Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hajde i ja da pokusam (posto na mail nikad ne odgovarate). U martu 2011. sam uveo MojaTV Net. Tad je ADSL paket sa brzinom 2Mbps (sadasnji NetFlat 2) kostao 29.25KM. MojaTV Net sa istom brzinom interneta je kostala 40,95KM (znaci 29,25KM kosta net, a 11,7KM kosta tih nekih 60-tak kanala). Od januara 2012. ADSL paket od 29.25KM dobija brzinu od 4Mbps (sadasnji NetFlat 4), a ADSL sa brzinom 2Mbps u istom periodu kosta 20,53KM. Otkako sam uveo MojaTV Net cijena te usluge se nije mijenjala, a ubaceno je nekih 20-tak vecinom lokalnih kanala koji ama bas nikome nisu zanimljivi. Prateci gore iznesenu logiku, slijedi da ja sad placam 40,95KM=20,53KM(koliko kosta ekvivalentni internet ADSL paket) + 20,42KM (koliko kostaju TV kanali u MojaTV paketu). Znaci, kad sam uveo MojaTV, 60-tak kanala sam placao 11,7KM, a sada 80-tak kanala placam 20,42KM (tj. tih 20 novih kanala ja placam 20,4-8,7=KM). Hocu reci, da sam TV kanale placao 11,7KM a sada ih placam 20,2KM Zasto????? Da li ce BHTelecom vec jednom poceti da ide prvi i ne krade vise i radi posteno? Jednima date (Flat internet + duplo vise brzine za istu cijenu) a druge zakinete (time sto im ne povecate brzinu interneta na MojaTV paketu).... Takodjer, u par navrata ste ubacivali "nove" kanale, a niste korisnike pitali koje kanale zele (jeste kasnije vrsili anketiranje, ali vidim da nijedan od tih kanala koje korisnici zele nije ubacen). Zasto? Vi biste ovdje trebali biti radi NAS, a ne radi VAS! Ovih 80-tak kanala (od kojih je bar 50% lokalnih i koji su smece), jer sigurno ni 0,5% sarajlija NE gledaju TV vogosca, zasto bi onda stanovnici ostalih gradova u FBiH gledali taj kanal? I tako redom za TV Slon, TV magarac.......
Sviđa mi se ·
adnandus wrote:Kako? Imas li kakvih problema o kojima ovaj prethodni govori TV i VOIP?
Ništa posebno, podešen PVC1 (8/60) na PPPoA/PPPoE da se konektuje automatski, a onda postavio Wireless i to je to. Imaš na sajtu http://www.mojatv.ba uputstva kako da to odradiš.
Onaj problem koji sam imao bio je do modema, spojivši drugi riješen je i problem. Sad sve fercera bez problema.
adnandus wrote:Kako? Imas li kakvih problema o kojima ovaj prethodni govori TV i VOIP?
Ništa posebno, podešen PVC1 (8/60) na PPPoA/PPPoE da se konektuje automatski, a onda postavio Wireless i to je to. Imaš na sajtu http://www.mojatv.ba uputstva kako da to odradiš.
Onaj problem koji sam imao bio je do modema, spojivši drugi riješen je i problem. Sad sve fercera bez problema.
pratim posljednjih dana napade i pljuvanje iz medija stranke za BiH (biznis.ba i TV1).
Ne razumijem šta je cilj takve hajke, da uništimo sve što je naše ?
Jutrošnja "senzacionalna" vijest da se u posljednjih godinu dana 30.000 pretplatnika isključilo sa fiksne mreže.
Zašto nisu rekli da je tih 30.000 ljudi uzelo paket moja TV i naravno zbog toga odjavilo stare brojeve fiksne telefonije.
Last edited by talić on 30/05/2012 13:01, edited 1 time in total.
Nisu uspjeli uvalit svoje ljude u Telekom dok je bila podjela funkcija između SDA-SDP pa im ne preostaje ništa drugo nego valjat gluposti. K'o i Avaz, svaki dan po jedna vijest o Telekomu.
Plus, ne kontam u čemu je problem? Trend u cijelom svijetu, ne samo u BiH, je taj da se fiksni telefonski priključci odjavljuju (mlađe generacije ih i ne uvode).
talić wrote:pratim posljednjih dana napade i pljuvanje iz medija stranke za BiH (biznis.ba i TV1).
Jutrošnja "senzacionalna" vijest da je u posljednjih godinu dana se 30.000 pretplatnika isključilo sa fiksne mreže.
Zašto nisu rekli da je tih 30.000 ljudi uzelo paket moja TV i naravno zbog toga odjavilo stare brojeve fiksne telefonije.
Pa vrlo ocigledno da prodaju ono sto jos prodali nisu
Zlatnu koku, da se rastale dok su jos u foteljama pa kud koji.
Jer valja proizvesti negativan trend kod neobrazovanog naroda, da bi dobili podrsku, da ne valjaju, da su lopovi itd.
talić wrote:pratim posljednjih dana napade i pljuvanje iz medija stranke za BiH (biznis.ba i TV1).
Jutrošnja "senzacionalna" vijest da je u posljednjih godinu dana se 30.000 pretplatnika isključilo sa fiksne mreže.
cilj im je da im telekom placa, vjerovatno preko reklama i ostalih sadrzaja
nesto kao ucjena - mi cemo o vama pisati/pljuvati sve dok ne budete u talu sa nama
cilj im je da im telekom placa, vjerovatno preko reklama i ostalih sadrzaja
nesto kao ucjena - mi cemo o vama pisati/pljuvati sve dok ne budete u talu sa nama
novinarstvo, ma dajte molim vas
Pa koliko ja znam, prosle godine Avazu propao ugovor koji se radi na godisnjem nivou javne objave ,reklame i razne gluposti koji je iznosio kako sam cuo oko 800 000 prije dvije godine, da bi prosle godine Avaz trazio 2,5 miliona eto oni poskupili bla bla i ovi odustanu e onda drvlje i kamenje na Telecom ne uspje im proci reket otada niti ima reklama BH telekoma ni objava niti bilo šta osim napada.
Fahro poslije djokovica teniser broj 1 ne ispusta medijski reket iz ruke
Ovo za prikljucke sam i ja primjetio i pomislio da je to ustvari rotacija na MojuTV. Al zasto bi se to napisalo? Vecina ce informaciju uzeti zdravo za gotovo i lanac unistavanja ce se kvalitetno siriti. Najgore od svega je sto im je do jucer ta firma valjala, a cim se vise ne mogu ugraditi, odmah je treba srusiti.
Ja ih znam u SA 5 kom. koji su fixsni odjavili zaposve u toku ove godine, bez ikakve namjere za MojomTV, znam 3-oje koje je preslo na MojuTV, i 2-oje koje su uselili u nove stanove, i nisu ni uvodili fixsnu liniju... Mobilnih je sve vise, a na fixnom se "pretplata" sve manje isplati, posebno penzionerima, gdje za sve veci iznos pretplate, imaju sve manje price ukljucene u tu cijenu... Zahvaljujuci RAK-u i Evropskoj floskuli o jeftinijem telefoniranju u inostranstvo, a poskupljenju "prejeftinog" razgovora u lokalnom saobracaju, a kako penzici imaju 97% razgovora u lokalu, oni su kao i ko zna koliko puta do sada = strana...
Taj udio "sigurnih" prihoda pada svim operaterima, i neka pada, to ce ih nadam se natjerati da izmisljaju nove usluge koje ce raja zeljeti da plati...
Naravno, neko je i otkazao za stalno, al sigurno je da ima i novih korisnika MojeTV. Nije to ni problem, Telekom svakako lose posluje i pozdravljam sve promjene i poboljsanja. Gori su mi ovi novinarcici koji plasiraju poluinformacije.
drndalo wrote:Ja ih znam u SA 5 kom. koji su fixsni odjavili zaposve u toku ove godine, bez ikakve namjere za MojomTV, znam 3-oje koje je preslo na MojuTV, i 2-oje koje su uselili u nove stanove, i nisu ni uvodili fixsnu liniju... Mobilnih je sve vise, a na fixnom se "pretplata" sve manje isplati, posebno penzionerima, gdje za sve veci iznos pretplate, imaju sve manje price ukljucene u tu cijenu... Zahvaljujuci RAK-u i Evropskoj floskuli o jeftinijem telefoniranju u inostranstvo, a poskupljenju "prejeftinog" razgovora u lokalnom saobracaju, a kako penzici imaju 97% razgovora u lokalu, oni su kao i ko zna koliko puta do sada = strana...
Taj udio "sigurnih" prihoda pada svim operaterima, i neka pada, to ce ih nadam se natjerati da izmisljaju nove usluge koje ce raja zeljeti da plati...
Sve je kao sto si rekao, ali inače tendencija smanjenja broja fiksnih pretplatnika je i globalna tendencija. Tome pogoduje i politika RAK-a, da je minimalan iznos uključen u pretplatu, plaćanje svih mogućih dodatnih usluga koje se na mobilnoj podrazumijevaju (tipa Caller ID, Mail-box, SMS)