BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
dend
Posts: 1319
Joined: 08/10/2018 14:07

#72276 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

dupli
Last edited by dend on 06/08/2020 22:55, edited 1 time in total.
User avatar
dend
Posts: 1319
Joined: 08/10/2018 14:07

#72277 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

nemezis wrote: 06/08/2020 22:28 Zašto nisi pokazao onaj na iz mediamarkta, 178 EUR?
Mozda zato sto kad sam upisao fritz box 7490 ta gore stranica mi izasla treca.

https://www.google.com/search?q=fritz+box+7490
Heller wrote: 06/08/2020 22:01 Šta radi ovaj Fritzbox za te pare?
Ima evo sažeto ovdje na 180+ stranica :D
https://www.192-168-1-1-ip.co/manuals/10023.pdf
User avatar
BarbaDue
Posts: 61757
Joined: 03/02/2008 22:28
Location: pogledaj iza sebe

#72278 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Cossack wrote: 06/08/2020 09:41 Fritz!Box višenamjenski modem

Image

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M56162716c9d.html
Stiže li Fritz sa interfejsom za optiku?
User avatar
PlusSA
Posts: 1661
Joined: 13/07/2011 16:51

#72279 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Heller wrote: 06/08/2020 22:01 Šta radi ovaj Fritzbox za te pare?
Izvlaci 10Mbps na mojatv full 1 paketu :mrgreen:
User avatar
ismar92
Posts: 211
Joined: 21/01/2010 18:58
Location: Soba!

#72280 Re: BHTelecom All About

Post by ismar92 »

Da li neko zna kako da pristupim modemu ovom na 4g sto je, sa karticom ? Oni su mi ga zakljucali i kao na 1444 nemaju uopste pristup tome pa ne mogu nista ni uradit. Ne znam smijem li ga skroz resetovati, pokusao sam sa klasicnim siframa sto pise na modemu, ostao mi je jedan preostali pokusaj do necega, ne znam cega...
ZTE 4G Wireless Router Model: MF286R
User avatar
dend
Posts: 1319
Joined: 08/10/2018 14:07

#72281 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

ismar92 wrote: 06/08/2020 23:50 Da li neko zna kako da pristupim modemu ovom na 4g sto je, sa karticom ? Oni su mi ga zakljucali i kao na 1444 nemaju uopste pristup tome pa ne mogu nista ni uradit. Ne znam smijem li ga skroz resetovati, pokusao sam sa klasicnim siframa sto pise na modemu, ostao mi je jedan preostali pokusaj do necega, ne znam cega...
ZTE 4G Wireless Router Model: MF286R
192.168.1.1

user
user

?
User avatar
Cossack
Posts: 6469
Joined: 22/12/2002 00:00
Location: Sarajevo

#72282 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Stigao je najnapredniji Samsung pametni sat – Samsung Galaxy Watch3!

Image

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5f87fefc331.html
User avatar
ismar92
Posts: 211
Joined: 21/01/2010 18:58
Location: Soba!

#72283 Re: BHTelecom All About

Post by ismar92 »

dend wrote: 07/08/2020 13:14
ismar92 wrote: 06/08/2020 23:50 Da li neko zna kako da pristupim modemu ovom na 4g sto je, sa karticom ? Oni su mi ga zakljucali i kao na 1444 nemaju uopste pristup tome pa ne mogu nista ni uradit. Ne znam smijem li ga skroz resetovati, pokusao sam sa klasicnim siframa sto pise na modemu, ostao mi je jedan preostali pokusaj do necega, ne znam cega...
ZTE 4G Wireless Router Model: MF286R
192.168.1.1

user
user

?
Na 192.168.1.1 ne mogu pristupiti, na 192.168.0.1 mogu, ali su promjenili oni šifru pa ne mogu ući.
User avatar
ing-ecc
Posts: 17314
Joined: 31/03/2013 09:58

#72284 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ismar92 wrote: 07/08/2020 14:03
dend wrote: 07/08/2020 13:14
ismar92 wrote: 06/08/2020 23:50 Da li neko zna kako da pristupim modemu ovom na 4g sto je, sa karticom ? Oni su mi ga zakljucali i kao na 1444 nemaju uopste pristup tome pa ne mogu nista ni uradit. Ne znam smijem li ga skroz resetovati, pokusao sam sa klasicnim siframa sto pise na modemu, ostao mi je jedan preostali pokusaj do necega, ne znam cega...
ZTE 4G Wireless Router Model: MF286R
192.168.1.1

user
user

?
Na 192.168.1.1 ne mogu pristupiti, na 192.168.0.1 mogu, ali su promjenili oni šifru pa ne mogu ući.
koji ti je paket usluga na tom 4G modemu? Ako imaš VoIP ne resetuj :D inače slobodno opali boc boc na reset dugmiću :) ako već hoćeš da 'čačkaš' (.... i vrlo vjerovatno bespotrebno) :-)
User avatar
ing-ecc
Posts: 17314
Joined: 31/03/2013 09:58

#72285 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

PlusSA wrote: 06/08/2020 23:31
Heller wrote: 06/08/2020 22:01 Šta radi ovaj Fritzbox za te pare?
Izvlaci 10Mbps na mojatv full 1 paketu :mrgreen:
:lol:
User avatar
ismar92
Posts: 211
Joined: 21/01/2010 18:58
Location: Soba!

#72286 Re: BHTelecom All About

Post by ismar92 »

ing-ecc wrote: 07/08/2020 14:12
ismar92 wrote: 07/08/2020 14:03
dend wrote: 07/08/2020 13:14

192.168.1.1

user
user

?
Na 192.168.1.1 ne mogu pristupiti, na 192.168.0.1 mogu, ali su promjenili oni šifru pa ne mogu ući.
koji ti je paket usluga na tom 4G modemu? Ako imaš VoIP ne resetuj :D inače slobodno opali boc boc na reset dugmiću :) ako već hoćeš da 'čačkaš' (.... i vrlo vjerovatno bespotrebno) :-)
NET FLAT GO imam, trebao bi da imam informaciju o količini potrošnje internet saobraćaja. Jer dok ne dođe prvi račun ne mogu se registrovati na webu da isto to provjerim.
User avatar
ing-ecc
Posts: 17314
Joined: 31/03/2013 09:58

#72287 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ismar92 wrote: 07/08/2020 14:31
ing-ecc wrote: 07/08/2020 14:12
ismar92 wrote: 07/08/2020 14:03

Na 192.168.1.1 ne mogu pristupiti, na 192.168.0.1 mogu, ali su promjenili oni šifru pa ne mogu ući.
koji ti je paket usluga na tom 4G modemu? Ako imaš VoIP ne resetuj :D inače slobodno opali boc boc na reset dugmiću :) ako već hoćeš da 'čačkaš' (.... i vrlo vjerovatno bespotrebno) :-)
NET FLAT GO imam, trebao bi da imam informaciju o količini potrošnje internet saobraćaja. Jer dok ne dođe prvi račun ne mogu se registrovati na webu da isto to provjerim.
znaš li ti koji ti je broj (fiktivno) vezan za taj NET GO? e taj broj koristi na HD da saznaš količinu potrošenog saobrćaja i eventualne dokupe :)
na 4G modemu ima kontrola potrošnje ali je ona opet vezana za modem i proizvađača :wink:
na webu još nema pregleda potrošnje za NET GO pakete :-)
User avatar
ismar92
Posts: 211
Joined: 21/01/2010 18:58
Location: Soba!

#72288 Re: BHTelecom All About

Post by ismar92 »

ing-ecc wrote: 07/08/2020 14:42
ismar92 wrote: 07/08/2020 14:31
ing-ecc wrote: 07/08/2020 14:12
koji ti je paket usluga na tom 4G modemu? Ako imaš VoIP ne resetuj :D inače slobodno opali boc boc na reset dugmiću :) ako već hoćeš da 'čačkaš' (.... i vrlo vjerovatno bespotrebno) :-)
NET FLAT GO imam, trebao bi da imam informaciju o količini potrošnje internet saobraćaja. Jer dok ne dođe prvi račun ne mogu se registrovati na webu da isto to provjerim.
znaš li ti koji ti je broj (fiktivno) vezan za taj NET GO? e taj broj koristi na HD da saznaš količinu potrošenog saobrćaja i eventualne dokupe :)
na 4G modemu ima kontrola potrošnje ali je ona opet vezana za modem i proizvađača :wink:
na webu još nema pregleda potrošnje za NET GO pakete :-)
HD je ? Imam broj, dobio sam ga. Ali ne znam šta je HD ili gdje se to nalazi ?
Vidal89
Posts: 1012
Joined: 18/01/2013 02:26

#72289 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Telemach opet poceo da pravi opstrukcije

Sutra utakmica Barcelona Napoli nigdje osim na Nova sport

Cak ni Arene je ne prenose. Samo mi nije jasno zasto Arene nemaju pravo prenosa iste utakmice akonje ona na Novoj sport?
User avatar
crnivrag
Posts: 10870
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#72290 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Vidal89 wrote: 07/08/2020 15:57 Telemach opet poceo da pravi opstrukcije

Sutra utakmica Barcelona Napoli nigdje osim na Nova sport

Cak ni Arene je ne prenose. Samo mi nije jasno zasto Arene nemaju pravo prenosa iste utakmice akonje ona na Novoj sport?
Arena Sport/Telekom Srbija i SK/Nova Sport/United Media otkupljuju različita prava za različite sportske sadržaje, pa ako je jedna kompanija otkupila pravo na određenu ligu, onda druga kompanija nema pravo da to reemituje.
Vidal89
Posts: 1012
Joined: 18/01/2013 02:26

#72291 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

crnivrag wrote: 07/08/2020 16:00
Vidal89 wrote: 07/08/2020 15:57 Telemach opet poceo da pravi opstrukcije

Sutra utakmica Barcelona Napoli nigdje osim na Nova sport

Cak ni Arene je ne prenose. Samo mi nije jasno zasto Arene nemaju pravo prenosa iste utakmice akonje ona na Novoj sport?
Arena Sport/Telekom Srbija i SK/Nova Sport/United Media otkupljuju različita prava za različite sportske sadržaje, pa ako je jedna kompanija otkupila pravo na određenu ligu, onda druga kompanija nema pravo da to reemituje.
Znaci da ako finale bude na nova sport onda mi korisnici moja tv nece imati gdje gledati finale LP?
User avatar
crnivrag
Posts: 10870
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#72292 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Vidal89 wrote: 07/08/2020 16:03
Znaci da ako finale bude na nova sport onda mi korisnici moja tv nece imati gdje gledati finale LP?
LP je otkupila United Media, i ova kompanija odlučuje na kojim kanalima će emitovati utakmice ove lige, a utakmicu može emitovati na bilo kom kanalu iz njihovog portfolia.
User avatar
Tesla Edison
Posts: 5652
Joined: 08/05/2017 19:17

#72293 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

crnivrag wrote: 07/08/2020 16:25
Vidal89 wrote: 07/08/2020 16:03
Znaci da ako finale bude na nova sport onda mi korisnici moja tv nece imati gdje gledati finale LP?
LP je otkupila United Media, i ova kompanija odlučuje na kojim kanalima će emitovati utakmice ove lige, a utakmicu može emitovati na bilo kom kanalu iz njihovog portfolia.
LP mora biti na nacionalnoj frekvenciji, dakle jedino smiju na Nova BH emitovati jer kanal ima nacionalnu frekvenciju. To je uslov UEFE. Ako bude na Nova Sportu, krše uslov.
sencobih
Posts: 5651
Joined: 08/09/2010 08:33

#72294 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

crnivrag wrote: 07/08/2020 16:25
Vidal89 wrote: 07/08/2020 16:03
Znaci da ako finale bude na nova sport onda mi korisnici moja tv nece imati gdje gledati finale LP?
LP je otkupila United Media, i ova kompanija odlučuje na kojim kanalima će emitovati utakmice ove lige, a utakmicu može emitovati na bilo kom kanalu iz njihovog portfolia.
Ligu prvaka su otkupile arene, osim utakmice koja je isla srijedom, taj termin se posebno kupuje i njega je kupila United media( nekad je bio taj termin na obn-u). Tamo negdje od polufinala idu sve utakmice na arenama tako da nema sanse da finale ne bude na arenama. Sad ova tekma barsa napoli sto je reklamiraju na nova sport vjerojatno potpada u tu utakmicu koja je isla srijedom, da moze biti samo na Nova BH a ne nova sport kanalu
User avatar
fusion_ba
Posts: 2551
Joined: 02/12/2017 20:10

#72295 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Barcelona - Napoli ide na Nova BH, a ne Nova Sport.

UG je kupila (zemaljska) prava za Novu BH, ne moze emitovati LP na Novoj Sport i SK.
User avatar
Tesla Edison
Posts: 5652
Joined: 08/05/2017 19:17

#72296 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

fusion_ba wrote: 07/08/2020 17:13 Barcelona - Napoli ide na Nova BH, a ne Nova Sport.

UG je kupila (zemaljska) prava za Novu BH, ne moze emitovati LP na Novoj Sport i SK.
Zato i kažem. Ako prebace na Novu sport to je kršenje dozvole.
User avatar
fusion_ba
Posts: 2551
Joined: 02/12/2017 20:10

#72297 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

TESLA_EDISON wrote: 07/08/2020 19:24
fusion_ba wrote: 07/08/2020 17:13 Barcelona - Napoli ide na Nova BH, a ne Nova Sport.

UG je kupila (zemaljska) prava za Novu BH, ne moze emitovati LP na Novoj Sport i SK.
Zato i kažem. Ako prebace na Novu sport to je kršenje dozvole.
Da. Mada ide i najava na Novoj BH, tako da je na tom kanalu bez dileme
User avatar
Laertes
Posts: 3538
Joined: 08/01/2015 18:25

#72298 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

A Nove BH nema na mojoj tv? :?
allem_77
Posts: 3423
Joined: 17/09/2015 15:46

#72299 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Image
User avatar
ing-ecc
Posts: 17314
Joined: 31/03/2013 09:58

#72300 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ismar92 wrote: 07/08/2020 15:43
ing-ecc wrote: 07/08/2020 14:42 znaš li ti koji ti je broj (fiktivno) vezan za taj NET GO? e taj broj koristi na HD da saznaš količinu potrošenog saobrćaja i eventualne dokupe :)
na 4G modemu ima kontrola potrošnje ali je ona opet vezana za modem i proizvađača :wink:
na webu još nema pregleda potrošnje za NET GO pakete :-)
HD je ? Imam broj, dobio sam ga. Ali ne znam šta je HD ili gdje se to nalazi ?
HD je Help Desk :D nazoves jedinicu tri cetvorke i kazes: zelim znati trenutnu potrosnju za broj 03x....., dodas im i napomenu da je u pitanju Net GO usluga :)
Kad ti saopste cifre u GB ti se onda opredjelis, ostajes na prvobitnih 100 GB ili jos dokupljujes 20/50/100 GB. :-)
Locked