Dakle stele (sistem preko reda) su osnova poslovanja firme 'idemo prvi dajemo vise'(stelama)Chuckie wrote:Navali se na telefon ko i ostali narod, idi u poslovnicu, navali se na šalter onim glavonjama i dobit ćeš povećanje, a ne sjedi skrštenih ruku.L00d wrote:Et kakav je nas narod... "Jebe mi se za ostale, nek je meni dobro. Sad cu im na muku pristati " ...
Brate dere ovaj download 500KB/s na 4Mbita, nikad bolje.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- A_I_
#5651 Re: BHTelecom All About
- Host
#5652 Re: BHTelecom All About
Pazi da ti zubi ne poispadaju od tog cinicnog osmjehaChuckie wrote:Navali se na telefon ko i ostali narod, idi u poslovnicu, navali se na šalter onim glavonjama i dobit ćeš povećanje, a ne sjedi skrštenih ruku.L00d wrote:Et kakav je nas narod... "Jebe mi se za ostale, nek je meni dobro. Sad cu im na muku pristati " ...
Last edited by Host on 18/01/2012 13:23, edited 1 time in total.
-
Chuckie
#5653 Re: BHTelecom All About
Jebiga sve nam je tako. Ja sam poslao zahtjev /redovnim putem/ za wireless ruter i čekao dobrih 6 mjeseci i kad god nazovem dobit ćete ruter kad bude na stanju u poslovnici, meni dopizdi, zvrknem poznanika u telekomu i dobijem ispod pulta wireless ruter za 5 minuta. Toliko.A_I_ wrote:Dakle stele (sistem preko reda) su osnova poslovanja firme 'idemo prvi dajemo vise'(stelama)
- skafiskafsnjak
#5654 Re: BHTelecom All About
Ma kad ja predjem pa mi za 22km bude skidalo sa 700kb/sec nek oni pjevaju borbene onda .... 
EDIT: sada za 30km dobijam ovo

EDIT: sada za 30km dobijam ovo

- Pitarrr82
#5655 Re: BHTelecom All About
Chuckie wrote:Jebiga sve nam je tako. Ja sam poslao zahtjev /redovnim putem/ za wireless ruter i čekao dobrih 6 mjeseci i kad god nazovem dobit ćete ruter kad bude na stanju u poslovnici, meni dopizdi, zvrknem poznanika u telekomu i dobijem ispod pulta wireless ruter za 5 minuta. Toliko.A_I_ wrote:Dakle stele (sistem preko reda) su osnova poslovanja firme 'idemo prvi dajemo vise'(stelama)
Ja nisam slao zahtjev nego odmah nazvao poslovnicu koja je najbliza, pitao imaju li na stanju i lijepo zamolio da mi se dostavi... Nekada je parola snadji se najbolja, kakvi zahtjevi, kakve stele...
-
Chuckie
#5656 Re: BHTelecom All About
Nisam ni ja zahtjev pisao što mi se pisalo, nego sam otišo na šalter i ona spiša mi reče prvo zahtjev za zamjenu rutera, pa ćemo mi to proslijedit u direkciju bla bla, pa kad bude na stanju zvat ćemo te. I čekam ja da dođe ruter 6 mjeseci, ništa od rutera. I onda poznanik rješi stvar za 5 minuta, jebiga ne može kod nas ništa regularno i po zakonu.Pitarrr82 wrote:Chuckie wrote:Jebiga sve nam je tako. Ja sam poslao zahtjev /redovnim putem/ za wireless ruter i čekao dobrih 6 mjeseci i kad god nazovem dobit ćete ruter kad bude na stanju u poslovnici, meni dopizdi, zvrknem poznanika u telekomu i dobijem ispod pulta wireless ruter za 5 minuta. Toliko.A_I_ wrote:Dakle stele (sistem preko reda) su osnova poslovanja firme 'idemo prvi dajemo vise'(stelama)
Ja nisam slao zahtjev nego odmah nazvao poslovnicu koja je najbliza, pitao imaju li na stanju i lijepo zamolio da mi se dostavi... Nekada je parola snadji se najbolja, kakvi zahtjevi, kakve stele...
- Halcyon
#5657 Re: BHTelecom All About
Pa ne može upravo zbog toga što postojeće modeme moraju "rezervisat" za štele.
Ali kao je već tolika potražnja za tim, nabavi sve bežične modeme i doviđenja, ne znam koji qratz se zezaju sa ovim bez WLAN-a.
Ma haos ba živi, totalna neorganizovanost u svim segmentima poslovanja.
Ma haos ba živi, totalna neorganizovanost u svim segmentima poslovanja.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5658 Re: BHTelecom All About
kakvi su ovo kreteni u telecomu ljudi moji
taman kontam da nemre gore a oni useru..
elem prebacili su oni moj netflat 4 na net flat 6 i ja online zatražim da se vratim na netflat 4 i nakon par dana vrate oni mene na netflat 4 i izmjerim brzinu kad ono ispod 2 Mbs
ma mi smo svi idioti što smo još na bihnetu...evo ja prvi
elem prebacili su oni moj netflat 4 na net flat 6 i ja online zatražim da se vratim na netflat 4 i nakon par dana vrate oni mene na netflat 4 i izmjerim brzinu kad ono ispod 2 Mbs
ma mi smo svi idioti što smo još na bihnetu...evo ja prvi
- alibaba_i_30_godina
#5659 Re: BHTelecom All About
Stvarno ste smijesni sa tim pricama da su potrebne stele da se poveca brzina ... meni su povecali brzinu vec u prvoj sedmici, a niti sam ih zvao, niti imam nekog da radi u Telecomu.A_I_ wrote:Dakle stele (sistem preko reda) su osnova poslovanja firme 'idemo prvi dajemo vise'(stelama)Chuckie wrote:Navali se na telefon ko i ostali narod, idi u poslovnicu, navali se na šalter onim glavonjama i dobit ćeš povećanje, a ne sjedi skrštenih ruku.L00d wrote:Et kakav je nas narod... "Jebe mi se za ostale, nek je meni dobro. Sad cu im na muku pristati " ...
-
IlijaLadin
#5660 Re: BHTelecom All About
Spisak mojih peripetija sa telekomom je prilično dug.
Prvo mi nisu evidentirali odjavu dial-upa, kad sam završio proceduru, pa mi je nakon toga stizao račun u narednih 7 mjeseci. Prvi platim nažalost. Kasnije uradim reklamaciju, ništa, dobijem od suda poziv na izjašnjavanje, napišem odgovor, platim taksu, dobijem od suda da sam u pravu.
Onda problemi sa konekcijom, mijenjanjem paketa koje su napravili a infrastruktura nije bila zadovoljavajuća pa mjesec dana nemam neta. Onda količina protoka, brzina... Pa evidentiranje uplata. Jednom nemam neta. Što li? Nazovem, vele, niste platili. Ja uplatnicu u PDF, posaljem, oni vide. Nakon 2 sata opet puste. Na sljedećem računu evidentiraju mi i to ponovno uključenje i 10 KM da naplate. Pa opet reklamacija...
Napisao sam reklamacija za izvoz, šetao se od šaltera do šaltera, pa direkcije, pa nekakvi šefovi...
Zaključio sam da su problemi u lošoj organizaciji rada službi, lošem sistemu razmjene informacija, a najviše u ljudskim resursima (što ne čudi).
Da sam ovo pročitao kao tuđi post, prvo bi mi se nametnuo zaključak: pa ako stalno imaš probleme, možda je i do tebe. Ipak, svaki put su na kraju priznavali svoje greške, izvinjavali se i/ili slali rješenja o opravdanim prigovorima.
Zavidim onima koji imaju mogućnost izbora, dostupne usluge konkurencije.
Prvo mi nisu evidentirali odjavu dial-upa, kad sam završio proceduru, pa mi je nakon toga stizao račun u narednih 7 mjeseci. Prvi platim nažalost. Kasnije uradim reklamaciju, ništa, dobijem od suda poziv na izjašnjavanje, napišem odgovor, platim taksu, dobijem od suda da sam u pravu.
Onda problemi sa konekcijom, mijenjanjem paketa koje su napravili a infrastruktura nije bila zadovoljavajuća pa mjesec dana nemam neta. Onda količina protoka, brzina... Pa evidentiranje uplata. Jednom nemam neta. Što li? Nazovem, vele, niste platili. Ja uplatnicu u PDF, posaljem, oni vide. Nakon 2 sata opet puste. Na sljedećem računu evidentiraju mi i to ponovno uključenje i 10 KM da naplate. Pa opet reklamacija...
Napisao sam reklamacija za izvoz, šetao se od šaltera do šaltera, pa direkcije, pa nekakvi šefovi...
Zaključio sam da su problemi u lošoj organizaciji rada službi, lošem sistemu razmjene informacija, a najviše u ljudskim resursima (što ne čudi).
Da sam ovo pročitao kao tuđi post, prvo bi mi se nametnuo zaključak: pa ako stalno imaš probleme, možda je i do tebe. Ipak, svaki put su na kraju priznavali svoje greške, izvinjavali se i/ili slali rješenja o opravdanim prigovorima.
Zavidim onima koji imaju mogućnost izbora, dostupne usluge konkurencije.
- skafiskafsnjak
#5661 Re: BHTelecom All About
coooooooooooooooollll ...

Kako cu slatko da predjem na troduplo brzi i jeftiniji Telemaccchhh ... uhhh

Kako cu slatko da predjem na troduplo brzi i jeftiniji Telemaccchhh ... uhhh
-
sencobih
#5662 Re: BHTelecom All About
ja sam vjerovatno imao srece pa su mi prebacili odmah iza nove godine , ali lijepo je receno da ce se prebacivati etapno ili postepeno , jbg. uvijek se ograde, a ima i ona za brzinu pa kaze brzina DO 2 Itd. a do 2 Je i 1, i 1.5 i 1.9 itd.
-
minist@r
#5663 Re: BHTelecom All About
E moj Arnese koji si i ti... dobar si govornik, al necu dalje!
Elem, tema.
Evo pomoci onima koji to nisu pokusavali, mozda moze biti od koristi. Isto je i kod mene bila uzas brzina neta, zvao ih prije 7-8 dana, oni napravili nalog da bi mi se tek danas javili i to ne da je dosao covjek meni kuci, nego me onako iz centrale zovu i pitaju me, u cemu je problem?
7-8 dana im trebalo za to, da bi me na kraju samo nazvali.
A ja sam sebi net nagodio restartom modema, restart pomocu igle i u rupicu
. Ja jednom ono nece, dva, tri, vise puta, nista. Eh onda gurnem iglu i drzim ja nju, reko da vidim sta ce biti, drzao oko 20 sec kad sve se lampice ugasise. Kada je opet startao s radom, sve je ok bilo, brzina je ovakva:

Sve super
Elem, tema.
Evo pomoci onima koji to nisu pokusavali, mozda moze biti od koristi. Isto je i kod mene bila uzas brzina neta, zvao ih prije 7-8 dana, oni napravili nalog da bi mi se tek danas javili i to ne da je dosao covjek meni kuci, nego me onako iz centrale zovu i pitaju me, u cemu je problem?
A ja sam sebi net nagodio restartom modema, restart pomocu igle i u rupicu

Sve super
- skafiskafsnjak
#5664 Re: BHTelecom All About
Ma to je u tebe puka slucajnost. U tom trenutku ti povecali ... ti si samo resetovao postavke modema tim sto si uradio.
Ne znam sta da uradis, ako ti oni ne "puste" brzinu, dzaba ti sve
Ne znam sta da uradis, ako ti oni ne "puste" brzinu, dzaba ti sve
-
minist@r
#5665 Re: BHTelecom All About
Pa pazi, moguce je da su oni cackali, ali vidi ovo. Kada sam ih zvao taj dan, on mi je rekao, "kolega ce vas kontaktirati". Ja sam taj dan citav dan presjedio uz racunar s mobitelom u rukama ocekujuci poziv i stalno speed test, ping test. Kada su dosli vecernji sati, vidim nema fajde vise cekati poziv, odem spavati. Nisam dugo spavao i probudim se u 01h ujutro, za racunar, ma reko hajd da i ovo pokusam i gle, ta brzina. E sad, moguce je da su nesto cackali pa meni samo preostalo da ga restartujem ili ko ce ti ga znati, ali znam da je sve bilo ok nakon mog postupka. Pa nije valjda da su mi u 01h stimali
.
- skafiskafsnjak
#5666 Re: BHTelecom All About
Pa ne znam, mozda ima veze sto je prosla ponoc pa pustili ili nesto slicno . Uglavnom, resetovanje nema sigurno veze
Samo si morao praviti pppoe konekciju ponovo bla bla 
-
minist@r
#5667 Re: BHTelecom All About
Moguce i to, jesam vala opet to sve pravio, al nije belaj, za 2-3 minute sam nagodio.
- skafiskafsnjak
#5668 Re: BHTelecom All About
Mah samo kliknes ponovo pppoe , user i pass i eto gaminist@r wrote:Moguce i to, jesam vala opet to sve pravio, al nije belaj, za 2-3 minute sam nagodio.
Ma ja sam opcenito razocaran ovim ... pa jbt u Telemachu danas rekli povecanje brzine, sutra smo dobili novu brzinu (govorim za drugi racunar dje mi je Telemach) .
A ovi neko etapno sranje...
-
minist@r
#5669 Re: BHTelecom All About
To etapno, nije mi nikako jasno sta su se toliko bojali. Jedno je prelazak sa limita na flat, a drugo je povecanje brzine. Onako gledajuci, uopce nije bila neka euforija za tim povecanjem brzine koliko je, a i razumljivo bio prelazak sa limita na flat.
Meni je smetalo sto su mi smanjili download, a ja evo do sad jos nista nisam ni skinuo (tipa nekog filma itd.).
Meni je smetalo sto su mi smanjili download, a ja evo do sad jos nista nisam ni skinuo (tipa nekog filma itd.).
- skafiskafsnjak
#5670 Re: BHTelecom All About
Ma bezveze ... sve me vise i vise vuce telemach . Ionako ssam se uvijek mislio, a sad mi zivac izvukose. Pa jbt tamo za 22km dobijem tri puta brzu konekciju ...
-
minist@r
#5671 Re: BHTelecom All About
Jeste druze, samo, ja ni najgorem neprijatelju ne bi preporucio Telemach
. Iskreno ti to kazem, bio sam kod njih pet mjeseci i osim prvog pocetnog mjeseca kada je sve bilo OK, svi ostali dani su bili njesra. Dolazili su mi minimum 7 puta (jos nisam iz Sarajeva) i nikada mi nisu uspjeli rjesiti problem. Ali ne zelim da te sputavam, radi sta ti je volja. 
- skafiskafsnjak
#5672 Re: BHTelecom All About
E pa ja ne pamtim kad sam problem imao sa Telemachom ... sad ti kazem, na drugom compu mi je telemach ...
-
minist@r
#5673 Re: BHTelecom All About
Dobro dobro, imao bi svasta napisati, ali skrenuti cemo daleko od teme, tako da necemo vise. 
- A_I_
- Halcyon
#5675 Re: BHTelecom All About
Male im plate pa neće da rade.