BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
carpathia

#62901 Re: BHTelecom All About

Post by carpathia »

Da li se dokupi samo interneta i razgovora poruka i interneta na ultri mogu kombinvati.
zateznistub

#62902 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

crnivrag wrote:
isx wrote:I ja sam zamjenio ultru novom usim ultrom, besplatno, neki dan.
Meni je bgm u petak uredno naplatiše 5 KM, kažu za Ultru ne važi besplatna zamjena.
Ja u moj izbor sve tri zamjenio đaba, ali svi koji ispred mene bili i mijenjali ultre platili su petaka
mirza_15

#62903 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

zateznistub wrote:
crnivrag wrote:
isx wrote:I ja sam zamjenio ultru novom usim ultrom, besplatno, neki dan.
Meni je bgm u petak uredno naplatiše 5 KM, kažu za Ultru ne važi besplatna zamjena.
Ja u moj izbor sve tri zamjenio đaba, ali svi koji ispred mene bili i mijenjali ultre platili su petaka
Ko pređe na nove pakete, korisnici "moj izbor" ili top tim paketa imaju besplatnu zamjenu kartice. Također, besplatna je zamjena i za sve na mostarskom sajmu.
old_spice

#62904 Re: BHTelecom All About

Post by old_spice »

sinoc na breci uhvatio 4g, koliko sam upratio oko kcus-a ima signal, dalje bas i ne
Dupli_skalp

#62905 Re: BHTelecom All About

Post by Dupli_skalp »

da pokušam još malo podrobnije dobiti savjet šta je bolje izabrati. dakle, trenutno koristim moj mini 15 sa dodatnom gigom interneta kada je bila akcija prošle godine. moj mini 15 je ovo:

Image

da li mi se i ZAŠTO isplati preći na extra S paket sa ugovorom od 24 mjeseca, odnosno ovo:

Image

pošto ne koristim fiksni telefon, bitno mi je koji je paket bolji što se tiče razgovora i obračunske jedinice? šta mi se sad više isplati, ostati na moj mini 15 ili preći na ovaj extra S sa ugovoron na 24m?
djama

#62906 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

ja sam sa mini 15 presao na extra net , a zena presla na ovaj sto ti spominjes.
ona vise koristi razgovore tako da njoj vise odgovara
Tabijat

#62907 Re: BHTelecom All About

Post by Tabijat »

Pa podijeli 15 km sa cijenom razgovora za mojmini (mislim da je bilo 0,2 km) i dobiješ 75 minuta po obračunskoj jedinici 30 sekundi. Ne računajući sms. To je maksimalno 150 poziva.
Ekstra S je 500 minuta + 500 smsova + duplo interneta nego što si imao.
Stvarno vam se sve treba crtati.
kakaljin

#62908 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

eyesburn wrote:da pokušam još malo podrobnije dobiti savjet šta je bolje izabrati. dakle, trenutno koristim moj mini 15 sa dodatnom gigom interneta kada je bila akcija prošle godine. moj mini 15 je ovo:

Image

da li mi se i ZAŠTO isplati preći na extra S paket sa ugovorom od 24 mjeseca, odnosno ovo:

Image

pošto ne koristim fiksni telefon, bitno mi je koji je paket bolji što se tiče razgovora i obračunske jedinice? šta mi se sad više isplati, ostati na moj mini 15 ili preći na ovaj extra S sa ugovoron na 24m?
Kratko i jasno, dobijas vise, a placas manje
old_spice

#62909 Re: BHTelecom All About

Post by old_spice »

na moj mini paketu prenosi neiskoristene minute u slijedeci mjesec, ne znam kakva je situacija sa ovim novim paketima?
escobar__

#62910 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ne prenosi se ništa u naredni mjesec.
Napomena:
a) Specifični uslovi za „Extra“ pakete dati su u Prilogu 6.62. Cjenovnika;
b) Obračunska jedinica za govorne pozive je 60 sec;
c) Uspostava poziva se ne naplaćuje
d) Obračunska jedinica za mobilni internet je 1 kB;
e) Uključene usluge:
- Govorna usluga,
- Roaming,
- Preusmjeravanje poziva,
- Prezentacija broja pozivaoca (CLIP),
- Zabrana prezentacije broja pozivaoca (CLIR),
- Zabrana poziva (Call Barring),
- Zadržavanje poziva (Call Hold),
- Poziv na čekanju (Call Waiting),
- SMS,
- MMS,
- Usluga prijenosa podataka (mobilni internet)
- DATA (CSD)/ FAX
f) Mjesečna naknada i dodijeljeni saobraćaj (minute i SMS) za prvi i zadnji mjesec obračunava se srazmjerno broju dana korištenja usluge, a mobilni internet se dodjeljuje u cjelokupnom iznosu pripadajućeg paketa;
g) Prekoračeni govorni i SMS saobraćaj, iznad iznosa uključenog u naknadu, tarifira se u skladu sa važećim Cjenovnikom;
h) Korisnici imaju mogućnost na zahtjev aktivirati do 2 Naj broja iz mobilne mreže BH Telecoma. Prve tri aktivacije/promjene Naj broja su besplatne a svaka slijedeća promjena se naplaćuje u skladu sa važećim Cjenovnikom;
i) Neiskorišteni saobraćaj se ne prenosi u naredni obračunski period
j) Saobraćaj uključen u naknadu ne može se koristiti u roamingu.
k) Sve vrste saobraćaja i usluga koje nisu uključene u mjesečnu naknadu naplaćuju se u skladu sa važećim Cjenovnikom.
l) Mobilni internet uključen u mjesečnu naknadu pretplatnik može koristiti po maksimalno mogućoj brzini u mreži BH Telecoma, koja ovisi o lokaciji, raspoloživosti mreže, korištenoj pristupnoj tehnologiji i terminalnoj opremi pretplatnika. Nakon potrošnje uključene količine mobilnog interneta po maksimalnoj mogućoj brzini korisnik nastavlja korištenje po smanjenoj brzini od 128 kbps (paketi „Extra XS“, „Extra S“, „Extra NET“ i „Extra M“), odnosno 256 kbps (paketi „Extra L“, „Extra XL“, „Extra XXL“ i „Extra PREMIUM“) , bez dodatne naplate potrošnje.
m) Po iskorištenju količine mobilnog interneta uključene u paket pretplatnik može koristiti dodatne pakete za neograničeni mobilni internet i opcije za jednokratni dokup mobilnog interneta po maksimalnoj mogućoj brzini, prema važećem Cjenovniku.
n) Zaključenjem ugovora o korištenju usluge sa obaveznim trajanjem od 12/24 mjeseca pretplatniku su omogućene dodatne pogodnosti u vidu umanjenja cijene mjesečne naknade ili povećanja količine uključenog saobraćaja, po izboru pretplatnika. Detaljan pregled dodatnih opcija i pogodnosti dat je u Prilogu 6.62. Cjenovnika.
Last edited by escobar__ on 10/04/2019 09:27, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#62911 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ne prenosi se nista isto kao sad na no limit paketima. sta ce se prenositi imas minuta hejbet. svi novi paketi su bolji od starih i isplati se na svaki preci, samo naci paket koji odgovara cijenom i ponudom.
mbenz

#62912 Re: BHTelecom All About

Post by mbenz »

eyesburn wrote:da pokušam još malo podrobnije dobiti savjet šta je bolje izabrati. dakle, trenutno koristim moj mini 15 sa dodatnom gigom interneta kada je bila akcija prošle godine. moj mini 15 je ovo:

Image

Image

Iskreno se nadam da je troll ovaj post :) Pa iz prilozenog se vidi da su razlike nebo i zemlja , evo ja cu ti dati svoj primjer, prosli mjesec sam pricao oko 1:45 min. i poslao mozda desetak poruka i to me sve kostalo oko 22KM i to sam vecinom na naj broj pricao, a sada za 22KM(koji sam izabrao) imam 800 min. 800 poruka i 4Gige interneta umijesto 500 mb. Samo te moram razocarati jer ne mozes preci dok ti taj ugovor ne istekne sto si podpiso za dodatnu gigu, barem je mene pitala jeli ti isteklo, ali svakako provjeri ovo
Dioxis

#62913 Re: BHTelecom All About

Post by Dioxis »

Evo vec 10 dana pokusavam kupit uredjaj preko mobile pretplate, ne radi im softver do daljnjeg, ne mogu prodati uredjaj...
djama

#62914 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

mozes preci , ja sam potpisao pocetkom marta ugovor za dodatni net , i prosle sedmice sam presao na novi paket uredno i dobio dzaba novu karticu
mbenz

#62915 Re: BHTelecom All About

Post by mbenz »

djama wrote:mozes preci , ja sam potpisao pocetkom marta ugovor za dodatni net , i prosle sedmice sam presao na novi paket uredno i dobio dzaba novu karticu
eto onda ispade da mozes :) to je jos bolje i ja sam dobio gratis karticu , ma nisu jos ni ovi u telekomu nacisto sta se moze sta nemoze
djama

#62916 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

informacije razlicite od poslovnice do poslovnice pa ganjaj gdje ide sve glat :)
REDDEVILS

#62917 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Jutros zamjenio mami obicnu karticu za USIM i normalno platio 5KM jer je ULTRA u pitanju :)
escobar__

#62918 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Jedan dan se kanite kladionice i eto nove kartice, nije 500 maraka pobogu.
REDDEVILS

#62919 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

escobar__ wrote:Jedan dan se kanite kladionice i eto nove kartice, nije 500 maraka pobogu.
Meni nije zao dati 5 KM za zamjensku karticu a kad mi i stekne ugovor za moj mini 15 odma cu uzeti novi paket na dvije godine i mobitel a USIM cu dobiti free :)
sencobih

#62920 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Tabijat wrote:Pa podijeli 15 km sa cijenom razgovora za mojmini (mislim da je bilo 0,2 km) i dobiješ 75 minuta po obračunskoj jedinici 30 sekundi. Ne računajući sms. To je maksimalno 150 poziva.
ako uzmeš ovaj paket sa ovim popustom uz ugovor npr.na 12 ili 24 mjeseca, znači li to da u tom periodu ne možeš kupiti aparat s popustom?
SONY_91

#62921 Re: BHTelecom All About

Post by SONY_91 »

Ja sam imao Extra paket obični uz ugovor na 2 godine sa popustom na pretplatu i bez ikakvih penala sam prešao na Extra S uz ugovor ponovo da manje plaćam pretplatu. Jedino ću penale platiti na oba ugovora ukoliko prekinem ugovor a da nisu istekli ovi prethodni. Također, prije mene je netko prešao sa Moj Combo na Moj Combo Net iako je imao uređaj već podignut neisplaćen tako da je moguće mijenjati pakete i ako se ima uređaj ili neka druga pogodnost.
Dupli_skalp

#62922 Re: BHTelecom All About

Post by Dupli_skalp »

hvala svima na odgovorima, neko je pitao da li je post trollanje, međutim nije. nisam se nikada zamarao koliko mogu pričati minuta za tih 15km uključenih u pretplatu, tako da iz tih razloga nisam znao odnos količine mogućih minuta u tih 15km vs 500 minuta u ovom paketu. to me je bunilo. jer osim zvanja onih humanitarnih brojeva, rijetko sam kada prelazio iznos cijene paketa moj mini 15. mobilni internet mi nije toliko ni značio, jer skoro svuda kuda se krećem imam wifi.

eto još jednom, da ne bude zabune, samo iz gore navedenih razloga sam postavio pitanje, da li mi se isplati ostati na moj mini 15 ili preći na ovaj extra S sa ugovorom na 2 godine. i većina se, koliko mogu vidjeti, složila da bi mi se više isplatilo preći.
Sehro

#62923 Re: BHTelecom All About

Post by Sehro »

Koliko G4+ daje max. brzine na 800 Mhz i koliko ta brzina ovisi o jačini signala?
Tabijat

#62924 Re: BHTelecom All About

Post by Tabijat »

sencobih wrote:
Tabijat wrote:Pa podijeli 15 km sa cijenom razgovora za mojmini (mislim da je bilo 0,2 km) i dobiješ 75 minuta po obračunskoj jedinici 30 sekundi. Ne računajući sms. To je maksimalno 150 poziva.
ako uzmeš ovaj paket sa ovim popustom uz ugovor npr.na 12 ili 24 mjeseca, znači li to da u tom periodu ne možeš kupiti aparat s popustom?
imaš posebne pakete za aparat, koji se zovu, nećeš vjerovati, "kupovina uređaja uz ugovor 12/24 mjeseca"
Cossack

#62925 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

noviclan wrote:Pozdrav koji bi mobitel uzeli iz trenutne ponude uredjaja do max900 km preko moje full tv 12/24 mj
Po meni trenutno ovaj mobitel daje najbolji omjer uloženo-dobiveno:

https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 6ce28.html
Locked