BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Laertes

#65776 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Roaming se vazda posebno obračunavao.
stachu

#65777 Re: BHTelecom All About

Post by stachu »

Raja, nedavno sam kupio stan, i sa njim fiksni telefon koji je na ime prethodnog vkasnika, koja je procedura za iskljucenje telefona?
Hvala...
stachu

#65778 Re: BHTelecom All About

Post by stachu »

aditon wrote:Do sada nisam imao pretplatu, a razmišljam da uzmem ovaj paket Extra Net što košta 25 bez ugovora tj 17.55 s ugovorom na dvije godine. Interesuje me da li se net saobraćaj može u romingu koristiti ali i gsm , odnosno da li se u tom slučaju plaća 17.55 plus ono što u romingu potrošiš ili i u romingu, pa barem gsm, mi se ne obračunava posebno?
U roamingu ti se sve obracunava posebno, ono sto ti je u paketu, odnosi se kada si u svojoj maticnoj mrezi...
aditon

#65779 Re: BHTelecom All About

Post by aditon »

stachu wrote:
aditon wrote:Do sada nisam imao pretplatu, a razmišljam da uzmem ovaj paket Extra Net što košta 25 bez ugovora tj 17.55 s ugovorom na dvije godine. Interesuje me da li se net saobraćaj može u romingu koristiti ali i gsm , odnosno da li se u tom slučaju plaća 17.55 plus ono što u romingu potrošiš ili i u romingu, pa barem gsm, mi se ne obračunava posebno?
U roamingu ti se sve obracunava posebno, ono sto ti je u paketu, odnosi se kada si u svojoj maticnoj mrezi...
hvala, tako sam i mislio iako je to glupo..čak i kad humanitarni broj zoveš, posebno zaračuna...uredu je naplatiti sve što potrošiš u svom paketu ali posebno zaračunavanje je glupo al et...u svakakom slučlaju, hvala još jednom na infu
Mehemed
Vozim: automobil

#65780 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

aditon wrote:hvala, tako sam i mislio iako je to glupo..čak i kad humanitarni broj zoveš, posebno zaračuna...uredu je naplatiti sve što potrošiš u svom paketu ali posebno zaračunavanje je glupo al et...u svakakom slučlaju, hvala još jednom na infu
U paketu imaš minute prema svim mrežama u BiH i internet, sve ostalo se naravno zaračunava dodatno jer nije sadržano u paketu, odnosno u cijeni koju plaćaš.
freelancerusk

#65781 Re: BHTelecom All About

Post by freelancerusk »

Ako bih sada promjenio paket, sa "Extra S" na "Extra NET", da li bih morao isplatiti ovaj prvi paket do kraja ugovora?
fusion_ba

#65782 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

freelancerusk wrote:Ako bih sada promjenio paket, sa "Extra S" na "Extra NET", da li bih morao isplatiti ovaj prvi paket do kraja ugovora?
Ne, kad prelazis na skuplji paket ne moras.
freelancerusk

#65783 Re: BHTelecom All About

Post by freelancerusk »

fusion_ba wrote:
freelancerusk wrote:Ako bih sada promjenio paket, sa "Extra S" na "Extra NET", da li bih morao isplatiti ovaj prvi paket do kraja ugovora?
Ne, kad prelazis na skuplji paket ne moras.
Hvala :thumbup:
probook

#65784 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

stachu wrote:Raja, nedavno sam kupio stan, i sa njim fiksni telefon koji je na ime prethodnog vkasnika, koja je procedura za iskljucenje telefona?
Hvala...
Prethodni vlasnik je morao odjaviti sve te usluge prije prodaje. Sada otidji sa kopijom ugovora i ako imas 1 racun i odjavi.
stachu

#65785 Re: BHTelecom All About

Post by stachu »

probook wrote:
stachu wrote:Raja, nedavno sam kupio stan, i sa njim fiksni telefon koji je na ime prethodnog vkasnika, koja je procedura za iskljucenje telefona?
Hvala...
Prethodni vlasnik je morao odjaviti sve te usluge prije prodaje. Sada otidji sa kopijom ugovora i ako imas 1 racun i odjavi.
Hvala... :kravata:
Dzontra_Volta

#65786 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

probook wrote:
Hvala...
Ili se malo ispričaj s tetkom u Australiji, pa onda odjavi. :D
Dr_Help
BHTelecom podrška

#65787 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Obavještavamo korisnike na području direkcije Zenica da će dana 20.08.2019. godine, u terminu od 04:00 do 06:00 sati, doći do kratkotrajnog prekida u radu Internet servisa NetFlat paketa i MojaTV paketa sa širokopojasnim pristupom Internetu, a zbog planskih radova na unapređenju sistema
made_in_sarajevo

#65788 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

tekma Sarajeva u Zenici je radio 4G. pa ja jaranu pio krv na slamku snimcima sa zapada jer se premisljao i odustane na kraju od puta. nije radio kao kad sam u kaficu sa 15 ljudi ali je radio sasvim dovoljno da video koji snimim od 30sekundi, 1min,2min posalje preko messengera. poslije na kamberovica polju uredno slike slali, tipkali, mahalali po internetu okruzeni sigurno sa 300 ljudi koji su isto to radili.

i chanel jeste u Sarajevu smo sve dobili, imamo i 6G. Svi rade, Sarajevo se gradi :roll:
He1972

#65789 Re: BHTelecom All About

Post by He1972 »

made_in_sarajevo wrote:tekma Sarajeva u Zenici je radio 4G. pa ja jaranu pio krv na slamku snimcima sa zapada jer se premisljao i odustane na kraju od puta. nije radio kao kad sam u kaficu sa 15 ljudi ali je radio sasvim dovoljno da video koji snimim od 30sekundi, 1min,2min posalje preko messengera. poslije na kamberovica polju uredno slike slali, tipkali, mahalali po internetu okruzeni sigurno sa 300 ljudi koji su isto to radili.

i chanel jeste u Sarajevu smo sve dobili, imamo i 6G. Svi rade, Sarajevo se gradi :roll:

Mora to u stihu, Usarajvu svako radi, Srajvo se gradi! :kiss: :thumbup: :bih:
kakaljin

#65790 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Dr_Help wrote:
obavezno zovi i reci im naziv resivera i modema . Svi modemi se mjenjaju osim ZXHNH 108N a od resivera ZTE .
Što se tiće hinta iskreno ne znam ni ja šta mjenjaju očekujem neki interfejs ili nešto čim mi traže resiver sa boljom konfiguracijom . Čim šta bude ja vam javim

Zamjenili su mi danas Boxove, Stavili su Arris VIP1113M STB-ove. I na prvu rade super, brze saltaju kanale. Kao da mi je i slika bolja. Stavio sam izlaz 1080i
kemox

#65791 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

E pogledajte LIKOVA ČEGA SU SE DOSJETILI za tačno vrijeme mi skinuše 0.30 KM za slanje sms poruke izvan bh telekom mreže 0.14 KM :run:
Extra s paket 24 mjeseca
Image
diablobih

#65792 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Jos ti je to bez pdva, vise su ti skinuli znaci :D
Tesla Edison

#65793 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

kemox wrote:E pogledajte LIKOVA ČEGA SU SE DOSJETILI za tačno vrijeme mi skinuše 0.30 KM za slanje sms poruke izvan bh telekom mreže 0.14 KM :run:
Extra s paket 24 mjeseca
Image
Tacno vrijeme se uvijek naplaćivalo i opšte je poznato.

Drugo, to je međunardni SMS koji se naplaćuje kod svih u svijetu.
Mirzareli

#65794 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

Dr_Help wrote:Obavještavamo korisnike na području direkcije Zenica da će dana 20.08.2019. godine, u terminu od 04:00 do 06:00 sati, doći do kratkotrajnog prekida u radu Internet servisa NetFlat paketa i MojaTV paketa sa širokopojasnim pristupom Internetu, a zbog planskih radova na unapređenju sistema
E bas šteta ima na pinku u tom terminu Rambo 2 htio ga gledat 117 put ove godine :lol: Očekujemo željno neka poboljšanja i nove usluge na BH Telecomu krajnje je vrijeme, konkurencija je već poprilično ispred. Tako da vjerujem da su ti sitni prekidi i povezani sa najavama o nekim velikim inovacijama i kvalitetnim uslugama koji se zadnjih dana vezuju za BH Telecom. :bih:
Dr_Help hoće li nove usluge moći podržati modem ZTE ZXHN H267N kao i digitalni resivereri za TV isto ZTE.. Inače sam u maju mjesecu zadužio pomenuti opremu koju sam dobio kao novi korisnik Moje TV.
Last edited by Mirzareli on 19/08/2019 23:21, edited 4 times in total.
mirza_15

#65795 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Mirzareli wrote:
Dr_Help wrote:Obavještavamo korisnike na području direkcije Zenica da će dana 20.08.2019. godine, u terminu od 04:00 do 06:00 sati, doći do kratkotrajnog prekida u radu Internet servisa NetFlat paketa i MojaTV paketa sa širokopojasnim pristupom Internetu, a zbog planskih radova na unapređenju sistema
E bas šteta ima na pinku u tom terminu Rambo 2 htio ga gledat 117 put ove godine :lol: Očekujemo željno neka poboljšanja i nove usluge na BH Telecomu krajnje je vrijeme, konkurencija je već poprilično ispred. Tako da vjerujem da su ti sitni prekidi i povezani sa najavama o nekim velikim inovacijama i kvalitetnim uslugama koji se zadnjih dana vezuju za BH Telecom. :bih:
Moći će ti Ramba pogledati i u tom terminu. :mrgreen:

Radovi su vezani samo za Internet.
Mirzareli

#65796 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

mirza_15 wrote:
Mirzareli wrote:
Moći će ti Ramba pogledati i u tom terminu. :mrgreen:

Radovi su vezani samo za Internet.
Eh sad mi je laknulo :lol: :lol:
kemox

#65797 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

TESLA_EDISON wrote:
kemox wrote:E pogledajte LIKOVA ČEGA SU SE DOSJETILI za tačno vrijeme mi skinuše 0.30 KM za slanje sms poruke izvan bh telekom mreže 0.14 KM :run:
Extra s paket 24 mjeseca
Image

Ako ima neko iz bh telekoma ovdje na forumu molim da mi objasni o kakvom se ovdje broju telefona radi vezano za ovu međunarodnu sms poruku pošto ja odgovorno tvrdim da ovaj sms nisam poslao

Image
zrakomlat

#65798 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

kemox wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Extra s paket 24 mjeseca
Image

Ako ima neko iz bh telekoma ovdje na forumu molim da mi objasni o kakvom se ovdje broju telefona radi vezano za ovu međunarodnu sms poruku pošto ja odgovorno tvrdim da ovaj sms nisam poslao

Image
Indija. Da nisi kakvom migrantu dao telefon da se javi porukom svojima :D
jarobot

#65799 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Extra s paket 24 mjeseca
Image
Zvati tačno vrijeme sa mobitela je u najmannu ruku čudno :skoljka: :skoljka:
ing-ecc

#65800 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

kemox wrote: Ako ima neko iz bh telekoma ovdje na forumu molim da mi objasni o kakvom se ovdje broju telefona radi vezano za ovu međunarodnu sms poruku pošto ja odgovorno tvrdim da ovaj sms nisam poslao
smanji aplikacije, igrice, ...raznorazne druge registracije i biće to sve uredu :mrgreen:
Locked