BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64876 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

freelancerusk wrote:Vidim dosta vas se žali što ste prešli sa starih paketa na ove nove extra pakete, ali ja razmišljam da sa stand ultre (dopune) potpišem ugovor za extra paket. Savjeti? Trošim otprilike 20 KM mjesečno ultrom, pa kontam ovaj paket sa 500 min + 500 sms + 2 GB interneta da mi je ok. :D
Odlican paket, samo nemoj da ti šta dodatno obracunaju.. :mrgreen:
Mi se zalimo zbog nekih drugih stvari. Paketi su odlicni, i ima za svakog ponešto.
drug_profi

#64877 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

freelancerusk wrote:Vidim dosta vas se žali što ste prešli sa starih paketa na ove nove extra pakete, ali ja razmišljam da sa stand ultre (dopune) potpišem ugovor za extra paket. Savjeti? Trošim otprilike 20 KM mjesečno ultrom, pa kontam ovaj paket sa 500 min + 500 sms + 2 GB interneta da mi je ok. :D
Samo naprijed.
rida1976

#64878 Re: BHTelecom All About

Post by rida1976 »

Ima li iko pametan da odgovori zbog čega cijelu sedmicu ne može da se u nijednom centru pređe sa prepaid na postpaid, ovaj paket 15,4 KM. Kažu ne radi im aplikacija za taj paket. Ne znam šta im to uopšte znači
akabu

#64879 Re: BHTelecom All About

Post by akabu »

rida1976 wrote:Ima li iko pametan da odgovori zbog čega cijelu sedmicu ne može da se u nijednom centru pređe sa prepaid na postpaid, ovaj paket 15,4 KM. Kažu ne radi im aplikacija za taj paket. Ne znam šta im to uopšte znači
Probaj sada.
rida1976

#64880 Re: BHTelecom All About

Post by rida1976 »

akabu wrote:
rida1976 wrote:Ima li iko pametan da odgovori zbog čega cijelu sedmicu ne može da se u nijednom centru pređe sa prepaid na postpaid, ovaj paket 15,4 KM. Kažu ne radi im aplikacija za taj paket. Ne znam šta im to uopšte znači
Probaj sada.
Jel proradilo? To mi je za starog, tri dana ide od poslovnice do poslovnice, šaltaju ga
thekupus

#64881 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

Je li moguće otplatiti zadnju ili zadnje dvije rate za telefon prije vremena? Hoću da uzmem telefon preko oca, on će uzeti ovaj moj koji je kupljen u oktobru 2017.
Belaj je što se selim u drugu zemlju polovinom septembra, pa bih ga morao uzeti ranije. Sviđa mi se ovaj novi Honor, taman da mi zamijeni Honor 9.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#64882 Re: BHTelecom All About

Post by sime_cipol »

thekupus wrote:Je li moguće otplatiti zadnju ili zadnje dvije rate za telefon prije vremena? Hoću da uzmem telefon preko oca, on će uzeti ovaj moj koji je kupljen u oktobru 2017.
Belaj je što se selim u drugu zemlju polovinom septembra, pa bih ga morao uzeti ranije. Sviđa mi se ovaj novi Honor, taman da mi zamijeni Honor 9.
Ako je tel kupljen na 12 mjeseci moze 3 mjeseca prije kraja.
Ako je uzet na 24 mjeseca onda moze 6 mjeseci prije da se otplati. Doci ce sve uz sljedeći racun. Sve preostale rate + neka razlika u cijeni.
zrakomlat

#64883 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

sime_cipol wrote: Ako je tel kupljen na 12 mjeseci moze 3 mjeseca prije kraja.
Ako je uzet na 24 mjeseca onda moze 6 mjeseci prije da se otplati. Doci ce sve uz sljedeći racun. Sve preostale rate + neka razlika u cijeni.
Barba, imal' infomacija :D

Ja kupio mob s ugovorom na 24 mjeseca ali bez rata, dakle, platio sve na prvom računu. I sad, pošto nemam rata, a imam ugovora još nekih 9 mjeseci, imaju li riješenje za ovakve slučajeve? Mogu li ja, kad uđem u zadnjih 6 mjeseci otplate uzeti novi mob al nemam nedospjelih rata da platim. Ili možda da doplatim samo razliku onog popusta, šta li? Malo sam nespretno forumulisao zadnje rečenice, ali kontaš šta pitam.
sime_cipol

#64884 Re: BHTelecom All About

Post by sime_cipol »

zrakomlat wrote:
sime_cipol wrote: Ako je tel kupljen na 12 mjeseci moze 3 mjeseca prije kraja.
Barba, imal' infomacija :D

Ja kupio mob s ugovorom na 24 mjeseca ali bez rata, dakle, platio sve na prvom računu. I sad, pošto nemam rata, a imam ugovora još nekih 9 mjeseci, imaju li riješenje za ovakve slučajeve? Mogu li ja, kad uđem u zadnjih 6 mjeseci otplate uzeti novi mob al nemam nedospjelih rata da platim. Ili možda da doplatim samo razliku onog popusta, šta li? Malo sam nespretno forumulisao zadnje rečenice, ali kontaš šta pitam.
Ne znam za tu situaciju nista, pitaj u nekoj poslovnici.
probook

#64885 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

JavierBosnia wrote:Web stranica je uzasna
Previse informacija, a do osnovnih je tesko doci

Ovi extra paketi, slomio se trazeci u izborniku gore, oni stoje u cosku u krugu precnika 1cm i hodaju gore dole..
Slazem se. Evo ja nikako ne mogu skontati koliko košta ps4 recimo na netflat 10? Koliko se odmah plati, a koliko mjesečno na 12 mjeseci?
Haris.ba

#64886 Re: BHTelecom All About

Post by Haris.ba »

Šta je sa sistemom na računarima zadnjih sedmica. Stalno me vraćaju. Bilo šta ozbiljnije ne može. Počeli davati brojeve telefona da nazovemo kada će sistem raditi. NIt mogu lozinku na portalu promjeniti, niti mogu sim karticu zamjeniti, ništa.

Neki dan me nešta navodili sa 1444. Kad u po frke, pala bhtelecom stranica. Izvinjavaju se. Neki error. Nikad onakav error nisam vidio.

Je li to sav it otišao u Njemačku i ostali samo pravnici? :D
fusion_ba

#64887 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Koliko se čeka na prelazak sa jednog paketa na drugi?

Ja juče potpisao prelazak na novi paket, radnica na šalteru mi rekla da je odmah aktivno (da ugasim i upalim telefon) ali sam i dalje na starom paketu. Sad zvao podršku, djevojka kaže da joj piše da sam na novom paketu. :lol: :lol: :lol: Izgleda da je neka greška u sistemu.
nKrkan

#64888 Re: BHTelecom All About

Post by nKrkan »

Pa da ih hoće više privatizovat Boze dragi

Jucer neki traktorista u naselju presjekao kabal , 7pk kuća sad nema ništa. I ja sam se hajd pomirio s tim ,nije do njih. Napunim kredit na jednom broju , uplatim internet za 7 dana , i evo vec 24 sata pokusavam da izvrsim Prijavu na 0611100 Nema Fajde nikakvog odgovora nema , s istog broj pokusavam da saljem kredit na drugi broj , kaze servis trenutno nije u funkciji
Zovem 1444 da mi barem aktiviraju internet na jednom broju ,NI ONI SE PROKLETO ne javljaju ,, servis preopterećen"
Postaje frustrirajuce
kemox

#64889 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Hahhah nije mi ovih nimalo žao što su kupili telefone pa kontaju da prelaskom na extra pakete plaćaju manje, a dobiju više hahahhahahhah hahahhahah :lol: :lol: :lol: :izet:
Trebaju vas derati
konektovan

#64890 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

kemox wrote:Hahhah nije mi ovih nimalo žao što su kupili telefone pa kontaju da prelaskom na extra pakete plaćaju manje, a dobiju više hahahhahahhah hahahhahah :lol: :lol: :lol: :izet:
Trebaju vas derati
O cemu ti, pa procitaj nekad sa razumijevanjem nesto....
zateznistub

#64891 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

kemox wrote:Hahhah nije mi ovih nimalo žao što su kupili telefone pa kontaju da prelaskom na extra pakete plaćaju manje, a dobiju više hahahhahahhah hahahhahah :lol: :lol: :lol: :izet:
Trebaju vas derati
Ne mlati gluposti
Niko ne očekuje nikakvo smanjenje cijena samo da ispostuju ono što je rečeno na šalteru!
Lik je lijepo (barem meni) rekao da se ništa dodatno ne plaća, rata ostaje ista. Mislim da je i kod drugih ista situacija jer aplikacija izgleda nije radila kako treba! Kontaš?
sime_cipol

#64892 Re: BHTelecom All About

Post by sime_cipol »

Ja sam očekivao da ce ostati ista rata. I ostala je. Samo su naplatili neku razliku od 16 KM. I nju sam vec platio, bas cu se natezati po salterima za siću :-)
konektovan

#64893 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

zateznistub wrote:
Trebaju vas derati
Ne mlati gluposti
Niko ne očekuje nikakvo smanjenje cijena samo da ispostuju ono što je rečeno na šalteru!
Lik je lijepo (barem meni) rekao da se ništa dodatno ne plaća, rata ostaje ista. Mislim da je i kod drugih ista situacija jer aplikacija izgleda nije radila kako treba! Kontaš?
Ma dzaba objasnjavas....
zateznistub

#64894 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

konektovan wrote:
Ma dzaba objasnjavas....
A izgleda
drug_profi

#64895 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

nKrkan wrote:Pa da ih hoće više privatizovat Boze dragi

Jucer neki traktorista u naselju presjekao kabal , 7pk kuća sad nema ništa. I ja sam se hajd pomirio s tim ,nije do njih. Napunim kredit na jednom broju , uplatim internet za 7 dana , i evo vec 24 sata pokusavam da izvrsim Prijavu na 0611100 Nema Fajde nikakvog odgovora nema , s istog broj pokusavam da saljem kredit na drugi broj , kaze servis trenutno nije u funkciji
Zovem 1444 da mi barem aktiviraju internet na jednom broju ,NI ONI SE PROKLETO ne javljaju ,, servis preopterećen"
Postaje frustrirajuce
Jarane....
Izdrzi.
noviclan

#64896 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

Dobro je da klima radi na ovim temperaturama
drug_profi

#64897 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Vec sam par puta rekao ali da ponovim. Ćetr`ge pici na vikendici ko blesav. Kad se sjetim pocetka mobilne telefonije imao sam oznaceno mjesto na livadi prije 20 godina. Tu sam imao GSM signal ako se ne mrdam puno.
Ko u onom nekom domacem filmu.

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/5052197926
konektovan

#64898 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Ja nisam još zamijenio karticu, ali i ovaj 3g sasvim dobro piči zaista,... :thumbup:
Mehemed
Vozim: automobil

#64899 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

drug_profi wrote:Ko u onom nekom domacem filmu.
Da nije "Nebo iznad krajolika" :D
Tesla Edison

#64900 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Mehemed wrote:
drug_profi wrote:Ko u onom nekom domacem filmu.
Da nije "Nebo iznad krajolika" :D
A jedini koji ima tu scenu.

Slična situacija na Stupu od 1997 do 2000 godine.

GSM u BiH krenuo 17. 10. 1996. godine kada se BiH prvi put u historiji "ozračila" GSM mrežom. Te 1996. godine postavljene i puštene su prve BS i to BS Obala (pravni fakultet), BS Ž. Stanica, BS Malta, BS PTT ing. te BS Ilidža terminal. Riječ je o Ericsson GSM opremi koja je radila na 900MHz a međunarodni tender za GSM je raspisan u aprilu 1995. godine. Na tenderu je pobjedila Motorola ali zbog rata, Oluje u HR i eskalacijom sukoba oko Podrinja, Goražda i u Krajini, odustali su jer mirovni sporazum tad nije bio izgledan. Posao je dodjeljen drugoplasiranom Ericssonu i njihova oprema je postojala sve do prošlog mjeseca kada je zamjenjena Huawei opremom. Prvobitna numeracija je bilan 090 a prvi broj 090 130 000 je dobio tadašnji Predajedavajući predsjesništva Alija Izetbegović. Šta je sa tim brojem, ko zna. Na Viberu je neki Mitar. Sumnjam da zna koliko mu broj vrijedi :D

.
Locked