Neka ih i kod nas na loli ukinu nijedan ne gledam ionako.MTV wrote:Porodao je Pink BH i Pink M. Vjerovatno ce BHT i drugi operateri ostati bez Pink M ili kako se on bude kasnije zvao. Kupili su te kanale jer zele biti i preko zemaljske mreze. Za Pink BH vjerovatno slijedi novo ime a hoce li drugi operateri ostati bez njega ne znam.
Sve ostale Pink kanale ces i dalje moci gledati.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- afannedim
#57451 Re: BHTelecom All About
-
kakaljin
#57452 Re: BHTelecom All About
Ako ti ne gledas ne znaci da neko drugi ne gleda te kanale, neka svih kanala pa neka svako gleda ono sto zeli i da ima pravo izbora.afannedim wrote:Neka ih i kod nas na loli ukinu nijedan ne gledam ionako.MTV wrote:Porodao je Pink BH i Pink M. Vjerovatno ce BHT i drugi operateri ostati bez Pink M ili kako se on bude kasnije zvao. Kupili su te kanale jer zele biti i preko zemaljske mreze. Za Pink BH vjerovatno slijedi novo ime a hoce li drugi operateri ostati bez njega ne znam.
Sve ostale Pink kanale ces i dalje moci gledati.
-
ELdinPaja
#57453 Re: BHTelecom All About
Pink je obicna reciklaza 100 kanala, nadje se poneki film tu i tamo... Al ono sto mi nikako ne ulazi u glavu zasto Telecom ima ubijedljivo najlosiju ponudu kanala, cak i neke male kablovske firme imaju bolju, Telecom jos izvlaci mobilna telefonija, al do kada i to. Ovdije ljudi konstantno traze sta ubaciti u ponudu, na kraju ce Telecom ostati bez ijednog kanala kako je krenulo sa ovom kupovinom od strane KKR-a 
-
ing-ecc
-
duffy_duck
#57455 Re: BHTelecom All About
Ali opet kad skontas mizerne brzine jos pritom ako upalis dva resivera ako imas uspori ti.
Jedva 3.20 download.
-
kakaljin
#57456 Re: BHTelecom All About
Pa cekaj je li ti imas bhtelecom internet ili telemachov?duffy_duck wrote:Ali opet kad skontas mizerne brzine jos pritom ako upalis dva resivera ako imas uspori ti.
Jedva 3.20 download.
Je li iz skustva ovo govoris ili je rekla kazala, jer svako ko ima problem fino prijavi pa se otkloni, a ako ne moze onda se raskine ugovor jer se usluga ne moze isporuciti.
- MTV
#57457 Re: BHTelecom All About
Ne vidi on da je ovo wifi mjerenje sa mobitela. A i da je ukupni protok jedan SD kanal trosi 4 Mbps a jedan HD kanal 8 Mbps. I da su 2 HD resivera na kojima idu HD kanali onda 23-8-8= 7Mbps.
Akos u SD kanali 23-4-4 = 15Mbps.
Ne znam kojom matematikom dobi 3 Mbps.
Akos u SD kanali 23-4-4 = 15Mbps.
Ne znam kojom matematikom dobi 3 Mbps.
Last edited by MTV on 08/06/2018 08:25, edited 1 time in total.
- zateznistub
#57458 Re: BHTelecom All About
Nema on ništa, ćaća mu ima...kakaljin wrote:Pa cekaj je li ti imas bhtelecom internet ili telemachov?duffy_duck wrote:Ali opet kad skontas mizerne brzine jos pritom ako upalis dva resivera ako imas uspori ti.
Jedva 3.20 download.
Je li iz skustva ovo govoris ili je rekla kazala, jer svako ko ima problem fino prijavi pa se otkloni, a ako ne moze onda se raskine ugovor jer se usluga ne moze isporuciti.
-
kakaljin
#57459 Re: BHTelecom All About
Ma nisam se naspavao, pa sam mislio da on nesto ima. Do mene jezateznistub wrote:Nema on ništa, ćaća mu ima...kakaljin wrote:Pa cekaj je li ti imas bhtelecom internet ili telemachov?duffy_duck wrote:
Ali opet kad skontas mizerne brzine jos pritom ako upalis dva resivera ako imas uspori ti.
Jedva 3.20 download.
-
allem_77
#57460 Re: BHTelecom All About
https://youtu.be/Ff4LQwHbHZ8
Već sam postavljao ovaj link. Zna li neko koliko treba vremena FERK-u da da donese jednu odluku? Inače ovaj problem bi BHTelecom mogao jednostavno riješiti. Da se spoji na niskonaponsku mrežu elektrodistribucije HZ-HB. Ali oni iz nepoznatog razloga ne žele njihovu struju. Ima li neko štelu u FERK-u?
Već sam postavljao ovaj link. Zna li neko koliko treba vremena FERK-u da da donese jednu odluku? Inače ovaj problem bi BHTelecom mogao jednostavno riješiti. Da se spoji na niskonaponsku mrežu elektrodistribucije HZ-HB. Ali oni iz nepoznatog razloga ne žele njihovu struju. Ima li neko štelu u FERK-u?
-
duffy_duck
#57461 Re: BHTelecom All About
Imao sam prije Telecom. I znam kako je kod mene bilo. Kod mene je 6.50 mbps sto je opet malo i zato sam presao tamo gdje je bolje a i vecina mojih komsija isto.
-
djama
#57462 Re: BHTelecom All About
Ja bi stvarno volio da jedan dan imam ovaj 3g da vidim kako to funkcionise i da znam za sta placam pretplatu...
Ovako sa edge po 90% vremena dnevno nije humano...
-
edys
#57463 Re: BHTelecom All About
Da li se gubi garancija na uredjaj promjenom vlasnika i da li se moze garancija ostvariti u mjestu u kojem nije kupljen uredjaj...ako je uredjaj kupljen u sarajevu moze li se garancija ostvariti u tuzli? Hvala unaprijed na odgovoru 
-
ing-ecc
#57464 Re: BHTelecom All About
Garancija vazi u svakom ovlastenom servisuedys wrote:Da li se gubi garancija na uredjaj promjenom vlasnika i da li se moze garancija ostvariti u mjestu u kojem nije kupljen uredjaj...ako je uredjaj kupljen u sarajevu moze li se garancija ostvariti u tuzli? Hvala unaprijed na odgovoru
-
edys
#57465 Re: BHTelecom All About
Sto znaci da bi trebalo odnijeti u najblizu poslovnicu a oni da proslijede u servis?ing-ecc wrote:Garancija vazi u svakom ovlastenom servisuedys wrote:Da li se gubi garancija na uredjaj promjenom vlasnika i da li se moze garancija ostvariti u mjestu u kojem nije kupljen uredjaj...ako je uredjaj kupljen u sarajevu moze li se garancija ostvariti u tuzli? Hvala unaprijed na odgovoru
Jos jedno pitanje...vazi li garancija samo sa garantnim listom ili treba i fiskalni racun?
-
made_in_sarajevo
#57466 Re: BHTelecom All About
Kuda se ti kreces, da ti nije ukljucen 3g/2g pa mobitel sam prebacuje na 2g? Ja po Sarajevu i gdje god sam se vozao imao sam 3g osim neke vukojebine gdje i 2g fata nakodjama wrote:Ja bi stvarno volio da jedan dan imam ovaj 3g da vidim kako to funkcionise i da znam za sta placam pretplatu...
- avaks
#57467 Re: BHTelecom All About
U Zvorniku haos sa BHT, 2G štuca u 16
Čisto informativno ali pokrivenost nije bajna kao što se predstavlja...
-
doktor78
#57468 Re: BHTelecom All About
Kako da aktiviram HD paket na Mojoj TV? Ne nalazi se sa ostalim paketima (HBO,Cinemax,..) u Aktivaciji usluga
- Del_Boy1
#57469 Re: BHTelecom All About
Kod mene komšija kupio telefon preko PIK-a, dobio od čovjeka garanciju ovjerenu u BH Telecomu, nakon nekog vremena kad mu se telefon pokvario on ga odnio u telekom centar na reklamaciju, tu mu nisu htjeli uzet telefon zato što nije on taj telefon kupio nego neko drugi, kažu samo osoba koja ga je kupila može predati telefon na popravak. Da li je moguće da je to stvarno tako? I ja sam kupio tako nov telefon, kojem je sad već istekla garancija i nije se kvario, sreća moja pa ga nisam morao nositi na popravak.ing-ecc wrote:Garancija vazi u svakom ovlastenom servisuedys wrote:Da li se gubi garancija na uredjaj promjenom vlasnika i da li se moze garancija ostvariti u mjestu u kojem nije kupljen uredjaj...ako je uredjaj kupljen u sarajevu moze li se garancija ostvariti u tuzli? Hvala unaprijed na odgovoru
- valjuga
#57470 Re: BHTelecom All About
Al zato na Pelješcu 3g do jajaavaks wrote:U Zvorniku haos sa BHT, 2G štuca u 16![]()
- Del_Boy1
#57471 Re: BHTelecom All About
HD kanali se ne aktiviraju tako, moraš podnijeti zahtjev pa da provjere da li tvoja parica može podnijeti HD kanale.doktor78 wrote:Kako da aktiviram HD paket na Mojoj TV? Ne nalazi se sa ostalim paketima (HBO,Cinemax,..) u Aktivaciji usluga
-
edys
#57472 Re: BHTelecom All About
ako je tako to je totalna glupost, kakve veze ima ko je vlasnik ako garancija nije istekla. Ne daje se garancija na vlasnika nego na uredjaj valjdaDel_Boy1 wrote:Kod mene komšija kupio telefon preko PIK-a, dobio od čovjeka garanciju ovjerenu u BH Telecomu, nakon nekog vremena kad mu se telefon pokvario on ga odnio u telekom centar na reklamaciju, tu mu nisu htjeli uzet telefon zato što nije on taj telefon kupio nego neko drugi, kažu samo osoba koja ga je kupila može predati telefon na popravak. Da li je moguće da je to stvarno tako? I ja sam kupio tako nov telefon, kojem je sad već istekla garancija i nije se kvario, sreća moja pa ga nisam morao nositi na popravak.ing-ecc wrote:Garancija vazi u svakom ovlastenom servisuedys wrote:Da li se gubi garancija na uredjaj promjenom vlasnika i da li se moze garancija ostvariti u mjestu u kojem nije kupljen uredjaj...ako je uredjaj kupljen u sarajevu moze li se garancija ostvariti u tuzli? Hvala unaprijed na odgovoru
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#57473 Re: BHTelecom All About
Nije tako, svako moze predati uz garantni list, ali samo onaj na koga je ugovor moze dobiti zamjenski uredjaj.
-
doff
#57474 Re: BHTelecom All About
Ma to je laž. U Telecomu uopšte ne traže ugovor nego samo garantni list i s tim ga proslijede u servis. Ne treba ni fiskalni račun.
A ovo za zamjenski uređaj...Ja ga dobio a nisam bio na pretplati. Svejedno potpišeš da preuzimaš i da ćeš namirit ukoliko ga ne vratiš u stanju u kakvom si ga dobio. Moguće da se šta promijenilo...
A ovo za zamjenski uređaj...Ja ga dobio a nisam bio na pretplati. Svejedno potpišeš da preuzimaš i da ćeš namirit ukoliko ga ne vratiš u stanju u kakvom si ga dobio. Moguće da se šta promijenilo...
-
Ali_G
#57475 Re: BHTelecom All About
Ne znam kako ide kad se telefon nosi prvo u BHT, ali ovlasteni servis ne pravi problem sa garancijom, bez obzira na kome je.