Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
escobar__ wrote:Imam Albis STB, zadnjih dan-dva problem, gledam TV i odjedanput crni ekran s porukom Nema video streama. Prebacivanje na drugi i vraćanje na gledani kanal rješavaju problem ali postaje već iritantno, je li neki generalni problem ili da prijavim smetnju?
Je li se ko susretao s ovim?
To kod mene traje već duže vrijeme. Srećom imam Telemach i rijetko gledam pa mi toliko ne smeta. Kad prođe ova pržiona onda ću ih zvati, mrsko mi se sad obavezivat čekanjem kod kuće.
Tuzla je
Znači zagrmi gore negdje u Norveškoj (jedva se čuje), ZTE govna se moraju restartovati, TV počne sjecati, ma idi u pičku materinu, svako 2 minute, samo jel pomislilo da zagrmi....
escobar__ wrote:Imam Albis STB, zadnjih dan-dva problem, gledam TV i odjedanput crni ekran s porukom Nema video streama. Prebacivanje na drugi i vraćanje na gledani kanal rješavaju problem ali postaje već iritantno, je li neki generalni problem ili da prijavim smetnju?
Je li se ko susretao s ovim?
Upravo sam kompletnu mrežu nanovo nuliro uređaje i podesio IP adrese.
Čak sam resetovo i ruter H108N da povuče postavke sa njihovih servera (što sam dosad držo isključenim),
sve da nebidne "ja" šupak koji je sam sebi podesio mrežu nešto čačko a isključio im pristup uređaju.
Valjda će biti opet onaj razdljeljnik u centrali, što mamu-mu svaki put bude. A da nepričam o ponovom krimpovanju RJ45 džekova.
Kao što objasnih gore, konstanto se pojavljuje ta poruka.
Mirzareli wrote:Da hoce otrcane Pinkove izbaciti ,a umjesto njih ubaciti CineStar ili neke druge filmske kanale koji ne prikazuju Robocopa i Terminatora 265 x godisnje. Ja kad vidim one Pinkove i njihov sadržaj tacno mi se povraca.
Izbaciti pinkove, a obogatiti ponudu mojatv flix. I pustiti svim korisnicima besplatno.
Mirzareli wrote:Da hoce otrcane Pinkove izbaciti ,a umjesto njih ubaciti CineStar ili neke druge filmske kanale koji ne prikazuju Robocopa i Terminatora 265 x godisnje. Ja kad vidim one Pinkove i njihov sadržaj tacno mi se povraca.
Izbaciti pinkove, a obogatiti ponudu mojatv flix. I pustiti svim korisnicima besplatno.
Ima sigurno rješenja za bolje samo treba neko sjesti pa staviti mogućnosti na papir. Imam Moja tv full od kako je izašla i sve ove prateće paketiće i opet moram otići na Kodi, ako hoću šta pogledati. Nije se nešto obogaćivalo osim onog povećanja brzine interneta i to opet gdje su tehničke mogućnosti dozvoljavale. Zovem ih da me prebace na veće brzine pa konsultuju kolege i kažu, ne može brže od 30+ i 2-3 uploada, a tu brzinu moraju da dijele i televizori i mobiteli i tableti i printeri, a sutra možda i mašina za veš.
Ne tražim ja to džaba. Svakog mjeseca samo iz moje kuće Telecomu ode oko 100 KM bez mobitela sa dopunama koje ne znam sabrati..
Pozdrav, interesuje me, upućeni vjerovatno znaju, šta znači kada BHT u vijestima o zamjeni baznih stanica navede ime bazne stanice a pored piše mikro. Da li je to bazna stanica koja pokriva određeno mjesto ili samo jedan objekat?
Zna li neko direktni kontakt za negoga ko održava IP Centrex centrale od BH Telecoma?
Zvao sam 1444 u petak i tražio podršku, obećali su me zvati, međutim javio se samo lokalni serviser, koji ima ovlasti samo da vidi je li sve OK sa kablovima. Rekao je da će nas neko zvati iz Sarajeva, međutim to se nije desilo.
prelivoda wrote:Zna li neko direktni kontakt za negoga ko održava IP Centrex centrale od BH Telecoma?
Zvao sam 1444 u petak i tražio podršku, obećali su me zvati, međutim javio se samo lokalni serviser, koji ima ovlasti samo da vidi je li sve OK sa kablovima. Rekao je da će nas neko zvati iz Sarajeva, međutim to se nije desilo.
Kakav je problem sa Centrexom ?
Radjena je migracije centrexa na novu platformu !
Smjetnju prijavite na 1322 ako ste poslovni korisnik a oni će dalje proslijediti. To je put.
ja Vam mogu pomoci ako ste sa USK
Last edited by mulderm on 14/08/2019 13:54, edited 1 time in total.
Ma Pinkove treba definitivno udunit.90% sadržaja na istim je klasično zaglupljivanja zdravog razuma.Ma moze i Moja TV flix pustiti..Nisu ni CineStar programi vrhunac filmskog sadržaja ,ali bolje 5 CineStar kanala nego 55 Pinkova. Svi catv operateri se fale kako imaju 200+ programa,od kojih 100 i kusur gleda 1 % korisnika.Bolje da ima 50-80 TV kanala da su kako treba ,nego 500 kako ne treba..U nas je 90 % kvantitet,a 10% kvalitet kada je u pitanju TV sadržaj.
Jucer slao mail telecomu gdje imaju telefon na stanju
Niko ne odgovara
Pokusao danas 1444 javi ona da se snima razgovor i dalje tisina (3 puta u 10 minuta)
Zvao maltu niko se ne javlja
Odem na maltu - kolona (oko 1)
Upitam momka na naplati racuna gdje nema guzve ima li na stanju, kaze imaju 2 ali ako hoces rezervisati stani u drugi red
Nakon toga dolazi mail da kaze da nemaju taj mobitel na stanju
Dolazim opet maloprije, opet kolona, sad čekam
Nakon pola sata, kaze imamo ali rezervisano, ok odoh dalje
Odem u mercator kontam platiti sve od uređaja koji imam i uzeti bukvalno bilo sta
Kaze ne moze kod mene placanje svih rata za telefon, mora na obracun na maltu oni rade od 8 do 4
Platim racun koji imam i odem ko popisan
Ne idem mu u glavu da firma koja radi moderne telekomunikacijske sisteme radi analogno. Na stranici podaci o dostupnosti uređaja ne postoje, oni ne odgovaraju, on line rezervacije ne postoje, on line placanje ne postoji, dostava uređaja, itd itd
Nek ih ne cudi sto 90% njihovih korisnika proklinje i zeli da propadnu. 2019ta je godina u picku materinu
mk ultra wrote:Jucer slao mail telecomu gdje imaju telefon na stanju
Niko ne odgovara
Pokusao danas 1444 javi ona da se snima razgovor i dalje tisina (3 puta u 10 minuta)
Upitam momka na naplati racuna gdje nema guzve ima li na stanju, kaze imaju 2 ali ako hoces rezervisati stani u drugi red
Odem u mercator kontam platiti sve od uređaja koji imam i uzeti bukvalno bilo sta
Kaze ne moze kod mene placanje svih rata za telefon, mora na obracun na maltu oni rade od 8 do 4
Ne idem mu u glavu da firma koja radi moderne telekomunikacijske sisteme radi analogno. Na stranici podaci o dostupnosti uređaja ne postoje, oni ne odgovaraju, on line rezervacije ne postoje, on line placanje ne postoji, dostava uređaja, itd itd
Nek ih ne cudi sto 90% njihovih korisnika proklinje i zeli da propadnu. 2019ta je godina u picku materinu
To sve što si napisao možeš uraditi i online preko linka:
mk ultra wrote:Jucer slao mail telecomu gdje imaju telefon na stanju
Niko ne odgovara
To sve što si napisao možeš uraditi i online preko linka:
Raja ako imate resiver HUBTECH obavezno zovite 1444 da vam se zamjeni , slijede novi sadržaji koji neće moći biti podržani na tom uređaju.
Oficijalna informacija sa kojom raspolažem . Zato što prije zovite da vam se zamjeni
Dr_Help wrote:Raja ako imate resiver HUBTECH obavezno zovite 1444 da vam se zamjeni , slijede novi sadržaji koji neće moći biti podržani na tom uređaju.
Oficijalna informacija sa kojom raspolažem . Zato što prije zovite da vam se zamjeni