BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
minist@r

#5401 Re: BHTelecom All About

Post by minist@r »

arnes_king wrote:Kako svi se*ete, poevacavaju brzinu tek onako ista cijena isto sve samo veca brzina a vi se nesto zalite :? Pa mogli su isto tako nista da ne mijenjaju, bolji bi im bilo jer ih onda nebi ovako napadali -.-

Budite zahvalni pa imamo srece da nam ove bijedne brzine ikako povecavaju
Arnese, de Boga ti ne s.ri i ne jedi g.vna.
Image
Ovo je netflat 2 (po starom), a po novom netflat4.
Ako mi neces ici na korist, nemoj vala ni na stetu. Znas sta je, BH Telecom je i dalje za mene najbolji, bez obzira sto se ovo desava i vjerujem da ce se u skorije vrijeme ovo rijesiti. Ali da mi pomalo smeta sto mi idu na stetu, to da. Jos pogotovo kad se nadje neko kao ti pametan, ne zna sta ce pa beljezga gluposti.
Last edited by minist@r on 11/01/2012 16:25, edited 1 time in total.
Halcyon

#5402 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

To ti je ono o čemu sam pričao par stranica ranije. Ulaziš u promjene nepripremljen, pa pripreme i sam posao radiš u hodu, a ne znaš šta to može prouzrokovati. Naravno, za štele sve može, i povećanje brzine prije ostalih, i povećanje brzine na Moja TV paketima, tu su efikasni na kvadrat.

Kao najveći telekom operator u zemlji ovo su trebali završiti maksimalno za 15 dana, a, po svemu sudeći, proces će trajati mjesec-dva, a možda i više.
minist@r

#5403 Re: BHTelecom All About

Post by minist@r »

sry. dupli isti post :(
nemogu da ga izbrisem
Last edited by minist@r on 11/01/2012 16:26, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#5404 Re: BHTelecom All About

Post by chuchumbamayumbe »

GoldCube wrote:Kad sam ja maloprije nazvao kaze mi onaj operator da ide postepeno po kapacitetu.
Kad sam se nasmijao i pitao ga da to moze onda potrajati i mjesec ili dva on kaze MOZE. Eto to ti je BHTelecom.
Po kapacitetu, onda nek se ubiju jer Telemach za 35KM nudi 12Mb/s a mi placamo 30KM za bijednih jos 2Mb/s.
Ako imaš alternativu, mijenjaj.
8-)
Hiran

#5405 Re: BHTelecom All About

Post by Hiran »

arnes_king wrote:Kako svi se*ete, poevacavaju brzinu tek onako ista cijena isto sve samo veca brzina a vi se nesto zalite :? Pa mogli su isto tako nista da ne mijenjaju, bolji bi im bilo jer ih onda nebi ovako napadali -.-

Budite zahvalni pa imamo srece da nam ove bijedne brzine ikako povecavaju
Oni povećavaju brzinu jer ih konkurencija satire. Kaskaju sa brzinama u odnosu na telemach već godinu dana.
Pitanje koje treba postaviti je : hoće li oni smanjiti račune ovima kojima brzine nisu povećane. Ako mi budemo imali stav da oni nama čine uslugu a ne mi njima nigdje nećemo dogurati.
GoldCube

#5406 Re: BHTelecom All About

Post by GoldCube »

chuchumbamayumbe wrote:
GoldCube wrote:Kad sam ja maloprije nazvao kaze mi onaj operator da ide postepeno po kapacitetu.
Kad sam se nasmijao i pitao ga da to moze onda potrajati i mjesec ili dva on kaze MOZE. Eto to ti je BHTelecom.
Po kapacitetu, onda nek se ubiju jer Telemach za 35KM nudi 12Mb/s a mi placamo 30KM za bijednih jos 2Mb/s.
Ako imaš alternativu, mijenjaj.
8-)
Imam alternativu, jedino sto me do sada drzi kod BHTelecoma je da gotovo nikad nemaju nestanak ADSL signala. Dok kod Telemacha svaki drugi dan nestane signal, pa barem samo za nekoliko sekundi.
mickey2012

#5407 Re: BHTelecom All About

Post by mickey2012 »

Samo si zaboravio da se na ovih 35 KM dodaje onih 15 KM za nekakvo odrzavanje mreze!
Ima ljudi koje interesuje samo internet, ne treba im nikakva kablovska.
Last edited by mickey2012 on 11/01/2012 16:54, edited 1 time in total.
neo7

#5408 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Kol'ko kukate, ja bih vam ja rado dao od ovih svojih 6mb koliko hocete :D
GoldCube

#5409 Re: BHTelecom All About

Post by GoldCube »

mickey2012 wrote:
Samo si zaboravio da se na ovih 35 KM dodaje onih 15 KM za nekekvo odrzavanje mreze!
Tih 15KM nije odrzavanje mreze, nego je to kablovska tv. Znam, jer mi brat ima upravo to.
mickey2012

#5410 Re: BHTelecom All About

Post by mickey2012 »

GoldCube wrote:
mickey2012 wrote:
Samo si zaboravio da se na ovih 35 KM dodaje onih 15 KM za nekekvo odrzavanje mreze!
Tih 15KM nije odrzavanje mreze, nego je to kablovska tv. Znam, jer mi brat ima upravo to.

Pa da ali ih moras platiti tako da je to 35+15=50 KM
Tu kablovsku moras uzeti trebala ti ili ne.
cobra1972

#5411 Re: BHTelecom All About

Post by cobra1972 »

"TELEMACH PRODUŽIO UGOVOR SA SPORT-KLUBOM I UVODI SPORT-KLUB HD KANALE"

Sarajevo, 10. januar - Kompanija Telemach, jedan od vodećih operatera kablovske televizije i interneta, produžila je ugovor s IKO medijom i tako zadržala prava na distribuciju svih Sport-klub kanala. U programskoj ponudi Telemacha trenutno postoji sedam kanala, a uskoro će uvesti i pet Sport-klub HD kanala.

Telemach je jedini kablovski operater u Bosni i Hercegovini koji svojim pretplatnicima nudi svih šest Sport-klub kanala (Sport-klub, Sport-klub+, SK Prime, Sport-klub 3, Sport-klub 4 i Sport-klub 5), kao i program Golf-klub. Na pomenutim programima korisnici mogu gledati prenose engleske fudbalske lige - Premier lige, američke profesionalne košarkaške lige - NBA, trke Formule 1, teniske turnire kao što su Masters 1000 i 500 kategorije, kao i Grand Slam Wimbledon, hokej, golf i mnoge druge zanimljive sportske sadržaje.

Vjerujemo da će ljubitelje košarke obradovati vijest da je potpisan višegodišnji ugovor sEvroligom, te će tako narednih godina sve utakmice ovog najelitnijeg evropskog takmičenja u košarci biti dostupne na Sport-klub kanalima.

Također treba dodati da španska prva (Primera Division) i druga (Segunda Division) fudbalska liga ekskluzivno stižu na ove kanale tokom augusta 2012, ali je već sada moguće pratiti mnoge fudbalske duele španskog kupa na SK kanalima. Sve ovo će biti dostupno Telemachovim pretplatnicima na ukupno deset programa Sport-kluba i dva programa Golf-kluba, od čega će se sedam emitovati u SD (Sport-klub, Sport-klub +, SK prime, Sport-klub 3, Sport-klub 4, Sport-klub 5, Golf-klub), a pet u HD tehnici (Sport-klub HD, Sport-klub + HD, SK prime HD, Golf-klub HD, SK premium HD)

Telemach je kompanija koja se trudi iz dana u dana uz kvalitetan sadržaj svojim korisnicima pružiti više, jer je njen krajnji cilj zadovoljan korisnik usluga.
Jebeni bh telecom ne može pustiti ni jedan sport klub a o HD kvaliteti programa možemo sanjati. M OŽDA PUSTE hEMA TV U HD.
GoldCube

#5412 Re: BHTelecom All About

Post by GoldCube »

Za one koji nemaju kablovsku to je tacno. Ja sam rekao da ja vec imam tu kablovsku. Pored toga mozes uzeti 6MB/s za samo 22KM.
Sto znaci 3x veca brzina + 70kanala za samo 7KM vise.
Ali to nije tema, nego tema je da oni kao najveca firma u bosni to razvlace a Telemach je uspio povecati brzinu svim korisnicima u roku od 5-7dana.
Vec je neko prije napisao da to nije neko znaje, nego problem nastaje kad oni ne pripremljeno to pokusavuju uradit. Zato i nastaje ovakva diskusija.
mickey2012

#5413 Re: BHTelecom All About

Post by mickey2012 »

Ali si ti zaboravio da telemah ima i 50 puta manje pretplatnika!
Cinjenica jeste da su kilavi i tromi ali ti se kod njih nece desiti da ti usluga ne radi mjesec dana sto se kod telemaha vec desilo a ne znaci da se nece ponovo desiti.
Last edited by mickey2012 on 11/01/2012 17:19, edited 1 time in total.
black_noke

#5414 Re: BHTelecom All About

Post by black_noke »

Halcyon wrote:To ti je ono o čemu sam pričao par stranica ranije. Ulaziš u promjene nepripremljen, pa pripreme i sam posao radiš u hodu, a ne znaš šta to može prouzrokovati. Naravno, za štele sve može, i povećanje brzine prije ostalih, i povećanje brzine na Moja TV paketima, tu su efikasni na kvadrat.

Kao najveći telekom operator u zemlji ovo su trebali završiti maksimalno za 15 dana, a, po svemu sudeći, proces će trajati mjesec-dva, a možda i više.

Cek, povecali nekome sa stelom brzinu na Moja TV paketu? :-)
neo7

#5415 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Ispravka, telemach je povecao cak i koji dan prije XD. Meni nije ali dosta osoba je dobilo cak i prije obecanog! To mozete naci na temi o telemachu.
GoldCube

#5416 Re: BHTelecom All About

Post by GoldCube »

mickey2012 wrote:Ali si ti zaboravio da telemah ima i 50 puta manje pretplatnika!
A ti si zaboravio da je BHTelecom i najmanje 3puta veca firma, i da bi kao drzavna firma trebala uvijek nuditi ako ne vise onda barem isto.
Ali to je vec druga tema.
A kladim se da BHTelecom nije uspio povecati brzinu ni kod 20% korisnika.
BadBoy

#5417 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

Fazon je što ti izbor mogućih operatera uvelike ovisi o lokaciju u gradu. Tako sam ja u Starog Gradu nažalost osuđen na ADSL jer Telemach ovdje ne nudi kablovsku uslugu. Istina je da imam njihovu digitalnu televiziju kojom sam strašno nezadovoljan i držim ih samo i isključivo zbog Sport Klubova. Ono što sam vidio kod prijatelja ona digitalna D3 mi se ne čini lošom, ruku na srce.
iceman2010

#5418 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

cobra1972 wrote: Telemach je kompanija koja se trudi iz dana u dana uz kvalitetan sadržaj svojim korisnicima pružiti više, jer je njen krajnji cilj zadovoljan korisnik usluga.
Jebeni bh telecom ne može pustiti ni jedan sport klub a o HD kvaliteti programa možemo sanjati. M OŽDA PUSTE hEMA TV U HD.
Sport Klub i Telemach su u istom vlasnistvu, tako da Telemach ili ne placa ili sport klub placa sam sebi (pare idu u istu kasu). Zasto Telemach nema Arene?
photo&video

#5419 Re: BHTelecom All About

Post by photo&video »

Maloprije sam zvao podrsku i covjek kaze da nema nista od Sprot klubova, uvest ce samo FACE TV i to kaze zamisli u HD :x
chuchumbamayumbe

#5420 Re: BHTelecom All About

Post by chuchumbamayumbe »

photo&video wrote:Maloprije sam zvao podrsku i covjek kaze da nema nista od Sprot klubova, uvest ce samo FACE TV i to kaze zamisli u HD :x
Face TV će se ionako emitovati samo u HD-u, ispravite me ako griješim?
Chuckie

#5421 Re: BHTelecom All About

Post by Chuckie »

Da emitovat će se. Kad će se naš javni servis emitovat u HDu? :lol:
Ajatolah_

#5422 Re: BHTelecom All About

Post by Ajatolah_ »

Nije mi poznat nijedan provider na Balkanu koji istovremeno daje i SportKlub i Arenu. TotalTV je imao par mjeseci, a onda su ugasili Arenu i napisali nešto u smislu da se nisu mogli dogovoriti, ne sjećam se sad. Moja sreća što imam oboje :D , u svakom slučaju SportKlub je za moj ukus poprilično bolji kanal, pogotovo uzmemo li u obzir da od sljedeće godine preuzimaju i Primeru.
shalla

#5423 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

Napokon :thumbup:

Image
///////

#5424 Re: BHTelecom All About

Post by /////// »

E da mi je sad cuti one neke sto su pisali za tu ARENU kao najbolji sportski kanal,pa interesuje me sta ce prenositi sad kad sportklub uzme i spansku ligu,ajde nek se jave obozavatelji ARENE SAD DA MALO PRODISKUTUJEMO hehehe kakva arena dragi ljudi!
cobra1972

#5425 Re: BHTelecom All About

Post by cobra1972 »

Znaš li ko će prenositi eng. premijer ligu 2012/13 ... :shock:
Locked