BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
madtv

#5751 Re: BHTelecom All About

Post by madtv »

ala7 wrote:
StupskaBitanga wrote:znači mojaTV će biti skuplja?
Znam da će moći prenos brojeva na MojuTV ali nisam znao da će biti poskupljenja
Nece biti poskupljenja..

Hayat Folk na mojaTV od veceras..

Image

toooooooooooooooooooooooooooooooooooo
cekam ovaj kanal 100 godina :-) :-) :-)
adnan_hz

#5752 Re: BHTelecom All About

Post by adnan_hz »

ala7 wrote:
Nece biti poskupljenja..

Image
bolje da su ubacili hayat music koji su najavili prije 100 godina a ne ovaj folk. ili neka i folka al dajte kanal za ljude koji ne slusaju oovu vrstu muzike. samo ubacuju domace kanale. nisam vidio manju drzavu a da toliko ima televizija cccc.
A_I_

#5753 Re: BHTelecom All About

Post by A_I_ »

Saka wrote:Ma i ja sam uradio isto i nisu ni odgovorili na mail... Zovem u ponedjeljak.
Ni meni - sinoc poslao.
A_I_

#5754 Re: BHTelecom All About

Post by A_I_ »

hable ho wrote:
Saka wrote:Jeste ali novi cjenovnik je postavljen i važi od 1.1.2012.! Nisi digao limit do danas (meni se ni na portalu nije promijenilo) - naplati 20 dana usluge koju si pružio po važećoj cijeni. To nikako da neki ukapiraju ovdje.

Kakva nova cjena interneta,jesam li ja lud ili nisam dobro procito tu informacuju negdje...Ja koliko znam da samo povecavaju brzinu a cjena ostaje ista...Mozes li poslati link gdje si to vidio da odma raskidam ugovor :x
Pa normalno da je nova cijena za recimo paket sa 2Mbit brzinom ! Kostao 30 a sad kosta 20KM ;-)

Jel sad jasnije :-) Oni ce nam naplatiti 30KM iako evo vec skoro citav januar imamo slabiji paket od 2Mbita koji sada kosta 20KM!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5755 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

A_I_ wrote:
hable ho wrote:
Saka wrote:Jeste ali novi cjenovnik je postavljen i važi od 1.1.2012.! Nisi digao limit do danas (meni se ni na portalu nije promijenilo) - naplati 20 dana usluge koju si pružio po važećoj cijeni. To nikako da neki ukapiraju ovdje.

Kakva nova cjena interneta,jesam li ja lud ili nisam dobro procito tu informacuju negdje...Ja koliko znam da samo povecavaju brzinu a cjena ostaje ista...Mozes li poslati link gdje si to vidio da odma raskidam ugovor :x
Pa normalno da je nova cijena za recimo paket sa 2Mbit brzinom ! Kostao 30 a sad kosta 20KM ;-)

Jel sad jasnije :-) Oni ce nam naplatiti 30KM iako evo vec skoro citav januar imamo slabiji paket od 2Mbita koji sada kosta 20KM!
:bih:
Astrix

#5756 Re: BHTelecom All About

Post by Astrix »

Treba mi jedna informacija, mislim da sam na pravoj temi, na TV sam jednom vidio reklamu o onoj kartici Ultra net, jel to jos aktuelno i gdje se ima uzeti i da li je isplativo koristiti tu karticu... :?
CASUALE

#5757 Re: BHTelecom All About

Post by CASUALE »

koji je mail te podrske da im se obratim oko povecavanje brzine?
ala7

#5758 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

adnan_hz wrote:
ala7 wrote:
Nece biti poskupljenja..

Image
bolje da su ubacili hayat music koji su najavili prije 100 godina a ne ovaj folk. ili neka i folka al dajte kanal za ljude koji ne slusaju oovu vrstu muzike. samo ubacuju domace kanale. nisam vidio manju drzavu a da toliko ima televizija cccc.
Ocigledno nesto koci, vec bi neki kablovski operateri uveli Hayat Music u listu kanala..
Hayat Folk je prvo poceo sa reemitiranjem na HS kablovksoj, sad na BH Telecom..
Mozda nemaju prava prenosa odredjenih spotova (laicki kazem),ne znam..
amal1

#5759 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

Evo moje konekcije

Image

Da vas pitam, napravio sam jednu temu o ovome, a evo napisacu i ovdje...
Treba li sta dirati u modemu, ako zelim da na njega nakacim airlive wifi router i da imam stalnu konekciju, je li dovoljno samo podesiti u routeru...Hvala
ala7

#5760 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

amal1 wrote:Evo moje konekcije

Image

Treba li sta dirati u modemu, ako zelim da na njega nakacim airlive wifi router i da imam stalnu konekciju, je li dovoljno samo podesiti u routeru...Hvala
Koji je modem u pitanju, pa cemo ti pokusati pomoci.. !?

Modem u bridge mode --> mrezni kabl --> taj airlive router kojeg treba podesiti u router mode (pppoe), ukljuciti bezicni signal i to je to..
Pooll

#5761 Re: BHTelecom All About

Post by Pooll »

A_I_ wrote:
Saka wrote:Ma i ja sam uradio isto i nisu ni odgovorili na mail... Zovem u ponedjeljak.
Ni meni - sinoc poslao.
Isto poslao sinoc, nikakvog odgovora :( :oops:
amal1

#5762 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

ala7 wrote:
amal1 wrote:Evo moje konekcije

Image

Koji je modem u pitanju, pa cemo ti pokusati pomoci.. !?

Modem u bridge mode --> mrezni kabl --> taj airlive router kojeg treba podesiti u router mode (pppoe), ukljuciti bezicni signal i to je to..
zte zxdsl 831
Pokusacu tako pa javim :D
Je li ovo ?

Image
ala7

#5763 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Pooll wrote:
A_I_ wrote:
Ni meni - sinoc poslao.
Da sam ja u podrsci prije bi odgovorio na email adresu [email protected] nego na [email protected] ...

Znate da mnogo spam-a dolazi u email inbox, junk mail, tako je vjerovatno i kod njih..

Mozda nekom glupo zvuci ali nista nije iskljuceno.. :)
Halcyon

#5764 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Šaljite sa BIHnet Webmaila i mirna Bosna.
Dupli_skalp

#5765 Re: BHTelecom All About

Post by Dupli_skalp »

pitanje vezano za telefone kupljene u bht, odnosno vezano za garanciju na iste.

recimo osoba A kupi mobitel i bht i nakon 5 mjeseci taj joj mobitel dosadi i proda ga preko oglasa osobi F, sa svim papirima koje je dobio od telecoma.

eh pitanje je, da li osoba F nastavlja pravo garancije na uređaj onoliko vremena koliko još važi ta garancija?
mirsek

#5766 Re: BHTelecom All About

Post by mirsek »

Da, jer su meni kad sam trebao updejtovati verziju na mobitelu u servisu trazili samo garanciju koju dobijes uz racun kad kupis mobitel kod BH telekoma...Dakle, ko god ima garanciju koja vazi, samo neka ode do ovlastenog servisa sa njom i nema nikakvih problema ...
A_I_

#5767 Re: BHTelecom All About

Post by A_I_ »

ala7 wrote:
Pooll wrote:
A_I_ wrote:
Ni meni - sinoc poslao.
Da sam ja u podrsci prije bi odgovorio na email adresu [email protected] nego na [email protected] ...

Znate da mnogo spam-a dolazi u email inbox, junk mail, tako je vjerovatno i kod njih..

Poslao sa bihnetovog maila :wink:
Pooll

#5768 Re: BHTelecom All About

Post by Pooll »

A_I_ wrote:
ala7 wrote:

Poslao sa bihnetovog maila :wink:
Također - [email protected]

This is a receipt for the mail you sent to
<[email protected]>; at 1/19/2012 7:19 PM

This receipt verifies that the message has been displayed on the recipient's computer at 1/20/2012 8:35 AM

:oops:
ala7

#5769 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Zelim vama pomoci, samo je bilo moje misljenje u vezi email adrese.

Onda je sigurno do podrske 99,9% ..
Telefon u ruke i 1444 okrenuti.
Coppertone

#5770 Re: BHTelecom All About

Post by Coppertone »

Pozdrav,
jel ko koristio ove HP 630 sto BH Telecom nudi? Znam da ta serija nije nesto jaka po performansama, ali za sitne poslove moze posluziti. Interesuje me koliko su stabilni u radu, kako su servis i garancija rijeseni. Btw, koja je tacno puna oznaka ovih laptopa? Imtec nudi jedno 5-6 tipova iz serije 630.
Dupli_skalp

#5771 Re: BHTelecom All About

Post by Dupli_skalp »

mirsek wrote:Da, jer su meni kad sam trebao updejtovati verziju na mobitelu u servisu trazili samo garanciju koju dobijes uz racun kad kupis mobitel kod BH telekoma...Dakle, ko god ima garanciju koja vazi, samo neka ode do ovlastenog servisa sa njom i nema nikakvih problema ...
znači u tim papirima vezanim za garanciju ne piše ime i podaci prvog kupca?
Armadilo

#5772 Re: BHTelecom All About

Post by Armadilo »

sencobih wrote:ja sam rekao kome treba svaka cast, a na you tube ide 720 na 2Mbs, doduse foto finis sustižu se, a o flatu i ogranicenju nema potrebe diskutovati :)
Da mi je viditi gdje si ti furao 720p na 2Mb brzini? haha..
A_I_

#5773 Re: BHTelecom All About

Post by A_I_ »

Armadilo wrote:
sencobih wrote:ja sam rekao kome treba svaka cast, a na you tube ide 720 na 2Mbs, doduse foto finis sustižu se, a o flatu i ogranicenju nema potrebe diskutovati :)
Pih a mene prenijelo da on spominje 480 hahaha pa i ja jos u odgovoru napisao 720 misleci na 480 :-)

Mora da radi za Telecom :lol:
severin

#5774 Re: BHTelecom All About

Post by severin »

imam problem zaboravio sam koji mi je pass za wlan posto sam bio nastimao na laptopu i tel i vazda mi se automatski konektovalo a sad posto sam uzeo novi tel nemogu se konektovati a sto je naj gore nemogu ni uci u ruter da promjenim
password kao da je promjenjena sifra? koji je defaultna ip adresa za ovaj bjeli zte?
Armadilo

#5775 Re: BHTelecom All About

Post by Armadilo »

A_I_ wrote:
Armadilo wrote:
Pih a mene prenijelo da on spominje 480 hahaha pa i ja jos u odgovoru napisao 720 misleci na 480 :-)

Mora da radi za Telecom :lol:
hahahah. to su tajna 2 Mb.. pokazuje 2048 a ustvari radi na 8 Mb xD 720p lettiiiiiiii :P
Locked