BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5176 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

amal1 wrote:
madFlava wrote:
amal1 wrote:Treba li kome Upload :razz:

Image

sta je ovo :D
Da nas nece moderatori sankcionisati...Ma jedan provajder u krajini, ima najbolji upload u bih i sire, mada i download je vise nego dobar, kao i ping 8-)
:evil: ...provokatoru :mrgreen: , a zipa ping-a sa Sarajevom, bolji nego adsl sa-sa server :lol:
Quaresma

#5177 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

telinea, jel to bezicni internet?
Halcyon

#5178 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Quaresma wrote:telinea, jel to bezicni internet?
Čini se da jest.

Telinea
Jeff Bingham

#5179 Re: BHTelecom All About

Post by Jeff Bingham »

Tahta wrote:
Jeff Bingham wrote:"naš" u ovom slucaju nije bosnjacki, nego domaci, bosanski, tako da nema govora o nacionalizmu koji spominjes. kupi violeta maramice umjesto palome, predji na eronet tel, uzmi logosoft internet, ali nemoj davat pare telecomu srbije koji je vlasnik mtela, nemoj davat pare dukatu kad imas 200 kvalitetnih domacih mlijecnih proizvodjaca, nemoj pored mesne industrije "ovako" koja je medju najboljim domacim firmama podrzavat faking perutninu ptuj radi eventualno koje markice ustede.

nema to veze sa politicarima, nego sa stavom naseg glupog naroda. to sto ti nemas posla posljedica je deseterostruko viseg uvoza nego izvoza. odose pare iz zemlje moj amd. sa takvim razmisljanjem nam nikad nece biti bolje.

i jeste offtopic, jebiga.
Dukat mlijkeo je iz Gradačca MIG , perutnina ptuj su pogoni u Brezi i Srbcu Alpsko mlijkeo mljekara Tuzla i svi ostali koji spominjete da su strani su ustvari NAŠI proizvodi :lol: ljudi donijeli tehnologiju i rade ovdje zapošljavaju to se zove DIREKTNA STRANA INVESTICIJA.Zapošljavaju ljude na konkursu i biraju sposobne a ne podobne i zato posao ide.
Šta imamo od Telecoma mislim na obični narod ?? puni šuplji federalni budžet koji treba ukinuti zajedno sa Pederaciom
od telekoma imam 15 km račun bez "dizanja slušalice" i fala im na tome što su NAŠI.
telekom treba prodati dok još vrijedi napraviti autoput kroz Bosnu a strani investitor nek vidi šta će sa Svastikama, Propalim političarima , Pevaljkama, Švalerkama ........
kljucna rijec ovdje je STRANA, sav PROFIT ode STRANCIMA a ne domacim ljudima. Prodati telecom?? kakv idiotizam. prodace ga za milijardu, a svake godine u budzet iz telecoma ide oko 150 miliona KM. znaci za 6-7 godina pisi propalo. kakvo podanicko razmisljanje.

ukinuti budzet?? :-)

i tu prestaje moja rasprava s tobom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5180 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Padne kisa i internet zdra'o. :D
Quaresma

#5181 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

Halcyon wrote:
Čini se da jest.

Telinea
pih, nevalja onda, zapuse vjetar i konekcija pada, brzina nikakva
amal1

#5182 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

Quaresma wrote:
Halcyon wrote:
Čini se da jest.

Telinea
pih, nevalja onda, zapuse vjetar i konekcija pada, brzina nikakva
Nema problema kad kisa pada i vjetar puše... :-D
Da ne idemo dalje u off, samo kratko, kisa pada vani ;-) , a evo pinga prema frankfurtu

Image
Quaresma

#5183 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

dzaba, ja kad skidam kod mene je uvjek maximalna brzina, konstantno, dok u bezicnog nestabilna konekcija, a probaj igrati neke igrice, recimo cod ili battlefield ili neke trece pa nam javi ping
Chuckie

#5184 Re: BHTelecom All About

Post by Chuckie »

Imal ko pass za TP LINK jebeni?
Halcyon

#5185 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Chuckie wrote:Imal ko pass za TP LINK jebeni?
Zašto ne nazoveš Službu za korisnike i fino objasniš problem, te upitaš za novu lozinku? Fino, kulturno zamoliš ljude, nemaš šta izgubit.
mousstapha

#5186 Re: BHTelecom All About

Post by mousstapha »

vr10vr10tajn1pa55
Chuckie

#5187 Re: BHTelecom All About

Post by Chuckie »

mousstapha wrote:
vr10vr10tajn1pa55
Neće to majku mu.
mousstapha

#5188 Re: BHTelecom All About

Post by mousstapha »

Resetuj ga :idea:
Halcyon

#5189 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Ovo više postaje smiješno sa povećanjem brzina i ovim lozinkama... :-)
Chuckie

#5190 Re: BHTelecom All About

Post by Chuckie »

mousstapha wrote:Resetuj ga :idea:
Isto.
BarbaDue

#5191 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

prije nekog vremena otvorih temu "Moja TV", evo sad je trazih al ne mogu da je nađem, pa da pitam ovdje...
jesu li bila ova poboljsanja za ADSL, ako jesu zasto nikakve promjene nisu bile za Moju TV? zar nije fer da i nama promjene brzinu konekcije. zar nije doslo vrijeme da ubace neki novi kanal?

eto, ako neko ima telekom informacija to bi ga ja upito...

btw, moja tv full pack:
Image
veljaca

#5192 Re: BHTelecom All About

Post by veljaca »

ala7 wrote:
Ne pravite uzbunu ako vam nisu podigli jos brzine, veliki je broj adsl korisnika i samo se sjetite dial up konekcije :)
Ne znam da li se i dalje nalazi u novim konfiguracijama racunara dial up modem..
:-) :( :?

Ne pravim ja uzbunu sto mi nisu povecali brzinu - nego sto su postojecu SMANJILI .... :x

Bila 3,6 Mb/s a sada 1,70 Mb/s ( Download ) ....

Zelim vjerovati da je ovo samo trenutno - inace ..... kad im se navalim na kosti ....
ala7

#5193 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

veljaca wrote:
ala7 wrote:
Ne pravite uzbunu ako vam nisu podigli jos brzine, veliki je broj adsl korisnika i samo se sjetite dial up konekcije :)
Ne znam da li se i dalje nalazi u novim konfiguracijama racunara dial up modem..

Ne pravim ja uzbunu sto mi nisu povecali brzinu - nego sto su postojecu SMANJILI .... :x

Zelim vjerovati da je ovo samo trenutno - inace ..... kad im se navalim na kosti ....
Ako ovisis o brzini da je svaki dan ista onda razumijem problem (ako si poslovno obavezan imati konstantnu brzinu)..Nije da branim bhtelecom jer sam i ja korisnik i u prednosti ste vi koji imate adsl netflat pakete za razliku nas koji koristimo internet u sklopu mojaTV (net/full/premi), ipak nama nista od obecanog sto su najavljivali direktori,zamjenici direktora i sl.

Potrebno im je vremena da prebace vise od 50 000 hiljada sigurno adsl korisnka na vece brzine.. Nije to mala cifra, ali isto tako ako se ne desi u toku jedne sedmice znaci osteceni ste kao i mi koji placamo cca 65KM startno full paket a dobivamo 2mbps sto znaci da priblizno ~15KM dajemo djabe kad se popolovi paket netFlat2.. I tu bi mi trebali reagovati, niko drugi..

Razumijem sve to, tenderi i RAK i dozvole ali brate mili ne vadi se dozvola za AirBus A380 za BH Airlines / zargonski .. Sta je njima odvojiti za par kanala koji bi se 100 % gledali (hayat music,folk,sk,sk+,mtv,vh1,neki filmski i sl)..Prije je to lakse islo koliko se sjecam, odma je K1 uvrsten ubrzo nakon pocetka emitovanja,onda TV1, CMC (tad su najkracem roku bili u ponudi ). Polako ali sigurno konkurencija vrsi pritisak na njih kao i odlazeci korisnici..
iceman2010

#5194 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

veljaca wrote:
ala7 wrote:

Ti to fino nazovi podrsku na 1422 i zamoli da provjere. To je tebi neko mijenjao brzinu i pogrjesio. Ta brzina koju ti imas je karakteristicna za netflat2. Neko ti je greskom na DSLAM-u postavio profil za netflat2 umjesto netflat6. Mislim da se to sve rucno mijenja na DSLAM-u za svakog korisnika pa su ljudske greske itekako moguce. Zbog velikog broja korisnika svi ce morati biti strpljivi dok dobiju odgovarajucu brzinu. Neko je vec dobio cini mi se, neko ce vjerovatno tek za mjesec dana. I najavili su da ce promjena biti postepena. Samo strpljenja.
neo7

#5195 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

A zasto se mora rucno sve podesavati !? Zar je toliko tesko napraviti program/skriptu koja ce izvrsiti te promjene ?
Bušman

#5196 Re: BHTelecom All About

Post by Bušman »

neo7 wrote:A zasto se mora rucno sve podesavati !? Zar je toliko tesko napraviti program/skriptu koja ce izvrsiti te promjene ?
Bilo kakva iznenadna promjena na sistemu moze odvesti taj sistem u nestabilnost. Zato se to mora postepeno raditi. To generalno vrijedi za sve velike sisteme (IP mreza, energegtska mreza, elektrane). I ne ukljucuju jednog po jednog, nego grupe korisnika cime izbjegavaju iskakanja zbog naglog zagusenja sto se cesto desava u IP mrezama, ako se njima ne upravlja pazljivo.

P.S. Nemam pojma imaju li ikakve skripte, ali sto sam cuo od nekih kolega cini se da imaju. :D
neo7

#5197 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Hvala :)
Cuo sam da im je neki lik sa ETF-a napravio program sa kojim imas opciju da zakljucas koji hoces porgram na mojaTV, da stavis sifru i sl...valjda dodje i do nas tako nesto nekada :D
Chuckie

#5198 Re: BHTelecom All About

Post by Chuckie »

neo7 wrote:Hvala :)
Cuo sam da im je neki lik sa ETF-a napravio program sa kojim imas opciju da zakljucas koji hoces porgram na mojaTV, da stavis sifru i sl...valjda dodje i do nas tako nesto nekada :D
Zar nema parental control na MojojTV? :lol:
iceman2010

#5199 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Mislim da vec sada na MojaTV mozes zakljucati koji god program hoces. Samo ga stavis u listu za roditeljsku paznju i bude ti isto kao i crtani za odrasle pod istom sifrom. Provjericu kasnije tacno gdje i kako mada mislim da ces se sam snaci. Sada gledam Dzeku preko net-a. :-D

Meni jaran kaze da skripte postoje na nekim uredjajima (sada govorim o managmentu na DSLAM-ovima), ali da za neke nemaju i da ce se to morati raditi rucno. Uglavnom on kaze da je na jednom uredjaju u Sarajevu promjenjeno sve sa netflat1 na netflat2 za sada pomocu skripti. Nista vise osim jos par pojedinacnih slucajeva nije promjenjeno. Tako barem on kaze.
iceman2010

#5200 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Chuckie wrote:
Zar nema parental control na MojojTV? :lol:
Ima :)
Locked