BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
nino90
#7001 Re: BHTelecom All About
je li neko kristi jedan od ovih flat mobilnih interneta sto nude mtel i eronet?
-
febo_acm
#7002 Re: BHTelecom All About
LOL, zar treba argument?! Kriminalna organizacija koja na sve moguće načine pljačka svoje korisnike... Joj samo čekam da mi istekne ugovor od dvije godine za mobitel. Neka, izdržat ću ja još 4 mjesecaquarterback wrote:neki argument ili tek tako, od srca ?
- _Reds_
#7003 Re: BHTelecom All About
Ma haus im je taj ADSL, kako su tako smao jefitni mogli bitiTiger 033 wrote:JaHroki wrote:Vazda Telecom zadnjihttp://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... et/cjenik/
- ala7
#7004 Re: BHTelecom All About
Pljacka je ovo za mojaTV ADSL sto sam nekoliko postova iznad objasnjavao i uvijek cu spominjati do dana kad dignu brzinu ne na 4mbps vec 6mbps ako cemo vec tako, da ne govorim za kanale jadne koje nude i skupe medjunarodne pozive.
Nekom je dovoljno i 2 mbps ali koliko se to placa kod drugih operatera a koliko kod BH Telecoma pojedinacno a i u paketu, unutar usluga je cijena dupla (objasnjavao sam ranije za netflat4 + mojaTVphone = mojaTVfull )
Meni je dovoljno 2mbps unutar mojaTVfull ali SKUPO TO PLACAM tj. duplo. Necu da ulazim u rasprave kome je dovoljno a kome nije 2, 4, pa i 15mbps kao ni za ponudu kanala koji su katastrofalni u tako jakoj firmi sa milionskim budzetom.
Ili podigni brzine, obogati ponudu kanala za istu cijenu ili smanji cijenu ako niste u stanju da saberete "2+2" i da skontate sta zele korisnici..
Nekom je dovoljno i 2 mbps ali koliko se to placa kod drugih operatera a koliko kod BH Telecoma pojedinacno a i u paketu, unutar usluga je cijena dupla (objasnjavao sam ranije za netflat4 + mojaTVphone = mojaTVfull )
Meni je dovoljno 2mbps unutar mojaTVfull ali SKUPO TO PLACAM tj. duplo. Necu da ulazim u rasprave kome je dovoljno a kome nije 2, 4, pa i 15mbps kao ni za ponudu kanala koji su katastrofalni u tako jakoj firmi sa milionskim budzetom.
Ili podigni brzine, obogati ponudu kanala za istu cijenu ili smanji cijenu ako niste u stanju da saberete "2+2" i da skontate sta zele korisnici..
-
Dady
#7005 Re: BHTelecom All About
Instaliraš sebi MobileVoip aplikaciju na pc ili mobitelu. Izaberes nekog Voip providera, uplati 10€ i zovi. Ja koristim PoivYo kada sam vani jer su pozivi prema B&H jeftiniji od drugih (2 €centa/min). Prema većini EU zemalja je 0.2 €centa/minneo7 wrote:Hajde da upitam ovde
Planiram obaviti jedan poziv prema Italiji, pa da pitam sta mi se vise isplati, bhtelecom fixni tj VoIP, ili Mtel frend ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
alenali
#7006 Re: BHTelecom All About
Prijavio sam kvar na MojaTv i vise od 2 sedmice me niko nije kontaktirao.Kada nazovem na 1422 kazu mi da su poslali nalog i da cekam.Cekam 15 dana i nista.Hocu li opet morati platiti punu cijenu mjesecnog racuna,iako evo pola mjeseca nemam ni telefona ni kablovske?Kakva su vasa iskustva?Gospodin koji se javio na 1422 mi je rekao da je krajnji rok za njihovo reagovanje 48h.
-
quarterback
#7007 Re: BHTelecom All About
objasnjavao sam ovdje zasto ne mozes imati 6 mbita na mojoj tv, telefonska parica nije optika pa da moze imati propusnost kakvu zelisala7 wrote:Pljacka je ovo za mojaTV ADSL sto sam nekoliko postova iznad objasnjavao i uvijek cu spominjati do dana kad dignu brzinu ne na 4mbps vec 6mbps ako cemo vec tako, da ne govorim za kanale jadne koje nude i skupe medjunarodne pozive.
meni su kanali dobri, jedino mi fali pop rock sa stranom muzikom jer me ne zanimaju folk kanali
-
quarterback
#7008 Re: BHTelecom All About
mene su uvijek zvali u roku od dan dva te se u tom roku i serviser nacrtao, nije mi se nikada desilo da toliko cekam na intervencijualenali wrote:Gospodin koji se javio na 1422 mi je rekao da je krajnji rok za njihovo reagovanje 48h.
-
quarterback
#7009 Re: BHTelecom All About
treba, meni je usluga ok, ako ti smeta nepotizam onda kreni od vrha drzave pa prema doleAMD wrote:LOL, zar treba argument?! Kriminalna organizacija koja na sve moguće načine pljačka svoje korisnike... Joj samo čekam da mi istekne ugovor od dvije godine za mobitel. Neka, izdržat ću ja još 4 mjesecaquarterback wrote:neki argument ili tek tako, od srca ?
-
alenali
#7010 Re: BHTelecom All About
Nisam iznenadjen sto su neodgovorni,tesko da me ista kod njih moze iznenaditi.Ali zanima me je li realno da trazim da mi umanje racun ili ce to samo biti uzaludan posao?Je li ikao imao slicno iskustvo?quarterback wrote:mene su uvijek zvali u roku od dan dva te se u tom roku i serviser nacrtao, nije mi se nikada desilo da toliko cekam na intervencijualenali wrote:Gospodin koji se javio na 1422 mi je rekao da je krajnji rok za njihovo reagovanje 48h.
-
Hasharijast
#7011 Re: BHTelecom All About
Ja platio telefonski racun i za sebe i za oca. Greskom obije uplate proknjize na ocev racun pa mi je otac bio u preplati a meni iskljuce telefon "radi duga". Jedva sam im objasnio gresku pa su jednu uplatu vratili na moj racun a nakon 5 dana sam ipak morao platiti 10 km za ponovno ukljucenje telefonskog broja. E zato ne volim BH telekom...
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
-
iceman2010
#7012 Re: BHTelecom All About
Ne znam sta da ti kazem. To sa full-om je prava glupost. Narusena je ravnoteza povecavanjem netflat paketa, a ostavljanjem istih u moja TV ful, net i premi paketima. Mislim da nije nikakav problem iskljuciti full, a uzeti phone sa netflat paketom ukoliko postoji tehnicka mogucnost.ala7 wrote:Pljacka je ovo za mojaTV ADSL sto sam nekoliko postova iznad objasnjavao i uvijek cu spominjati do dana kad dignu brzinu ne na 4mbps vec 6mbps ako cemo vec tako, da ne govorim za kanale jadne koje nude i skupe medjunarodne pozive.
Kanali su vec stvar ukusa i meni je vise nego dovoljno i ovo sto imam. Zaista nemam kad ni da prelistam sve sto ima. Volio bih jos samo sport klubove, ali oko njih je neka igra koja nama, obicnim korisnicima, nije do kraja jasna. U toj igri su vlasnici telemach-a ciji je i sport klub. Kada je TV ponuda u pitanju meni vise nedostaju pogodnosti koje IPTV kao servis nudi. Meni smeta sto se vise ne poradi na tome. Vjerovatno ima i pravnih smetnji, ali nemogu da vjerujem da se nemoze vise uraditi po pitanju timeshifta-a, snimalice i slicnih pogodnosti koje IPTV nudi. Ovo sada je premalo. Sto se tice ponude kanala, kao sto vec rekoh, meni je sasvim solidna, a usluga kao usluga radi perfektno.
I na kraju, ona najbolja stvar zbog koje koristim moja TV je VoIP telefon. Za mene je to prava, pravcata blagodat. Vecina vas prati teme i ostalih provajdera. Na jednoj sam postavio samo pola racuna i napisao koliko bih samo po jednoj stavci sa tog racuna morao platiti kod tog provajdera. Dakle, VoIP je usluga koja, bar za mene, brise sve gore navedene nedostatke.

Obratite paznju na broj sati prema fiksnim brojevima. Napominjem da se radi o samo pola racuna.
VoIP BH Telecom-a. NEPROCJENJIVO!
-
quarterback
#7013 Re: BHTelecom All About
mislim da ces dobiti normalan racun ali se mozes zaliti na njega i onda postoji sansa da uvaze, ja sam imao do sada 2 problema i poslao sam oba puta zalbe na racun i oba puta je rijeseno u moju korist, tj racuni su stornirani i izdani su novi, ispravljeni, racuni...alenali wrote:Nisam iznenadjen sto su neodgovorni,tesko da me ista kod njih moze iznenaditi.Ali zanima me je li realno da trazim da mi umanje racun ili ce to samo biti uzaludan posao?Je li ikao imao slicno iskustvo?quarterback wrote:mene su uvijek zvali u roku od dan dva te se u tom roku i serviser nacrtao, nije mi se nikada desilo da toliko cekam na intervencijualenali wrote:Gospodin koji se javio na 1422 mi je rekao da je krajnji rok za njihovo reagovanje 48h.
mislim da ti na racunu pise email za zalbe, samo posalji njima zalbu i nemoj placati taj racun na koji se zalis sve dok ti ne odgovore, to zna potrajati i po mjesec dana...
-
quarterback
#7014 Re: BHTelecom All About
koliko znam bh telecom radi trenutno na platformi za digitalnu tv koja jos nije potpuna u smislu da u ovom paketu imaju snimanje samo par kanala, ne znam sta se ceka sa kupovinom licence za prosirivanje tog paketa nakon cega bi sve to bilo dato korisnicima tako da timeshift ne bi radio samo za par kanala
-
alenali
#7015 Re: BHTelecom All About
Ta me informacija najvise zanimala.Hvala na konkretnom odgovoru quarterback ,to najvise cijenim 
-
quarterback
#7016 Re: BHTelecom All About
nista drug, ja imam dosta prijatelja tamo pa znam neke stvari koje su "iznutra", Lp !
- _Reds_
#7017 Re: BHTelecom All About
Kralju 28 sati
prema jednom broju, hahaa sat dnevno
, kakve to izvjestaje podnosis 
- neo7
#7018 Re: BHTelecom All About
Cekaj da ja sutra postavim listing pa ces vidjeti ludnice 
PS:
PS:

-
iceman2010
#7019 Re: BHTelecom All About
Punica drug. Podnosim izvjestaje punici_Reds_ wrote:Kralju 28 satiprema jednom broju, hahaa sat dnevno
![]()
![]()
, kakve to izvjestaje podnosis
Ma zena sa mamom prica svaki dan u vise navrata. Nabere se.
- drndalo
#7020 Re: BHTelecom All About
Ako je zbog mira u kuci, neka ga.... 
-
clarion_
#7021 Re: BHTelecom All About
nevjerovatna glupost je naplaćivati pozive sa fiksnog uopće. u čitavom svijetu su pozivi unutar jedne mreže besplatni, barem oni fiksni. ne razumijem koliko neinformisan moraš biti da hvališ neku uslugu bh telecoma, kao fazon 41KM Moja tv Net, imaš internet od 2Mbps i televiziju koju u tom slučaju plaćaš 20 KM(kad odbiješ internet nekih 20KM) , ili ti Moja tv phone 30 KM i kontaš ti dobar, imaš đaba pozive unatar fiksne mreže, odbij nekih 12 KM za televiziju i ostane ti 18KM koje plaćaš za tu uslugu "besplatnog" fiksnog telefona hahahahhahaha
-
iceman2010
#7022 Re: BHTelecom All About
Eto nek si ti informisan. Pogledaj pola mog izvoda sa telefonskog racuna pa mi ti, posto si informisan, nadji isplativijeg operatera.clarion_ wrote:nevjerovatna glupost je naplaćivati pozive sa fiksnog uopće. u čitavom svijetu su pozivi unutar jedne mreže besplatni, barem oni fiksni. ne razumijem koliko neinformisan moraš biti da hvališ neku uslugu bh telecoma, kao fazon 41KM Moja tv Net, imaš internet od 2Mbps i televiziju koju u tom slučaju plaćaš 20 KM(kad odbiješ internet nekih 20KM) , ili ti Moja tv phone 30 KM i kontaš ti dobar, imaš đaba pozive unatar fiksne mreže, odbij nekih 12 KM za televiziju i ostane ti 18KM koje plaćaš za tu uslugu "besplatnog" fiksnog telefona hahahahhahaha
Cekam!
- Halcyon
#7023 Re: BHTelecom All About
Ma pusti levata ba, on lafo zna šta je u čitavom svijetu. Putov'o lik cijeli život i provjeravao cijene poziva iz fiksnih mreža.iceman2010 wrote:Eto nek si ti informisan. Pogledaj pola mog izvoda sa telefonskog racuna pa mi ti, posto si informisan, nadji isplativijeg operatera.clarion_ wrote:nevjerovatna glupost je naplaćivati pozive sa fiksnog uopće. u čitavom svijetu su pozivi unutar jedne mreže besplatni, barem oni fiksni. ne razumijem koliko neinformisan moraš biti da hvališ neku uslugu bh telecoma, kao fazon 41KM Moja tv Net, imaš internet od 2Mbps i televiziju koju u tom slučaju plaćaš 20 KM(kad odbiješ internet nekih 20KM) , ili ti Moja tv phone 30 KM i kontaš ti dobar, imaš đaba pozive unatar fiksne mreže, odbij nekih 12 KM za televiziju i ostane ti 18KM koje plaćaš za tu uslugu "besplatnog" fiksnog telefona hahahahhahaha
Cekam!
-
clarion_
#7024 Re: BHTelecom All About
proputaovo nisam previše ali eto koristim didgitalnu televiziju, gledam britanske, italijanske i njemacke kanale i na reklamama samo jedno isticu: Unlimited calls za određenu pretplatu. ja samo ističem da usluga Moja tv uopće nije isplativa i sigurno ne tako povoljna da se na sav glas priča!Halcyon wrote:Ma pusti levata ba, on lafo zna šta je u čitavom svijetu. Putov'o lik cijeli život i provjeravao cijene poziva iz fiksnih mreža.iceman2010 wrote:Eto nek si ti informisan. Pogledaj pola mog izvoda sa telefonskog racuna pa mi ti, posto si informisan, nadji isplativijeg operatera.clarion_ wrote:nevjerovatna glupost je naplaćivati pozive sa fiksnog uopće. u čitavom svijetu su pozivi unutar jedne mreže besplatni, barem oni fiksni. ne razumijem koliko neinformisan moraš biti da hvališ neku uslugu bh telecoma, kao fazon 41KM Moja tv Net, imaš internet od 2Mbps i televiziju koju u tom slučaju plaćaš 20 KM(kad odbiješ internet nekih 20KM) , ili ti Moja tv phone 30 KM i kontaš ti dobar, imaš đaba pozive unatar fiksne mreže, odbij nekih 12 KM za televiziju i ostane ti 18KM koje plaćaš za tu uslugu "besplatnog" fiksnog telefona hahahahhahaha
Cekam!
- Halcyon
#7025 Re: BHTelecom All About
Uvijek može bolje, naravno, i svako poboljšanje usluge je dobro došlo. Ali reći da Moja TV (Full) nije isplativo je ipak previše.