BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
diablobih

#57151 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Black swan wrote:
diablobih wrote: Postoji prenosenje broja na drugu mrezu.
a što će mi to u životu?
Pa da bi dobio bolju uslugu za iste pare.

Broj ti nikad nece prestati raditi, samo kartica moze, ali ce ti je zamjeniti :)
allem_77

#57152 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

duffy_duck wrote:a koji je ustvari operater najbolji, treba mi da ima dobar paket interneta.
Ultra :mrgreen: surfer pro, 7 giga, 15 km, vrijedi mjesec dana. Možda neko daje i više, ne znam.
coco1

#57153 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

Pozdrav!

Moze li mi neko, od upucenih, pojasniti sistem obracuna bodova za bonus plus? Pod uslovima, na stranici bht, stoji da se obracun bodova vrsi 10. u mjesecu za svaki placeni racun. Sad gledam moje stanje i jos mi nije uracunata uplata, koju sam izvrsio 11.04. ove godine.

Iato tako, nije mi uracunata uplata iz januara 2018., za racun iz 2017. godine.

Jbg, kad saberem, radi se o nekih 450 bodova, nije malo.

Imam li potrebe i osnova otici na salter i uloziti zalbu?

Unaprijed, hvala.
Hyperthalamus

#57154 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

coco1 wrote:Pozdrav!

Moze li mi neko, od upucenih, pojasniti sistem obracuna bodova za bonus plus? Pod uslovima, na stranici bht, stoji da se obracun bodova vrsi 10. u mjesecu za svaki placeni racun. Sad gledam moje stanje i jos mi nije uracunata uplata, koju sam izvrsio 11.04. ove godine.

Unaprijed, hvala.
Za koji mjesec je bio racun koji si platio 11.04. ?
coco1

#57155 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

Hyperthalamus wrote:

Unaprijed, hvala.
za februar. mada, ne vidim sta to mjenja. u uslovima jasno pise da se obracun vrsi 10. u mjesecu za SVAKI placeni racun. prema tome, odnosno, uslovima koje je sam bht propisao i napisao, u obracun bi trebale ulaziti sve uplate izmedju 11. u prethodnom i 10. u tekucem mjesecu, bez obzira na koji mjesec glasi racun.
Hyperthalamus

#57156 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

coco1 wrote:
Hyperthalamus wrote:

Unaprijed, hvala.
za februar. mada, ne vidim sta to mjenja. u uslovima jasno pise da se obracun vrsi 10. u mjesecu za SVAKI placeni racun. prema tome, odnosno, uslovima koje je sam bht propisao i napisao, u obracun bi trebale ulaziti sve uplate izmedju 11. u prethodnom i 10. u tekucem mjesecu, bez obzira na koji mjesec glasi racun.
Nisi ti to dobro skontao ....zakasnio si 1 dan da platis februarski racun i zato nisi dobio bodove. Znaci kontrola placanja februarskih racuna je pocela 10 marta i traje do 10 aprila...ako si platio iza 10 aprila (a jesi) izgubio si pravo na bodove....ti mozda citas stare uslove za bonus plus koji su vazili u prosloj godini...po novim je ovako.
coco1

#57157 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

@hyper, citam na novom portalu, gdje je naveden obracunski period i uslovi za 2018. moze li link za to sto tvrdis? ne kazem da nisi u pravu, samo takve uslove nisam nasao i procitao.

edit: nasao, u pravu si. da li u obracun ulaze uplate od 10.? recimo, danas uplatim martovsk racun, dobijam li bodove?
Hyperthalamus

#57158 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

coco1 wrote:@hyper, citam na novom portalu, gdje je naveden obracunski period i uslovi za 2018. moze li link za to sto tvrdis? ne kazem da nisi u pravu, samo takve uslove nisam nasao i procitao.

edit: nasao, u pravu si. da li u obracun ulaze uplate od 10.? recimo, danas uplatim martovsk racun, dobijam li bodove?
Trebalo bi da dobijes, al ne uzimaj me za sigurno, nije mi se nikada desilo da sam platio racun bas 10-og u mjesecu, tako da ne znam iz prve ruke :-)

edit: Dobiju se bodovi cak i ako platis tacno 10-og u mjesecu-iz prve ruke :wink:
Radar71

#57159 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Image
ferratilis

#57160 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Da su totalni mongoloidi, dosad su mogli sakriti sve sto bi trebali. Sav kriminal je vjerovatno izgubljen u spisima. Nista ova dubinska analiza nece promijeniti.

A ako jesu totalni mongoloidi, onda nek spreme dosta vazelina :izet:
PlusSA

#57161 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Krajem maja počinje dubinska analiza BH Telecoma :mrgreen:

Pocinje uskoro prodaja :bih:
avaks

#57162 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

KO god da je kupi samo da se kapaciteti iskoriste i da se konkurencija pomete.
Realno mogu, ali ne žele :bih:
afannedim

#57163 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

Idemooooo uništi domaće.
Maharadza

#57164 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Kapitalizam jaro, nesposobni i "podobni" tu neće preživjeti! :bih:
escobar__

#57165 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Raspisala se Cenićka na Tviteru... Kaže oprema za 4G se već instalira i komercijalna upotreba je planirana za kraj jula. Koliko brzo se budu mijenjale bazne stanice, toliko će 4G biti raširen.

Živi bili pa vidjeli...
PlusSA

#57166 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Najjaci su mi ovi likovi koji nesto "više" znaju pa kad god se spomene Sport Klub oni pametuju "uskoro" vidjet ce te sve u narednom periodu :lol:

MojaTV zadnjih godinu dana nista vrijedno nije ubacila osim live kamera i radio kanala da se trpa vec "bogata" ponuda :mrgreen: :thumbup:
allem_77

#57167 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

PlusSA wrote:Najjaci su mi ovi likovi koji nesto "više" znaju pa kad god se spomene Sport Klub oni pametuju "uskoro" vidjet ce te sve u narednom periodu :lol:

MojaTV zadnjih godinu dana nista vrijedno nije ubacila osim live kamera i radio kanala da se trpa vec "bogata" ponuda :mrgreen: :thumbup:
Nismo svi ni za te sport klubove. Ja bih da se izbace i ove arene u poseban paket, koji bi se plaćao. A da se cijene paketa full, net.. malo koriguju. Za koju marku niže.
crnivrag

#57168 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

mirza_15 wrote:
Da li su tačne ove izjave da 4G mreža kreće u komercijalnu upotrebu krajem jula, te da li će mreža biti dostupna na cijelom području Sarajeva - konkretno me zanima područje Dobrinje.

Također me zanima na kojoj frekvenciji će raditi 4G mreža, pošto je očito da neće raditi na frekvenciji od 800 Mhz, zbog interferencija sa analognim signalom, možda na 1800 Mhz kao u Hrvatskoj?
mirza_15

#57169 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

crnivrag wrote:
mirza_15 wrote:
Da li su tačne ove izjave da 4G mreža kreće u komercijalnu upotrebu krajem jula, te da li će mreža biti dostupna na cijelom području Sarajeva - konkretno me zanima područje Dobrinje.

Također me zanima na kojoj frekvenciji će raditi 4G mreža, pošto je očito da neće raditi na frekvenciji od 800 Mhz, zbog interferencija sa analognim signalom, možda na 1800 Mhz kao u Hrvatskoj?
Ne znam je odgovor na svako od tih pitanja. Jedino znam da se uveliko radi na tom projektu.
ELdinPaja

#57170 Re: BHTelecom All About

Post by ELdinPaja »

Molim pomoc, nesto mi nije ok sa telefonskom uticnicom pa bi je zamjenio, mora li biti neka posebno ili uzeti neku standardnu. Sve mi steka radi nje, posto ide ovaj kabal Moja TV u nju. Mozda je glupo pitanje, al ja stvarno veze nemam o ovome? Hvala! :)
zateznistub

#57171 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

ELdinPaja wrote:Molim pomoc, nesto mi nije ok sa telefonskom uticnicom pa bi je zamjenio, mora li biti neka posebno ili uzeti neku standardnu. Sve mi steka radi nje, posto ide ovaj kabal Moja TV u nju. Mozda je glupo pitanje, al ja stvarno veze nemam o ovome? Hvala! :)
Bilo koja utičnica za telefon. Ako ti je na kablu micro utikač kupiš utičnicu sa micro uticnicom na sebi, ako je onaj stariji kabl sa tri pina onda uzmi onu stariju ili kombinovanu koja ima obe vrste.

Moj ti je prijedlog da eliminišeš utičnicu skroz i da spojiš kabl na kabl plus da zalemis kontakt. To ti je najsigurnije i najmanji gubitak signala imaš u tom slučaju
ELdinPaja

#57172 Re: BHTelecom All About

Post by ELdinPaja »

zateznistub wrote:
ELdinPaja wrote:Molim pomoc, nesto mi nije ok sa telefonskom uticnicom pa bi je zamjenio, mora li biti neka posebno ili uzeti neku standardnu. Sve mi steka radi nje, posto ide ovaj kabal Moja TV u nju. Mozda je glupo pitanje, al ja stvarno veze nemam o ovome? Hvala! :)
Bilo koja utičnica za telefon. Ako ti je na kablu micro utikač kupiš utičnicu sa micro uticnicom na sebi, ako je onaj stariji kabl sa tri pina onda uzmi onu stariju ili kombinovanu koja ima obe vrste.

Moj ti je prijedlog da eliminišeš utičnicu skroz i da spojiš kabl na kabl plus da zalemis kontakt. To ti je najsigurnije i najmanji gubitak signala imaš u tom slučaju
Hvala ti drug puno :thumbup:
tusk

#57173 Re: BHTelecom All About

Post by tusk »

Sta ovo predstavljanje Nokia telefona od prosle godine? Dok se modeli iz 2018 uveliko prodaju...
Dr_Help
BHTelecom podrška

#57174 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

zateznistub wrote:

Slažem se sa kontstatacijom @zateznistub prilikom mjerenja neke utčnice pogotovo koje imaju štampanu ploču stvaraju veliko slabljenje . ako si u mogućnosti to uraditi što ti kaže a onda preko utičnicu stavi da ti ne kvari estetiku doma.
Radar71

#57175 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Ako ubrzo ide 4G kao što Cenićka najavljuje na twitteru planira li se redizajn mobilnih paketa?
Locked