BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Dosadno mii

#55376 Re: BHTelecom All About

Post by Dosadno mii »

ovaj slobodan dan za krečenje je besmislen
ovo ostalno što su nabrojali 13 BAM toplog trebaju svugdje uvesti
sumnjam da ih dosta dobije 100 000 otpremnine već oni koji svakako ne znaju šta će od para

očigledno Novalić svima hoće da uvede topli 8 BAM da Bog da se najeo više
:bih:
kloniran

#55377 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

sencobih wrote:
kloniran wrote:
Cossack wrote: Za to su iskljucivo ultrasi krivi. Ne preci na pretplatu sa akcijom koja je trenutno u toku nema nikakvog smisla. Ja imam Mini15 i apsolutno mi ne treba veci paket jer imam ono najbitnije, mobilni internet 24/7.
Zasto bi neko isao na pretplatu ako to ne zeli, neko jednostavno ne zeli, zar je to tesko shvatiti?
Zasto se time opravdava javasluk telekoma i cista otimacina, cuj pređi na pretplatu.
Meni jedino nije jasan narod koji to trpi radi nekog patriotizma, trenutno imaju najgoru uslugu za najvecu cijenu, bar sto se tice ultre.

BH Telecom treba da promjeni slogan iz idemo prvi dajemo vise u
idemo prvi guzimo svoje najvise :lol:
Milion i po korisnika mobilne ili pola svih korisnika mobilne u BIH se ne slaže s tvojom konstatacijom
da budemo precizniji, 1,297M korisnika ultre.
Zato kazem da nije patriotizma davno bi oni popusili bar pola ovih korisnika.
Al haj ti objasni to nekome na selu kod Gorazda, Tesnja, Visokog, Ilijasa, Bihaca, Bosanske Krupe, Cazina, Buzima i mnogih drugih, bilo bi, da onima anam tamo dajem pare, e to je ono sto telekom drzi kako ga drzi, a oni upravo prema takvima nemaju nikakvog postovanja nego ih nemilosrdno deru iz godine u godinu novim pogorsanjem usluge.

Da ne bude da ne pljujem a ne koristim, korisnik sam ultre evo vec 18-ta godina, ali sad samo zbog toga sto imaju najduze trajanje kredita, ovaj broj dopunim da produzim kredit na 6 mjeseci, ostavim nesto para na njemu, a ostalo proslijedim drugima, a drugi broj koristim za sve ostalo.
A prvi bih se vratio u punom kapacitetu ponovo na ultru da postane konkurentan i vrati makar obracunsku od 5 sekundi ako vec ne moze onu pocetnu od sekundu i da neki prihvatljiv paket interneta.

Opet da napomenem, pretplata me ne zanima isto ko sto ne zanima 1,297M drugih ultra korisnika.
PlusSA

#55378 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Nakon onog clanka i ne cudi me ovdje ovih pojedinaca koji brane na svakoj tacki i zarezu BH Telekom :D

Doduse i ja bih da imam sve one beneficije :thumbup:

Nek neko posalje pp za 20 milki nije to problem ako cu dobiti ulaz u raj :thumbup: :bih:

P.S odmah cu staviti logo telekoma na svakom forumu i na svim mogucim profilima i pametovati kako su najbolji u muženju korisnika :D :run:
sencobih

#55379 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

@kloniran

Ispade da ultru i bh telekom koriste samo ruralna naselja oko gradova naseljena pretežno Bošnjačkim stanovništvom. Zanimljivo misljenje, a m tel i halo gradska raja plus Srbi i Hrvati je li tako ?
zrakomlat

#55380 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Ja ne kontam nikoga ko bi dao 20 milja za posao. Daje velike pare a sigurno ne daje zadnju marku. Dakle ima još. To se onda može i bolje uložiti. Ovako radiš za 12-13 stoja i vratiš uloženo za 10 godina. Da, za 10 jer ne znam nikoga još ko prima platu a ne troši je pa da "investiciju" vratio za godinu/dvije. A ako neko i može tako, koji će mu onda qrz ta zajebancija.
Vidal89

#55381 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

zrakomlat wrote:Ja ne kontam nikoga ko bi dao 20 milja za posao. Daje velike pare a sigurno ne daje zadnju marku. Dakle ima još. To se onda može i bolje uložiti. Ovako radiš za 12-13 stoja i vratiš uloženo za 10 godina. Da, za 10 jer ne znam nikoga još ko prima platu a ne troši je pa da "investiciju" vratio za godinu/dvije. A ako neko i može tako, koji će mu onda qrz ta zajebancija.
Digne kredit porodica tj otac da zaposli sina/kcer i onda taj sin/kci vracaju kredit
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#55382 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Pa oni sto imaju para i ne daju za posao preko stele. To se nazove,usluga za uslugu i mali sutra pocinje raditi.
Sirotinja daje,prodaju zemlju,djedovinu,posude,roditelji (jer zive sa njima) dignu kredit i pocne se raditi. Svejedno,Telekom,Dom Zdravlja,EP,Bolnica.
Odlicno ulaganje. Bolje nego u polovnu njemacku limuzinu sa 300k km na ledjima.
PlusSA

#55383 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Dosadno mii wrote:ovaj slobodan dan za krečenje je besmislen
ovo ostalno što su nabrojali 13 BAM toplog trebaju svugdje uvesti
sumnjam da ih dosta dobije 100 000 otpremnine već oni koji svakako ne znaju šta će od para

očigledno Novalić svima hoće da uvede topli 8 BAM da Bog da se najeo više
:bih:
Druze sa 8 BAM mozes cijelu kucu nahraniti jednim obrokom a ne pojedinca jbg, pa nece jesti pecenje svaki dan :-)

13km se može komotno spustiti na 5km dovoljno da se kupi kifla pašteta i nek umace :thumbup:

Burek i jogurt taman. Ne moraju milkice i slicno kupovati da se "NE" radnici najedu.
Adrian1946

#55384 Re: BHTelecom All About

Post by Adrian1946 »

Da li Telecom ima 5 Ghz modeme?
zippoo87

#55385 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

sa 20 000 se pokrece posao...samo bi budala dala 20 000 KM za mito
e upravo ovi sto su davali i jesu ti uhljebi...jer u svojoj firmi valja raditi 24/7/365 a ovo je prava guzovaca...platis jednom i ne radis vise do kraja zivota a kapa dovoljno da ti i porodica zivite
radiša

#55386 Re: BHTelecom All About

Post by radiša »

Dr_Help wrote: 1.4 miliona mobilne ,
190 000 pretplanika moje tv
220 000 adsl korisnika .
da ne kazem ostalih usluga što se iznajmljuje pravnim licima. MPLS optika i ostalo
1.4 miliona mobilne je zato sto nemaju pravu konkurenciju na bosnjackoj strani to kad bude bilo vjerovatno ce se prepoloviti,sto se tice broja korisnika adsl i moja tv jako porazavajuce brojke uzmemo li u obzir broj predplatnika na mobilnu,tu imaju konkurenciju u vidu telemaha i logosofta zbog cije su cijene i ponude korisnici istog tog telekoma presli konkurentima u velikom broju.Oni umjesto da zadrze korisnike oni ih polako prepustaju konkurentima.Jako pametno. :lol:
Dosadno mii

#55387 Re: BHTelecom All About

Post by Dosadno mii »

zippoo87 wrote:sa 20 000 se pokrece posao...samo bi budala dala 20 000 KM za mito
e upravo ovi sto su davali i jesu ti uhljebi...jer u svojoj firmi valja raditi 24/7/365 a ovo je prava guzovaca...platis jednom i ne radis vise do kraja zivota a kapa dovoljno da ti i porodica zivite
Ma otkud nekom 20 000 kesa tek tako
To se uzme kredit pa se vraca kad se uhljebis
Da neko ima 20000 telecom bi mu bio zadnji na pameti
Revolucionar ★

#55388 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

Revolucionar ★ wrote:Kako na fiksnom telefonu blokirati odredjeni broj , je li postoji neka kombinacija tipki ili slicno?
supercali

#55389 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

sencobih wrote:
thekupus wrote:
sencobih wrote:
Milion i po korisnika mobilne ili pola svih korisnika mobilne u BIH se ne slaže s tvojom konstatacijom
Kojom si metodom radio anketu?
Nisam ja nego RAK krajem godine objavi tabelu, meni se cini da je zadnji put oko 47% mobilne bilo na telekomu, valjda to nešto govori
A govori li taj podatak gdje su ti pretplatnici?
Normqlno je da imas najvise korisnika ako pokrivas najmnogoljudnija mjesta u drzavi
Sarajevo tuzla zenica trokut pokriva otprilike milion ljudi onda jos dodas krajinu malo hercegovinu gorazde i sl i to je tih milion i po
U banja luci trazis korisnike bht lupom kao i u listici i sl
Pa i ja bih prodao frizider eskimu ako na mom podrucju ima 2 miliona eskima
sencobih

#55390 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Valjda telefone koriste ljudi , a ne zivotinje, ne znam šta hoćeš da kažeš? Na tom najmnogoljudnijem trokutu koji spominješ nije telekom sam, nego ima jos nekoliko operatera
°u°

#55391 Re: BHTelecom All About

Post by °u° »

zippoo87 wrote:sa 20 000 se pokrece posao...samo bi budala dala 20 000 KM za mito
U današnjoj državi nije lako pokrenuti isplativ i siguran posao, pogotovo za te pare. A s 20 000 marona (prodaš npr. dunum zemlje) uloženih u uhljebljenje u BH Telecom je do sad bila odlična investicija. Za par godina s njihovom platom i ostalim primanjima imaš povrat uloženog, plus kamaru drugih pogodnosti. Obezbijeđena dobra penzija, sikirancija nikakva za razliku od privatluka itd. itd.
Kao što sam kažeš da za uloženih 20 000 ne radiš ništa (dobro, nije baš ništa ali nije ni nešto) a kapa redovno. Pa ti pričaj da će samo budala dati tih 20 000 marona.
ing-ecc

#55392 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Adrian1946 wrote:Da li Telecom ima 5 Ghz modeme?
Da. :D
ing-ecc

#55393 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Vidal89 wrote:Imam aktiviran automatski dokup neta 1GB svaki mjesec, danas mi dolazi sms da sam dostigao limit potrosnje. Provjerim stanje pootrosnje kad ono 1GB tacno, pa se pitam a gdje je onaj net sto je ukljucen u moj paket????

Nije valjda da su mi to ukinuli
za koji mobilni paket si dobio obavještenje, za taj automatski od 1 GB ili za taj uključeni u paket?
Utokkha

#55394 Re: BHTelecom All About

Post by Utokkha »

Radnik ima pravo na otpremninu prilikom odlaska u mirovinu u visini njegovih 6 (šest)
prosječnih plaća isplaćenih u prethodna tri mjeseca odnosno 6 (šest) prosječnih neto
plaća isplaćenih kod Poslodavca, ako je to za radnika povoljnije, uz prigodan poklon od
Poslodavca čija vrijednost ne prelazi visinu jedne prosječne plaće isplaćene u poduzeću
u posljednja tri mjeseca.

Radniku, za rođenje svakog djeteta ili usvajanje svakog djeteta, Poslodavac će isplatiti
pomoć u visini jedne prosječne neto plaće isplaćene za protekli mjesec u poduzeću.

Vise mozete procitati na:

http://www.sindikat.tel.net.ba/Kolektiv ... 20FBiH.pdf

Interesantno je da je ovaj kolektivni ugovor skinut sa stranice Sindikata Telecoma.

Ziva je istina to za krecenje.
selidba i izgradnja vlastite stambene
kuće, stana, 3 dana

Otpremnina

Radnik ima pravo na otpremninu prilikom odlaska u mirovinu u visini njegovih 6 (šest)
prosječnih plaća isplaćenih u prethodna tri mjeseca odnosno 6 (šest) prosječnih neto
plaća isplaćenih kod Poslodavca, ako je to za radnika povoljnije, uz prigodan poklon od
Poslodavca čija vrijednost ne prelazi visinu jedne prosječne plaće isplaćene u poduzeću
u posljednja tri mjeseca.

Jubilarna nagrada

Radnik ima pravo na jubilarnu nagradu nakon 10., 20. i 30. godina neprekidnog rada
kod Poslodavca i to u iznosu od:
- za 10 godina jedna prosječna plaća isplaćena kod
Poslodavca za prethodni mjesec,
- za 20 godina dvije prosječne plaće isplaćene kod
- za 30 godina tri prosječne plaće isplaćene kod
Poslodavca za prethodni mjesec.
Qler

#55395 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

Ne vidim nista lose u ovome ovdje, ni ove nagrade ni otpremnime... pa i moja privatna firma je do nedavno imala 3 dana za selidbu pa su to kao ukinuli, ali mislim da cemo sad imati kao par dana godisnjeg vise...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#55396 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Slično je i u EP.
Otac od prijatelja je za 30 god rada dobio 3 plate nagrade plus redovna. Sve skupa cca 6000 KM taj mjesec.
Sta fali slobodan dan za krečenje,selidbu i sl. Toliko smo sjebani da oni što bi trebalo biti normalno kod nas je ne normalno.
studiorum_tuzlaensis

#55397 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

gomila laži u ovom članku na klixu. U EP su veće plate i sve ostale beneficije nego u Telekomu, to znaju i ptice na grani, ali polako i oni će doći na red za prodaju.... Naručen članak direktno od Zlatka Hurtića.

Telekom je prodan već prije 2 godine od strane Vlade FBiH, ostala je provedba plana. Sad je potrebno prvo napraviti da ga narod još više zamrzi, pa će mu još umanjiti vrijednost izvlačeći pare i stopirajući bilo kakvo investiranje i na kraju će ga prodati još jeftinije pod krinkom da je to neprofitabilna kompanija. A narod će da sisa veslo, bio Telekom u vlasništvu FBiH ili ne.
Qler

#55398 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

Fakat smo sjebani kad su nam neke stvari postale ono bauk, sto se ne zale sto u dojčlandu imaju po 14 plata? To ja hoći, više slobodnih dana, više plata... neću da se zadovoljavam ničim, da mi sad neko da platu 10000KM sutra bi trazio povisicu :D
Vidal89

#55399 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

ing-ecc wrote:
Vidal89 wrote:Imam aktiviran automatski dokup neta 1GB svaki mjesec, danas mi dolazi sms da sam dostigao limit potrosnje. Provjerim stanje pootrosnje kad ono 1GB tacno, pa se pitam a gdje je onaj net sto je ukljucen u moj paket????

Nije valjda da su mi to ukinuli
za koji mobilni paket si dobio obavještenje, za taj automatski od 1 GB ili za taj uključeni u paket?
Za ovaj od 1GB, a ovaj osnovi net sadrzan u paketu mi i ne povlaci uopste vidim na apk za potorsnju. Odmah je krenulo sa dokupnim netom od 1.jan
Charuga
Globalni moderator

#55400 Re: BHTelecom All About

Post by Charuga »

Utokkha wrote:Jubilarna nagrada

Radnik ima pravo na jubilarnu nagradu nakon 10., 20. i 30. godina neprekidnog rada
kod Poslodavca i to u iznosu od:
- za 10 godina jedna prosječna plaća isplaćena kod
- za 20 godina dvije prosječne plaće isplaćene kod
- za 30 godina tri prosječne plaće isplaćene kod
Poslodavca za prethodni mjesec.
Koliko znam, ovo je bilo do 2016. godine. Od prošle godine jubilarna nagrada je jedna prosječna plaća isplaćena kod Poslodavca za prethodni mjesec, bez obzira da li je u pitanju 10, 20 ili 30 godina.
Locked