BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
_Reds_

#6676 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

arnes_king wrote:

Da bi gledao mojatv web odnosno : http://www.bhtelecom.ba/webtv.html

ne treba ti MojaTv + internet paket, dovoljno je samo da imas internet od njih, ja nemam moja tv a mogu gledati tu ...
Moja greška, mislio sam napisati "ili", a ne "i", i na tom web tv-u se ne mogu gledati svi kanali, nego samo ovi domaći plus arene.
messilla

#6677 Re: BHTelecom All About

Post by messilla »

Danas sam kupio wireless router i konfigurisao ga, net radi kao i prije
Ali imam problem sa Wi-Fi na mobitelu, dakle, konektujem se bez problema , signal odličan i sve to, ali neće da mi otvori niti jednu stranicu.
Pa ako neko može da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan.

EDIT:Napravio.
arnes_king

#6678 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

messilla wrote:Danas sam kupio wireless router i konfigurisao ga, net radi kao i prije
Ali imam problem sa Wi-Fi na mobitelu, dakle, konektujem se bez problema , signal odličan i sve to, ali neće da mi otvori niti jednu stranicu.

DHCP, ako je iskljucen nece da daje IP adresu tako da moras na svim uredjajima koji su povezani wirelles ti manuelno dodijeliti IP ali posto slabo koji mobitel ima tu opciju onda moras na ruteru DHCP upaliti
_Reds_

#6679 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

arnes_king wrote:
messilla wrote:Danas sam kupio wireless router i konfigurisao ga, net radi kao i prije

DHCP, ako je iskljucen nece da daje IP adresu tako da moras na svim uredjajima koji su povezani wirelles ti manuelno dodijeliti IP ali posto slabo koji mobitel ima tu opciju onda moras na ruteru DHCP upaliti
U mnogo mjesta u gradu, je slična situacija, lafo imaju besplatni wi.-fi, nekacis se mobom, i ne može ništa da otvori.
messilla

#6680 Re: BHTelecom All About

Post by messilla »

Upravo to, morao sam manuelno kucat IP i one ostale postavke, i evo sad radi.

Zanima me je li neko isprobao webtv na svom mobitelu, u mene neće nešto da otvori niti jedan program.
_Reds_

#6681 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

messilla wrote:Upravo to, morao sam manuelno kucat IP i one ostale postavke, i evo sad radi.

Zanima me je li neko isprobao webtv na svom mobitelu, u mene neće nešto da otvori niti jedan program.
radi normalano na androidu, mozda trebas protokol promjeniti.
StupskaBitanga

#6682 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

koliko košta pozivanje mobitela sa mojatv phone paketa?
_Reds_

#6683 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

StupskaBitanga wrote:koliko košta pozivanje mobitela sa mojatv phone paketa?
Ne košta ništa. Samo ti mobitel treba biti nakačen na ip adresu koja je od BH Telecoma, i možes gledati na mobu iste kanale kao i one koji imaju na mojTVWEb
StupskaBitanga

#6684 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

_Reds_ wrote:
Ne košta ništa. Samo ti mobitel treba biti nakačen na ip adresu koja je od BH Telecoma, i možes gledati na mobu iste kanale kao i one koji imaju na mojTVWEb
ćekaj ba pitam koliko košta minuta kada zovem sa mojatv phone te 070 na 060/061/062
neo7

#6685 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

isto kao i fixni
_Reds_

#6686 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

StupskaBitanga wrote:
_Reds_ wrote:
ćekaj ba pitam koliko košta minuta kada zovem sa mojatv phone te 070 na 060/061/062
ah to sorry, mislim da je isto kao i cijena bilo koja fiksni telecomov - mob telecomov. Ev potrazih onaj gornji dio računa , da vidim tačno koliko je, ali izgleda da je neko bacio.

Sa tim da u full paketu imas u pretplatu uracunatno 10km prema mobitelima, dok u nizim paketima nema.
StupskaBitanga

#6687 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

neo7 wrote:isto kao i fixni
hvala ti
uzimam ovaj mojatv phone
messilla

#6688 Re: BHTelecom All About

Post by messilla »

_Reds_ wrote:
messilla wrote:Upravo to, morao sam manuelno kucat IP i one ostale postavke, i evo sad radi.

Mijenjao sam u onim njihovim postavkama (koje dođu u aplikaciju) ,ali opet neće.
_Reds_

#6689 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

messilla wrote:
_Reds_ wrote:

Mijenjao sam u onim njihovim postavkama (koje dođu u aplikaciju) ,ali opet neće.
Cekaj jesi ti nakačen na BH Telecomov net, moras imati njihovu IP adresu, ako si nakacen na neki drugi net, ne moze.
emcha13

#6690 Re: BHTelecom All About

Post by emcha13 »

znate li vi slucajno eto npr ako anonimusi uspiju ugasiti net mrezu kako oni mogu unistiti sve kada evo npr . bhtelecom sam svoj net ima. Ne mogu vam bas najbolje objasniti ali me interesuje. Po meni taj napad izgleda nerealan ..
Josko Domorocki

#6691 Re: BHTelecom All About

Post by Josko Domorocki »

emcha13 wrote:znate li vi slucajno eto npr ako anonimusi uspiju ugasiti net mrezu kako oni mogu unistiti sve kada evo npr . bhtelecom sam svoj net ima. Ne mogu vam bas najbolje objasniti ali me interesuje. Po meni taj napad izgleda nerealan ..
Ja mislim da Internet mogu srusit samo oni koji su ga i stvorili,vjerovatno znaju gdje je brava a gdje kljuc,vidis i sam sve je to podloga i zelja za kontrolom medija.. Jedino na internetu koliko toliko mozes naci objektine i tacne informacije..Pogledaj samo u Sarajevu koliko se toga NEobjavi na lokalnim medijima koji jos zakonom uzimaju pretplatu - vec zahvaljujuci SA-X budemo informisani :sax:
mr.torture

#6692 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

Evo meni danas skopcase mojuTV, konacno.
Dakle, paket mojaTV Full, ZTE wireless modem, sve radi ok, osim sto imam taj problem da kada se nakacim na wireless sa moba (Android OS), ne mogu otvoriti nista (comp je spojen standardno lanom i radi ok). Vidio sam vec da je net pretrpan slicnim problemima ljudi na mojojTV, pa daj skrati mi muke, da ne cackam dalje po netu. Znam da ima veze sa DHCP-om nesto.

Sta tacno trebam promijeniti u konfiguraciji modema?
arnes_king

#6693 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

mr.torture wrote:

Dakle, paket mojaTV Full, ZTE wireless modem, sve radi ok, osim sto imam taj problem da kada se nakacim na wireless sa moba (Android OS), ne mogu otvoriti nista (comp je spojen standardno lanom i radi ok). Vidio sam vec da je net pretrpan slicnim problemima ljudi na mojojTV, pa daj skrati mi muke, da ne cackam dalje po netu. Znam da ima veze sa DHCP-om nesto.

Trebas ukljuciti DHCP na modemu, ali kako se sjecam kod par prijatelja u kojih je moja TV nakon sto upalim DHCP prestane im TV radit :S tako da ne znam sada tacno jer ja licno imam samo netflat

Ili ako ti mobitel podrzava opciju da mu ti podesis rucno ip adresu onda to i uradi i radice normalno (i laptop ako budes spajao morat ces mu ti upisati ip nece raditi na automatskoj bez dhcp)
numizmatic

#6694 Re: BHTelecom All About

Post by numizmatic »

Gdje se podnosi zahtjev za otkazivanje ADSL-a? Može li u pošti?
Adi1808

#6695 Re: BHTelecom All About

Post by Adi1808 »

mr.torture wrote:

jesi li unio username i pass u postavkama routera (192.168.1.1) tj jesi li ga postavio u router mode ???
Objasni samo kako se konektujes na racunaru na net...pozzz
_Reds_

#6696 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

numizmatic wrote:Gdje se podnosi zahtjev za otkazivanje ADSL-a? Može li u pošti?
Nemoj platiti racun da mjeseca, iskljuci ce sami. :-D :-D
ala7

#6697 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

mr.torture wrote:

Kod mojaTV DHCP je uvijek iskljucen jer u slucaju da je ukljucen remeti ip adresu i VoIP adaptera i STB-a tj. i telefon i tv stekaju, ne rade (sta li vec)..

Bitno je da je modem u ruter(pppoe) nacinu rada i da podesis rucno ip adrese,subnet mask, def. gateway i dns adrese uredjaja na kojim zelis imati internet pristup.

Bitno:
1. pppoe nacin rada modema ( laicki: cim upalis komp konektovan si bez klikanja dodatnog, one ADSL ikonice i sl.)
2. rucno podesavanje TCP/IP postavki (gore navedeno sta)
3. ukljucen wireless pristup sa podesenom zastitom signala (da nebi u po dana,noci sve po spisku rešetao na komsiju koji se nakacio na tvoj signal i "reze" ti brzinu)

Nadam se da vecinu ovog znas i da neces imati problema u postavkama, preporucio bi ti da skines upute sa bhtelecom portala kako da prebacis iz bridge u router (pppoe) mode kao i originalno upustvo proizvodjaca modema, u tvoj slucaju ZTE(model) i da polako u par koraka to sredis bez puno cackanja ostalih postavki da nebi sve u helac otislo,liga prvaka i euroliga je pitanju (: , sve sto nije jasno pitaj.. pozz
_Reds_

#6698 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

I zastita sigurnosti ne moze biti WPA2, mora biti neka niza, ne moge mob da prodje na WPA2
mr.torture

#6699 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

ala7 wrote:Kod mojaTV DHCP je uvijek iskljucen jer u slucaju da je ukljucen remeti ip adresu i VoIP adaptera i STB-a tj. i telefon i tv stekaju, ne rade (sta li vec)..

Bitno je da je modem u ruter(pppoe) nacinu rada i da podesis rucno ip adrese,subnet mask, def. gateway i dns adrese uredjaja na kojim zelis imati internet pristup.

Bitno:
1. pppoe nacin rada modema ( laicki: cim upalis komp konektovan si bez klikanja dodatnog, one ADSL ikonice i sl.)
2. rucno podesavanje TCP/IP postavki (gore navedeno sta)
3. ukljucen wireless pristup sa podesenom zastitom signala (da nebi u po dana,noci sve po spisku rešetao na komsiju koji se nakacio na tvoj signal i "reze" ti brzinu)

Nadam se da vecinu ovog znas i da neces imati problema u postavkama, preporucio bi ti da skines upute sa bhtelecom portala kako da prebacis iz bridge u router (pppoe) mode kao i originalno upustvo proizvodjaca modema, u tvoj slucaju ZTE(model) i da polako u par koraka to sredis bez puno cackanja ostalih postavki da nebi sve u helac otislo,liga prvaka i euroliga je pitanju (: , sve sto nije jasno pitaj.. pozz
Hvala za odgovor.

Ovako, po ovim defaultnim postavkama...
http://img825.imageshack.us/img825/548/ztedefault.png
...cini mi se da je modem vec u pppoe nacinu rada, ali i dalje moram standardno otvarati dijalog za konekciju sa userom i passwordom kad se hocu konektovati, kao i prije.
Isto tako, sto je cudno, izgleda da je DHCP aktiviran vec po defaultu, i i net i TV mi rade najnormalnije.

Edit: Ovo prvo je vjerovatno do toga sto user i pass nisu uneseni u postavkama modema.
Last edited by mr.torture on 29/03/2012 09:34, edited 1 time in total.
neki

#6700 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

_Reds_ wrote:I zastita sigurnosti ne moze biti WPA2, mora biti neka niza, ne moge mob da prodje na WPA2
Meni i kuci i na poslu wpa2 i mob uredno prolazi
Locked