BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
escobar__

#66851 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Radar71 wrote:
Nuken wrote:Ima li neko insajdersku kada bi Xiaomi uređaji mogli u ponudu Telecoma? :D
neda eronet :lol:
:lol: :lol: :lol:
luminator

#66852 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

Danas me zove neka teta iz BHtelekoma i pita želim li spojiti moja-tv sa pretplatom za mob na jedan račun i dobiti još 500 Mb interneta i ne znam koliko minuta poziva između mog fiksnog telefona i mobilnog.

Može teto, kako ne bi moglo.
nKrkan

#66853 Re: BHTelecom All About

Post by nKrkan »

Druga je tema al zaboli me

Imam ovu iz Canade i hocu ja svoj broj da ukucam u njen viber i krenem 00387 kaze ona meni no nece ga prikazat i poce nesto +141 pa onda ja nastavak svog broja i prikaze moj kontakt

Sta ja ba ovo wtf ja kontam, pa valjda svugdju u kosmosu kad hocu svoj broj unijeti unosim ga sa codom svoje zemlje, moze li mi neko objasnit sta je ovo izgleda da sam duduk
sagosen

#66854 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

visocicaguy wrote:
IkaIJ wrote:E kakva mi se situacija desila, ne mogu vjerovat hahah, dođem u poslovnicu BHT u Kraševu (Tešanj, Wisa centar) i rekoh teti na šalteru želio bih da se prebacim na BHTelecm sa haloo prepaid, i kaže ona meni potrebna je POTVRDA OD HALOO da se želiš prebaciti, ja rekoh kakva potvrda prebacivao sam već dva broja na vašu mrežu niko potvrde nikakve nije tražio jer broj nije vezan ugovornom obavezom, rekoh imam PUK od haloo, CIPS i ličnu kartu, al zavrla ona svoje, citiram joj sa sajta BHT:

"Za strana fizička lica, potrebni dokumenti za identifikaciju su: pasoš i prijava boravišta na adresi u Bosni i Hercegovini (ili lična karta stranca).

Prepaid korisnici mobilne mreže obavezni su priložiti SIM karticu i originalni dokument (certifikat) sa PUK kodom.

Zahtjev za prenos broja smatra se ujedno i zahtjevom za raskid pretplatničkog/korisničkog odnosa kod operatora čije usluge ste koristili."

Ali jok zavrla ona za neku potvrdu, zovem 1444 objašnjavam situaciju kaze zena ne treba nikakva potvrda jer je broj prepaid, odem to objasnim teti na šalteru pozove ona nekog svog kontrolora reko joj on treba potvrda hahahaha, pozovem opet 1444 da kazem da ova ne da da se prebacim hahah, javi se onda neka druga guska objasni mi ona kako treba potvrda, ja joj citiram sta pise na sajtu, ne jebe ona ni dva posto hahaha, kaze treba potvrda

E da mi je neko prico da ce mi se desit da se oću prebacit kod njega, a oni ne daju ne bi vjerovao :D
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7307

Prepaid korisnici mobilne mreže obavezni su priložiti SIM karticu i originalni dokument (certifikat) sa PUK kodom.

Možda su ti ovo tražili. A ovo se traži zbog zaštite privatnosti, ima svakakvih ljudi. Recimo, muž uzme SIM od supruge, Telekom ne provjeri je li on vlasnik, prenese broj i onda on postaje vlasnik broja... i čeka hoće li nazvat' kakav zagondžija... i onda ona tuži Telecom i dobije ga na sudu... mislim... lupam, možda glup primjer, ali you get the point... :)
Sve sam ja to njoj dao, ali gospođa od 50ak godina za koju bi rekao da ne zna ni kako kompjuter funkcioniše, tražila je POTVRDU OD HALOA, kao da sam postpaid korisnik...
_Reds_

#66855 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

luminator wrote:Danas me zove neka teta iz BHtelekoma i pita želim li spojiti moja-tv sa pretplatom za mob na jedan račun i dobiti još 500 Mb interneta i ne znam koliko minuta poziva između mog fiksnog telefona i mobilnog.

To ti je moja TV moj izbor.
luminator

#66856 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

_Reds_ wrote:
luminator wrote:Danas me zove neka teta iz BHtelekoma i pita želim li spojiti moja-tv sa pretplatom za mob na jedan račun i dobiti još 500 Mb interneta i ne znam koliko minuta poziva između mog fiksnog telefona i mobilnog.

Ma znam druže.
Ali, da te sami nazovu, ono maksuz, i ponude ti nešto za džaba???

Sve do nedavno to si mogao doživjet samo u snovima.
_Reds_

#66857 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

luminator wrote:
_Reds_ wrote:

Ma znam druže.
Ali, da te sami nazovu, ono maksuz, i ponude ti nešto za džaba???

Sve do nedavno to si mogao doživjet samo u snovima.
E, sve se moze kad se hoce. Nedavno i mene na salteru pita teta, hoces ovo, hoces se prebaciti na ono, ovo je bolje.

Kazem ja sta vam je :) , nesto nije ok. Pa kaze mi sada imaju neke normne koje trebaju mjesecno ostvariti, pa bice da je do toga :)
Cupko_

#66858 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

visocicaguy wrote: https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7307

Možda su ti ovo tražili. A ovo se traži zbog zaštite privatnosti, ima svakakvih ljudi. Recimo, muž uzme SIM od supruge, Telekom ne provjeri je li on vlasnik, prenese broj i onda on postaje vlasnik broja... i čeka hoće li nazvat' kakav zagondžija... i onda ona tuži Telecom i dobije ga na sudu... mislim... lupam, možda glup primjer, ali you get the point... :)
Ako je broj registrovan na Marka Markovića u haloo mreži a zahtjev za prijenos u drugu mrežu podnese Ramiz Ramizović, taj zahtjev se odbija u proceduri prijenosa (komunikacija između operatera).

Ako broj nije registrovan, a stvarno ga je koristio Marko Marković, Ramiz Ramizović uz PUK i serijski broj kartice može podnijet zahtjev koji će uspješno proći. Marko Marković ne može ničim dokazat da je broj baš njegov jer je Ramiz imao podatke koji se mogu pronaći samo na certifikatu.

Ne može operater ne provjeriti je li netko vlasnik. Ako je vlasnik registrovao broj na sebe, to davatelj broja vidi u sistemu i zahtjev se automatski odbija (drugi dan od podnošenja). Čak i da teoretski ne bude odbijen, samo davatelj broja može odgovarati, nikako primatelj broja.

Ovo je sve uzaludna priča jer je čovjek svakako imao i certifikat ali njihovo educirano osoblje očito ne zna odraditi posao :)
sagosen

#66859 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Cupko_ wrote:
visocicaguy wrote: https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7307

Ako je broj registrovan na Marka Markovića u haloo mreži a zahtjev za prijenos u drugu mrežu podnese Ramiz Ramizović, taj zahtjev se odbija u proceduri prijenosa (komunikacija između operatera).

Ako broj nije registrovan, a stvarno ga je koristio Marko Marković, Ramiz Ramizović uz PUK i serijski broj kartice može podnijet zahtjev koji će uspješno proći. Marko Marković ne može ničim dokazat da je broj baš njegov jer je Ramiz imao podatke koji se mogu pronaći samo na certifikatu.

Ne može operater ne provjeriti je li netko vlasnik. Ako je vlasnik registrovao broj na sebe, to davatelj broja vidi u sistemu i zahtjev se automatski odbija (drugi dan od podnošenja). Čak i da teoretski ne bude odbijen, samo davatelj broja može odgovarati, nikako primatelj broja.

Ovo je sve uzaludna priča jer je čovjek svakako imao i certifikat ali njihovo educirano osoblje očito ne zna odraditi posao :)
Upravo tako Cupko doktorinjo, pokazujem ženi na šalteru tekst sa sajta BHT:

"Zahtjev za prenos broja smatra se ujedno i zahtjevom za raskid pretplatničkog/korisničkog odnosa kod operatora čije usluge ste koristili."

al jok ne vjeruje ona, dajem joj licnu kartu, PUK, CIPS, a nazva onda ovu na 1444 zabudalesa me i ona kaze treba neka potvrda hahahaha, kakve dijabole sve rade ljudi moji, dođe čovjek da se prebaci kod vas vi mu ne date a ima sve potrebno, ko da sam im došao otet a ne stavit u tanjir :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Image

Ako vas slučajno neka sila nanese ovdje, ovu gospodu na ovoj gore adresi zaobilaziti u širokom luku, ako hoćete sačuvate vrijeme i živce
Last edited by sagosen on 09/10/2019 00:28, edited 2 times in total.
sagosen

#66860 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

del
Cossack

#66861 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Hercegoviina

#66862 Re: BHTelecom All About

Post by Hercegoviina »

Cossack wrote:Ultra dopune donose poklone

Image

https://bhtelecom.ba/vijest+M55e873535b3.html
Nema na ovom linku ništa
REDDEVILS

#66863 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Novi domaci HD Kanali na Moja TV platformi :)
RTV Vogosca HD
NTVIC Kakanj HD
RTV Slon HD
RTV Cazin HD
RTV Zenica HD
:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#66864 Re: BHTelecom All About

Post by Tomahawk11 »

REDDEVILS wrote:Novi domaci HD Kanali na Moja TV platformi :)
RTV Vogosca HD
NTVIC Kakanj HD
RTV Slon HD
RTV Cazin HD
RTV Zenica HD
Znači imao si 95 kanala koje nikad nisi gledao, sad imaš 100...golemo :mrgreen:
kakaljin

#66865 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Tomahawk11 wrote:
RTV Vogosca HD
NTVIC Kakanj HD
RTV Slon HD
RTV Cazin HD
RTV Zenica HD

Ja iskreno nikada nisam pogledao ove kanale, ali neko ih gleda, neka ih a jos u HD-u.

Samo da hoce i ostale koje imaju ubaciti u HD-u i ubaciti jos kvalitetnijih kanala, pa makar u kakav dodatni paket.
Cossack

#66866 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Hercegoviina wrote:

Image

Nema na ovom linku ništa
U pravu si. Uglavnom ako napuniš Ultru za 5KM (ili više) dobiješ 5 Gb interneta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#66867 Re: BHTelecom All About

Post by Tomahawk11 »

kakaljin wrote:
Tomahawk11 wrote:
RTV Vogosca HD
NTVIC Kakanj HD
RTV Slon HD
RTV Cazin HD
RTV Zenica HD

Ja iskreno nikada nisam pogledao ove kanale, ali neko ih gleda, neka ih a jos u HD-u.

Samo da hoce i ostale koje imaju ubaciti u HD-u i ubaciti jos kvalitetnijih kanala, pa makar u kakav dodatni paket.
Ne smetaju ni meni, ali uz 5 ovih mogu ubaciti kakav kanal što nije lokalnog karaktera.
Eto neko iz Zenice gleda RTV Cazin :-)
REDDEVILS

#66868 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Tomahawk11 wrote:
RTV Vogosca HD
NTVIC Kakanj HD
RTV Slon HD
RTV Cazin HD
RTV Zenica HD
Slabo ja i gledam tv jedino kad su utakmice u pitanju onda AS HD ili SK HD najvise 15 kanala gledam ovo sve ostalo mogu izbaciti :lol: :)
kakaljin

#66869 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

...
Last edited by kakaljin on 09/10/2019 13:58, edited 1 time in total.
kakaljin

#66870 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Tomahawk11 wrote:
kakaljin wrote:
Tomahawk11 wrote: Znači imao si 95 kanala koje nikad nisi gledao, sad imaš 100...golemo :mrgreen:

Ne smetaju ni meni, ali uz 5 ovih mogu ubaciti kakav kanal što nije lokalnog karaktera.
Eto neko iz Zenice gleda RTV Cazin :-)
Pa ima i u Cazinu moja tv, tako da ja nemam problem da imaju sve lokalne kanale, jer koliko znam kod moja tv ne mogu podjeliti po gradovima kanale, vec svima sve ide. Slazem se da ubace mjesecno makar jedan atraktivniji kanal, ili paket kanala pa makar ga stavili kao dodatni paket i neka ga naplacuju pa ko hoce neka plati i gleda. Tako isto pisem u telemach temi, daj mi sve pa neka svako bira se bi sta zeli po paketima.
Cossack

#66871 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Novo u ponudi: Započni Myki avanturu sa MyKi Touch pametnim satom

Image

https://bhtelecom.ba/vijest+M5e62e0f9590.html
allem_77

#66872 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Cossack wrote:
Hercegoviina wrote:

Image

Nema na ovom linku ništa
U pravu si. Uglavnom ako napuniš Ultru za 5KM (ili više) dobiješ 5 Gb interneta.
I koliko vremena traje? Sumnjam da je duže od 24 sata? :D
sarajevo-x.com

#66873 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevo-x.com »

Ja sam dobio neki bonus od 5 GB, možda je to to, traje 5 dana :mrgreen:
hipija

#66874 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

E svašta. Pa zar ne mogu ovu vijest objaviti kako treba a ne da ovdje nagađamo o uvjetima ponude?
niho92

#66875 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Ja dopunio 20KM i nisam dobio nikakav bonus
Izgleda dobijes samo kad napunis 5KM :D
Locked