BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
djama
#63526 Re: BHTelecom All About
meni sve extra fercera, jeste da se desavalo da sam nedostupan, ali je svakako naznaceno da bi moglee postojati poteskoce u ovom tranzicionom periodu tako da mi je okej
-
ing-ecc
#63527 Re: BHTelecom All About
Imamo 4GAlenK wrote:Svrakino... malta... odron.crnivrag wrote:Moraš zaganjati od Otoke, Drvenije prema Koševu i okolnim naseljima.AlenK wrote:Ja bio neki dan u Sarajevu...upalio 4g... tuga... ili nema signala ili je slab..
Ne znam koji klinac govore i pricaju o njemu dok ga ne bude kako treba.
Trce pred rudu, imamo 4g.... al u qrcu
-
ing-ecc
#63528 Re: BHTelecom All About
tebe moze usreciti BS na Klasudjama wrote:ih ti si dobar pa ga cak gore fatas, ja na malti pa nemam 4g xD
-
ing-ecc
#63529 Re: BHTelecom All About
Tesko da ce na 1 km biti veca brzinaPacifistaa wrote:Da, podnio sam zahtjev, jer trenutno imam 8Mbps download i 0.6 Mbps upload, a deklarisana je 10/1. Meni radi posla treba 1 Mbps uploada, a ne mogu nikako navući to. Moraju mi drugovi sa telemaha slati speedtest koji ja prikazivam kao svoj, msm smijesno. Centrala mi je negdje oko 1 km daleko od kuce, pa me zato interesuje da li ce proci ta moja tv full 4.
Probaj ti vidjeti za 25/2 , dakle osnovni paket
-
FaceOff
#63530 Re: BHTelecom All About
Ista priča i kod mene. Hajde nekako i mogu podnijeti da mi net kresira, ali ne mogu me ljudi dobiti. Mobitel uredno ukljucen i samo dođe poruka Ko me zvao.Dzontra_Volta wrote:Nakon 24 sata iskustva sa usim karticom i extra net paketom, tokom kojih sam često bio nedostupan, a mobilni internet više nije radio nego što jeste, stavio sam u postavkama da mi hvata samo 3g/2g mrežu. Valjda će od tog 8.maja biti bolja situacija.
Sličan problem sam imao i kad su tek uvodili 3g mrežu.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#63531 Re: BHTelecom All About
Tako sam i uradio mada i dalje ima prekida ali čini se daleko manje.Dr_Help wrote:Ti problemi nemaju veze sa telefonom. Meni se dešava dok se vrši ova migracija da mi pukne veza isto uStarom gradu. sve zbog 4g jer jođš uvijek se testira prije puštanja oficijalnog. prebaci na telefonu na 3g dok se ovo ne pustisuad-sarajevo wrote:Ne znam da li sam jedini ali u zadnjih 10-ak dana nedostupan sam svako malo dok mi i veza puca prilikom razgovora. Inbox sa porukama mi je prepun poruka ko je zvao. Ima li to kakve veze sa puštanjem 4G ili je to samo onako neka slučajnost. Telefon kupljen u BH Telecomu Moto G5S prije nešto više od godinu i nikakvih problema do sada.![]()
-
allem_77
#63532 Re: BHTelecom All About
Ovaj problem što vi trenutno imate sa 4g, ja godinama imam sa 3g. Tako da kada sam kod kuće prebacim samo na 2g. Ovaj 3g signal mi varira od dvije crtice, jedne, a nekada signala nema nikako.FaceOff wrote:Ista priča i kod mene. Hajde nekako i mogu podnijeti da mi net kresira, ali ne mogu me ljudi dobiti. Mobitel uredno ukljucen i samo dođe poruka Ko me zvao.Dzontra_Volta wrote:Nakon 24 sata iskustva sa usim karticom i extra net paketom, tokom kojih sam često bio nedostupan, a mobilni internet više nije radio nego što jeste, stavio sam u postavkama da mi hvata samo 3g/2g mrežu. Valjda će od tog 8.maja biti bolja situacija.
Sličan problem sam imao i kad su tek uvodili 3g mrežu.
Ali eto, niste mi vi krivi što mi je mjesto boravka u vukojebini.
-
Pacifistaa
#63533 Re: BHTelecom All About
Vjerovatno si u pravu, al čikica na 1444 mi reče kao da je BH Telecom dužan (kao po RAKu) da isporuči 60% od deklarisane brzine. Ja mu govorim deklarisana je 1 MBps na osnovnom paketu. Pita on mene koliko izvučeš uploada, ja mu govorim 0.65MBps. Govori on pa to ti je, kao po RAKu je 60% ti imaš 65%. I onda ja kontam, ako je tamo deklarisana 8 MBps upload, ako ja mogu povući 60 %, eto meni oko 5MBps uploada.ing-ecc wrote:Tesko da ce na 1 km biti veca brzinaPacifistaa wrote:Da, podnio sam zahtjev, jer trenutno imam 8Mbps download i 0.6 Mbps upload, a deklarisana je 10/1. Meni radi posla treba 1 Mbps uploada, a ne mogu nikako navući to. Moraju mi drugovi sa telemaha slati speedtest koji ja prikazivam kao svoj, msm smijesno. Centrala mi je negdje oko 1 km daleko od kuce, pa me zato interesuje da li ce proci ta moja tv full 4.mislim da je tesko izvodljivo
![]()
Probaj ti vidjeti za 25/2 , dakle osnovni paketAko te prebace na VDSL onda vidi mogucnosti za jos vise.
E sad beli moja računica neće valjati, al eto vidit ćemo šta će mi reći kad se nakane doći.
- Mirzareli
#63534 Re: BHTelecom All About
Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?

-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#63535 Re: BHTelecom All About
Taj paket sam po sebi je zahvalan ali sa tehničke prirode i veoma dobar. jer smo ga puštali navelikim dužinama lično ja na cca 4-5 kilometara i normalno funkcioniše - paket sam po sebi uzima 5888 kbps tako da parametri linije bivaju dobriMirzareli wrote:Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?![]()
-
j66o
#63536 Re: BHTelecom All About
De mi reci druze sta se moze koristiti sa ovom brzinom neta jer imam neki opcija i gledo sam ovaj paket samo sto ne znam da li se tu i sta moze koristit jer realno mala je brzinaMirzareli wrote:Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?![]()
-
vojopd
#63537 Re: BHTelecom All About
Mozes slati poruke preko vibera dosta
- Mirzareli
#63538 Re: BHTelecom All About
Ja sam imao ovu brzinu na duo tel paketima na telemachu..Sasvim normalno sam uspostavljao pozive preko vibera i whatsappa,čitao portale čak gledao i YouTube normalno.Znam da sa ovom brzinom je besmisleno skidati neke velike datoteke i slično jer dugo traje,ali za normalnu i neku osnovnu upotrebu je sasvim oky.j66o wrote:De mi reci druze sta se moze koristiti sa ovom brzinom neta jer imam neki opcija i gledo sam ovaj paket samo sto ne znam da li se tu i sta moze koristit jer realno mala je brzinaMirzareli wrote:Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?![]()
- arnes_king
#63539 Re: BHTelecom All About
Pozivi preko vibera samo zvucni, sa kamerom ne vjerujem da ce raditi. Youtube si gledao normalno? Mozda na 144p da se moze gledati s tom brzinom ali i to je upitno.Mirzareli wrote:Ja sam imao ovu brzinu na duo tel paketima na telemachu..Sasvim normalno sam uspostavljao pozive preko vibera i whatsappa,čitao portale čak gledao i YouTube normalno.Znam da sa ovom brzinom je besmisleno skidati neke velike datoteke i slično jer dugo traje,ali za normalnu i neku osnovnu upotrebu je sasvim oky.j66o wrote:De mi reci druze sta se moze koristiti sa ovom brzinom neta jer imam neki opcija i gledo sam ovaj paket samo sto ne znam da li se tu i sta moze koristit jer realno mala je brzinaMirzareli wrote:Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?![]()
-
Dioxis
#63540 Re: BHTelecom All About
Moze li mi neko ovo objasnit ? Kojom logikom sam potrosio dodatnih 3.71KM??
https://prnt.sc/nfq6t0
http://prntscr.com/nfq72q
Jako zanimljivo...
Jako zanimljivo...
- SONY_91
#63541 Re: BHTelecom All About
Imao isti problem. Obračunavalo mi troškove iako nije trebalo. Pozivom na 1444 sam riješio problem.Dioxis wrote:Moze li mi neko ovo objasnit ? Kojom logikom sam potrosio dodatnih 3.71KM??
Jako zanimljivo...
-
Dioxis
#63542 Re: BHTelecom All About
Zvao sam i ja 1444, kazu nista ne mozemo dok racun ne dobijes pa onda...
- SONY_91
#63543 Re: BHTelecom All About
Meni su riješili problem jer sam insistirao. Meni je za mobilne podatke obračunavalo troškove i insistirao sam da mi riješe problem prije računa jer ne želim da se zezam s tim.Dioxis wrote:Zvao sam i ja 1444, kazu nista ne mozemo dok racun ne dobijes pa onda...
- Mirzareli
#63544 Re: BHTelecom All About
@arnes King.. Glasovni pozivi su išli normalno ,video pozive nisam ni pokušao..A iskreno youtube sam gledao na 360p sasvim normalno,čak i na 480p,znam imao sam taj net dvije godine za neke osnovne potrebe definitivno ne treba bolji.I ja sam bio skeptičan po pitanju te vrste interneta ,ali bolji je nego što sam očekivao. 
Last edited by Mirzareli on 23/04/2019 15:19, edited 2 times in total.
- Cossack
#63545 Re: BHTelecom All About
Rade i u Mostaru.
Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 23.04.2019
23.04.2019 09:39
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na pripremama za uvođenje 4G tehnologije, dana 23.04.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih Baznih stanica: Skenderija-micro, Marriot Skenderija, Karpuzova Džamija, KSC Skenderija, Ciglane, Baščaršija, Vratnik, Kovači Džamija, Kromolj, Tihovići, WOG-micro (RD Sarajevo), Bilino Polje (RD Zenica), HE Salakovac-micro, Zalik, Studentski domovi, Tekija, MTUC13-Ilići (RD Mostar). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju.
Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 23.04.2019
23.04.2019 09:39
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na pripremama za uvođenje 4G tehnologije, dana 23.04.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih Baznih stanica: Skenderija-micro, Marriot Skenderija, Karpuzova Džamija, KSC Skenderija, Ciglane, Baščaršija, Vratnik, Kovači Džamija, Kromolj, Tihovići, WOG-micro (RD Sarajevo), Bilino Polje (RD Zenica), HE Salakovac-micro, Zalik, Studentski domovi, Tekija, MTUC13-Ilići (RD Mostar). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju.
-
player_
#63546 Re: BHTelecom All About
Dobro se Bht zaletio na ovih par gradova Sarajevo , Mostar , Zenica , Tuzla 
-
sencobih
#63547 Re: BHTelecom All About
savim ok usluga. Tv i telefon besprijekorno rade, internet da s mobitela tarlahaš bez problema. viber, fejs, youtube na niskoj rezoluciji ide bez problemaMirzareli wrote:Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?![]()
- Mirzareli
#63548 Re: BHTelecom All About
Hvala na informacijama,najviše volim ovako iskustva iz prve ruke.sencobih wrote:savim ok usluga. Tv i telefon besprijekorno rade, internet da s mobitela tarlahaš bez problema. viber, fejs, youtube na niskoj rezoluciji ide bez problemaMirzareli wrote:Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?![]()
- Maharadza
#63549 Re: BHTelecom All About
Moj dedo trenutno ima tu brzinu u onome duo tel senior paketu, i brzina je dovoljna za neki youtube 360p pa čak i za skype pozive, audio dobar a može čak i video ali bude baš zrnasto i zna prekinuti, ali je za basic surfanje (na stranicama gdje nema mnogo velikih slika) manje-više ok.Mirzareli wrote:Ja sam imao ovu brzinu na duo tel paketima na telemachu..Sasvim normalno sam uspostavljao pozive preko vibera i whatsappa,čitao portale čak gledao i YouTube normalno.Znam da sa ovom brzinom je besmisleno skidati neke velike datoteke i slično jer dugo traje,ali za normalnu i neku osnovnu upotrebu je sasvim oky.j66o wrote:De mi reci druze sta se moze koristiti sa ovom brzinom neta jer imam neki opcija i gledo sam ovaj paket samo sto ne znam da li se tu i sta moze koristit jer realno mala je brzinaMirzareli wrote:Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?![]()
- Rugafet
#63550 Re: BHTelecom All About
He he joj Mirza MirzaMirzareli wrote:Interesuje me iz prve ruke kako frcera ovaj paket Moja TV phone ? Pošto vidim ovom akcijom za taj paket ako potpises ugovor na 24 mjeseca dobijas 12 mjeseci 100 minuta zvanja prema mobilnim mrežama ,2 resivera za TV,fiksni telefon ,uz to dolazi i net brzine 512/128 kb/s koji sam imao na telemachu mislim za moje potrebe dovoljan.Naravno tu je osnovni paket TV usluga sasvim dovoljan broj TV kanala.Ima li ko ovaj paket da koristi i kakva su iskustva ?![]()