BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
corei3

#60776 Re: BHTelecom All About

Post by corei3 »

Neki dan na selu bio, udaljeno, malo ljudi, malo ih je i na baznoj stanici. Brzina neta 9Mbps D, i upload 2Mbps.
@beni-bu-man, mi smo ti smiljurija.
Sjećam se, dobro se sjećam, ispada BHtelecoma, pa idemo redom:
-prosječnom korisniku netreba FLAT internet
-prosječnom korisniku ne trebaju velike brzine
Dođe konkurencija sa Flatom, i bez ikakve najave ono tipa mjesec dana unaprijed, kao mega-giga ponuda, Telecom pusti flat.
Sjećam se da je na ovoj temi par korisnika toliko branilo ADSL infrastrukturu i općenito ADSL, kao da je to nešto neprikosnoveno i da kablovski internet nemože ni prismrditi ADSL-u. Neznam fakat je li to tako u teoriji, ali u praksi kod našeg Telecoma imam drugačiju situaciju sa smiješnim brzinama D/U.
Znam i to da mi nikad nisu znali napraviti jedan problem na Ultri a to je da kad pozovem "automat" da promjenim paket (pritiscima na određene brojeve me automat vodi kroz uslugu promjene paketa). Glasovno navođenje bi samo prestalo na pola puta, muk i tisina. Na drugim brojevima sve OK, meni nije radilo. I pored barem 30 poziva u roku jedno 6 mjeseci nikad mi to nisu napravili
REDDEVILS

#60777 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Sena35 wrote:Sutra ubacuju n1 sk sve u hd
Mogao bi ti malo u Banovice na odmor :)
Samso

#60778 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

beni-bu-man wrote:
Samso wrote:
Mehemed wrote:Baš bi volio da vidim tog Koperfilda koji će potrošiti 10GB za 24h sa ovom brzinom hahahaha

Image
Prijavi smetnju ili trazi zamjenu sim kartice. Mozda je do nje. Nek ispitaju sve.

Moja trenutna brzina na bht 3g

Image
sta je ovo vako sporo kod vas :(
Meni nije sporo (12/3.50), ne skidam torrente preko mobilnog interneta.
3G mi uglavnom sluzi da mogu biti dostupan na viberu i whatsappu kad nisam u dometu WiFi-ja
beni-bu-man

#60779 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

Samso wrote:
3G mi uglavnom sluzi da mogu biti dostupan na viberu i whatsappu kad nisam u dometu WiFi-ja

Ma sporo ti je to
Samso

#60780 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

beni-bu-man wrote:
Samso wrote:

Ma sporo ti je to
Mozda tebi, meni nije. Brzina je sasvim ok. Bitnija mi je pokrivenost signalom (preko 92% nego brzina na teritorijima ispod 80 ili 70% mtel i ht)
mirza_15

#60781 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

corei3 wrote: Dođe konkurencija sa Flatom, i bez ikakve najave ono tipa mjesec dana unaprijed, kao mega-giga ponuda, Telecom pusti flat.

Telecom imao flat davno prije konkurencije (najmanje 2005. godina, a možda i ranije). Onako kako ga konkurencija nudi (TV+Internet) u Telecom-u je uvijek bio flat. Nikad nije ni bilo drugačije.
beni-bu-man

#60782 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

Samso wrote:
beni-bu-man wrote:
Samso wrote:

Ma sporo ti je to
Mozda tebi, meni nije. Brzina je sasvim ok. Bitnija mi je pokrivenost signalom (preko 92% nego brzina na teritorijima ispod 80 ili 70% mtel i ht)
dzaba i to kad je sporo
Samso

#60783 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

mirza_15 wrote:
corei3 wrote: Dođe konkurencija sa Flatom, i bez ikakve najave ono tipa mjesec dana unaprijed, kao mega-giga ponuda, Telecom pusti flat.

Telecom imao flat davno prije konkurencije (najmanje 2005. godina, a možda i ranije). Onako kako ga konkurencija nudi (TV+Internet) u Telecom-u je uvijek bio flat. Nikad nije ni bilo drugačije.
Ma dzaba objasnjavas botovima i trolovima.
djama

#60784 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

ma kako ne treba. znao sam po 10 minuta slati screenshoot ili neku sliku preko vibera. a ovog se dobro sjecam , krenuo od omer maslic prema kuci (zivim 200 m od istog) poslao zeni da pitam sta da kupim, prije jad osao kuci nego poruka :D :D :D :D
corei3

#60785 Re: BHTelecom All About

Post by corei3 »

Samso wrote:
mirza_15 wrote:

Ma dzaba objasnjavas botovima i trolovima.
Imao je ponudu 3GB,5GB i 9GB po "normalnim cijenama" i sjećam se, upravu si, flat za trocifrenu cifru.
Koliko je bilo 3GB, oko 30KM. Ljudi nam se smijali sa vana.Nisu mogli vjerovati da imamo limite
Samso

#60786 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Mirza je spomenuo flat pakete u sklopu Moja TV usluge. Internet na moja tv je uvijek imao flat bas kao i kablovski operateri.

Btw sada TM nikako vise ne nudi samostalne internet pakete sto je pravo glupo.
Uvijek postoje ljudi koji ne zele combo tv net uslugu.
arnes_king

#60787 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Samso wrote:Mirza je spomenuo flat pakete u sklopu Moja TV usluge. Internet na moja tv je uvijek imao flat bas kao i kablovski operateri.

Rodjak pokusava da prijavi internet u zgradi u Kiseljaku ali nikako mu se ne da. BHT koji ima poslovnicu u Kiseljaku i ponudu u okolnim selima, usluge ne nudi u gradu.

HT Eronet samo paketi telefon + internet i to oko 33KM 4Mbit/s brzina sto je smijesno. Telemach nudi samo TV + internet i iako to nije htio na kraju skontao da mu je to jedina/najbolja opcija i odluci se da prijavi, kad ono prikljucak 180KM :-)

U kakvoj mi drzavi zivimo kada u jednom gradu ne mozes prijaviti samo internet, ili u kombinaciji ali da su bar normalne i pristupacne cijene.
Samso

#60788 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

arnes_king wrote:
Samso wrote:Mirza je spomenuo flat pakete u sklopu Moja TV usluge. Internet na moja tv je uvijek imao flat bas kao i kablovski operateri.

Rodjak pokusava da prijavi internet u zgradi u Kiseljaku ali nikako mu se ne da. BHT koji ima poslovnicu u Kiseljaku i ponudu u okolnim selima, usluge ne nudi u gradu.

HT Eronet samo paketi telefon + internet i to oko 33KM 4Mbit/s brzina sto je smijesno. Telemach nudi samo TV + internet i iako to nije htio na kraju skontao da mu je to jedina/najbolja opcija i odluci se da prijavi, kad ono prikljucak 180KM :-)

U kakvoj mi drzavi zivimo kada u jednom gradu ne mozes prijaviti samo internet, ili u kombinaciji ali da su bar normalne i pristupacne cijene.
Debilizam, sa tih 180 KM bi im platio infrastrukturu pa bi oni sutra na istu kacili dodatne korisnike.

Ovo me podsjeca na period iza rata kada je prikljucak fiksnog telefona zavisno od stanja u naselju kostao od 400 do 800 KM
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#60789 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

mirza_15 wrote:

:thumbup: flat u Telekom dolazi sa Telemach operaterom sa prilagođenim cijenama za stanovništvo. Mogao je to biti bilo koji drugi operater, ali nije jer je troglava aždaja držala monopol.

Imao sam priliku koristiti i flat 1998 putem satelitskog neta, ali valjalo iskeskrati par hiljada.

Zašto se Telekom operateri boje 4G? Pa spakujem modem bilo kojeg operatera i gledam gdje hoću, nisam vezan za "žicu".

Dobro, hajde nećemo siljiti cij je bio veći prije 15 godina. Zašto Telekom sada zaostaje? Zašto ne daju ponudu mobilne telefonije i unište ostale operatere? Neće, jer će ovi odgovoriti ponudom i to nikome ne odgovara.
Benq

#60790 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

arnes_king wrote: Telemach nudi samo TV + internet i iako to nije htio na kraju skontao da mu je to jedina/najbolja opcija i odluci se da prijavi, kad ono prikljucak 180KM :-)

To je prikljucna taksa za korisnike koji ne zele da potpisuju ugovor na 24mj a zive u kuci.
Samso

#60791 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Benq wrote:
arnes_king wrote: Telemach nudi samo TV + internet i iako to nije htio na kraju skontao da mu je to jedina/najbolja opcija i odluci se da prijavi, kad ono prikljucak 180KM :-)

To je prikljucna taksa za korisnike koji ne zele da potpisuju ugovor na 24mj a zive u kuci.
Nije u kuci nego u zgradi, bar je tako napisao.

"Rodjak pokusava da prijavi internet u zgradi u Kiseljaku..."
arnes_king

#60792 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Samso wrote:
Benq wrote:

Nije u kuci nego u zgradi, bar je tako napisao.

"Rodjak pokusava da prijavi internet u zgradi u Kiseljaku 
"

Moram se ispraviti, kaze da su mu prvo rekli 180KM pa kada je rekao da je u zgradi rekli su 100KM.
Benq

#60793 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

Samso wrote: Nije u kuci nego u zgradi, bar je tako napisao.

"Rodjak pokusava da prijavi internet u zgradi u Kiseljaku..."
U tom slucaju, dobio je pogresnu informaciju. U cjenovniku sve jasno pise. Cak i da nece da se vezuje ugovorom a zivi u stanu, prikljucna taksa je 80KM, dok je za kuce 180KM. Uz ugovornu obavezu 24mj, prikljucna taksa je 1KM.
Samso

#60794 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Bas kao sto je Dr_Help najavio prije 10ak dana

Konkurencija poskupljuje od 1.4 za 1,60 KM...
beni-bu-man

#60795 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

Samso wrote:Bas kao sto je Dr_Help najavio prije 10ak dana

Bez zajebancije sad, koja je konkurencija u pitanju ???
Samso

#60796 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

beni-bu-man wrote:

Otvori TM temu. Zadnjih par postova procitaj.
afannedim

#60797 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

beni-bu-man wrote:

TM
beni-bu-man

#60798 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

Samso wrote:
beni-bu-man wrote:

Otvori TM temu. Zadnjih par postova procitaj.
uprvao procita, hvala :thumbup:

sreca pa sam pobjego od njih :mrgreen:
MTV

#60799 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

beni-bu-man wrote:

Telemach kablovska od 01.04. 21,50 KM a paketi poskupljuju za 1,60 KM.
beni-bu-man

#60800 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

afannedim wrote:
beni-bu-man wrote:

TM
@afannedim mi bi se obradovali da na poskupe :lol: :lol: :lol:
Locked