iceman2010 wrote:@ mr.torture
Jesi li prijavljivao smetnju za IPTV? Ja vec skoro dvije godine koristim mojaTV i nemam problema kakve ti imas.
Nisu ovo drug nikakve "smetnje" niti sam ja neko ko ne poznaje ovu tematiku, pa da za svaku sitnicu moram zvati "podrsku". Ovo su stvari simptomaticne za ovu uslugu, sa kojim se ne susrecem samo ja, nego jos puno ljudi koje znam a koji su na mojojTV, i za koje nema pomoci.
Reci mi samo par stvari:
- Koristis LCD/Plasma TV i kanali su ti kristalno jasni, bez uobicajenih artifekata na ivicama objekata, posebno onih pokretnih, koji su rezultat ocajne kompresije slike? (Na domacim kanalima ultra-izrazeno, na nekim malo kvalitetnijim malo manje.)
- Ne desavaju ti se nikad smetnje u vidu kratkotrajnog blokiranja slike i zvuka?
- U odredjenom danu, odredjeni kanal nije posebno pogodjen smetnjama, do granice negledljivosti?
Ako ti je odgovor na ove tri konstatacije potvrdan, onda definitivno ne koristimo istu uslugu, i iz nekih misterioznih razloga, ti imas savrsenu uslugu za razliku od puno ljudi koje znam.
Sve i da jeste do neuobicajenih "smetnji", a znam da nije, vjeruj da sam preumoran od prijavljivanja kvarova. Ne znam vise ni sam koliko sam puta prijavljivao kvarove i smetnje za telecomove usluge, od obicne telefonije, do interneta, bilo prastarog dial-up, bilo adsl-a. I kad ih prijavis, otvaranje naloga i dolazak na adresu su "put balonom do Gorazda za 80 dana".
I jos nesto, nisam ja nikakav hejter i bla bla, prestar sam za te stvari. Mozes iz ranijih mojih postova vidjeti da sam ih u glavnom branio i govorio da su najsigurniji u odnosu na sve ostale provajdere, ali strpljenje ima neke granice. Sa telecomom sam naucen da uvijek nesto cekam, uvijek neka obecanja da ce biti bolje, da ce se povecati ovo, povecati ono. Ja kazem, sreca njihova pa su:
1 - U neka rana vremena bili jedina opcija za masu ljudi.
2 - I danas jos uvijek jedina opcija za jedan broj ljudi.
3 - Drzavna kompanija, sa neuporedivo najjacom infrastrukturom, pa ljudi vide najvecu sigurnost u njima.
Tako da i danas imaju zavidan broj korisnika, pa se i ne trude nesto previse potuci druge kvalitetnijim uslugama.