kakaljin wrote:Zadnju cetvrtinu ugovora mozes bez problema uzeti novi uređaj, ali ti slijedeci racun dolaze sve te rate koje si trebao platiti. Tako sam ja par puta uzeo uređaje imao ugovore na 2 godine i zadnjih 6 mjeseci sam to uradio. Nikakvih penala niti dodatnih placanja popusta koja sam imao.
Nazalost takvo sam iskustvo imao prilikom posjete poslovnici. Jos me pravi idiotom. Prvo nisam znao da je prilikom prethodne kupovine uredjaja u 2. mjesecu izvrsena samo rezervacija uredjaja, a tek u 8. kad je stigao uredjaj i ugovor je potpisan na 24 mjeseca (nisam licno tu bio, roditelji su tad bili prisutni). Dakle ja dolazim ove godine u 3. mjesecu sa ciljom da isplatim preostale rate misleci da je ugovor vec istekao, pa su samo rate ostale (znam, trebao sam procitati prvo ugovor kad je potpisan), i tako govorim radniku na salteru, da bi htjeli da isplatimo preostale rate, jer je ugovor istekao i da produzim ugovor uz kupovinu uredjaja. Na sto on meni sarkasticno odgovara "dakle, ugovor nije istekao". Kako reko nije istekao kad je proslo 24 mjeseca, u 2. mjesecu je istekao. "pa eto lijepo nije istekao, cim imaju rate nije istekao, ali evo sad cemo provjeriti". Da bi teknakon nekog vremena rekao da je tad izvrsena samo rezervacija uredjaja. Dobro hajd reko, mogu to i platiti sve, buduci da dobijam 2 god garancije kako treba. Da bi mi opet rekao da prvo moram izvrsiti rezervaciju uredjaja, pa cekati kad ce doci, i tek kad dodje potpisujem ugovor na 24 mjeseca.
Ako jedna ovakva kompanija, sa prometom preko pola milijarde KM, ne moze obezbijediti dovoljno uredjaja za koje pretpostavlja da ce se najvise prodavati (u pitanju je Galaxy J5 2017, dakle neka srednja klasa koja je najpristupacnija nasem standardu), neka hvala. Da li je u pitanju svjesno unistavanje kompanije, ili je to lokalna politika poslovnica, ne znam. U pitanju je TK, tacnije Gračanica, pa eto neka se oni srame. Nisam do sada cuo da ovakvo nesto rade, prijatelj u Tesnju bez problema produzio ugovor i kupio isti uredjaj ODMAH.