BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Cossack

#54826 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

amaretto wrote:
Benq wrote:
amaretto wrote:Vama dvojici moram priznati da odlicno radite za kompaniju. Pazite da ko nedobog ne kritikuje lopove. Sve je med i mlijeko u bh telecomu.
Ovo se nikako ne moze odnositi na zateznog jer je covjek objektivan a nije uposlenik.
Ok, mozda nije uposlenik ali nije ni objektivan.
Do tebe je.
made_in_sarajevo

#54827 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ali bilo bi mocno da ovi iz telekoma i ovi sto brane sve moguce za telekom objasne ko im smeta za TV kanale. Dakle ne kamere nego bas TV kanal tipa History 2 ili npr. FOX HD, eurosport HD, arene HD, itd...
MTV

#54828 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Oni imaju Eurosport i arene u HD samo sto ne mogu HD kanale isporuciti svakom korisniku.

FOX u HD mislim da je problem u cijeni kanala tj da su za operatera skupa. Nista vise.
studiorum_tuzlaensis

#54829 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

ko je na temi iz telekoma?
PlusSA

#54830 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Brane ih samo uposlenici telekoma :D

Slažem se za više HD kanala, sramotno je ubacivati SD kanale a kamoli live kamere svake moguce njive u BiH.

Napravio sam grešku što sam produzio ugovor na 24 mjeseca pa sad cekam 6-7 mjesec ovog ljeta pa idem do šaltera aBd 8-)
studiorum_tuzlaensis

#54831 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

PlusSA wrote:Brane ih samo uposlenici telekoma :D

Slažem se za više HD kanala, sramotno je ubacivati SD kanale a kamoli live kamere svake moguce njive u BiH.

Napravio sam grešku što sam produzio ugovor na 24 mjeseca pa sad cekam 6-7 mjesec ovog ljeta pa idem do šaltera aBd 8-)
znam ih još takvih dosta, identična priča, a onda pred istek ugovora... hop - ponovo uzeo nešto na nekoj akciji i produžio još 24 mjeseca (i to ganjao neke štele folove). :lol: I Jovo nanovo ide za pola god... priča kako neće više i čeka kraj da raskine :D Nikad ne reci nikad. 8-)
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 10/01/2018 10:56, edited 1 time in total.
sencobih

#54832 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

amaretto wrote:
zateznistub wrote:
amaretto wrote:
Nisi procitao, jer da jesi vidio bi da sam pozvao i aktivirao. Za suprugu koja lezi u bolnici nisam mogao.
Jel tebi logicno da ljudi moraju zvati da aktiviraju bonus koji su u sistemu vec naveli koju beneficiju zele. Koliko destina hiljada korisnika treba ih zvati na broj koji jedva dobijes. Zar nije logicno da to napravite automatski, sve kod vas mora na kurblu, uhljebe.
Onda je fakat do tebe! Jer ni jednu uslugu ni kod koga ni u jednoj kompaniji koja pruža neki vid usluge ne možeš ništa raditi u ime nekoga bez punomoći ovjerene makar u opštini!
Sve je to ok. Ali ako ja imam pristup svom portalu sa svojim pretplatnickim brojem i svojim passwordom koji dobijem na svoj mob cemu ponovo zvanje. Mozes promijeniti paket usluga ulogujuci se u svoj account i mnoge druge stvari ali ne i bonus jer ko ne nazove ili ne zna ili nema vremena nista od bonusa. Lopovluk na kvadrat.
Mislim da sa svog acconta mozes podnijeti zahtjev za promjenu paketa usluga, ali za to moras licno nekakav anex ugovora potpisati kada dođu da ti uključe to što si trazio. Barem je meni tako bilo. Bi li bilo u redu da neko tebi promijeni na skuplji paket bez tvog znanja?
PlusSA

#54833 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

studiorum_tuzlaensis wrote:

znam ih još takvih dosta, identična priča, a onda pred istek ugovora... hop - ponovo uzeo nešto na nekoj akciji i produžio još 24 mjeseca (i to ganjao neke štele folove). :lol: I Jovo nanovo ide za pola god... priča kako neće više i čeka kraj da raskine :D Nikad ne reci nikad. 8-)
Pa to je bilo prije godinu i po kad je bilo prihvatljivo imati mojuTV.
A kad skontas prosle godine su ubacili samo live kamere ili bolje receno pišanje po korisnicima.

Sto se tice akcija na 24 mjeseca i to je sve do vrijednosti 80-100km maksimalno.

Kod mene je komšiluk odavno poceo prelaziti na TotalTV zbog SK. Pogotov sto je BHT izgubio prava za nogometnu reprezentaciju a znamo da BHtelekom nece nikad imati u ponudi SK. :thumbup:

Jedino evo vam savjet da nabacite 3x live kamere Koševa, Grbavice i Bilinog polja pa nek raja iz zraka prati tekme naše repke :lol:
Cossack

#54834 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

PlusSA wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:

Pa to je bilo prije godinu i po kad je bilo prihvatljivo imati mojuTV.
A kad skontas prosle godine su ubacili samo live kamere ili bolje receno pišanje po korisnicima.

Sto se tice akcija na 24 mjeseca i to je sve do vrijednosti 80-100km maksimalno.

Kod mene je komšiluk odavno poceo prelaziti na TotalTV zbog SK. Pogotov sto je BHT izgubio prava za nogometnu reprezentaciju a znamo da BHtelekom nece nikad imati u ponudi SK. :thumbup:

Jedino evo vam savjet da nabacite 3x live kamere Koševa, Grbavice i Bilinog polja pa nek raja iz zraka prati tekme naše repke :lol:
Trenutni popust na Moja TV Full je 120 KM.

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M564ce25e87b.html
escobar__

#54835 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

MTV wrote:Oni imaju Eurosport i arene u HD samo sto ne mogu HD kanale isporuciti svakom korisniku.

FOX u HD mislim da je problem u cijeni kanala tj da su za operatera skupa. Nista vise.
Eurosport HD nemaju u ponudi.
MTV

#54836 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

escobar__ wrote:
MTV wrote:Oni imaju Eurosport i arene u HD samo sto ne mogu HD kanale isporuciti svakom korisniku.

Eurosport HD nemaju u ponudi.
Ja se izvinjavam. Pobrkao sam al eto imaju Arene u HD.
made_in_sarajevo

#54837 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

i jebem ga ako Telemachu nije FOX HD skup, History, National geography kako je Telekomu onda skupo. Eto ne mora HD, nemamo ni brzinu internet kako treba,a prosjecni korisnici nek oni budu i nek koriste 3mbita do kraja zivota. eto hajd mi smo prosjecni i oni znaju sta nam treba, pa kad znaju sta nam treba sto ne ubace kanala. ko im brani za History 2, viasat taj, neki filmski? pa jebem mu nije sve telemach poklopio
PlusSA

#54838 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Nece da ulažu jer svjesni su svi da su se previše zadužili kod MMF-a pa ce to željeli oni ili ne ici na prodaju tj moraju.
rizibizi

#54839 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Ima li neko ideju zasto mi je na P10 praaaavo spor mobilni internet prema BHT mjeri 1.37 do 1.64 max a stoji H+ oznaka. Znaci vracao na fabricke postavke, provjeravao, probao karticu u drugom telefonu, probao s drugim telefonom i sve OK, brzina i do 3 puta bolja. Zvao sam otvorili su kao nalog medjutim kad ce biti ptice znaju. Da mobitel je kupljen u BHT. Jel imao neko slicna iskustva?

EDIT: Da ne bude zabune nije potrosen "brzi" internet.
Cossack

#54840 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

PlusSA wrote:Nece da ulažu jer svjesni su svi da su se previše zadužili kod MMF-a pa ce to željeli oni ili ne ici na prodaju tj moraju.
Mi smo daleko od prezadužene zemlje a prodaja još nije ni na vidiku.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ernal_debt
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54841 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

kako ono ide da nakon 24 mjeseca automatski se poveća brzina
ili moraš aplicirati
drug_profi

#54842 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Cossack wrote:
PlusSA wrote:Nece da ulažu jer svjesni su svi da su se previše zadužili kod MMF-a pa ce to željeli oni ili ne ici na prodaju tj moraju.

Tebi nije na vidiku.

https://www.klix.ba/biznis/do-septembra ... /171227029

A nakon toga se zviždi.... :wink:
Cossack

#54843 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

drugi profil wrote:
Cossack wrote:

Tebi nije na vidiku.

"Due diligence finansirat će Delegacija Evropske unije u BiH koja će raspisati međunarodni tender i izabrati najbolju ponudu za konsultantske kuće koje će raditi dubinsku procjenu stanja federalnih telekom operatera.

Riječ je detaljnoj analizi finansijskog i organizacionog stanja telekoma i pronalaženju dijelova kompanija u kojima postoje problemi pri funkcioniranju. Na osnovu analize bit će urađene preporuke kako bi se unaprijedilo poslovanje kompanija i njihova profitabilnost te povećala vrijednost.

Due diligence znači procjenu društva s komercijalnog, finansijskog i pravnog stajališta. Bavi se između ostalog razumijevanjem poslovanja društva koje treba kupiti i potvrđuje hoće li društvo koje kupuje dobiti ono što misli da kupuje, otkrivajući svaki rizik pri sklapanju poslova, pronalazeći stavke za pregovore i pomažući planiranju integracija nakon sklapanja posla."

Ovo je procjena stanja i ništa više. O prodaji se priča bar 10 godina.
drug_profi

#54844 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Cossack wrote:
drugi profil wrote:
Cossack wrote: Mi smo daleko od prezadužene zemlje a prodaja još nije ni na vidiku.

Tebi nije na vidiku.

"Due diligence finansirat će Delegacija Evropske unije u BiH koja će raspisati međunarodni tender i izabrati najbolju ponudu za konsultantske kuće koje će raditi dubinsku procjenu stanja federalnih telekom operatera.

Riječ je detaljnoj analizi finansijskog i organizacionog stanja telekoma i pronalaženju dijelova kompanija u kojima postoje problemi pri funkcioniranju. Na osnovu analize bit će urađene preporuke kako bi se unaprijedilo poslovanje kompanija i njihova profitabilnost te povećala vrijednost.

Due diligence znači procjenu društva s komercijalnog, finansijskog i pravnog stajališta. Bavi se između ostalog razumijevanjem poslovanja društva koje treba kupiti i potvrđuje hoće li društvo koje kupuje dobiti ono što misli da kupuje, otkrivajući svaki rizik pri sklapanju poslova, pronalazeći stavke za pregovore i pomažući planiranju integracija nakon sklapanja posla."

Ovo je procjena stanja i ništa više. O prodaji se priča bar 10 godina.
To je precizna procjena vrijednosti druze. A zasto se sad radi, zapitaj se.
NEmoj da se prepadneš puno od ovog teksta sa povećanim slovima.
Cossack

#54845 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

drugi profil wrote:
Šta me briga i da se proda. Nemoj da tebe brine ako se ne proda :mrgreen:
zippoo87

#54846 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ako ostanu iste snage na politickom nebu i 2018. ,Telekom ide MMFu i u to nema dileme
ova dubinska analiza se upravo iz tog razloga radi,jer se zna da su to firme koje su politicki plijen i pod njihovom zastitom i zato tu ima svega sto javnost ne zna i svako ozbiljan hoce da zna sta kupuje,jer znaju da bi ih ovi nasi (a i drugi) pokusali prevariti

ja sam doskora bio protiv prodaje telekoma ,ali telekom u ovakvom stanju ne sluzi svojim musterijama i potrebna mu je reorganizacija i ozbiljnost
jedna firma koja 2-3 godine u svojoj ponudi ne mijenja nista,nema sta traziti na konkurentnom trzistu,ma koliko ono bilo jadno,koliko je ovo nase

neki ovdje pisu bas bezvezne stvari koje veze nemaju sa realnoscu a jos je gore,ako vjeruju Novalicu i novalicima koji kazu da nece prodati telekom,i to im vjeruju nakon hiljadu situacija gdje su preko noci promijenili misljenje i zastitili sebe na stetu gradjana i korisnika
neki ljudi su zaista slijepi pored ociju i pamet ne stanuje u njima sekunde
ing-ecc

#54847 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

drugi profil wrote:
ing-ecc wrote:
drugi profil wrote:Opet došao papirnati račun za mobitel kćerki zemaljskom poštom prije nego meni moj na e-mail.
Jbt, nevjerovatno. :-)
Racuni su bili gotovi tokom vikenda, ja juce dobio na mail racun za mojatv moj izbor. :D
Skoro.da je nemoguce da je vec postom isporucen racun, ili je vec juce bio poslan i racun za mobitel pa stigao danas :-)
Danas došao i ženin račun u sandučić, na moj email još ništa.
Ko vam je napravio te softwere?
Nisam bas siguran da SW ima (direktne) veze sa ispostavljanjem racuna al je svakako najbitniju ulogu u ovoj brzini odigrala BH Posta. :-)
Svojevremeno dok sam i ja bio na racunima koji su dolazili na adresu znam da su obicno do 13-14 u mj bili u sanducicu iako sam ja znao da su u racunaru bili bar 6-7 dana ranije. :D Svakako 10+ ocjena za BH Postu za ovaj slucaj. Volio bih da josh neko kaze da ima racun u sanducicu do 10. 8-)
drug_profi

#54848 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Cossack wrote:
drugi profil wrote:
Šta me briga i da se proda. Nemoj da tebe brine ako se ne proda :mrgreen:
Ja sam prilicno indiferentan po tom pitanju. Dionice sam prodao na vrijeme. Mobilna ne moze biti gora, vec samo bolja.
Ostalo me ne zanima.
Samo pitanje je je li tebe bas briga kao sto kazes, obzirom da si prilicno grlat kad treba braniti BHT i bez osnova za to. Tu je nesto vise od gluposti. Nisi ti glup. Ti si zainteresovana strana.
drug_profi

#54849 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

ing-ecc wrote:
drugi profil wrote:
drugi profil wrote:Opet došao papirnati račun za mobitel kćerki zemaljskom poštom prije nego meni moj na e-mail.
Jbt, nevjerovatno. :-)
Danas došao i ženin račun u sandučić, na moj email još ništa.
Ko vam je napravio te softwere?
Nisam bas siguran da SW ima (direktne) veze sa ispostavljanjem racuna al je svakako najbitniju ulogu u ovoj brzini odigrala BH Posta. :-)
Svojevremeno dok sam i ja bio na racunima koji su dolazili na adresu znam da su obicno do 13-14 u mj bili u sanducicu iako sam ja znao da su u racunaru bili bar 6-7 dana ranije. :D Svakako 10+ ocjena za BH Postu za ovaj slucaj. Volio bih da josh neko kaze da ima racun u sanducicu do 10. 8-)
PA naravno da SW ima najvise veze- Nije valjda da tamo imate neku tetu koja rucno salje email sa atachmentom svakom pretplatniku koji se odluci za elektronsku dostavu?
roki

#54850 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

Sinoć čekam ženu u autu i reko odo malo na internet, lokacija Markale, znači centar centara, kad šipak. Upaljen 3G, klix jedva otvara ali uspijevam. Browser nema šanse, kaže nešto konekcija je istekla. Samo je viber radio doduše dopisivanje, bez poziva.
Locked