U vecini slucajeva kada prestane raditi ili teze radi je ovo uzrok i slabo ko hoce da se bakce oko otvaranja i ciscenja daljinskog pa kazu pokvario se.un1ted wrote:Oprema je njihova i oni su odgovorni za istuQuaresma wrote:neki dan zove me stric kaze ne moze šaltati kanale na moja tv, ja otišao kod njega da vidim u cemu je problem i fakat nije htjelo, blinka ona lampica na daljinskom, promjenjenje baterije i nece. Ponio svoj daljinski i moj je radio.
Nazovem telekom kaze vise ne primaju ´zalbe´ za ove daljinske ako crknu odnosno ne mjenjaju ih, te se moraju kupiti njihovi univerzalni daljinski
reko WTF, koliko kosta taj daljinski, kontam u vrh glave 10 KM, kad mi lik rece 28KM, a mislim da sam nakon toga na stranici gledao da je ipak 21KM
kako ovo mozeUkoliko ne zele, jednostavno uništi STB i dobit ces sve komplet novo.
Da se razumijemo, ne volim unistavati, posebno ne tudju imovinu, ali je problem kada te neko pravi budalom i tjera da kupis glupi daljinski.
Moj slucaj je bio kao gore opisani. Jednostavno sam im u prepiski naveo da je to njihovao prema, te da mijenjaju komplet opremu, ili samo daljinski. Za par dana dosao je monter sa novim daljinskim uredjajem.
Nije poenta da li si ga pokvario ti, ili dijete. Oprema je NJIHOVA, i ako ne postoji fizicko unistenje izazvano nestrucnim rukovanjem (prijelom ili nesto slicno) oni su DUZNI da izvrse zamjenu. Bezveze navlace raju da kupuje nepotrebne univerzalne uredjaje u koje se neko ugradio.Tako što naš narod očigledno ne zna rukovati sa daljinskim upravljačem. Ili ga eventualno daju djeci da se igraju. Meni se za života nije niti jedan pokvario a nekim u godinu odu dva...![]()
Btw, u vecini problema sa daljinskim, dovoljno je otvoriti i ocistiti ploču, jer budem zaprljana od raznih necistoca.
Kod mene daljiski kao nov jos od 2014, kada sam uveo moja tv, cak su i baterije one koje su dosle uz njega.