BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
black

#626 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by black »

Falcon wrote:
M:tel ima uvijek opreme ali zato novac ne ide u budzet nego u Srbiju, a Telecom nabavlja po zakonu o javnim nabavkama ali novac ide domacim firmama, i u budzet... ko je tu gamad, ne znam, ali telecom sa BH ispred, nije :D
sve ja to znam, ali opet su gamad :wink: i nemoj mi truniti o nekom patriotizmu, dovoljno sam dao sebe, korisnik sam njihovih usluga ali to ne znaci da me neko moze zajebavati za ono sto placam
drage nase patriote sve po zakonu :oops:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#627 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by dr.gog »

Ljudi moji, svako zna šta mu treba, a nije niko glup niti treba dopustiti da ga se pravi budalom.
Trenutno je stanje na tržištu tako da nema mnogo izbora, ali dok je situacija takva- treba se ravnati po osnovnim potrebama. Svi telekomi , i kod na si u Evropi, igraju na iste karte- naivnost, lijenost i ustaljenost navika potrošača koje privlače marketinškim trikovima.

Jednostavno, nema načina da se protiv toga bori, čak ni u mnogo razvijenijim zemljama...

Druga je priča to što se zbog lošeg rada uprave telecoma i loše urađenih tehničkih rješenja, napadaju radnici u call-centrima i na šalterima...
Patriotska priča odavno zvuči isfucano, i mislim da je to sasvim privatna stvar...Ja svoj broj zadržavam već tri godine zato jer je veoma jednostavan za pamćenje,a ne jer znam da pričanjem sa m-telovog broja financiram vladu premijera Srbije Cvetkovića(što jeste fakat) te još veći telekom koji je vlasnik m-tela(koji opet-finansira jednu evropsku vladu)

Ko ne želi trpiti, navodno, pljačkanje i varanje, neka se drži pre-paida i konzervativnih tarifa bez petljanja u silne "pretplatničke pakete usluga". Ovo nije iz moje "pameti" već savjet čovjeka koji iznutra gleda sistem telecomovog rada.

Činjenica je da i veliki broj ljudi koristi Moju Tv(taj full sistem) bez ikakvih problema. Dakle, razumno je tražiti tu uslugu ako su svi tehnički uvjeti ispunjeni. Ako nisu, nema svrhe prigovarati monopolistima, već jednostavno koristiti usluge drugih sistema. Osim toga, vidna je i euforija za novom tehnologijom, pa ljudi često navrat nanos, od HS kablovske, do samog Telecoma, jure za tim all-in-one paketima koji su najčešće klasični spam paket nepotrebnih usluga i gomile elektronskog smeća. Da ne pričam o novoj generaciji geakova i web-ovisnika kojoj ni brzina od 100.000 mb/s i neograničeni download, ni tarifa od 1 feninga po minuti, ni tri hiljade kanala u HD kvaliteti ne bi bili dovoljni...
kurty

#628 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

dr.gog.. Bravo...

Elem, treba shvatiti da oni iz call centra i oni na salteru u 95% slucajeva nisu krivi... Krij je njihov sistem...

Elem, po n-ti put... Nazovite call centar, kazete ime i prezime i trazite nekog iznad njih... Njihovog sefa ili koga vec i njima spe po spisku ako je doslo do toga... Ja sam se patio i ovo vam je savjet iz prve ruke... Hebavali me u zdrav mozak i rekao sam da nece vise... Elem, sad kad god nazovem 1444 i pitam "kako da nesto uradim...?" dobijem odgvor "...objasne mi sta i kako... a na kraju, kazu: ako ipak i dalje to nije uradjeno kako treba posla cemo vam servisera nekog da vam on to objasni"...

p.s. neki dan su mi rekla da ako zelim mogu otici u postu u Brezi i cekat ce me nove baterije za daljinski :lol: :lol: :lol:

Kako ja sve ovo zamisljam... Ja i telecom smo potpisali ugovor... Oni meni uslugu, ja njima novac... Net nije radio 7 dana, a flat je (to tek na pocetku uvodjenja MojaTV)... I lijepo fino, od racuna koji je oko 75 maraka odbijem 7 dana, odnesem im oko 58 maraka, i napisem "zalbu" u kojoj sam naveo "da uslugu nisam imao 7 dana, i da oni ostaju bez tog novca"... Onaj na salteru nakon sat vremena prihvatio to sve, i uz sljedeci racun sam dobio izvinjenje za nepruzanje usluga...
black

#629 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by black »

dr.gog i kurty :thumbup:
kod nas nikako da se nauce poslovnosti, ako se usluge placaju onda moras i pruziti je do kraja, otklanjati smetnje, imati dobru podrsku itd.
kurty

#630 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

black wrote:dr.gog i kurty :thumbup:
kod nas nikako da se nauce poslovnosti, ako se usluge placaju onda moras i pruziti je do kraja, otklanjati smetnje, imati dobru podrsku itd.

znaju oni poslovati, ali raja slabo cuva svoje interese...

ja davno nekad uveo dial up.. Elem, racun dolazio 30ak markica neta i oo 70tek maraka telefona... Kad jedne prilike racun za net oko 25 maraka a telefon 330...
Sta je bilo... Pola sata neta mi naplativo malo jace od 200 maraka... odem u postu, kad onaj na salteru "jel to i tebi konekciju prebacilo na indoneziski neki server, pa ti je to tako velik racun"... Gledam ja u njega, i on kaze "masovno ljudi dolaze, svima se to desilo, jednostavno prebacilo vas na neku konekciju i to se desilo"... Pitam ja njega jel to moja krivica, kaze on "nije tvoja, to je do telecoma jer nije dobro zastitio korisnike, ali se to mora platiti"... Elem, srecom imao sam od koga posuditi i platiti... Ali tad sam se zarekao, da me nikad niko nece vise zajebati za moje pare... i nije nikad niko vise od tih telecoma, elektrodistribucije, komunalija...

ljudi samo tjerajte svoje i tacka
iceman2010

#631 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

dr.gog wrote: Činjenica je da i veliki broj ljudi koristi Moju Tv(taj full sistem) bez ikakvih problema. Dakle, razumno je tražiti tu uslugu ako su svi tehnički uvjeti ispunjeni. Ako nisu, nema svrhe prigovarati monopolistima, već jednostavno koristiti usluge drugih sistema. Osim toga, vidna je i euforija za novom tehnologijom, pa ljudi često navrat nanos, od HS kablovske, do samog Telecoma, jure za tim all-in-one paketima koji su najčešće klasični spam paket nepotrebnih usluga i gomile elektronskog smeća. Da ne pričam o novoj generaciji geakova i web-ovisnika kojoj ni brzina od 100.000 mb/s i neograničeni download, ni tarifa od 1 feninga po minuti, ni tri hiljade kanala u HD kvaliteti ne bi bili dovoljni...

Kako ovo ako su monopolisti? Prije svega, kada je MojaTV u pitanju telecom je tu novi na trzistu i drugi (citaj kablovske) su do sada imali monopol. Niko osim kablovske na tom podrucju (kablovske su se dogovorile o podjeli teritorije tako da konkurencije nije nikad ni bilo) nije nudio TV usluge. Dakle, privatne firme, kojima su jos vecinski vlasnici stranci su drzali monopol na usluge pruzanja TV usluga. Monopol su razbili BH Telecom i Logosoft.

Dalje, Telecom je duzan nabaviti i postaviti opremu o svom trosku kako bi drugi uzimali pare. Telecom je milione potrosio da bi kuce od par uposlenih mogle uzimate milione na medjunarodnom saobracaju. U cije dzepove idu te pare?

Da zakljucim: Monopol djelimicno postoji jos samo na podrucju fiksne telefonije i to samo za pozive unutar BiH. Sve kablovske su vec uvele ili su u zavrsnim fazama pripreme telefonije. Nudi je je i logosoft, a tu su Airaba, Europronet, T3..... O kakvom monopolu pricamo? Za sve imate alternativu, ali ipak koristite BH Telecom. Hajde budite posteni pa recite zasto.
kurty

#632 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

iceman2010 wrote:Za sve imate alternativu, ali ipak koristite BH Telecom. Hajde budite posteni pa recite zasto.
Evo prvo sto se bhmobile tice... Koristim ga od 2000 godine... Zavrsio 8. razred i dobio mobitel i broj... Pretplata je odmah bila... Broje cekao oko 20tak dana i platio 99.90km... Tada nisam imao drugu opciju... Sada imam mnogo opcija, ali mi odgovara telecom... Sto zbog toga sto vecina koje zovem koriste telecom, to zbog signala u Brezi, a i zadovoljan sam uslugom. Uglavnom, ono sto mi treba imam u sklopu telecoma...

Fiksna... Nema potrebe o tome...

Internet... Uveo dial up, pa ADSL... Elem u Brezi je to bila jedina sigurna opcija tada... Znaci bilo je ili telecom ili bezzisci net, koji je bio jako jako los... Inazad koju godinu je uveden i kablovski, ali vidjeo sam kod ovih sto su koristili ili kablovski ili bezzisci da su imali problema sa konekcijom...Stalno pucala, pa nemaju se kome zaliti itd... Znaci, opet je telecom imao najbolju uslugu...

TV... Do prije godinu i po sam bio na "anteni"...Znaci sto je antena fatala to sam i imao... mao i satalitsku, ali nesta se omotala, pa mi 5 godina bilo mrsko da je "odmotam"... Komsija uveo kablovsku i kad sam ja pitao za cijenu, cinilo mi se preskupo... U tom je dosla MojaTV i zovu me da mi prikljuce eksperimentalnu fazu i svidjelo mi se i to je to... Zadovoljan sa 95% stvari... Onih 5% se odnose na to sto sam iznevjeren i sto se osjacam kao papak kakav... Znaci, sto se MojaTV tice, zadovoljan sa slikom, nema prekida, mogu brzinski na net otici ono sto me zanima...Uglavnom, sve sto meni treba je OK... Medjutim, krivo mi je sto su napisali i OBECALI snimanje emisija (znaci, pisalo je da je to moguce, a nije pisalo da ce biti moguce samo na pojediim kanalima), OBECALI su i videoteku koja ce se stalno dopunjavati, OBECALI su i "pauziranje programa", ali ni to mi ne radi... Elem, srecom nemam velike prohtjeve i ono sto mi treba to i imama, ali se osjecam prevarenim sa ovim sto je obecano, a nema ga...
iceman2010

#633 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

kurty wrote:
iceman2010 wrote:Za sve imate alternativu, ali ipak koristite BH Telecom. Hajde budite posteni pa recite zasto.
Evo prvo sto se bhmobile tice... Koristim ga od 2000 godine... Zavrsio 8. razred i dobio mobitel i broj... Pretplata je odmah bila... Broje cekao oko 20tak dana i platio 99.90km... Tada nisam imao drugu opciju... Sada imam mnogo opcija, ali mi odgovara telecom... Sto zbog toga sto vecina koje zovem koriste telecom, to zbog signala u Brezi, a i zadovoljan sam uslugom. Uglavnom, ono sto mi treba imam u sklopu telecoma...

Fiksna... Nema potrebe o tome...

Internet... Uveo dial up, pa ADSL... Elem u Brezi je to bila jedina sigurna opcija tada... Znaci bilo je ili telecom ili bezzisci net, koji je bio jako jako los... Inazad koju godinu je uveden i kablovski, ali vidjeo sam kod ovih sto su koristili ili kablovski ili bezzisci da su imali problema sa konekcijom...Stalno pucala, pa nemaju se kome zaliti itd... Znaci, opet je telecom imao najbolju uslugu...

TV... Do prije godinu i po sam bio na "anteni"...Znaci sto je antena fatala to sam i imao... mao i satalitsku, ali nesta se omotala, pa mi 5 godina bilo mrsko da je "odmotam"... Komsija uveo kablovsku i kad sam ja pitao za cijenu, cinilo mi se preskupo... U tom je dosla MojaTV i zovu me da mi prikljuce eksperimentalnu fazu i svidjelo mi se i to je to... Zadovoljan sa 95% stvari... Onih 5% se odnose na to sto sam iznevjeren i sto se osjacam kao papak kakav... Znaci, sto se MojaTV tice, zadovoljan sa slikom, nema prekida, mogu brzinski na net otici ono sto me zanima...Uglavnom, sve sto meni treba je OK... Medjutim, krivo mi je sto su napisali i OBECALI snimanje emisija (znaci, pisalo je da je to moguce, a nije pisalo da ce biti moguce samo na pojediim kanalima), OBECALI su i videoteku koja ce se stalno dopunjavati, OBECALI su i "pauziranje programa", ali ni to mi ne radi... Elem, srecom nemam velike prohtjeve i ono sto mi treba to i imama, ali se osjecam prevarenim sa ovim sto je obecano, a nema ga...
Posteno! Evo ti i info za moju tv (live premotavanje 24 sata unazad, snimanje i dopunjavanje videoteke). Trebalo bi da se desi jako brzo. Informacija 100% provjerena. Jaran mi radi na tome. Ne mogu reci neki precizan datum, ali bice brzo. Tako barem on kaze.
kurty

#634 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

iceman2010 wrote:
Posteno! Evo ti i info za moju tv (live premotavanje 24 sata unazad, snimanje i dopunjavanje videoteke). Trebalo bi da se desi jako brzo. Informacija 100% provjerena. Jaran mi radi na tome. Ne mogu reci neki precizan datum, ali bice brzo. Tako barem on kaze.
Super im je to onda... Ne zbog mene nego zbog onih kojima to treba recimo, ili koji to koriste... Ja sam rekao da cu to jednom ili nijednom koristiti, ali mi je krivo jer su obecali nesto a nisu ispunili...

Hvala na infu :thumbup:
jas2

#635 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by jas2 »

Imal iko¨da zna jusul dobili opremu, ako ne, kadce? dali postoji neki termin?! Hvala!
Hendrix

#636 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

Ma nek se nose i oni i njihovo premotavanje, naplaćuju i reklamiraju tu uslugu normalno a nigdje je. Ima pola godine da mi govore na telefon biće uskoro i šta, ko dočeka uživaće?
I da ne zaboravim, još jednom hvala za najgluplji kanal univerzuma RTL Plus od kojeg onaj jedini zanimljivi dio serija i filmova zatamnjuju....ekskluzivno nema šta. :x
Odjavio se prošle sedmice, super je ideja i sve ali Telecom nema snage ni volje da to uradi kako treba i po realnoj cijeni, da ne govorim o tome kako je 1MB/s danas smiješna brzina interneta koju oni nude.
Sve u svemu, ne vrijedi 63KM koliko sam plaćao.
shiljak

#637 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

ne znam sad kako se zove, ugl, nije ultra kartica nego sto mjesecno placas (postpaid), i imam jedan mobitel sto sam dobio u telekomu. Da li se moze uzeti jos jedan? :D Kakva su pravila?
kone

#638 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

shiljak wrote:ne znam sad kako se zove, ugl, nije ultra kartica nego sto mjesecno placas (postpaid), i imam jedan mobitel sto sam dobio u telekomu. Da li se moze uzeti jos jedan? :D Kakva su pravila?
Mene isto zanima:)...Da li se moze kupiti vise telefona odjednom(recimo 2-3)preko pretplate???
roki

#639 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by roki »

Ja sam lično otplaćivao 2 telefona,znači može
kone

#640 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

roki wrote:Ja sam lično otplaćivao 2 telefona,znači može
Hvala Balboa :D
kurty

#641 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kurty »

roki wrote:Ja sam lično otplaćivao 2 telefona,znači može
Preko jednog ugovora???
Znaci, bubam, vlasnik si postapaid broja i na taj jedan postapaid ugovora, mozes uzeti dva mobitela????

Ili si uzimao preko fiksne i mobilne po jedan??
cappy_tempo

#642 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by cappy_tempo »

mozete uzeti jedan mobitel na jedan broj,drugi mobitel ako hocete da uzmete na isti broj ali prvi mobitel jos placate onda necete imat onih popusta folovi nego ce vam punu cijenu mobitela opaliti.provjereno prije mjesec dana...ako hocete preko fiksnog treba licna karta i vlasnik telefona da ode u bht da potpise ali moraju svi racuni biti izmireni.ako ja lazem onda je i mene bht uveliko lagao :D
kone

#643 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

cappy_tempo wrote:mozete uzeti jedan mobitel na jedan broj,drugi mobitel ako hocete da uzmete na isti broj ali prvi mobitel jos placate onda necete imat onih popusta folovi nego ce vam punu cijenu mobitela opaliti.provjereno prije mjesec dana...ako hocete preko fiksnog treba licna karta i vlasnik telefona da ode u bht da potpise ali moraju svi racuni biti izmireni.ako ja lazem onda je i mene bht uveliko lagao :D
Znaci pisi propalo,jer otplacujem vec jedan telefon....
shiljak

#644 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

hvala na informacijama... gledao sam tamo na njihovoj stranici, i koliko vidim, daju ti vise popusta ako im duze odplacivas? Kakva je to logika? :D
amelinoo

#645 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by amelinoo »

postoji li nacin da se odjavi fiksni telefon, a da ostane prikljucen adsl????
neki

#646 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

shiljak wrote:hvala na informacijama... gledao sam tamo na njihovoj stranici, i koliko vidim, daju ti vise popusta ako im duze odplacivas? Kakva je to logika? :D
Pa normalna logika..dokle god otplacujes vezan si ugovorom da ostanes njihov pretplatnik..ako raskines ugovor moras otplatiti mob po vecoj cifri
amelinoo wrote:postoji li nacin da se odjavi fiksni telefon, a da ostane prikljucen adsl????
Postoji..odjavi slobodno telefon..za adsl je bitno samo da postoji instalacija, nije bitno da li je prikljucak na telefon aktivan
roki

#647 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by roki »

Jedan uzeo uz ugovor na 2 godine (mini15) a drugi nekad kasnije,nakon jedno pola godine.Oba sam davno otplatio.Ne sjecam se uslova za drugi mobitel ali mislim da ih nije bilo,tipa da mi se ugovor dodatno produžava i sl.Procedura standardna,uz sljedeci racun mi dosla pretplata za Mini 15,neka po redu rata od prvog telefona i ukupan iznos PDV-a i prva rata drugog telefona,a onda samo rate tipa: Nokia XXXX 7/24 rata, Motorola XXXXX 1/24 rata.
shiljak

#648 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

hajd kad smo vec poceli pricati u vezi bihnet telefona :) Cuo sam da ima i popusta za one koji imaju fiksni telefon.

Ili se tu moze dobiti samo kucni telefon? Ima li gdje link :-D
jas2

#649 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by jas2 »

Prije dva dana priključili su mi moju tv, svako dva sata zašteka po dvadesetak sekundi i ponovo krene , jeli to za njih normalno ili je do mene neki problem? Dali je neko imao sličnih problema? Hvala unaprijed!
nivla

#650 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by nivla »

jas2 wrote:Prije dva dana priključili su mi moju tv, svako dva sata zašteka po dvadesetak sekundi i ponovo krene , jeli to za njih normalno ili je do mene neki problem? Dali je neko imao sličnih problema? Hvala unaprijed!
nazovi 1422 i prijavi smetnju na mojatv usluzi, do njih je
Locked