BHTelecom All About
Moderator: Benq
- wewa
#53376 Re: BHTelecom All About
nevjerovatno je kako forumasi klixa znaju sve, pa i zbog cega ko promijeni daljinski 
-
Muuky
#53377 Re: BHTelecom All About
ja vam kažem šta su rekli oni ...nazovite pa čujte sami
daljinski jednostavno prestao raditi , i kažu morate platit 28 km
e pa fino cu sve da nabijem iz kuce
daljinski jednostavno prestao raditi , i kažu morate platit 28 km
e pa fino cu sve da nabijem iz kuce
- ElRe
#53378 Re: BHTelecom All About
Ne isplati. Bolji je M15 + dodatak za net.mali_milojica wrote: Isplati li se?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#53379 Re: BHTelecom All About
Mislis doplatiti za dodatni net saobracaj?ElRe wrote:Ne isplati. Bolji je M15 + dodatak za net.mali_milojica wrote: Isplati li se?
Koliko kosta?
-
ing-ecc
#53380 Re: BHTelecom All About
WiFi analyzer-om i sve ti se samo kazeThe BEN10 wrote:Čime mjerite jačinu wi-fi signala i koje su prihvatljive vrijednosti?
-
senturk
#53381 Re: BHTelecom All About
Molim za ove upucenije.,sta od dokumentacije treba da se prebacim na pretplatu, osim cipsa spominje se i neki obrazac iz firme(posto sam zaposlen). Koji je to obrazac, ako neko zna da mi napise? Zahvaljujem unaprijed,
- Del_Boy1
#53382 Re: BHTelecom All About
Treba ti samo lična karta i cips, ako samo prelaziš na pretplatu bez kupovine uređaja (možeš i tako kupiti nakon 3 mjeseca korištenja pretplate, podrazumijeva se da si redovan platiša), a ako hoćeš odma i uređaj treba ti obrazac JS3100 (stari M2).
- ElRe
#53383 Re: BHTelecom All About
3KM - 500 MBmali_milojica wrote: Koliko kosta?
5 KM - 1 GB
U M15 dovijes 500 MB
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#53384 Re: BHTelecom All About
Znam da ide uz M15 500 MB.ElRe wrote:3KM - 500 MBmali_milojica wrote: Koliko kosta?
5 KM - 1 GB
U M15 dovijes 500 MB
Hvala
-
naxx99
#53385 Re: BHTelecom All About
Prijavio sam se za ADSL uslugu prije 4 sedmice, rekli su da ce doci prikljuciti uslugu za max. 15 dana.
Zvali su me prije 2 sedmice da dolaze ali niko se jos nije pojavio. Zvao sam ih jos par puta, ali su opet obecali i nisu dosli.
Znaci vise ne mogu ovako, navlacim se sa ljudima evo vec 2 sedmice, zovem ih a niko ne dolazi.
U to vrijeme sam se i predomislio, pa me zanima kako mogu da odjavim tj. prekinem prijavu?
I da li se naplacuje odjava ili sta vec
Zvali su me prije 2 sedmice da dolaze ali niko se jos nije pojavio. Zvao sam ih jos par puta, ali su opet obecali i nisu dosli.
Znaci vise ne mogu ovako, navlacim se sa ljudima evo vec 2 sedmice, zovem ih a niko ne dolazi.
U to vrijeme sam se i predomislio, pa me zanima kako mogu da odjavim tj. prekinem prijavu?
I da li se naplacuje odjava ili sta vec
-
isx
#53386 Re: BHTelecom All About
Kad ti dođu, vrati ih šefu neka ga poselame i reci da odustaješ.
- REDDEVILS
-
Cupko_
- BarbaDue
#53389 Re: BHTelecom All About
sencobih wrote:ako je samo pokvaren zamijeni se, ako je polomljen normalno da moraš kupiti drugi.
Svojim daljinskim od TV-a ljudi samo upale tv i na komodu, a ovaj od stb-a daj djetetu jer voli dijete , daj cuki,maci, svi ga glođu
- REDDEVILS
#53390 Re: BHTelecom All About
Ja sam čekao dva i pol mjeseca da aktiviraju dodatni paket 1Cupko_ wrote:Ja sam 17.05. podnio zahtjev za aktivaciju dodatnog paketa 1 na Moja TV Net paket i na šalteru mi rečeno da će monteri doći za 7-10 dana. Iskreno, nakon 20ak dana sam zaboravio i da sam podnio zahtjev, a 09.09. (nakon nepuna 4 mjeseca) me gospoda zovu kako bi oni došli da provjere mogućnost i eventualno odrade što treba kako bi se pustio dodatni paket![]()
![]()
Fino se zahvalio na pozivu i doviđenja
Da ja moram ganjat štelu kako bi meni neko došao i aktivirao uslugu koju ću JA PLAĆATI - neka hvala!
Da su došli u nekom normalnom roku, najdalje mjesec dana od podnošenja zahtjeva, rado bi pristao i plaćao bi i više od tih 10 KM zbog boljeg downloada, ali ovo..
P.S. - u pitanju je regija Tuzla
-
Dzontra_Volta
#53391 Re: BHTelecom All About
Ovaj članak (smrdim/vijest/zasto-bh-teleco ... uga-268850) me ponukao da pitam:
Kad će BH Telecom prestati sa naplaćivanjem "kazne" kad prelaziš sa većeg na manji paket?
Razumijem kad si pod nekim ugovorom sa obaveznim trajanjem, ali ako nema ugovora, onda nema smisla.
Kad će BH Telecom prestati sa naplaćivanjem "kazne" kad prelaziš sa većeg na manji paket?
Razumijem kad si pod nekim ugovorom sa obaveznim trajanjem, ali ako nema ugovora, onda nema smisla.
- _Reds_
#53392 Re: BHTelecom All About
Nema logike za ovo.Dzontra_Volta wrote:Ovaj članak (smrdim/vijest/zasto-bh-teleco ... uga-268850) me ponukao da pitam:
Istekao ti ugovor, i raskines taj, nema nikakvih penala.
I onda napravis novi ugovor na paket koji zelis.
-
Dzontra_Volta
#53393 Re: BHTelecom All About
Ali ostaješ bez broja mobitela (u mom slučaju)._Reds_ wrote:Nema logike za ovo.Dzontra_Volta wrote:Ovaj članak (smrdim/vijest/zasto-bh-teleco ... uga-268850) me ponukao da pitam:
-
kakaljin
#53394 Re: BHTelecom All About
Kako ostajes bez broja ako predjes na manji paket, ja sam mamu prebacio sa midi 30 na mini 15 bez ikakvih problema i zadrzala svoj broj.Dzontra_Volta wrote:Ali ostaješ bez broja mobitela (u mom slučaju)._Reds_ wrote:Nema logike za ovo.Dzontra_Volta wrote:Ovaj članak (smrdim/vijest/zasto-bh-teleco ... uga-268850) me ponukao da pitam:
- Tesla Edison
#53395 Re: BHTelecom All About
Ne ostaješ. Podneseš zahtjev za vraćanje tog istog broja. Možda 3 minute duža procedura.Dzontra_Volta wrote:Ali ostaješ bez broja mobitela (u mom slučaju)._Reds_ wrote:Nema logike za ovo.Dzontra_Volta wrote:Ovaj članak (smrdim/vijest/zasto-bh-teleco ... uga-268850) me ponukao da pitam:
Samo pozove teta sa šatera jedan misteriozni broj, teta sa druge strane linije ti oslobodi IMSI sa tvoje katice i broj te onda ponovo se zasniva pretplatnički odnos za taj broj.
-
Dzontra_Volta
#53396 Re: BHTelecom All About
Pričali smo o tome ako raskineš ugovor, pa onda ponovo zasnuješ novi pretplatnički odnos, da ne bi platio naknadu za prelazak na manji paket.kakaljin wrote:Kako ostajes bez broja ako predjes na manji paket, ja sam mamu prebacio sa midi 30 na mini 15 bez ikakvih problema i zadrzala svoj broj.Dzontra_Volta wrote:Ali ostaješ bez broja mobitela (u mom slučaju)._Reds_ wrote:
Nema logike za ovo.
Ali eto, izgleda da TESLA_EDISON ima drugačija iskustva (ako je teta s druge strane raspoložena).
-
senturk
#53397 Re: BHTelecom All About
Hvala mnogo, mada su meni rekli u poslovnici da nikako ne mogu dobiti uredjaj odmah,vec nakon tri mjeseca, sa ili bez tog m2 obrazca kako god se zvaoDel_Boy1 wrote:Treba ti samo lična karta i cips, ako samo prelaziš na pretplatu bez kupovine uređaja (možeš i tako kupiti nakon 3 mjeseca korištenja pretplate, podrazumijeva se da si redovan platiša), a ako hoćeš odma i uređaj treba ti obrazac JS3100 (stari M2).
- Del_Boy1
#53398 Re: BHTelecom All About
Možda se šta promijenilo u međuvremenu, kad sam ja to radio moglo je, isti dan prešao na pretplatu i uzeo mobitel, ne znam da li ima veze kako si zaposlen, na određeno ili neodređeno vrijeme, kod mene je bila ova druga opcija.senturk wrote:Hvala mnogo, mada su meni rekli u poslovnici da nikako ne mogu dobiti uredjaj odmah,vec nakon tri mjeseca, sa ili bez tog m2 obrazca kako god se zvaoDel_Boy1 wrote:Treba ti samo lična karta i cips, ako samo prelaziš na pretplatu bez kupovine uređaja (možeš i tako kupiti nakon 3 mjeseca korištenja pretplate, podrazumijeva se da si redovan platiša), a ako hoćeš odma i uređaj treba ti obrazac JS3100 (stari M2).
-
made_in_sarajevo
#53399 Re: BHTelecom All About
ili se niste dobro skontali ili taj ko ti je rekao dvije ciste nema. uvijek se u telekomu mogao odmah kupiti uredjaj ako doneses taj M2 obrazac iz firme.senturk wrote:Hvala mnogo, mada su meni rekli u poslovnici da nikako ne mogu dobiti uredjaj odmah,vec nakon tri mjeseca, sa ili bez tog m2 obrazca kako god se zvaoDel_Boy1 wrote:Treba ti samo lična karta i cips, ako samo prelaziš na pretplatu bez kupovine uređaja (možeš i tako kupiti nakon 3 mjeseca korištenja pretplate, podrazumijeva se da si redovan platiša), a ako hoćeš odma i uređaj treba ti obrazac JS3100 (stari M2).
sto se tice kupovine mobitela i uslova tu jesu medju boljima, za 10min se sve rijesi, platis sljedeci racun tek ratu i picis dalje.
Tesla, negdje gore si pravdao broj uposlenih u telekomu,a vidis kako se ovi iznad zale da cekaju po 20 dana ili 4 mjeseca da im se prikljuci usluga. ista stvar kao i elektrodistribucija i svaka drzavna firma, po kancelarijama se sudaraju i sjede u svakom cosku gdje uticnica ima,a dio koji je prvi na udaru za sve fali bruku ljudi.
ja sam iz firme zvao da nemam interneta i 3-4 dana je trebalo da lik dodje, preko mobitela slao ponude,mailove citao itd.
- perfekcionista1
#53400 Re: BHTelecom All About
Zna li iko bilo sta o tome na koji nacin bh telekom vrsi zastitu svojih objekata? Imaju li svoju unutrasnju zastitu ili im privatne firme stite objekte? Koliku platu imaju njihovi zastitari, radno vrijeme, sve me zanima, jako mi je hitno. Hvala