BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#51326 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ing-ecc wrote:
mulderm wrote:BHTELECOM MOJATV PREKO FTTH ( OPTIKA) koji su vlan-ovi sa stb , internet i voip .
Modem innbox v50 nije u acs ,a vracen na tvornicke postavke. Molim ako neko zna vlan.ove da mi odgovori

Hvala
VLAN-ovi su na dosta uredjaja razliciti :D obicno je 965 za IPTV (moze biti i 2615, 2616), za VoIP je 929, za ADSL je najcesce 80 ili 100 a moze biti i 501, 701 :)
U samim fabrickim postavkama vec imas ove osnovne VLAN-ove :D VoIP ti moze raditi i na POTS portu zavisno kakav telefon koristish :)
probook

#51327 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

Rugafet wrote:
TESLA_EDISON wrote:Izvini ali ti si napisao 3 sata a ne 15 sati. Haj sad sjaši mi sa komentara.
Ja mislim (evo neka se jave ako ima takvih koji nisu shvatili) da ko god je procitao post shvatio je u kojem terminu se poziv dogodio. Ne znam, sta si se toga dohvatio ko pijan plota, i pri tome si jos i jako bezobrazan. Poenta price je odnos prema korisnicima.
Pusti UHLJEBA samo ga na ignore...

Kod njega je bolje 1500 min ograniceno u mrezi kod voljenog BHT za 45 KM, nego 3000 min prema svim mrezama za 36 KM kod konkurencije :lol: :lol:
smartXL

#51328 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Niste rekli da ste dobili program koji ste trazili, Sevdah tv :mrgreen:

Sto ne trazite novu, b92...vidite da se ispunjavaju zelje :thumbup:
beco

#51329 Re: BHTelecom All About

Post by beco »

Ko je samo dozvolio BHtelecomu da širi po gradu svoju optiku? Pri tome da uništavaju ceste, buše ulaze kako hoće. Pa je li ovo njihova babovina pa da im se sve dozvoli :roll:
semsasuljakovic

#51330 Re: BHTelecom All About

Post by semsasuljakovic »

beco wrote:Ko je samo dozvolio BHtelecomu da širi po gradu svoju optiku? Pri tome da uništavaju ceste, buše ulaze kako hoće. Pa je li ovo njihova babovina pa da im se sve dozvoli :roll:
Optika ide kroz zemlju, i u svakoj normalnoj državi bi se podržavalo uvođenje optike do svakog stana, samo Bošnji to smeta.
kakaljin

#51331 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

semsasuljakovic wrote:
beco wrote:Ko je samo dozvolio BHtelecomu da širi po gradu svoju optiku? Pri tome da uništavaju ceste, buše ulaze kako hoće. Pa je li ovo njihova babovina pa da im se sve dozvoli :roll:
Optika ide kroz zemlju, i u svakoj normalnoj državi bi se podržavalo uvođenje optike do svakog stana, samo Bošnji to smeta.
Bar se radi po planu i dozvolama i ide po propisima, a ne sa bandere na banderu, ili sa drveta na drvo
escobar__

#51332 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ček, kad ne uvode optiku ne valja, a ne valja ni kad je uvode? Okej.
MTV

#51333 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

trebali su staviti wifi otiku
ČičineBrčine

#51334 Re: BHTelecom All About

Post by ČičineBrčine »

semsasuljakovic wrote:
U svakoj normalnoj zemlji bi se radilo planski i znalo bi se gdje i kad kopaju, u kom periodu to moraju zavrsiti i dovesti u stanje kao sto je bilo prije njihovih zahvata. Samo kod nas rove kako im cejf i kud im cejf, smjesno je da upadnu u privatni posjed prokopaju kud oni hoce i bez ikakvog odobrenja. Ali eto to je pljuvanje po telekomu i sputavanje u razvoju.
I ovdje svi odobravaju i podrzavaju svi ali ne djikanski kao sad.
zateznistub

#51335 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Sram da ih bude... :-)
zippoo87

#51336 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

escobar__ wrote:
Ček, kad ne uvode optiku ne valja, a ne valja ni kad je uvode? Okej.
ok je da se napreduje,ali je isto OK i da se radovi urade kvalitetno i da se uzurpirana povrsina vrati u prvobitno stanje
mozes misliti sto vracaju
pisao sam vec o tome u zadnja 2 mjeseca...Gracanicu uzrovili uzduz i poprijeko,prokopali svaki moguci i nemoguci dio asfalta,nov asfalt sjekli i polagali kablove ...radovi prelose izvedeni,udubljenja u asfaltu,tampona uopste nema dovoljno,slijedece godine u ovo doba ce to sve biti kanali i popucati ce
znaci katastrofa...Gracanica vise ne lici na isto mjesto nakon ovih njihovim dvomjesecnih radova
inace,kod nas je radove izvodila neka firma iz Kalesije...ljudi se samo svadjaju u pola ulice,galame,tacno se vidi da ne znaju raditi...guzve stvarali...prorove glavnu ulicu u 14 sati popodne,kada je najveca spica i tako svaki dan ili zatvore komplet ulicu
ja da sam na celu Opstine,ja bi tuzio BH telekom i trazio nadoknadu stete
beco

#51337 Re: BHTelecom All About

Post by beco »

Ja, odmah sam Bošnjo jer kažem da je Bhtelekom u zadnjih mjesec dana prekopo čitave Ciglane i Koševsko Brdo. Rovali su po novom asfaltu, kojeg su onda ostavljali po 2 sedmice neasfaltiran. Tu aljkavast i nekako mogu shvatiti Bosna je to sine, to neki zovu progres, kontam doveli optiku do ulaza. Ali vrhunac javašluka je da su bušili po mome ulaza, doveli opremu do svakog stana i ako provjereno niko ne koristi njihive usluge od komšija. Ljudi su bušili ploče, zidove, postavljali razvodnike. Ko je to od njih tražio? Je li to njihova zgrada? A tek uznemiravanje?

A ne vucite me za jezik da im je ponuda usluga jadna. Firma koja daje infrastrukturu svim kablovskim operaterima daje najslabiju uslugu. To gospodo moja draga je bošnjaluk, a ne da se ima malo reda prilikom izvođenja radova. Ali nema sikiracije, bhtelecom će pokopati sam sebe svojom politikom.
smartXL

#51338 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

To sto su prekopali novi asfalt nije njihova greska nego Opstine koja je izdala dozvolu, odnosno sto nisu na vrijeme postavili pvc cijevi i sad uzimat pare od najma istih a do prekopa ne bi ni dolazilo.

Btw, ulaz nije tvoj nego je zajednicki, a pretpostavljam da je telekom imao vec infrastrukturu i sad je radio rekonstrukciju vlastite mreze.

Bolje za tebe pa imas alternativu, mozda sutra izbace bolju ponudu a imat ces tehnicku mogucnost za sve usluge.
Tesla Edison

#51339 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Dobro to sve a vidim niko ne spominje Telemach koji bez ikakvih dozvola ukopava kablove na dubinu od 20 cm i kad krene proširenje saobraćajnice ili rekonstrukcija puta kasni se zbog njihovih neucrtanih kablova.

A da zaboravio sam, cilj je pljuvati po Telekomu. Moj previd, izvinite.
smartXL

#51340 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

TESLA_EDISON wrote:Dobro to sve a vidim niko ne spominje Telemach koji bez ikakvih dozvola ukopava kablove na dubinu od 20 cm i kad krene proširenje saobraćajnice ili rekonstrukcija puta kasni se zbog njihovih neucrtanih kablova.

Laz. Telemach je kupio operatere koji su imali izgradjenu infrastrukturu.
beco

#51341 Re: BHTelecom All About

Post by beco »

smartXL wrote:To sto su prekopali novi asfalt nije njihova greska nego Opstine koja je izdala dozvolu, odnosno sto nisu na vrijeme postavili pvc cijevi i sad uzimat pare od najma istih a do prekopa ne bi ni dolazilo.

Btw, ulaz nije tvoj nego je zajednicki, a pretpostavljam da je telekom imao vec infrastrukturu i sad je radio rekonstrukciju vlastite mreze.

Bolje za tebe pa imas alternativu, mozda sutra izbace bolju ponudu a imat ces tehnicku mogucnost za sve usluge.
Ne u tome je fazon oni nisu optiku provlacili kroz postojeci telefonski sistem, nego probijali ploče od spratova, zidove, stavljali nove kanalice i razvodnike.
ČičineBrčine

#51342 Re: BHTelecom All About

Post by ČičineBrčine »

TESLA_EDISON wrote:Dobro to sve a vidim niko ne spominje Telemach koji bez ikakvih dozvola ukopava kablove na dubinu od 20 cm i kad krene proširenje saobraćajnice ili rekonstrukcija puta kasni se zbog njihovih neucrtanih kablova.

Kakve veze ima telemach sa javaslukom telekoma.
ono kad branis neodbranjivo pa onda podjes porediti sa drugim :facepalm:
beco

#51343 Re: BHTelecom All About

Post by beco »

Ne opravdavam telemach niti njihivo kopanje. Ovom se jednom mora stati u kraj ko god to radi.
Tesla Edison

#51344 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Adrese:
1. Služba za urbanizam u opštini,
2. Opštinski načelnik,
3. Izvođač radova,
4. Nadzornik izvođača radova,
5. Odgovorno lice ispred izvođača radova,
6. Građevinska inspekcija.

Bujrum pa žalite se. BH Telecom nema ništa sa planiranjem izgradnje grada.
sencobih

#51345 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

beco wrote:Ja, odmah sam Bošnjo jer kažem da je Bhtelekom u zadnjih mjesec dana prekopo čitave Ciglane i Koševsko Brdo. Rovali su po novom asfaltu, kojeg su onda ostavljali po 2 sedmice neasfaltiran. Tu aljkavast i nekako mogu shvatiti Bosna je to sine, to neki zovu progres, kontam doveli optiku do ulaza. Ali vrhunac javašluka je da su bušili po mome ulaza, doveli opremu do svakog stana i ako provjereno niko ne koristi njihive usluge od komšija. Ljudi su bušili ploče, zidove, postavljali razvodnike. Ko je to od njih tražio? Je li to njihova zgrada? A tek uznemiravanje?

A ne vucite me za jezik da im je ponuda usluga jadna. Firma koja daje infrastrukturu svim kablovskim operaterima daje najslabiju uslugu. To gospodo moja draga je bošnjaluk, a ne da se ima malo reda prilikom izvođenja radova. Ali nema sikiracije, bhtelecom će pokopati sam sebe svojom politikom.
U redu je praviti paukovu mrežu po banderama između zgrada ? S minimalno troškova uzimati ekstra zaradu? Eki "Bosna je to sine" , inače u drugim državama dolaze do zgrada i u stanove nekom čarolijom. I voda, i struja i kanalizacija i sve što koristiš je došlo nekim kopanjem i neko je nekada istrpio i gradnju i sve sto nosi gradnja sa sobom. Ništa nije vječno i mora se povremeno raditi rekonstrukcija bilo čega pa i te prokopane ulice. Sto bi rekli da bi napravio kajganu mora se razbiti neko jaje. Cijelo vrijeme hrakanje sto se ne gradi optika, ali kad pocne gradnja onda hrakanje sto se zaboga kopa.
beco

#51346 Re: BHTelecom All About

Post by beco »

sencobih wrote:
beco wrote:Ja, odmah sam Bošnjo jer kažem da je Bhtelekom u zadnjih mjesec dana prekopo čitave Ciglane i Koševsko Brdo. Rovali su po novom asfaltu, kojeg su onda ostavljali po 2 sedmice neasfaltiran. Tu aljkavast i nekako mogu shvatiti Bosna je to sine, to neki zovu progres, kontam doveli optiku do ulaza. Ali vrhunac javašluka je da su bušili po mome ulaza, doveli opremu do svakog stana i ako provjereno niko ne koristi njihive usluge od komšija. Ljudi su bušili ploče, zidove, postavljali razvodnike. Ko je to od njih tražio? Je li to njihova zgrada? A tek uznemiravanje?

U redu je praviti paukovu mrežu po banderama između zgrada ? S minimalno troškova uzimati ekstra zaradu? Eki "Bosna je to sine" , inače u drugim državama dolaze do zgrada i u stanove nekom čarolijom. I voda, i struja i kanalizacija i sve što koristiš je došlo nekim kopanjem i neko je nekada istrpio i gradnju i sve sto nosi gradnja sa sobom. Ništa nije vječno i mora se povremeno raditi rekonstrukcija bilo čega pa i te prokopane ulice. Sto bi rekli da bi napravio kajganu mora se razbiti neko jaje. Cijelo vrijeme hrakanje sto se ne gradi optika, ali kad pocne gradnja onda hrakanje sto se zaboga kopa.
-U drugim državama svi radnici rade na izvođenju radova a ne samo njih 2 od 15
-U drugim državama se ne sječe preko saobraćajnica nego se pokušava napraviti što manja šteta
-U drugim državama se radi po noći a ne u po bijela dana i ne čeka se da pokrije svoje rupe 2 sedmice, pa ne dođes u sutaciju da kamenje koje js ostalo nakon kopanja da se rabacuje u okolo, prolaskom kola
- U drugim državam kad uđeš u nečiji ulaz, pismeno najaviš radove i objasniš radove i opet napraviš instalacije što diskretnije

Šta je to bhtelkom sveta krava pa ne smiješ skrenuti pažnju kad njihovi subizvođači bahato se ponašaju
Rugafet

#51347 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

sencobih wrote:U redu je praviti paukovu mrežu po banderama između zgrada ? S minimalno troškova uzimati ekstra zaradu? Eki "Bosna je to sine" , inače u drugim državama dolaze do zgrada i u stanove nekom čarolijom. I voda, i struja i kanalizacija i sve što koristiš je došlo nekim kopanjem i neko je nekada istrpio i gradnju i sve sto nosi gradnja sa sobom. Ništa nije vječno i mora se povremeno raditi rekonstrukcija bilo čega pa i te prokopane ulice. Sto bi rekli da bi napravio kajganu mora se razbiti neko jaje. Cijelo vrijeme hrakanje sto se ne gradi optika, ali kad pocne gradnja onda hrakanje sto se zaboga kopa.
Image
kakaljin

#51348 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Kod mene su kopali ulicu tj trotoar, i kada su sve zavrsili dosla je firma koja je to sve asfaltirala, onda su usli u svaki ulaz i proveli vertikalu, a prije toga su dosli kod svih stanara i trazili saglasnost da kopaju u ulazu i kada se potpisalo vise od 50% stanara, iako su se neki bunili oni su imali saglasnost da rade i proveli do svakog stana opticki kabl i pripremili sve da ako neko zeli da uzme uslugu.

Tako da su sve uradili po propisima, jer da su htjeli raditi mimo propisa davno bi cijeli grad bio pod optikom, a ne cekali dozvole i ostalo, dok drugi operateri su preko bandera i prokopavali bez dozvola da dovedu svoje kablove na najjeftiniji nacin.

Neka se radi i neka se provede optika do svakog korisnika, sto prije bude to bice i jeftinija usluga.
kakaljin

#51349 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

smartXL wrote:

Laz. Telemach je kupio operatere koji su imali izgradjenu infrastrukturu.
Ako je kupio ne znaci da je ne treba dirati i postaviti na legalan nacin i kvalitenu infrastrukturu napraviti, jer su bivsi operateri koje je kupio telemach stavljali najjeftiniju opremu i veoma lose postavljali to sve,
smartXL

#51350 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote:
Ako je kupio ne znaci da je ne treba dirati i postaviti na legalan nacin i kvalitenu infrastrukturu napraviti, jer su bivsi operateri koje je kupio telemach stavljali najjeftiniju opremu i veoma lose postavljali to sve,
Procitaj jos jednom njegov post pa onda moj. :roll:
Locked