti, 2015g. dolaze mi dva montera zajedno imaju 150 godina, ja na poslu bio majka bila kuci i da promjene ruter i majka govori da imamo wifi po cijeloj kuci kaze jedan od njih mi gospodjo ne nudimo vajrles konekciju. Allahu smiluj se!!!
-Chesterfield-

#74998 Re: BHTelecom All About

Post by -Chesterfield- »

dend wrote: 08/01/2021 00:19
-Chesterfield- wrote: 08/01/2021 00:18

SD 3down
720p 7down
1080 13down
4k 25down
Preko STBa HD kanal vuče oko 4-5mbps
Kada su dva STB-a pušteno je oko 16 Mbps
Ako istovremeno rade oba, odnosno korisnik gleda na oba HD kanale, ostaje mu za surfanje oko 6 Mbps.
Jel tako?
Mirzareli

#74999 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

@IamPajaELdin Ubacice oni Viasat ,pa i Cinestar kanale samo treba biti dosadan i zatrpavat ih porukama i mailovima.. :-D Ja trazim jer znam da BH Telecom ima potencijale da ubaci ove i mnoge druge kvalitetne TV sadrzaje. :bih: Ja imam mogućnost u zgradi da biram 3 operatera TXTV , Telemach i BH Telecom..Ali eto navikao sam da kupujem i koristim sve domace ,pa evo i usluge ovog tipa.Ja mislim da se BHT definitivno budi iz zimskog sna,kad se sjetim njihovih usluga i kvalitete prije 5-10 godina ovo je sad dobro,ali uvijek može bolje i više. :bih:
sencobih

#75000 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

IamPajaELdin wrote: 08/01/2021 00:20 Da okoncam bilo kakvu dalju raspravu sa dodticnom gospodom. Prije godinu dana sam se toliko trudio, pisao mailove za uvodjenje trazenih kanala Viasta grupacije, kao i CineStar sto navede @Mirzareli. Internet mi je bio uzas toliko vremena, zvao, pisao, brukao se niko nista. I onda sam naisao na jednog forumasa ovdje koji je koliko toliko uspio to rijesiti da bar bude iole kako treba i rekao mi da nemam mogucnost VDSL-a. Medjutim nacuo sam da bi se to moglo promjenuti, pa sam jos uvijek na ovoj temi. Inace ne pada mi na pamet dalje nesto predlagati, jednostavno me nije briga za ovu firmu koja tone hvala Bogu. Sekund mi je falio da se prebacim na konkurenciju, medjutim desi se ovo sa Arenama i ostao sam tu gdje jesam. Meni Arene ne predstavljaju nista, al imam ukucane koji ih gledaju. Dobio sam od prijatelja EON aplikaciju, u poredjenju sa Telecomom mislim da cu tu stati, jer svi znamo koliko je ispred Telecoma i njihove jadne aplikacije. Ovdje ljudi trose vrijeme, ja udjem s vremena na vrijeme upratim ako ima kakav novitet, a to je rijetkost. Istekao mi je ugovor jos u 9 mjesecu, al sve kontam aj bit ce bolja situacija, da bi oni na kraju godine nam zabiberili sa Zadrugom i to 4 kanala. I onda dodju ovdje pojedinci i zivotom brane Telecom, i onda kaze nije uposlenik ili mu neko iz porodice ne radi tamo. Uzas! Ljudi koji i dalje pisu da se pise na ovaj mail, od tog nema nista... Bog zna koliko sam ih poslao dobijem samo copy-paste povratni feedback. Jedva cekam konacni krah i prodaju, samo bi Boga mi izgleda za sitne pare se mogli prodati. Jer su uhljebi raskucili ovu firmu. I za kraj to nikad necu zaboraviti, 2015g. dolaze mi dva montera zajedno imaju 150 godina, ja na poslu bio majka bila kuci i da promjene ruter i majka govori da imamo wifi po cijeloj kuci kaze jedan od njih mi gospodjo ne nudimo vajrles konekciju. Allahu smiluj se!!!
Pola od toga sto si napisao baci u vodu, eki dva montera od 150 godina ne nude vajrles konekciju hahah. Najbolji su ovi što bi uzeli drugog operatera, ali taj drugi operater ne želi da potroši ni feninga da bi došao do njih. Mnogi neprijatelji prefiksa BH jedva čekaju krah , ali svjedoci smo na drugoj temi sta se događa kad se operater zabahati i kad je korisnik na zadnjem mjestu.

Dok čekaš propast pogledaj video :bih:

https://www.bhtelecom.ba/90-sekundi-nas ... 020-video/
Locked