BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Del_Boy1

#58501 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

jarobot wrote:
legenda reala wrote:
Vidal89 wrote:Je li ovo samo kod mene moguce na arenama vratiti snimak ili su uveli opciju???
Uveli opciju, dobra stvar :thumbup:
Dobro bi bilo da to radi. Ja sad htio pogledati prvo poluvrijeme Roma Kievo i ne radi.
Radi kod mene.

Image
jarobot

#58502 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Del_Boy1 wrote:
jarobot wrote:
Vidal89 wrote:Je li ovo samo kod mene moguce na arenama vratiti snimak ili su uveli opciju???
Uveli opciju, dobra stvar :thumbup:
Dobro bi bilo da to radi. Ja sad htio pogledati prvo poluvrijeme Roma Kievo i ne radi.
Radi kod mene.

Image[/quote]
Imamo sam i ja to ali kad sam pokušao pokrenuti nspiše nema videosignala i vrati na kanal
kakaljin

#58503 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

jarobot wrote:
Del_Boy1 wrote:
jarobot wrote:
Radi kod mene.

Image
Imamo sam i ja to ali kad sam pokušao pokrenuti nspiše nema videosignala i vrati na kanal
Evo radi na svim Arenama i to HD, bez ikakvih problema.
AmiĐa_Idriz

#58504 Re: BHTelecom All About

Post by AmiĐa_Idriz »

E ovo pozdravljam :thumbup:
MrRango

#58505 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

senturk wrote:Pitanje za upućene,,, da li se moze i nakon koliko rata isplatiti mobitel,, naime na pretplati sam i uzeo sam telefon na 24 rate,, isplatio sam 11 rata,, postoji li mogućnost da ostatak duga otplatim najednom ili se mora cekati do kraja,, ne planiram nista drugo uzeti nego me nervira ovo svaki mjesec placati.. Hvala
Ja sam prije par mjeseci planirao kupiti mobitel uz produžavanje ugovora za MojaTV, s time da je bilo ostalo 4 rata od prethodne kupovine uređaja. Hajd reko isplatiti ćemo preostale rate i odma produžiti ugovor. Kad mi je na šalteru rekao koliko moram platiti iznad iznosa svih rata "zaibretio" sam se. Prvo dakle moram platiti preostale rate plus popust koji sam ostvario na kupovinu tog uredjaja i još neke kamate na prijevremeno raskidanje ugovora (rate su bile nekih 6KM, a krajnja cijena koju bi trebao platiti oko 50ak KM). I na sve to hajd reko i ako platim dodjem na istu cijenu kao kod ovih radnji na olx-u gdje sam gledao cijene, ali imam 2god prave garancije. Na što mi kaže da prvo moram prijaviti rezervaciju uredjaja pa tek za par mjeseci će doći (isti slučaj i kao kod kupovine prethodnog uređaja, s time da mi nije bila zurba, u pitanju je bio tablet), znači faktički sam vezan za tog operatera 24mjeseca +par mjeseci dok ne stigne uredjaj, jer se ugovor potpisuje kad stigne uredjaj.
Reko, neka hvala i dovidjenja.
kakaljin

#58506 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

MrRango wrote:
senturk wrote:Pitanje za upućene,,, da li se moze i nakon koliko rata isplatiti mobitel,, naime na pretplati sam i uzeo sam telefon na 24 rate,, isplatio sam 11 rata,, postoji li mogućnost da ostatak duga otplatim najednom ili se mora cekati do kraja,, ne planiram nista drugo uzeti nego me nervira ovo svaki mjesec placati.. Hvala
Ja sam prije par mjeseci planirao kupiti mobitel uz produžavanje ugovora za MojaTV, s time da je bilo ostalo 4 rata od prethodne kupovine uređaja. Hajd reko isplatiti ćemo preostale rate i odma produžiti ugovor. Kad mi je na šalteru rekao koliko moram platiti iznad iznosa svih rata "zaibretio" sam se. Prvo dakle moram platiti preostale rate plus popust koji sam ostvario na kupovinu tog uredjaja i još neke kamate na prijevremeno raskidanje ugovora (rate su bile nekih 6KM, a krajnja cijena koju bi trebao platiti oko 50ak KM). I na sve to hajd reko i ako platim dodjem na istu cijenu kao kod ovih radnji na olx-u gdje sam gledao cijene, ali imam 2god prave garancije. Na što mi kaže da prvo moram prijaviti rezervaciju uredjaja pa tek za par mjeseci će doći (isti slučaj i kao kod kupovine prethodnog uređaja, s time da mi nije bila zurba, u pitanju je bio tablet), znači faktički sam vezan za tog operatera 24mjeseca +par mjeseci dok ne stigne uredjaj, jer se ugovor potpisuje kad stigne uredjaj.
Zadnju cetvrtinu ugovora mozes bez problema uzeti novi uređaj, ali ti slijedeci racun dolaze sve te rate koje si trebao platiti. Tako sam ja par puta uzeo uređaje imao ugovore na 2 godine i zadnjih 6 mjeseci sam to uradio. Nikakvih penala niti dodatnih placanja popusta koja sam imao.
MrRango

#58507 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

kakaljin wrote:Zadnju cetvrtinu ugovora mozes bez problema uzeti novi uređaj, ali ti slijedeci racun dolaze sve te rate koje si trebao platiti. Tako sam ja par puta uzeo uređaje imao ugovore na 2 godine i zadnjih 6 mjeseci sam to uradio. Nikakvih penala niti dodatnih placanja popusta koja sam imao.
Nazalost takvo sam iskustvo imao prilikom posjete poslovnici. Jos me pravi idiotom. Prvo nisam znao da je prilikom prethodne kupovine uredjaja u 2. mjesecu izvrsena samo rezervacija uredjaja, a tek u 8. kad je stigao uredjaj i ugovor je potpisan na 24 mjeseca (nisam licno tu bio, roditelji su tad bili prisutni). Dakle ja dolazim ove godine u 3. mjesecu sa ciljom da isplatim preostale rate misleci da je ugovor vec istekao, pa su samo rate ostale (znam, trebao sam procitati prvo ugovor kad je potpisan), i tako govorim radniku na salteru, da bi htjeli da isplatimo preostale rate, jer je ugovor istekao i da produzim ugovor uz kupovinu uredjaja. Na sto on meni sarkasticno odgovara "dakle, ugovor nije istekao". Kako reko nije istekao kad je proslo 24 mjeseca, u 2. mjesecu je istekao. "pa eto lijepo nije istekao, cim imaju rate nije istekao, ali evo sad cemo provjeriti". Da bi teknakon nekog vremena rekao da je tad izvrsena samo rezervacija uredjaja. Dobro hajd reko, mogu to i platiti sve, buduci da dobijam 2 god garancije kako treba. Da bi mi opet rekao da prvo moram izvrsiti rezervaciju uredjaja, pa cekati kad ce doci, i tek kad dodje potpisujem ugovor na 24 mjeseca.
Ako jedna ovakva kompanija, sa prometom preko pola milijarde KM, ne moze obezbijediti dovoljno uredjaja za koje pretpostavlja da ce se najvise prodavati (u pitanju je Galaxy J5 2017, dakle neka srednja klasa koja je najpristupacnija nasem standardu), neka hvala. Da li je u pitanju svjesno unistavanje kompanije, ili je to lokalna politika poslovnica, ne znam. U pitanju je TK, tacnije Gračanica, pa eto neka se oni srame. Nisam do sada cuo da ovakvo nesto rade, prijatelj u Tesnju bez problema produzio ugovor i kupio isti uredjaj ODMAH.
bumerangss

#58508 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Dotrajao mi je fiksni telefon Gigaset kojeg koristim vec 7 godina i sad bih da kupim isto kod bhtelecoma ali me zanima da li su i oni kodirani da može samo bhtelecom ili cu nekad ako predjem na telemah moci koristiti taj novi telefon kupljen u BHTelecomu?
Adoadica

#58509 Re: BHTelecom All About

Post by Adoadica »

Raja logosoft ili bh telecom.moja tv. Moram birati izmedju. Moze li me neko posavjetovati koji paket uzeti do nekih 50.ak km.i sta se dobija. Ova stranica im.je konfuzna. Hvala.
duffy_duck

#58510 Re: BHTelecom All About

Post by duffy_duck »

Adoadica wrote:Raja logosoft ili bh telecom.moja tv. Moram birati izmedju. Moze li me neko posavjetovati koji paket uzeti do nekih 50.ak km.i sta se dobija. Ova stranica im.je konfuzna. Hvala.
Logosoft bar ce prije dobiti sport klubove.
AmiĐa_Idriz

#58511 Re: BHTelecom All About

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa biće i na MojaTV od prvog septembra, nek se strpi šta ga košta.
duffy_duck

#58512 Re: BHTelecom All About

Post by duffy_duck »

AmiĐa_Idriz wrote:Pa biće i na MojaTV od prvog septembra, nek se strpi šta ga košta.
Naredne godine ? Pa ko ce cekat toliko. Ali onda bi trebali traziti i ostali da mozemo gledati premijer ligu BIH.
senturk

#58513 Re: BHTelecom All About

Post by senturk »

kakaljin wrote:
MrRango wrote:
Zadnju cetvrtinu ugovora mozes bez problema uzeti novi uređaj, ali ti slijedeci racun dolaze sve te rate koje si trebao platiti. Tako sam ja par puta uzeo uređaje imao ugovore na 2 godine i zadnjih 6 mjeseci sam to uradio. Nikakvih penala niti dodatnih placanja popusta koja sam imao.
Aham znaci tek zadnju cetvrtinu ugovora mogu otplatiti,, hvala mnogo..
Cossack

#58514 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Moja web TV – snižene cijene, bogatija ponuda

Image

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M57613836989.html
MTV

#58515 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Adoadica wrote:Raja logosoft ili bh telecom.moja tv. Moram birati izmedju. Moze li me neko posavjetovati koji paket uzeti do nekih 50.ak km.i sta se dobija. Ova stranica im.je konfuzna. Hvala.
http://www.logosoft.ba/logo-trio

Ako te sta zanima pitaj na Logosoft temi.
sabahudin_78

#58516 Re: BHTelecom All About

Post by sabahudin_78 »

Moze li se zamjeniti daljinski od moja tv i koja je procedura. Ako neko zna hvala unaprijed.
amal1

#58517 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

sabahudin_78 wrote:Moze li se zamjeniti daljinski od moja tv i koja je procedura. Ako neko zna hvala unaprijed.
Ne pitaj za daljinski :lol: , bilo je svega
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#58518 Re: BHTelecom All About

Post by gentoo »

Cossack wrote:Moja web TV – snižene cijene, bogatija ponuda

Image

Jel ima negdje lista kanala dostupna na ovoj Web verziji ili su svi kanali dostupni ?
EKSER1337

#58519 Re: BHTelecom All About

Post by EKSER1337 »

gentoo wrote:

Jel ima negdje lista kanala dostupna na ovoj Web verziji ili su svi kanali dostupni ?

https://www.bhtelecom.ba/webtv.html
duffy_duck

#58520 Re: BHTelecom All About

Post by duffy_duck »

gentoo wrote:

Image

Sta je zamjenjeno i koliko je sada para ovaj servis ?
tnt-tunja

#58521 Re: BHTelecom All About

Post by tnt-tunja »

Je li mi moze neko objasniti kako mogu platiti racun BH Telecoma putem mobilnog bankarstva.
Laertes

#58522 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

tnt-tunja wrote:Je li mi moze neko objasniti kako mogu platiti racun BH Telecoma putem mobilnog bankarstva.
Pa kao i sve drugo. Unese broj računa telecoma tamo kod naloga za plaćanje, svrha uplate račun Br. taj i taj, iznos i to je to.
Ali_G

#58523 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Da nisi mozda mislio onu opciju uslikaj i plati? I mene ona zanima
Hyperthalamus

#58524 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

tnt-tunja wrote:Je li mi moze neko objasniti kako mogu platiti racun BH Telecoma putem mobilnog bankarstva.
Uplatio je (ime, adresa, telefon) - obicno vec dodje popunjeno u samom mobilnom bankarstvu i ne moze se mijenjati, ako ne dodje, onda pises ono ime i prezime koje stoji na papirnatom racunu koji placas.
Svrha doznake - pises broj racuna (referencu) sa papirnatog racuna
Primalac - BH TELECOM - Direkcija ta i ta
Iznos - pises iznos koji placas
Racun primaoca - pises transakcijski racun sa papirnatog racuna
azdralovic

#58525 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

Ali_G wrote:Da nisi mozda mislio onu opciju uslikaj i plati? I mene ona zanima
Uslikaj i plati je razlicita od banke do banke... koju konkretno koristis?
Locked