Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo dečko iznad kaže da mu je ocu naplaćeno 5KM, meni za isto nije ...
Meni u telecom centru na Dobrinji zamjenu htjeli naplatiti 5 KM (imam Ultru sa original certifikatom), a jutros su mi također putem telefona u centru za podršku korisnicima rekli da besplatna zamjena kartice ne važi za prepaid pakete, te da se ista plaća 5 KM.
Jarane ocito neko nekog handri u tom telekomu, ovako glasi prva recenica akcije:
Akcija je namijenjena:
· postojećim prepaid i postpaid korisnicima mobilne mreže BH Telecoma
Procitaj maj zadnji post na prethodnoj stranici i vidjet ces sta pise. To sto sam napisao je iskopirano sa stranice bh telekoma.
To sto si ti napisao je samo dio recenice, poslije koje ide zarez i nastavak...
kakaljin wrote:
A sta ce ti kontakti na sim kartici?
kada u telefonu mozes ih imati beskonacno
Ne trebaju mi, ali eto kažu da USIM ima veći storage za pohranu kontakata, i da limit od 250 kontakata indicira da se ne radi o USIM kartici.
Imao sam istu dilemu, ali izgleda da je ipak USIM.
Gledam kada pokusam dodati na svome tel na sim karticu novi kontakt imam mogucnost upisa imena, broja i email, dok npr kod zene gdje je stara kartica skoro 2 godine moze samo ime i broj.
kakaljin wrote:
A sta ce ti kontakti na sim kartici?
kada u telefonu mozes ih imati beskonacno
Ne trebaju mi, ali eto kažu da USIM ima veći storage za pohranu kontakata, i da limit od 250 kontakata indicira da se ne radi o USIM kartici.
Imaš više od 250.
U aplikaciji SIM Management ili SIM tool (zavisno od modela telefona) ima da izabereš PhoneBook1 i PhoneBook2. Po defaultu je PhoneBook1 i tu je 250 a na PhoneBook2 imaš još 250, tj. 500 ukupno.
Također tu se nalaze i brojevi kontakt centra i druge informacije.
Ikona te aplikacije izgleda isto kao na slici (zadnja sa desne strane u drugom redu)
Last edited by Tesla Edison on 03/04/2019 20:35, edited 2 times in total.
arnes_king wrote:
Gledam kada pokusam dodati na svome tel na sim karticu novi kontakt imam mogucnost upisa imena, broja i email, dok npr kod zene gdje je stara kartica skoro 2 godine moze samo ime i broj.
I kod mene nudi samo ime i broj, s tim da u ime ne prima naša slova s kvačicama i veća imena, već ih presječe nakon određenog broja karaktera.
Karticu nabavio početkom 2016-te godine, odnosno izvršio zamjenu u telecom centru na Dobrinji, jer mi je trebao nano SIM za novi telefon, dok sam 2013-te išao da mi isjeku mini SIM iz 2002 na micro SIM, koja mi je trebala za tadašnji telefon.
arnes_king wrote:
I kod mene nudi samo ime i broj, s tim da u ime ne prima naša slova s kvačicama i veća imena, već ih presječe nakon određenog broja karaktera.
Karticu nabavio početkom 2016-te godine, odnosno izvršio zamjenu u telecom centru na Dobrinji, jer mi je trebao nano SIM za novi telefon, dok sam 2013-te išao da mi isjeku mini SIM iz 2002 na micro SIM, koja mi je trebala za tadašnji telefon.
Ja sad probao i ima limit na broj znakova ali mogu dodati nase znakove kao npr č. A sad mi se ne dodaje rucno 250 brojeva da bih i to testirao...
Edit: kod zene je stari sim gdje ima samo ime i broj ali moze i kod nje kontakt sa č.
isx wrote:Ne mogu da vjerujem da ljudi i danas, pored svih cloud servisa i slicno, rade pohranu telefonskih brojeva na sim karticu.
Niko nije rekao da pohranjujemo na sim karticu, nego nam je to jedini nacin provjeriti koji je tip kadtice. Vala ne koristim ni cloud ni za sta, ima lijepo interna i sd kartica.
isx wrote:Ne mogu da vjerujem da ljudi i danas, pored svih cloud servisa i slicno, rade pohranu telefonskih brojeva na sim karticu.
Niko nije rekao da pohranjujemo na sim karticu, nego nam je to jedini nacin provjeriti koji je tip kadtice. Vala ne koristim ni cloud ni za sta, ima lijepo interna i sd kartica.
Ima više od 250.
U aplikaciji SIM Management ili SIM tool (zavisno od modela telefona) ima da izabereš PhoneBook1 i PhoneBook2. Po defaultu je PhoneBook1 i tu je 250 a na PhoneBook2 imaš još 250, tj. 500 ukupno.
Također tu se nalaze i brojevi kontakt centra i druge informacije.
Ikona te aplikacije izgleda isto kao na slici (zadnja sa desne strane u drugom redu)
zateznistub wrote:Čime vi zacatavate temu...toliko računa na koiljima se mogu čuvati brojevi vi evo desetu stranicu o SIM karticama....
Ma nije mi do kontakata, njih svakako čuvam na cloudu (google račun), nego pokušavam da skontam imam li, ili nemam USIM.
Poludiću dok krene 4G+ mreža
Jebem mu crni zar je toliko teško sačekati par dana da usluga bar testno proradi?
Meni je veći problem zašto ne naprave aplikaciju pa da se može preći na drugi paket iako imaš telefon koji otpacujes i da se može uvezati moj izbor a ne da ona teta na dobrinji baca grah šta treba kliknuti. Još mi uže broj da mi javi kad uspije a ja joj ostavim 063 broj kao kontakt...bezobrazno je to alene
escobar__ wrote:Treba pisat RAK-u kako Telekom vara korisnike dajući SIM kartice sa memorijom od samo 250 kontakata. Sramota.
Bruka!
Jbt da me raskujes ko isusa ne znam imam li 15 do 20 brojeva koje iole konstantno zovem
Al pazi molim te, 10 stranica nadjebavanja oko SIM/USIM kartice i još testiraju je li spremna za LTE tako što gledaju koliko mjesta za kontakte na njoj ima. Nevjerovatno.
escobar__ wrote:Treba pisat RAK-u kako Telekom vara korisnike dajući SIM kartice sa memorijom od samo 250 kontakata. Sramota.
Bruka!
Jbt da me raskujes ko isusa ne znam imam li 15 do 20 brojeva koje iole konstantno zovem
Al pazi molim te, 10 stranica nadjebavanja oko SIM/USIM kartice i još testiraju je li spremna za LTE tako što gledaju koliko mjesta za kontakte na njoj ima. Nevjerovatno.
Jel iko zna provjereno moze li se sa starih paketa pod ugovorom (no limit) jedan sa uredjajem na rate drugi sa popustom, preci na nove pakete i nastaviti otplacivati uredjaj? Jedni kazu moze drugi ne
dado_ wrote:Jel iko zna provjereno moze li se sa starih paketa pod ugovorom (no limit) jedan sa uredjajem na rate drugi sa popustom, preci na nove pakete i nastaviti otplacivati uredjaj? Jedni kazu moze drugi ne
dado_ wrote:Jel iko zna provjereno moze li se sa starih paketa pod ugovorom (no limit) jedan sa uredjajem na rate drugi sa popustom, preci na nove pakete i nastaviti otplacivati uredjaj? Jedni kazu moze drugi ne
Može.
- Ako ideš na manji paket (manja pretplata) u odnosu na onaj na koji si uzemo telefon, plaćaš razliku popusta jednokratno a nastavljaš otplaćivati rate kao do sada.
- Ako ideš na veći paket samo nastavljaš plačati rate kao do sada.
Kako dobiti pristup naprednim podešavanjima na modemu ZTE ZXHN H267N? Uređaj ima masu mogućnosti ali je većina dostupna samo admin nalogu. Ili bridge mod pa da stavim svoj ruter.
Zanima me,ukoliko neko ima iskustva,šta se dešava sa neiskorištenim ultra kreditom prilikom
prelaska sa prepaida na pretplatu ? Poništava se ili ulazi u pretplatu (umanjuje se) ?