BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
avaks

#51951 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

red evil wrote:Jel se ikad ikome dešavalo da mu se kredit na mobitelu sam od sebe troši? Ne šaljem poruke, ne zovem nikog ali kredit se troši. Mobile network nije uključen a i da jest pod wi-fi mrežom sam cijeli dan ali kredit se troši. :lol:
Koji je telefon u pitanju? Ako je kineski ili je neki kuhani rom na njemu moguće je da ima bloatware neki...
Stari kenjac

#51952 Re: BHTelecom All About

Post by Stari kenjac »

Imal neko iz telekoma na temi nesto bih upitao naPP?
Hvala
drug_profi

#51953 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

channel10 wrote:
drugi profil wrote:Halo insajderi, dajte hint kolika bi se dividenda mogla očekivati?
Izgleda 1,07 KM.
Ih drug moj otkad je ovaj moj post. Ja u međuvremenu vidio i materijale za skupštinu. nadao sam se da će vlada zatražiti više, kad ono prkno. Znači ispumpaće iz zadržane dobiti na neki drugi (nezakonit - ali njih inače boli Q za zakone) način.
jarobot

#51954 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

escobar__ wrote:
jarobot wrote:
escobar__ wrote:Ekskluzivno u shemi Radio Donji Vakuf.

Jeb'o li im on majku napaćenu, retardiranu.
Da i šta bi trebala biti poenta tvoga posta ?
Ništa te nisam pitao, botiću.
Ozbiljno šta je poenta !!!
channel10

#51955 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

drugi profil wrote:
channel10 wrote:
drugi profil wrote:Halo insajderi, dajte hint kolika bi se dividenda mogla očekivati?
Izgleda 1,07 KM.
Ih drug moj otkad je ovaj moj post. Ja u međuvremenu vidio i materijale za skupštinu. nadao sam se da će vlada zatražiti više, kad ono prkno. Znači ispumpaće iz zadržane dobiti na neki drugi (nezakonit - ali njih inače boli Q za zakone) način.
A sta mogu vise tražiti? Podijelit će 69 od 75 miliona. Znaci skoro svu dobit, ako sam dobro upamtio.
Pitarrr82

#51956 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

Jel jos mirza tu, ako jeste moze li se javiti u inbox ili neko drugi ko moze pomoci a da radi u Telekomu?

Hvala
drug_profi

#51957 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

channel10 wrote:
drugi profil wrote:
A sta mogu vise tražiti? Podijelit će 69 od 75 miliona. Znaci skoro svu dobit, ako sam dobro upamtio.
U zadržanoj i neraspoređenoj dobiti ima preko 200 miliona.
Novalić je nešto maštao o nekih 130 miliona odatle. Što znači da bi sitnim išlo još 13, ukupno oko 143
red evil

#51958 Re: BHTelecom All About

Post by red evil »

avaks wrote:
red evil wrote:Jel se ikad ikome dešavalo da mu se kredit na mobitelu sam od sebe troši? Ne šaljem poruke, ne zovem nikog ali kredit se troši. Mobile network nije uključen a i da jest pod wi-fi mrežom sam cijeli dan ali kredit se troši. :lol:
Koji je telefon u pitanju? Ako je kineski ili je neki kuhani rom na njemu moguće je da ima bloatware neki...
Huawei uzeo iz telecoma na rate. :D https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 25a73.html

@made in sarajevo probat ću tako. Hvala.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51959 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

channel10 wrote:
Izgleda 1,07 KM.
bas dodjoh upitati koliko

sta ba :mrgreen: ovo malo
znao sam ljudi imali 75 dionica
prije je to nesto jace bilo ako se ne varam :? :? :?
drug_profi

#51960 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Black swan wrote:
channel10 wrote:
Izgleda 1,07 KM.
bas dodjoh upitati koliko

sta ba :mrgreen: ovo malo
znao sam ljudi imali 75 dionica
prije je to nesto jace bilo ako se ne varam :? :? :?
Kliže naniže stalno. Od 1,75 čini mi se prije par godinica, pa do 1,23 lani.
Ali kažu telekom dobar... a dobit pada li pada.
2007. se mogao prodati za 40 maraka po dionici Nemšiću (A-Telekom -ViP mreža). Ljudi nudili 1,1 milijardu eura za 51%.
Država mogla sebi ostaviti 39% i odatle uzimati dividendu koja bi bila vjerovatno i veća, a manja ne bi bila sigurno. Garantujem ti da bi danas svima bilo bolje. I državi i stručnim radnicima i korisnicima, i sitnim dioničarima...
Cossack

#51961 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

drugi profil wrote:
2007. se mogao prodati za 40 maraka po dionici Nemšiću (A-Telekom -ViP mreža). Ljudi nudili 1,1 milijardu eura za 51%.
Država mogla sebi ostaviti 39% i odatle uzimati dividendu koja bi bila vjerovatno i veća, a manja ne bi bila sigurno. Garantujem ti da bi danas svima bilo bolje. I državi i stručnim radnicima i korisnicima, i sitnim dioničarima...
Kako bi bilo bolje? Nekako mi nema logike. Sračunaj samo koliko je para u zadnjih 10 godina direktno otišlo u budžet.
bumerangss

#51962 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

made_in_sarajevo wrote:
Cossack wrote:
made_in_sarajevo wrote:kako ide ovo uvezivanje usluga, hocu ultra broj da prikacim na moja tv? jel bas i radi toga moram na salter ici?
Mislim da moraš ali se isplati. Čim je uvežeš imat ćeš dodatnih 500 Mb neta na ultri.
jebo majku samo kod nas jos u 2017 godini je problem koristiti pecat preko mailova osim ako ga nisi ti fisno pa skeniro, potpis, aktivirati ili deaktivirati bilo koju uslugu preko interneta, placati preko interneta... sve nekih milion procedura treba. eto i ovaj bonus lafo lojaliti smijesni, sve isklikas i na krjau haj na salter.

haj svakako se kanim otici tablet uzet pa eto usput cu i to :mrgreen:

jel neko u zadnje vrijeme na Malti bio, jesu li na salterima postali ljubazni i normalni ili su i dalje "joj jarane sto si doso ba idi negdje drugo"?
Ja jutros bio na Malti i ljubazni su tj neki momoak pravo zgodan, meni se digo na njeg :D

Samo dao licnu i par pitanja i za pola minute potpisao to za lojalnost za skupljanje bodova a prije mjesec i po sam uvezao Moja TV i sa ultre presao na Moj mini i to uvezao i sad imam 1,5 G brzog neta sto je meni dovoljno kad nisam kuci i na poslu

Ne znam zasto toliko pravite problem oko odlaska na salter kad swad taj salter ima na svakom koraku a ne samo na obali i na Malti?! Ja znam da ima još u Ferhadiji, u SCC-u, na Ilidži, na Dobrinji, u Moja banka na Alipašinom...
ing-ecc

#51963 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

+ 'Merkator'
Bingo na Otoci
BBI
WOG u Vogosci :D
Malogradjanin

#51964 Re: BHTelecom All About

Post by Malogradjanin »

http://ba.seebiz.eu/ht-eronet-pozitivan ... ar-159466/

Ima li ikakve nade da ce i Telecom dobiti Sport klub? Ako je Eronet mogao i htio platiti, a s obzirom na broj korisnika, ne bih rekao da Telecom ne moze isto uraditi. Jedino ako opet nije kakav dogovor napravljen da se da Sport Klub operateru koji i nije trenutno konkurentan u FBIH, a sumnjam da ce vise ikad i biti.
kakaljin

#51965 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Malogradjanin wrote:http://ba.seebiz.eu/ht-eronet-pozitivan ... ar-159466/

Ima li ikakve nade da ce i Telecom dobiti Sport klub? Ako je Eronet mogao i htio platiti, a s obzirom na broj korisnika, ne bih rekao da Telecom ne moze isto uraditi. Jedino ako opet nije kakav dogovor napravljen da se da Sport Klub operateru koji i nije trenutno konkurentan u FBIH, a sumnjam da ce vise ikad i biti.
Jedina konkurencija telemachu je bh telecom, tako da je to glavni razlog, a ja se nadam da ce se ta trakavica zavrsiti pozitivno po sve korisnike kod svih operatera i da ce napokon korisnici dobiti sve dostupne kanale koje imaju pravo emitovanja u BiH
drug_profi

#51966 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Cossack wrote:
drugi profil wrote:
Kako bi bilo bolje? Nekako mi nema logike. Sračunaj samo koliko je para u zadnjih 10 godina direktno otišlo u budžet.
Pa eto sracunaj ti. Cca pola tih para koje su usle bi i dalje ulazilo u budžet (ako ne i vise radi boljeg poslovanja i manjih troskova), plus bi dobio 1,1 milijardu eura odmah. I imao bi danas 39% telekoma koje bi sigurno vrijedilo vise.

Telekom vrijedi najmanje 600 miliona eura manje sada nego prije 10 godina. Za tih 10 godina je u budzet uslo ne vise od 500 miliona eura sa tendencijom pada.
Danas bi npr. sa vlasnistvom od 39% i sa partnerom koji bi bio npr VIP mreza, imao na 25 miliona dionica u vlasnistvu mozda istu ili malo manju dividendu kao sto je ima sad sa 90% tj. sa 58 miliona dionica.
Ukratko. Mogao bi imati 1,1 mild eura + npr 200 mil iz dividende + vlasnistvo 25 miliona dionca koje bi vrijedile oko 250 mil eura. =sa danasnjim danom sve zajedno milijarda i po eura. Ovo je minimum minuma, a vjerovatno bi bilo vise.
Sad imas max 500 miliona eura prihodovanih iz dividendi i imovinu vrijednu oko 500 do max 600 miliona eura, ako za nju nadjes kupca. Dividenda je sve manjai uskoro ce biti simbolicna, a tim i vrijednost firme jos manja. Mislim da ti je razlika jasna ko dan.

A sa tim novcima, da ih je uzela, drzava je mogla npr. izgraditi hidrocentrale ili vjetrocentrale. Izgradnja hidrocentrale je u prosjeku 1 milion eura po 1 MW snage, a vjetroelektrane oko 50% vise. Na taj način obezbjediti energetsku neovisnost, osnovu za rast privrede, pa i izvlačiti viškove i izvoziti ih.
diablobih

#51967 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Malogradjanin wrote:http://ba.seebiz.eu/ht-eronet-pozitivan ... ar-159466/

Nema nade dok ne budu htjeli platiti. Evo eronet je pribavio sredstva, pa ce platiti. BH telecom tj. njegovi uposlenici se vade da im je skupo. Kada svi budu uplatili, reci ce da im ne daju, sto ustvari kako vidis nije istina. Uhljebi brane svoje radno mjesto, pa makar bilo najgore na trzistu, samo da bi oni nastavili dobijati platu.

Smijesno je sta ne zele platiti, a placaju istom cijenom pink kanale koje niko ne gleda, ali ih ima 20tak, pa mogu reci da imaju toliko i toliko kanala u ponudi, dok evo npr. logosoft ili telemach imaju opet vise kanala i bez tih silnih bespotrebnih pink kanala.
Njanjavi

#51968 Re: BHTelecom All About

Post by Njanjavi »

Pokusavam uc na ono govno da promjenim ime mreze preko 192.168.1.1 i kucam admin ime i admin kao pass al nece, ima li kakav drugi nacin da se prijavi na ovo?
Router je zte ZXHN H108N V2.5
irac300

#51969 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Njanjavi wrote:Pokusavam uc na ono govno da promjenim ime mreze preko 192.168.1.1 i kucam admin ime i admin kao pass al nece, ima li kakav drugi nacin da se prijavi na ovo?
user
user
Quaresma

#51970 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

imam neki stari modem/router TP Link WD8901g, i odlucim preko njega uspostaviti Moja TV Full, da vidim da li je problem kod modema.
i nadjem na netu bas tut od telekoma za ovaj modem, i pratim upute, i na kraju radi samo internet, al pazi sad brzine, kod modema ZTE ZXV10W300 je download oko 1mbs, dok na ovom od tp linka je
Image
preko wifia dobijem oko 13

ali je sad problem sto ne radi moja tv, izbacuje ´error unknown´ , a taman se bio obradovao reko sad sam im zaćero

mada opet sa ovim tp linkom sam imao prije problema sa virusima, reklame iskakale na sve strane, ali nakacio bih na njega drugi router samo radi interneta, al kad mi ne radi moja tv onda ne vrijedi.

probao sam i sa drugim combom, ovaj zte zxv10w300 modemom da bude baza, a da ovaj drugi router sto imam od tp linka bude samo za wifi, ali i dalje je internet los.

hebiga, ipak moram njih cekati, zvali prije dvije sedmice, rekli da nemaju opreme uopste, samo je pitanje kada ce je dobiti.
Njanjavi

#51971 Re: BHTelecom All About

Post by Njanjavi »

irac300 wrote:
Njanjavi wrote:Pokusavam uc na ono govno da promjenim ime mreze preko 192.168.1.1 i kucam admin ime i admin kao pass al nece, ima li kakav drugi nacin da se prijavi na ovo?
user
user
Dankeshn irac!
sencobih

#51972 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

drugi profil wrote:
Cossack wrote:
drugi profil wrote:
Pa eto sracunaj ti. Cca pola tih para koje su usle bi i dalje ulazilo u budžet (ako ne i vise radi boljeg poslovanja i manjih troskova), plus bi dobio 1,1 milijardu eura odmah. I imao bi danas 39% telekoma koje bi sigurno vrijedilo vise.

Telekom vrijedi najmanje 600 miliona eura manje sada nego prije 10 godina. Za tih 10 godina je u budzet uslo ne vise od 500 miliona eura sa tendencijom pada.
Danas bi npr. sa vlasnistvom od 39% i sa partnerom koji bi bio npr VIP mreza, imao na 25 miliona dionica u vlasnistvu mozda istu ili malo manju dividendu kao sto je ima sad sa 90% tj. sa 58 miliona dionica.
Ukratko. Mogao bi imati 1,1 mild eura + npr 200 mil iz dividende + vlasnistvo 25 miliona dionca koje bi vrijedile oko 250 mil eura. =sa danasnjim danom sve zajedno milijarda i po eura. Ovo je minimum minuma, a vjerovatno bi bilo vise.
Sad imas max 500 miliona eura prihodovanih iz dividendi i imovinu vrijednu oko 500 do max 600 miliona eura, ako za nju nadjes kupca. Dividenda je sve manjai uskoro ce biti simbolicna, a tim i vrijednost firme jos manja. Mislim da ti je razlika jasna ko dan.

A sa tim novcima, da ih je uzela, drzava je mogla npr. izgraditi hidrocentrale ili vjetrocentrale. Izgradnja hidrocentrale je u prosjeku 1 milion eura po 1 MW snage, a vjetroelektrane oko 50% vise. Na taj način obezbjediti energetsku neovisnost, osnovu za rast privrede, pa i izvlačiti viškove i izvoziti ih.
Ti si baš optimista kad mislis da bi vlast (bilo koja ovih godina) pare dobivene prodajom telekoma ulozila u hidrocentrale ili nešto drugo od sveopće koristi. Mislim prije da danas ne bi imali ni telekoma, ni para, a strah me da ostanemo i bez ovih postojecih hidrocentrala
drug_profi

#51973 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Pa vidi nije sad bitno to. Govori se kao da telekom profit ulaze u opste dobro. Odnosno da drzava tu dividendu koristi za opste dobro. Ako je to osnovna premisa i ja nastavljam po istoj. Odnosno to je ono sto bi dobar domacin radio.
Posto smo svjesni da je to samo stranacki bankomat, zar ne bi bilo bolje da je vlasnik pravi domacin koji ce radi sebe dici nivo usluge korisnicima, a drzava nek novce procerda ako hoce jer svakako i ovu dividendu procerdaju.
I drugi vlasnik bi placao poreze, doprinose, sponzorirao sportske klubove i humanitarne organizacije jer to je dio marketinga svuda. Uostalom posao drzave je da sistemski rijesi finansiranje sporta i humanitarnih organizacija a ne da se sve bazira na sergija sistemu.
sencobih

#51974 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

drugi profil wrote:Pa vidi nije sad bitno to. Govori se kao da telekom profit ulaze u opste dobro. Odnosno da drzava tu dividendu koristi za opste dobro. Ako je to osnovna premisa i ja nastavljam po istoj. Odnosno to je ono sto bi dobar domacin radio.
Posto smo svjesni da je to samo stranacki bankomat, zar ne bi bilo bolje da je vlasnik pravi domacin koji ce radi sebe dici nivo usluge korisnicima, a drzava nek novce procerda ako hoce jer svakako i ovu dividendu procerdaju.
I drugi vlasnik bi placao poreze, doprinose, sponzorirao sportske klubove i humanitarne organizacije jer to je dio marketinga svuda. Uostalom posao drzave je da sistemski rijesi finansiranje sporta i humanitarnih organizacija a ne da se sve bazira na sergija sistemu.
Sudeći po primjerima u okruženju hrvatskog i crnogorskog ht-a sumnjam da bi se nešto drasticno promijenilo u korist korisnika, privatnik u bih je sinonim za loš status radnika i muljanja svih vrsta u cilju ne placanja poreza, milion je primjera koji to dokazuju. Sponzoriranja bi stala, investicije svedene na minimum bar prvih godina. Prodao je dodik sve sto se moglo prodati pa gdje je taj uspjeh i ta super usluga?
lakilaka

#51975 Re: BHTelecom All About

Post by lakilaka »

sencobih wrote:
drugi profil wrote:Pa vidi nije sad bitno to. Govori se kao da telekom profit ulaze u opste dobro. Odnosno da drzava tu dividendu koristi za opste dobro. Ako je to osnovna premisa i ja nastavljam po istoj. Odnosno to je ono sto bi dobar domacin radio.
Sudeći po primjerima u okruženju hrvatskog i crnogorskog ht-a sumnjam da bi se nešto drasticno promijenilo u korist korisnika, privatnik u bih je sinonim za loš status radnika i muljanja svih vrsta u cilju ne placanja poreza, milion je primjera koji to dokazuju. Sponzoriranja bi stala, investicije svedene na minimum bar prvih godina. Prodao je dodik sve sto se moglo prodati pa gdje je taj uspjeh i ta super usluga?
ti ocito radis u bhtelecomu i do zadnje kapi krvi branis svoje radno mjesto i uhljebe tamo. promijenilo bi se to da se ne bi samo zaposljavalo tamo po rodbinskoj i stranackoj liniji u firmi koju smo svi mi izgradili, nego po strucnosti, a samo stranka ( sda ) i rodbina koja tamo radi ima koristi. ali nicija nije do zore gorila.
Locked