BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
batara
#55101 Re: BHTelecom All About
Jebo lud zbunjenog, najbolje da odem do njihove poslovnice 
- ElRe
#55102 Re: BHTelecom All About
http://www.vaseljenska.com/misljenja/te ... atizacije/zippoo87 wrote:sencobih wrote:.ne mijenjaj nista,ne talasaj,ne cackaj,ne popravljaj,itd...jer gdje god zagrebes,kriminalzippoo87 wrote:Cenicka nije ublehas...jako je ozbiljna i sposobna zena i drago mi je da ju je neko angazovao u nekoj firmi
ona ima zelju da BHT reorganizuje prema modernim zapadnjackim trendovima...a vidjeti cemo u praksi kako ce to izgledati kada se sudare struka i krimonalna hobotnica SDA i tenderi...mislim da nece moci puno ni Cenicka...jer sa jedne strane navalio Fadil na dividendu a sa druge strane,SDA kriminalci nece odustati od svojih miliona koje izvlace kroz tendere
biti ce gutavo
Propast MTSa u najavi
- ElRe
#55103 Re: BHTelecom All About
Telekomi u regiji su nespremni docekali promjene na Tk trzistu, doduse spavali su svi evropski operatori. To su iskoristili americki igraci, Liberty Global (UPC) i United Group u regiji koji donose americki kapital i model poslovanja. Taj model poslovanja kljuc uspjeha ima na vlasnistvu sadrzaja (TV kanali) i prodaju sadrzaja drugim operatorima a istovremeno pruzanje usluga svojim korisnicima. Na taj nacin zaradjuju na dva fronta. U regiji u problemima su telekomo i BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori jer UG uzima veliki dio trzista. UPC isto radi u centralnoj Evropi.sencobih wrote:Naravno da sve moze puno bolje niko to ne osporava, ali kad su firme u okruženju tako dobro organizirane zasto i njima pada dobit?Benq wrote:Ti kao da nisi sinoc gledao emisiju ? Direktor Telecoma govori kako prihodi padaju i onda se uhvatio price "ali padaju prihodi i telecoma u okruzenju" , umjesto da se zabavi svojom firmom i popravi usluge i poslovanje. I ne , ne govorim nista ja , sve je sinoc receno u emisiji ali tebi to nista ne znaci jer ti znas da tu ne treba nista da se radi.sencobih wrote: Ne vidim da je firma koja zaradi 50 miliona propala,ali ako ti kazes onda je tako
Treba to sve u telekomu presložiti ali ne mogu da shvatim da Cenićku predstavljaju kao nekakvog ober strucnjaka koja bi da joj dozvole od bh telekoma napravila dojč telekom
-
sencobih
#55104 Re: BHTelecom All About
[/quote]Telekomi u regiji su nespremni docekali promjene na Tk trzistu, doduse spavali su svi evropski operatori. To su iskoristili americki igraci, Liberty Global (UPC) i United Group u regiji koji donose americki kapital i model poslovanja. Taj model poslovanja kljuc uspjeha ima na vlasnistvu sadrzaja (TV kanali) i prodaju sadrzaja drugim operatorima a istovremeno pruzanje usluga svojim korisnicima. Na taj nacin zaradjuju na dva fronta. U regiji u problemima su telekomo i BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori jer UG uzima veliki dio trzista. UPC isto radi u centralnoj Evropi.[/quote]
Ko ce biti spreman na nelegalno poslovanje, i kaubojsko ponasanje united groupa, Evo i u gornjem tekstu o zbivanju u telekomu srbije pominje se nečinjenje regulatornih tijela isto kao i kod nas. Ovi su to iskoristili za brzu zaradu i izvlacenje para na farske otoke.
Ko ce biti spreman na nelegalno poslovanje, i kaubojsko ponasanje united groupa, Evo i u gornjem tekstu o zbivanju u telekomu srbije pominje se nečinjenje regulatornih tijela isto kao i kod nas. Ovi su to iskoristili za brzu zaradu i izvlacenje para na farske otoke.
- ElRe
#55105 Re: BHTelecom All About
To je po strani. Bitan je poslovni koncept koji u EU pa i kod nas donose kompanije iz Amerike. Liberty Global je vlasnik i Formule 1.sencobih wrote: Ko ce biti spreman na nelegalno poslovanje, i kaubojsko ponasanje united groupa, Evo i u gornjem tekstu o zbivanju u telekomu srbije pominje se nečinjenje regulatornih tijela isto kao i kod nas. Ovi su to iskoristili za brzu zaradu i izvlacenje para na farske otoke.
U Evropi sada isti model primjenjuje Vivendi koji je (su)vlasnik Telekoma Italia, SFRa, Mediaseta i vlasnik Canal+ grupe. Koncept slijedi i beinMedia. U njihovom slucaju imaju zaradu i od svojih korisnika a i od korisnika konkurencije. AT&T je pokusao da kupi Time Warner ali je americki sud trenutno odbio kupovinu jer se jos nisu ispunili uslovi zastite konkurencije.
- shiljak
#55106 Re: BHTelecom All About
Bonus plus aktivacija - aktivirao sam ovu uslugu i dobio 20 bodova što sam je aktivirao, ali nisam dobio 100 bodova što koristim više od 10 godina. Da li za taj dio ne treba možda duže čekati?
- Tiger 033
#55107 Re: BHTelecom All About
Zna li slucajno neko kad dolazi ovaj novi A8 (2018) u BH telecom eventualno cijenu ?
-
zrakomlat
#55108 Re: BHTelecom All About
Vidjao sam po nekim stranicama da se prodaje za oko 960 KM. Neće ni u telecomu sigurno biti povoljan nesto posebno. Pa i sad im je prethodnik,
A5 2017 cijenom 845 KM bez obaveznog trajanja, ili recimo 655 KM na Midi30 i ugovor od dvije godine.
Znam da nisam odgovorio na pitanje al eto
A5 2017 cijenom 845 KM bez obaveznog trajanja, ili recimo 655 KM na Midi30 i ugovor od dvije godine.
Znam da nisam odgovorio na pitanje al eto
- REDDEVILS
#55109 Re: BHTelecom All About
Ima u imtecu ali je cjena 999Tiger 033 wrote:Zna li slucajno neko kad dolazi ovaj novi A8 (2018) u BH telecom eventualno cijenu ?
http://imtec.ba/search?controller=searc ... it_search=
- diablobih
#55110 Re: BHTelecom All About
Zar bi to neko smece od serije uzeo? Ima dosta boljih telefona za iste pare ili slicne.
- Tesla Edison
#55111 Re: BHTelecom All About
Ovdje kad napišeš istinu to se desi nažalost.made_in_sarajevo wrote:mislio sam na post Tesle, gdje se nagovorio pa obrisan.
-
made_in_sarajevo
#55112 Re: BHTelecom All About
ti znas da je smece? ti neki strucnjak,expert, mjeris debljinu sloja farbe, stakla, brzinu koliko treba da informacija od pritiska na nesto stigne do procesora? idi ba crtaj tabele, ne glupiraj se.diablobih wrote:Zar bi to neko smece od serije uzeo? Ima dosta boljih telefona za iste pare ili slicne.
posto se sjecam otprilike posta, evo hajmo iskreno ko sad brani Telekomu da prekopira nekog iz regije sa ponudom za mobilne? ja sam napisao post sa ponudom iz regije i za isto para puno vise ljudi dobiju.TESLA_EDISON wrote:Ovdje kad napišeš istinu to se desi nažalost.made_in_sarajevo wrote:mislio sam na post Tesle, gdje se nagovorio pa obrisan.
ko brani Telekomu da ubacuje kvalitetne TV kanale, tipa Viasat, History 2, Cinestar...?
ko brani Telekomu da obezbjedi korisnicima HD kanale,a ne da hayat i BHT naplacuju,a i to ne moze svako imati?
ko brani Telekomu da obezbjedi korisnicima da imaju HD,kad upale sve STB-ove da brzina ne padne ispod 10-15mbita?
vi ovo obezbjedite, a ovi sto se kunu u Telemach i samo Telemach i nista drugo nego Telemach ce sami odjebati. ovako imaju materijala da seru dan i noc.
dio kad si napisao da mjerilo nije jedan ulaz mislim da grijesis. mozda je malo 30 stanova, a zamisli moja zgrada ima 180 stanova + okolne zgrade sto ide preko 300 stanova. ja kad sam prikljucivo Moja TV bio sam mislim 10. korisnik u mojoj zgradi,a i sa okolnim zgradama nije neka bolja brojka, a Malta nam prepisaj hoda, jedna i po tramvajska stanica posto je Telekom izmedju tramvajskih stanica Malte i Socijalnog
da treba zvanicni account Telekoma na forumu se upotpunosti slazem
ne trazim od tebe i ne ocekujem uopste da u detalje pricas nesto, logicno da ne smijes, kao ni ostali uposleni koji su ovdje. vi pomognete raji koliko mozete, mirza ljudima nastima internet, neki konj to sjebe i sve tako u krug
- Cossack
#55113 Re: BHTelecom All About
Ni ja se ne mogu načuditi da u 2018. godini BHT nema ni jedan HD kanal u osnovnoj ponudi.
- PlusSA
#55114 Re: BHTelecom All About
Evo ga nova kamera live
299

299
- diablobih
#55115 Re: BHTelecom All About
Ekspert? Sta je to? Kako se postaje to? Pa evo koju godinu gledam sve mobitele, i najsmjesnija je A serija. Za pare koje se nudi, ne nudi nista sto cjenovno u tom rangu nude drugi telefoni, stavise malo nudi da bi se za njega tolike pare davale.made_in_sarajevo wrote:ti znas da je smece? ti neki strucnjak,expert, mjeris debljinu sloja farbe, stakla, brzinu koliko treba da informacija od pritiska na nesto stigne do procesora? idi ba crtaj tabele, ne glupiraj se.diablobih wrote:Zar bi to neko smece od serije uzeo? Ima dosta boljih telefona za iste pare ili slicne.
- Cossack
#55116 Re: BHTelecom All About
Stvar ukusa i izbora je ko šta hoće. A5 2017 je isto bio žara za ono što nudi, a opet ih se masa prodala i stalno ga viđam kod raje. Čovjek je pitao kad će u BHT doći A5 2018 (A8) jer ga zanima. Ako znaš odgovori, ako ne nema potrebe da se tupi vrijedi li ili ne vrijedi tih para.diablobih wrote:Ekspert? Sta je to? Kako se postaje to? Pa evo koju godinu gledam sve mobitele, i najsmjesnija je A serija. Za pare koje se nudi, ne nudi nista sto cjenovno u tom rangu nude drugi telefoni, stavise malo nudi da bi se za njega tolike pare davale.made_in_sarajevo wrote:ti znas da je smece? ti neki strucnjak,expert, mjeris debljinu sloja farbe, stakla, brzinu koliko treba da informacija od pritiska na nesto stigne do procesora? idi ba crtaj tabele, ne glupiraj se.diablobih wrote:Zar bi to neko smece od serije uzeo? Ima dosta boljih telefona za iste pare ili slicne.
- diablobih
#55117 Re: BHTelecom All About
Samim tim sto kazem da nema potrebe da trazi to, je pomoc svoje vrste. Znam da ih ima dosta raje, valjda zato sto je Samsung 
- BarbaDue
#55118 Re: BHTelecom All About
Sad je zanimljivo koja će biti slijedeća destinacijaPlusSA wrote:Evo ga nova kamera live
299![]()
- Hyperthalamus
#55119 Re: BHTelecom All About
Za sve one koji imaju aktiviran e-racun od prije...deaktivirajte ga, pa ponovo aktivirajte...da bi dobili onih 50 bodova u bonus plus-u za aktivaciju e-racuna 
- N.N.
#55120 Re: BHTelecom All About
Ova akcija mobitel za 1 KM ako se potpise ugovor na dvije godine...zanima me sljedece;
Normalno ce se moci npr. za pola godine dignuti neki dr. telefon sa popustom na paket, nevezano za ovo gore ?
Nece biti ono, Vio ste uzeli tel. za marku, na ovaj nema popusta

Normalno ce se moci npr. za pola godine dignuti neki dr. telefon sa popustom na paket, nevezano za ovo gore ?
Nece biti ono, Vio ste uzeli tel. za marku, na ovaj nema popusta
- Hyperthalamus
#55121 Re: BHTelecom All About
Moci ces uzeti drugi telefon ali bez popusta...nije niko lud da ti da telefon za 1 KM i onda opet kroz par mjeseci novi telefon sa popustom.N.N. wrote:Ova akcija mobitel za 1 KM ako se potpise ugovor na dvije godine...zanima me sljedece;
Nece biti ono, Vio ste uzeli tel. za marku, na ovaj nema popusta![]()
-
ELdinPaja
#55122 Re: BHTelecom All About
Ubacen RTRS Plus i bravo za to, znaci da neko cita ovaj forum
Ponavljam nemam nista protiv kamera, posebno kako su uveli ove nove sa ekstra rezolucijom, vidim da idu na to da ove stare koje vec odavno postoje zamjenjuju sa ovim novim koje su blago receno fenomenalne rezolucije. Eh hajmo sada MTV Dance, Nick HD i MTV Live HD da se to zaokruzi, zatim Viasat kanale, H2, hajmo HD kanala u osnovni paket. Hvala Bogu da su krenuli ponovo malte ne sa dna, jer ih je konkurencija zestoko pomela. Naprijed BH Telecom 
- Rugafet
#55123 Re: BHTelecom All About
Idemo prvi dajemo više 
-
sarajevo-x.com
#55124 Re: BHTelecom All About
Da mi je znati samo koliki broj priključaka i visina računa treba biti da bi se pomjerio iz starta na bonus plusu 
- Cossack
#55125 Re: BHTelecom All About
Ja imam Moja TV Full, pretplatu M15 i dvije ultre (uvezane u Moj Izbor) i nakon možda mjesec dana su me prebacili na silver paket.sarajevo-x.com wrote:Da mi je znati samo koliki broj priključaka i visina računa treba biti da bi se pomjerio iz starta na bonus plusu