BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#7026 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Nije isplativa, i ja cu to reci. Sto ce ti triple play usluga onda ako ces imati hajra samo od voip usluge.
Vi mnogi onda ne znate sta znaci triple play. Najbolje onda uzmite klješta i precvikajte kablove za IPTV i ADSL samo ostavite VoIP i imacete ne triple play vec one play uslugu. woow.. rokni te se..

Nije isplativo za razliku sta drugi nude. Izbaci 30 i vise domacih kanala tako i kod ostalih operatera pa ce te da vidite koliko bhtelecom a koliko ostali imaju kvalitetnih kanala, tako i sa internetom.
Sumnjam u vas da ne znate osnovne matematicke operacije sabiranja,oduzimanja.

Cekam decembar i kud koji mili moji nek nose opremu ako hoce nek vode ljubav sa njom.

Evo nesto zanimljivo sa bht foruma.
Evo sad nesto gledam tri "KO" u "blizoj" okolini Sarajeva u svojoj prog.semi u "OSNOVNOM PAKETU" imaju RTS1,2,RTL-hr,Sport klubove,Arene,B92 itd...a BHtelekom NEma te kanale a neuporedivo ima vise novca od ova sva tri "KO" ZAJEDNO...i ko ce mene sad ubijedit' u suprotno da BHtelekom nePLJACKA svoje korisnike i to uzima ih LOPATOM!!!!

Između ostalog pogledajte prog.semu ovih "KO" iz Visokog,Kiseljaka i Novog Travnika..

KO „Vinet“-Visoko
http://www.vinet.ba/index.php?option...d=63&Itemid=70

KO „Art-net“-Kiseljak
http://www.art-net.ba/pr_televizija_paketi.html

KO „BHB“-Novi Travnik
http://www.bhb.ba/BHB-Kablovska-Tele...SKA-SEMA.shtml
Samo sam objektivan, hvalio sam BH Telecom na pocetku kad sam prikljucio uslugu kad su bili hajmo reci "bara bara" sa ostalima, sad su definitivno na dnu.
Gdje su te novine od usluga sto je direktor BH Telecom-a u jednom intervjuu najavio (mislim da je bilo na otvorenju bh telecom centra u Mostaru), gdje je tih 100 kanala do nove godine sto mi je monter rekao da ce biti uvrsteno jos 2010 u decembru kad sam potpisao ugovor.
Nista od toga se nije desilo !! Nista!!
zateznistub

#7027 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

@ala7

O cemu ba ti? Kako se ne isplati?
Do trenutka kada sam uveo Mojav:
internet adsl 1GB 20 KM
fiksni telefon min. 60 KM
tadasni BHcablenet 11.50 KM (analogni)

total 91.50 KM

tadasnja cijena mojatv 65 plus PDV
sadasnji paket plus 10 KM prema 060, 061, 062 a cijena sa pdv-om 65 KM

Nema ustede, velis?
neo7

#7028 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

@zateznistub

Ne vrijedi ulozeno-dobijeno!! Pa ti sebi iskombinuj mojaTV phone sa 2mb/s adsl pa ce te izaci jedftinije nego full paket.
Da li je to tebi normalno ? Jos bi trebalo i jeftinije biti, ali kod telekoma je se napoako...da ne povjerujes.

EVo jos jedna stvar, kod telekoma imam hosting, i taj isti telekom me prijavi mobilnoj agenciji da im se ne svidja sadrzaj na mojoj stranici i da ne mogu pruzati usluge meni. :-) Da ne povjerujes, isti taj telekom se zali na stranicu koja je hostana kod njega KOJA NE KRSI NISTA!!!
Ali_G

#7029 BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Imal neko problema sa adsl ove sedmice? U srijedu preko dana, a i danas nemam konekcije. Tek se navece ponovo uspostavi. Nisam nasao nikakvu obavijest na stranici
quarterback

#7030 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

radi mi ok, mozda malo sporije nego inace ali u svakom slucaju radi
Halcyon

#7031 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Kod mene također radi uobičajeno.
ala7

#7032 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

zateznistub wrote:@ala7

internet adsl 1GB 20 KM

total 91.50 KM

Nema ustede, velis?
Il ne pratis trziste TK usluga [placeno=dobiveno] il bas ne znas osnovne matematicke operacije sabiranja i oduzimanja da uporedis cijene sto ti je @neo7 objasnio. Bez zajebancije, fkt ne kontam u kojem svijetu vi zivite.
Samo ti placaj i probaj koristiti digitron. Imamo i tu tehnologiju danas :)
zateznistub

#7033 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

ala7 wrote:

internet adsl 1GB 20 KM

total 91.50 KM

Nema ustede, velis?
Il ne pratis trziste TK usluga [placeno=dobiveno] il bas ne znas osnovne matematicke operacije sabiranja i oduzimanja da uporedis cijene sto ti je @neo7 objasnio. Bez zajebancije, fkt ne kontam u kojem svijetu vi zivite.
U kojoj mamtematickoj operaciji pogrijesih, genije?
iceman2010

#7034 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

ala7 wrote:

internet adsl 1GB 20 KM

total 91.50 KM

Nema ustede, velis?
Ja sam vec napisao da nema smisla ta kombinacija sa moja TV full. Ali i dalje tvrdim da je BH Telecom najpovoljniji za vecinu raje. Ko ne misli tako moze komotno da mijenja operatera. Sto se tice ponude programa na TV-u: Ja sam radio 4 godine u jednoj od sarajevskih kablovskih. Svaki mjesec se salje broj korisnika za pojedine programa na osnovu cega se isti placaju (placaju se po korisniku). Evo ja ti odgovorno tvrdim da je prijavljivan i po tri puta manji broj korisnika od stvarnog. Na tome se pravila usteda. Tako i sada rade te male kablovske. Moguce cak i da ilegalno pustaju neke programe.

Vezano za ranije procitani komentar u vezi besplatnih poziva: Sve telekomunikacione kompanije su visoko profitabilne. Cini mi se da je i najbogatiji covjek na svijetu vlasnik telekomunikacione kompanije u meksiku. Vjerovatno su to postigli tako sto su investirali, a onda svoje usluge davali potpuno besplatno. Mozda su cak i doplacivali raji da koristi njihove usluge :lol: Pa sta vam je ljudi? Jel mislite da negdje ima nesto besplatno? I to sto su pozivi besplatni se sigurno naplati na drugi nacin. Nemojte biti naivni. A marketing na koji se hvataju naivni je nauka za sebe. Naravno da sve moze puno bolje, ali i dalje tvrdim da je BH Telecom najpovoljniji trenutno na trzistu BiH. Tu se BH Telecom i takmici sa konkurencijom. Ne takmici se u zimbabveu. Bh Telecom je profitabilna firma koja sve racuna sa prihodima i rashodima kao i svaka druga. Njih zanima kako ce vise zaraditi. Nece nikome nista pokloniti. Ako trenutno moze da ti uzme 50 KM pri cemu je to najpovoljnije u BiH zasto bi iz cista mira sebi smanjio dobit i tebi to dao za 40 KM?
fortaleza

#7035 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Ne pravi se problem u tome što žele zaraditi, pa nisu iste cijene T-Com-a ili Vipa u Hrvatskoj i u Njemačkoj. Stvar je u tome što sve više kaskaju za konkurencijom. :)
ala7

#7036 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

fortaleza wrote:Ne pravi se problem u tome što žele zaraditi, pa nisu iste cijene T-Com-a ili Vipa u Hrvatskoj i u Njemačkoj. Stvar je u tome što sve više kaskaju za konkurencijom. :)
Zivio govornik.. :thumbup:
xxx-yyy

#7037 Re: BHTelecom All About

Post by xxx-yyy »

Skupo to u vas nešto ja plaćam 30 dolara sve od kablovske, telefona, interneta
Image
ala7

#7038 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

xxx-yyy wrote:Skupo to u vas nešto ja plaćam 30 dolara sve od kablovske, telefona, interneta
Image
Ne mozes to objasniti ljudima nikako da je premalo 2mbps, 80ak kanala od kojih je 40 i vise domacih/regionalnih nisko budzetnih tv stanica,mogucnost snimanja samo jednog kanala i takvo je stanje od pocetka, znaci 3 godine se nista nije pomjerilo sa mjesta,skupi voip prema inostranstvu ( za voip nemam primjedbi skoro nikako) i to sve za jedinstvenih 65KM startno u mojaTV full + tih dodatnih ka-emčića za npr. videoteku,prekoracenje bonusa prema mobilnoj telefoniji.itd.

Ne kazem da mora biti jeftinije ali treba se ubaciti kvalitetnih kanala, prosiriti timeshift opcija na druge kanale, povecati internet brzine i jos mnogo toga, ali nista se ne radi a ja i dalje pod ugovorom.
Cossack

#7039 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

ala7 wrote:
fortaleza wrote:Ne pravi se problem u tome što žele zaraditi, pa nisu iste cijene T-Com-a ili Vipa u Hrvatskoj i u Njemačkoj. Stvar je u tome što sve više kaskaju za konkurencijom. :)

Ala7 jesi to dobio otkaz u BH Telecomu pa se tako zdusno boris protiv njih??? :lol: Odmori malo...
neo7

#7040 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

@Cossack
Je li izneo i jednu laz ?
ala7

#7041 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Cossack wrote:
ala7 wrote:

Ala7 jesi to dobio otkaz u BH Telecomu pa se tako zdusno boris protiv njih??? :lol: Odmori malo...
Nisam radio nit zelim raditi i upropastavati sebe i svoju struku u jednoj od bolesnih firmi kao sto je BH Telecom.
ElRe

#7042 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Kako kog, realno BHT ima najpovoljnije cijene usluga (osim interneta) u regionu.
EUROBIH

#7043 Re: BHTelecom All About

Post by EUROBIH »

ElRe wrote:Kako kog, realno BHT ima najpovoljnije cijene usluga (osim interneta) u regionu.

u regionu?????
promijeni dilera-pod hitno!
phillie

#7044 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

ala7 wrote:
xxx-yyy wrote:Skupo to u vas nešto ja plaćam 30 dolara sve od kablovske, telefona, interneta
Image
Ne mozes to objasniti ljudima nikako da je premalo 2mbps, 80ak kanala od kojih je 40 i vise domacih/regionalnih nisko budzetnih tv stanica,mogucnost snimanja samo jednog kanala i takvo je stanje od pocetka, znaci 3 godine se nista nije pomjerilo sa mjesta,skupi voip prema inostranstvu ( za voip nemam primjedbi skoro nikako) i to sve za jedinstvenih 65KM startno u mojaTV full + tih dodatnih ka-emčića za npr. videoteku,prekoracenje bonusa prema mobilnoj telefoniji.itd.

Ne kazem da mora biti jeftinije ali treba se ubaciti kvalitetnih kanala, prosiriti timeshift opcija na druge kanale, povecati internet brzine i jos mnogo toga, ali nista se ne radi a ja i dalje pod ugovorom.
@xxx-yyy
koji ti je operater? ima li neko istureno odjeljenje ili bar naplatnu sluzbu u Sa, Ze, Mo...prosvjetli nas, da ne bacamo pare bezze, mislim kad vec za tri'est dolara mozemo imati sve to sto si naveo i slikom demonstrirao :-)

@ala7
Dobro je iceman rekao, nece niko jeftinije ti prodavati nesto, ako je i sa visom cijenom konkurentan na trzistu. Nazalost, oni tako razmisljaju i za poboljsanja usluga, npr. sto bi davali timeshift za 15 kanala, kad drugi uopšte nemaju opciju timeshifta (ovo bezze lupam)
za nebulozu sa paketima si upravu, ali jos jedan dokaz da rade po principu "moze im se". Ne svidja ti se? Uzmes drugog davatelja usluga i platices vise...
primjer: do sada sam bio na telekabel-ovoj usluzi CATV i interneta. mjesecna pretplata 16KM (tv) i 20KM (internet).
sto se tice izbora kanala, uopsteno gledajuci, oni su tu negdje sa mojaTV (vamo ima b92 a nema history channel, ima vh1 classic, nema FoxCrime i FoxLife, itd) i tu je stvar licnih afiniteta, sta ti se vise svidja da gledas. Konekcija mi je bila 1Mbps/256Kbps i 5GB limita downloada (doduse, ovaj limit i nisu zadnjih mjeseci racunali) i ako dodas ne ispod 40KM telefona, pretezno fixnog saobracaja, dodje da je mjesecni trosak za ove usluge min 76KM.
Sto se tice MojaTV za 65KM dobio sam, meni, bolju ponudu tv programa od telekabelove, stabilnu konekciju od 2Mbps/256Kbps sasvim dovoljno da za jedan sat skine neki dvdrip, dovoljno za streaming-a neke utakmice, kao i za ostale aktivnosti koje moja porodica ima na netu, i jos ima telefon da se istopi kad zena krene zvati familiju i prijateljice po fiksnoj BiH :D

P.S. Takodjer izjavljujem da ja, porodica u mene, kao i bliza familija nema uposlenih u BHTelecomu (da se drugacije ne bi zakljucilo) :D
Cossack

#7045 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

ala7 wrote: Nisam radio nit zelim raditi i upropastavati sebe i svoju struku u jednoj od bolesnih firmi kao sto je BH Telecom.
Previse zdusno se ovdje zadajes protiv BHTelecoma da ne bi bilo nekog licnog motiva. Kralju ako ti se nesto ne svidja... mijenjaj. Ne moras zuganje BHTelecoma praviti svojom misijom. :run:
neo7

#7046 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Pa sta ako iznese svoje misljenje ? Ja kako znam na pocetku je hvalio telekom jer i jeste bio odlican. Ali nakon godinu dana bez IKAKVE PROMJENE, gdje drugi imaju nizi cujenu, vecu ponudu, potpuno je opravdana njegovu ljutnju!
nino90

#7047 Re: BHTelecom All About

Post by nino90 »

hoce li bht uvoditi neke flat mobilni internet pakete ko eronet i mtel ili da uzmem jedan od ova dva da ne cekam?
nickname-83

#7048 Re: BHTelecom All About

Post by nickname-83 »

reni-90 wrote:hoce li bht uvoditi neke flat mobilni internet pakete ko eronet i mtel ili da uzmem jedan od ova dva da ne cekam?
Stvarno neznam sta ce nekome netflat na mobilnom, pogotovo jer koliko znam eronet i mtel imaju slabu pokrivenost 3G mrezom, sto znaci da ce ti u velikoj vecini slucajeva brzina na njihovim netflat paketima biti oko 100 Kbps, malo bolja nego dialup internet. Mada je to dobar marketinski trik, nudis raji neogranicen pristup internetu sa dialup brzinom :P
Telecom ima dosta bolju 3G pokrivenost i vjerovatno su u nezgodnoj poziciji sada jer kada bi oni dali netflat to bilo kao da daju mobilnom telefonu pristup slabijem adsl netu jer 3G moze imati brzine cak do jednog Mbps.
desni

#7049 Re: BHTelecom All About

Post by desni »

Naravno da bhtelecom treba da ponudi flat mobilni internet,onda bi se posljedično povećao broj preplatnika mobilnog interneta.Bht ima najbolju pokrivenost 3g signalom a brzine su do 7,2 mbps a uglavnom oko 4 mbps.Nije mi jasno zašto bi bht morao čekati da eronet i mobilnesrbije povećaju brzine pa tek onda da ponudi flet mobilni internet ako već IDU PRVI I DAJU VIŠE.Da bi zaradio moraš biti najbrži i ponuditi najkvalitetnije to je osnova zdravog poslovanja.A mobilni internet je za poslovne ljude koji mnogo putuju i rade na različitim mjestima najbolja opcija.Mislim da bht ne smije čekati da ih konkurencija pretekne u ovoj oblasti.Moja tv u ponudu mora ubaciti HBO paket,inače im je ponuda na nivou seoske kablovske.
iceman2010

#7050 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

reni-90 wrote:hoce li bht uvoditi neke flat mobilni internet pakete ko eronet i mtel ili da uzmem jedan od ova dva da ne cekam?
Hoce. Provjerena informacija. Sada ces pitati kada :D Nemam pojma!
Locked