BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
messilla

#6226 Re: BHTelecom All About

Post by messilla »

sencobih wrote:ja mislim da rentanje resivera u telemahu je 10 km mjesecno , plus sto je najsmjesnije " prikljucenje resivera" 50km, uz ugovor na ne znam koliko mjeseci, sportklubovi hd su dzabe u telemahu do kraja marta a onda u paket, tako da to nije kako neko rece 17 kanala za 7 maraka

Code: Select all

Po završetku promotivnog perioda, od 01.04.2012.  kanali će biti sastavni dio HD paketa, po nepromijenjenoj cijeni od  8 KM. Korisnici će umjesto dosadašnjih 12 imati 17 HD kanala u paketu.

Korisnici koji budu željeli da gledaju samo Sport Klub kanale u HD rezoluciji, moći će da se pretplate na novi Sport Klub HD paket po cijeni od 4 KM, koji će pored pet navedenih Sport Klub HD kanala imati u svom sastavu i Premier League HD kanal.
Za taj resiver nisam najbolje upućen ,ali rođak mi je nedavno priključio D3 besplatno i ništa ne plaća dodatno , za resiver i ta sranja. Usput digitalizacija je besplatna do 31.03. (ako se ne varam).
Ali otišli smo daleko od teme.
sencobih

#6227 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

u pravu si odosmo od teme ali samo da se ispravim rentanje kod njih je 5 km i prikljucenje uz ugovor na godinu 25 a bez ugovora 50km, znaci sve zajedno kablovska 15 + 5+8 = 28 km za taj uzitak, jbg nabere se svega , ali sto jes jes ponuda hd kanala nije losa ako bi sport klubovi ostali u paketu, ja se samo nadam da ovi nasi iz moje tv nece barem resiver naplacivati posto su ovi postojeci svi hd, a u dobre kanale se ne nadam plaho ali opet ko zna sta ce biti
Thug...

#6228 Re: BHTelecom All About

Post by Thug... »

ala7 wrote:
Thug... wrote:Cuj platiti 70km prikljucenje na ADSL ako nisi "vlasnik" telefonske linije :x to ono boli nas kurac necemo vise korisnika
Moja preporuka je da sacekas akciju prikljucka za 1KM da ne placas prikljucak 60KM+troskovi prikljucka (kabl,kopanje,cijev plasticna,kutija i sl) ..
Doduse cekaces duze ako predas za vrijeme akcije ali se i isplati..
Ma nebi im dao pare da im za hljeba trebaju :lol: Ne treba nista kopati imam telefon ADSL je dostupan problem je sto je vlasnik stana i na kome se vodi telefon van BiH i on ne moze podnjeti zahtjev a ja ako podnesem naplatice mi 70km prikljucenje, nidje veze isti posao bi uradili u obadvije situacije ali bi meni uzeli vise kesa cisti lopovluk
Ali_G

#6229 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Meni ovaj BHT nikako nije jasan. Imaju priliku da poklope konkurenciju sa za njih jeftinim potezima, al dzaba. Ne mogu da vjerujem da ne zele, ne znam u cemu je fol. Sve sto im treba je Sport Klub, par HBO, ne znam da li je moguce da daju uslugu digitalne bez skalamerija od modema. Mislim da u Sarajevu masovno gube bitku na trzistu.
lijek-za-sve

#6230 Re: BHTelecom All About

Post by lijek-za-sve »

Ma nebi im dao pare da im za hljeba trebaju :lol: Ne treba nista kopati imam telefon ADSL je dostupan problem je sto je vlasnik stana i na kome se vodi telefon van BiH i on ne moze podnjeti zahtjev a ja ako podnesem naplatice mi 70km prikljucenje, nidje veze isti posao bi uradili u obadvije situacije ali bi meni uzeli vise kesa cisti lopovluk[/quote]

Mislim da malo nenamjerno ili namjerno foliras da ne kazem lazes.Ako stoji kao sto kazes da imas tel ili adsl onda ti ne naplacuju 70 km bez obzira ko bio vlasnik stana jer znam il licnog iskustva jer nisam vlasnik stana i nisam platio 70 km!
sencobih

#6231 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

nema veze sa stanom , ako imas telefon na sebi onda sigurno ne placas prikljucak 70 km nego 10 ili tako nesto
neo7

#6232 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Tacno...dodatno placanje se vrsi u slucaju ako nemas nikakv prikljucak u kuci/stanu. Ista procedura je i kod Telemacha :) Znam iz iskustva, jer je jaran zvao da mu prikljuce u zgradi i rekose mu 70KM, dok stan do njega im Telemach prikljucak.

Prije par dana je rodjak uvodio Telecom i nije imao nikakvu uslugu u telecomu, a ni u kuci prikljucen kabal. Dosli, sproveli i naplatili 70KM.
Kada sam ja uvodio MojuTV platio samo 10KM i imao sam samo telefonski prikljucak.
lijek-za-sve

#6233 Re: BHTelecom All About

Post by lijek-za-sve »

@sencobih i @neo7
Ma zna i on to samo se pravi naivan.....njega i slicnih njemu mi je preko glave kako na ovoj temi tako i na drugim....ali svatice i on vremenom........
Ridjobrki

#6234 Re: BHTelecom All About

Post by Ridjobrki »

Zna li neko kad će biti sigurno moguće prenijeti broj? Reklamiraju tu akciju a još nije uopšte moguća! :-) :-) :-)

Ja neću da produžujem sa m:telom jer čekam ovo, paše mi ovo "moja porodica" i bolja integracija mobilnog interneta sa ADSL-om, jel to nazivaju "top internet" a i ne uslovljavaju potrošnju bonusa. Inače nemam nikakvih problema sa m:telom ali su im paketi totalno promašeni...
Halcyon

#6235 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Čim HT omogući, ova dva su odavno spremni.
BadBoy

#6236 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

Ridjobrki wrote:Zna li neko kad će biti sigurno moguće prenijeti broj? Reklamiraju tu akciju a još nije uopšte moguća! :-) :-) :-)

Ja neću da produžujem sa m:telom jer čekam ovo, paše mi ovo "moja porodica" i bolja integracija mobilnog interneta sa ADSL-om, jel to nazivaju "top internet" a i ne uslovljavaju potrošnju bonusa. Inače nemam nikakvih problema sa m:telom ali su im paketi totalno promašeni...
Znaš li ti slučajno Ridjobrki kako ide ta integracija? Ja sam čitao nešto ono na njihovoj stranici i nije mi nikako jasno. Kako sam ja shvatio, dobio se posebna SIM kartica preko koje ti pristupaš tom "top internetu"? Može li se kako to preko već postojeće kartice, da ne nosam dvije? :D
neki

#6237 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

BadBoy wrote:
Ridjobrki wrote:Zna li neko kad će biti sigurno moguće prenijeti broj? Reklamiraju tu akciju a još nije uopšte moguća! :-) :-) :-)

Znaš li ti slučajno Ridjobrki kako ide ta integracija? Ja sam čitao nešto ono na njihovoj stranici i nije mi nikako jasno. Kako sam ja shvatio, dobio se posebna SIM kartica preko koje ti pristupaš tom "top internetu"? Može li se kako to preko već postojeće kartice, da ne nosam dvije? :D
Neko je nedavno citirao sa njihove stranice i ispadne da uz top internet dobijes sim karticu na kojoj je blokirana uspostava poziva i usb modem, nema nikakve veze sa postojecim mobilnim brojem i koristenjem interneta preko mobitela. sranje ukratko..
Ridjobrki

#6238 Re: BHTelecom All About

Post by Ridjobrki »

Hvala Halycon, zna li iko kad bi to moglo biti barem okvirno. Ovi reklamiraju akciju do kraja marta a ne znaju ni kad će početi koliko sam ja skontao. :-) :-) :-)
BadBoy wrote:

Tebe nisam skontao. :) Ako ćeš koristiti na različitim uređajima onda moraš imati dvije SIM kartice - za mob za pozive i za komp/tablet za internet. Ako ćeš samo internet za telefon onda ideš na paket da ideš preko postojeće SIM kartice uz doplatu za mobilni internet na postojeću pretplatu za ADSL konekciju za koju imaš ugovor sa BHT. To je top internet.

Mada imaš i varijantu da nešto doplatiš na postojeću pretplatu za mobitel pa da "dokupiš" internetski saobraćaj (ja to imam sad u m:telu u sklopu smart tarifnog paketa), sve zavisi za šta ti treba i koje uređaje koristiš te u kakvom si pretplatničkom odnosu.

Nije sranje, samo se ne isplati na prepaidu nikako.
Halcyon

#6239 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Ridjobrki wrote:Hvala Halycon, zna li iko kad bi to moglo biti barem okvirno. Ovi reklamiraju akciju do kraja marta a ne znaju ni kad će početi koliko sam ja skontao. :-) :-) :-)
Ovi su malo žešće budale, oni su i na TV pustili reklamu o prijenosu broja u BH Mobile mrežu, a od CRA par dana kasnije stigne demant i uperen prst u Eronet koji je poremetio tržište telekomunikacija u zemlji. :D

Okvirno bi moglo negdje od juna/jula mjeseca najkasnije ali to je neko moje mišljenje. Iskreno, nadam se da griješim, da će biti puno ranije ali čisto sumnjam.
Ridjobrki

#6240 Re: BHTelecom All About

Post by Ridjobrki »

Halcyon wrote:
Ovi su malo žešće budale, oni su i na TV pustili reklamu o prijenosu broja u BH Mobile mrežu...
O tome ti pričam, ja išao da se raspitam o proceduri a oni veze nemaju na prodajnom mjestu. :-) :-) :-)

Valjda se i oni nadaju tom kraju marta mada ni to ne mogu ispoštovati - i odjava od starog operatera zahtijeva vrijeme, možeš misliti kako će se pogubiti kad to krene. Nisu sposobni nizašta komplikovanije od prodaje start paketa, ovo će ih pravo zadati. Ja htio objediniti pet brojeva u "moja porodica", dodati na ADSL nešto mobilnog interneta a lik na prodajnom mjestu u BL veze nema ni da to može. To je Bogu dragom plakati.
Halcyon

#6241 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Sumnjam da će Eronet to odradit do marta. Štaviše, moguće da će i dalje odugovlačit sa uslugom i plaćat penale.
Ridjobrki

#6242 Re: BHTelecom All About

Post by Ridjobrki »

Halcyon wrote:Sumnjam da će Eronet to odradit do marta. Štaviše, moguće da će i dalje odugovlačit sa uslugom i plaćat penale.
Treba to ufatit' i dobro istuć'. :D

Neka rade šta hoće, nema im neg' propast' na ovaj ili onaj način.
Halcyon

#6243 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Ridjobrki wrote:
Halcyon wrote:Sumnjam da će Eronet to odradit do marta. Štaviše, moguće da će i dalje odugovlačit sa uslugom i plaćat penale.
Treba to ufatit' i dobro istuć'. :D

Neka rade šta hoće, nema im neg' propast' na ovaj ili onaj način.
Obzirom da to rade već godinu dana ja bih im dao posljednji rok od 30 dana nakon čega bi im oduzeo licencu. I ćao.
Eborg

#6244 Re: BHTelecom All About

Post by Eborg »

Izgleda da se Eronetu više isplati plaćati penale nego imati odljev korisnika.
Ridjobrki

#6245 Re: BHTelecom All About

Post by Ridjobrki »

Halcyon wrote:
Obzirom da to rade već godinu dana ja bih im dao posljednji rok od 30 dana nakon čega bi im oduzeo licencu. I ćao.
Ejs to, pa to bi onda bila totalna majorizacija. :lol:
Revolucionar ★

#6246 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

zateznistub wrote:
Revolucionar ★ wrote:koga potplatit da se dobije net od telekoma :lol: odbijenica- razlog nedostatak portova .. pa jel rade oni prosirivanje resursa ikada ili samo stagniraju .. drug je dobio ovu istu odbijenicu prije 5 mjeseci
Ako mu je stalo onda mora biti malo uporan. Meni su tako na pocetku MojaTv projekta rekli da nema tehnicke mogucnosti za pruzanje usluge ali nakon par poziva je taj "tehnicki nedostatak" ispario. Zasto je to tako, ne znam ali je tako.
ma ne znam da li da zovem, il da ponovo prijavim uslugu, pa tako u nedogled :D Zazalit ce papira za odbijenica ocam'
Halcyon

#6247 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Ridjobrki wrote:
Halcyon wrote:
Ma nek pričaju šta hoće, vidio bi ti kako može preko noći bit gotova implementacija usluge. Lopovi, uvijek bili i ostali. Ko god je s njima imao bilo kakvih dodirnih tačaka zna o čemu pričam.
Ridjobrki

#6248 Re: BHTelecom All About

Post by Ridjobrki »

Halcyon wrote:
Ridjobrki wrote:
Halcyon wrote:
Ma nek pričaju šta hoće, vidio bi ti kako može preko noći bit gotova implementacija usluge. Lopovi, uvijek bili i ostali. Ko god je s njima imao bilo kakvih dodirnih tačaka zna o čemu pričam.
Nisam imao posla sa eronetom a sa ostala dva jesam. Bhtelecomu se nerado vraćam, stvarno nerado. Jednostavno kad pomislim da bih opet mogao zvati njihovu tehničku podršku hoće nešto da mi bude. Sa m:telom četiri godine i samo ih mogu pohvaliti, šteta što su se uspavali u zadnje vrijeme.
Thug...

#6249 Re: BHTelecom All About

Post by Thug... »

lijek-za-sve wrote:
Mislim da malo nenamjerno ili namjerno foliras da ne kazem lazes.Ako stoji kao sto kazes da imas tel ili adsl onda ti ne naplacuju 70 km bez obzira ko bio vlasnik stana jer znam il licnog iskustva jer nisam vlasnik stana i nisam platio 70 km!
Hvala tebi na informaciji ali i na tome sto seres i mislis da znas sve :-) I meni nije logicno bilo da naplacuju to ali ocigledno trebam opet otici nekome u Telecomu nacrtati ili :dance: sve po spisku dok neskontaju za sta mi pare traze :x kontas

I meni je preko glave takvih kao ti na forumima koji se prave da su pametni i da znaju sve o tome kakav je neko i u kakvoj zivotnoj situaciji se nasao i sta sve zna/ne zna preko anonimnog textualnog sadrzaja :lol: ...Nisam ja dosao ovdje da trolam i da se prepirem vec da podjelim iskustvo a ti mjesto nekog normalnog odgovora da mi nebi to trebali naplatiti da provjerim opet ili nesto tako ti mene odmah zoves lazovom, to je truhlo...Ne osuduj ostale ljude ako ne znas sve cinjenice ispadas smijesan ;-)
sabanss

#6250 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

Thug... wrote:
Hvala tebi na informaciji ali i na tome sto seres i mislis da znas sve :-) I meni nije logicno bilo da naplacuju to ali ocigledno trebam opet otici nekome u Telecomu nacrtati ili :dance: sve po spisku dok neskontaju za sta mi pare traze :x kontas

I meni je preko glave takvih kao ti na forumima koji se prave da su pametni i da znaju sve o tome kakav je neko i u kakvoj zivotnoj situaciji se nasao i sta sve zna/ne zna preko anonimnog textualnog sadrzaja :lol: ...Nisam ja dosao ovdje da trolam i da se prepirem vec da podjelim iskustvo a ti mjesto nekog normalnog odgovora da mi nebi to trebali naplatiti da provjerim opet ili nesto tako ti mene odmah zoves lazovom, to je truhlo...Ne osuduj ostale ljude ako ne znas sve cinjenice ispadas smijesan ;-)
BHT ne uzima naknadu od 70 KM u slucaju o kojem ti govoris. Ukoliko ti 5 ljudi kaze isto, da li lazu oni ili ti?
Locked