BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Quaresma

#5126 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

sad cu ja njih nazvati i reci gdje je obecana brzina. nama korisnicima moja tv uopste nisu povecali brzinu.
Mustang1

#5127 Re: BHTelecom All About

Post by Mustang1 »

Jebote isto da vam je zamglavu ..Razumijem ono pprije kada nije bil limita pa iscekivanje ali sada kada ce samo brzinu povecati jos fino receno postepeno a vi hocete da udarate sto vam jos nije povecano a jos neradni dan xD Ja do jucer nisam ni znao da ce povecavati pa sam opet ziv i zdrav
super_woofer

#5128 Re: BHTelecom All About

Post by super_woofer »

Fakat, kao da vam je brzina bila kao dial up, pa nestrpljivi da se poveca!

A ja cu im dati mjesec dana fore da vidim hoce li sta promijeniti glede MojaTV, jer bezze placam i do 75km full paket, kada vamo mogu platit phone+1net 50km i a imam istu uslugu i plus imam fore da pricam s kojom god mrezom hocu...

mozda stave u full paket vise kanala nego u phone, pa kad bi stavili sport klubove meni dovoljno da ne prelazim :)
starii

#5129 Re: BHTelecom All About

Post by starii »

jedno pitanje za ove koji koriste moju tv + netflat paket
imam moju tv paket tv + phone, e sad kad bi uveo odovojeno i netflat paket, jel dobivam od njih novi modem ili to ide vec preko postojecih modema (imam ZTE wireless modem)..hvala :)
Halcyon

#5130 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Ide preko postojećeg modema.
neo7

#5131 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

colt wrote:
arnes_king wrote:Hoce li mi neko odgovoriti ima li slucajno novi password za TP-Link
Fakat su zaključali . ..
Ja svoj restartovao prije 2 mjeseca i od tada mu mogu pristupiti sa svojim userom i pw...
neo7

#5132 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

starii wrote:jedno pitanje za ove koji koriste moju tv + netflat paket
imam moju tv paket tv + phone, e sad kad bi uveo odovojeno i netflat paket, jel dobivam od njih novi modem ili to ide vec preko postojecih modema (imam ZTE wireless modem)..hvala :)
Neces moci ako si potpisao ugovor na godinu dana a nije istekao! Isto sam ja planirao, uzti posebno net posebno phone paket jer je manja cijena, ali ne daju, kaze nije prosla godinica :)
Quaresma

#5133 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

pa zar ne mozes odjaviti, pa opet uzeti novi paket?
arnes_king

#5134 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Quaresma wrote:sad cu ja njih nazvati i reci gdje je obecana brzina. nama korisnicima moja tv uopste nisu povecali brzinu.
Pa ako si na moja tv, ne znam kakvu obecanu brzinu spominjes, jer nigdje nisu naveli da ce mojatv povecavati ....
ala7

#5135 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Mislim da je moguc prelazak na "nizi" paket npr. sa mojaTV Full na mojaTV Phone i da uzmes naknadno netFlat 2 (4mbps) i tako ustediti novca..

Najbolje da zovemo svi podrsku i da pitamo, da vrsimo pritisak da obavjestenje neko izbace o mojaTV kako sta u buduce !!
Chuckie

#5136 Re: BHTelecom All About

Post by Chuckie »

Jel kome promjenjen pass na TPLinku, imal ga na pomolu. :x
bpsang

#5137 Re: BHTelecom All About

Post by bpsang »

Prije nekoliko mjesci sam pazario neke sitnice u TOP-SHOP -u, uz kupovinu mi je ponudjen listic za neku nagradnu igru, te uz popunjene podatke da ostavim i broj mobilnog telefona.
Poslije desetak dana iznenadjenje zvoni mi telefon do iznemoglosti ja u autu i jedva ga se docepam , čim sam pokusao uspostaviti vezu, sve se prekida , ajd reko neko se zeznuo, i nista, nakon nekih sat dva ponovo zvoni ja kliknem za razgovor , neko prekida, ja nazovem taj broj i gle čuda Generisana sekretarica mi javlja da je broj nepostojeci, reko svasta, nazovem ponovo isto mi odgovara.Reko ,odoh ja do Poste na Dolac Maltu da pitam u čemu je fol.tamo guzva ko na pijaci za jaja , kupuju raja telefone ko luda.
Kad ,dodjoh na red , sa druge strane saltera mi dospodična veli da ona sa tim nema nista nego da ja pisem zalbu BHTELEKOMU, sto sam i uradio ali dok sam pisao ponovo me zove isti broj, i ja pokazujem dami sa druge strane stakla,a ona ce meni da navedem sve pojedinosti .
Predam ja to sve i odoh, kasnije je bilo jos tih poziva, te sam na njihovom portalu pretrazivanje po telefonu naso da je broj +387 33 721 000 broj telefona Studio Moderna iz Sarajeva, pri kojim je i TOP-SHOP.
Za nekih dvadesetak dana mi dolazi odluka iz BHTelekoma da se moja prituzba odbija i da je neosnovana te da sa tog dotičnog broja nikad nije upučen poziv prema mom broju mobitela.
Image
Ovo je krajnje drska odluka, ovoga dole potpisanog, jer nije uvazio moju žalbu na adekvatan način, na svakom mobitelu postoji opcija ko kad i u koje vrijeme zove,a oni iz BHTelekoma mi tvrde da nije bilo poziva na moj broj mobitela, ovo dokazuje da je bilo:
Image
Nakon sto sam dobio, njihov prvi odgovor žalio sam se njihovoj drugostepenoj komisiji koja je samo potvrdila prvostepenu.
SRAM VAS BILO BH TELEKOMU, TROSIM ZADNJE PARE NA VASEM OPERATERU I PRELAZIM NA DRUGI DOSTOJANSTVENIJI OD VASEG FUJJJJ, MILION PUTA FUJJJJJ....
Image

Poslije svoh ovih činjenica ,koje dokazuju kakav je odnos izmedju Njih i korisnika njihovih usluga i zasto masovno narod bijezi od njihovog operatora.
Vjerovatno je bilo jos upucenih poziva sa ovoga telefona koji su kupovali u TOP-SHOP-u, ali nekoga nije zagolicalo da otkrije činjenice.
Moja odluka je Nikad više BH TELEKOM .
Ako vas neko proziva sa broja +38733721000, znajte da je taj broj, nevažeči i nepostoječi za obične smrtnike, a vjerovatno preko tog broja BH TELEKOM UBIRA NOVAC,jer ga iz tog razloga i krije, i predstavlja da je NEPOSTOJEČI.
Chuckie

#5138 Re: BHTelecom All About

Post by Chuckie »

Drug, advokata i na SUD! Jebi im od tave držak. :thumbup:
ala7

#5139 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Bas sam naveo par postova iza da im je podrska nula i spominjao sam m:tel koji ljubazno razmotri problem korisnika i u najkracem roku odgovore tj. rijese problem pa i preko facebook stranice.. BHTelecom nema facebook stranicu kao ni bilo koji vid informisanja korisnika i slicno.. Postoji il 1444 il [email protected] .. Na 1444 samo ti pricaju bajke a sa [email protected] ne dobijes nikad odgovor..

Predji na drugi operator sigurno ce ti bolje biti sto se tice podrske i odnosa korisnik-operator, operator-korisnik..Ako imas zivaca ganjaj ih sudski, nije to bezazlena stvar ako imas dokaze, uzmi odstetu od telecoma i od vlasnika tog broja, prvenstveno bhtelecom-a..
arnes_king

#5140 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Lol, a i ti narucujes iz TOP-SHOP-a i tih stvari i dajes im broj mobitela za nagradnu igru :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Radio sam dosta vremena u njemackom teleshopu i znam kako ti je al to je tek pocetak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lelooo

#5141 Re: BHTelecom All About

Post by lelooo »

Ovom gore sto se zali, ne mislim nesto da je BHT kriv sto tebe uznemiravaju :)
Ali po meni jesu krivi sto nisu ovo malo detaljnije ispitali, naime ti se zalio da te uznemirava 033721000 oni provjerili taj broj i nije tako. I vrlo moguce da i nije.
Ali top shop garant koristi neki VoIP shit, ili nesto drugo, tako da prikaz broja na tvom tel uopste nije validan, trebali su provjeriti pozive prema tvom broju u zadato vrijeme, pa bi nasli ko te i odakle zove i mogli reagovati...

ali eto ti se zalio na taj broj, oni njega provjerili i to je kao to :razz:
vuneni

#5142 Re: BHTelecom All About

Post by vuneni »

Pozz.
Da li ce doci do smanjenja cijena i poboljsanja kvaliteta moja tv paketa u novoj 2012 godini .
bpsang

#5143 Re: BHTelecom All About

Post by bpsang »

arnes_king wrote:Lol, a i ti narucujes iz TOP-SHOP-a i tih stvari i dajes im broj mobitela za nagradnu igru :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Radio sam dosta vremena u njemackom teleshopu i znam kako ti je al to je tek pocetak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LOL , za koji dan če i moj 061 biti nepostoječi,Ove činjenice sto sam naveo je samo kap u moru doživljaja dok sam bio njihov korisnik jos od 1998 , kad sam se prvi put nakačio na Internet.
Mogu samo blago reči da je to gomila prevaranata.
Čast ljudima koji si iza šaltera i naplačuju usluge ili štambiljaju pošiljke, Ovo sve ostalo je GO LOPOV.
Šta mislite zašto je nepostoječi, integrisan je da zove, da uzima lovu od korisnika koji ga je prijavio a tebi sa mobitela skida kad ga zoves da provjeris zasto te i ko zove, ti uspostavljas vezu, al ti Degenericna sekretarica javlja da broj ne postoji i nije aktivan, sa tvog mobitela je vec skunuta cifra.
To je dupli vid LOPOVLUKA, KOJIM SE SLUŽE IZ BH Telekoma .
budva

#5144 Re: BHTelecom All About

Post by budva »

Rece mi mama, da su podigli cijene razgovora fixni - mobitel i da su ukinuli jeftini saobracaj, da li je istina?
roki

#5145 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

budva wrote:Rece mi mama, da su podigli cijene razgovora fixni - mobitel i da su ukinuli jeftini saobracaj, da li je istina?
Sta ti mama ima govoriti.Citaj:

http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/b ... /111228173
budva

#5146 Re: BHTelecom All About

Post by budva »

roki wrote:
budva wrote:Rece mi mama, da su podigli cijene razgovora fixni - mobitel i da su ukinuli jeftini saobracaj, da li je istina?
Sta ti mama ima govoriti.Citaj:

http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/b ... /111228173
nisam nasao ovo.. ugl sta znaci ovo "ali samo za osnovnu ponudu analognog i ISDN priključka te l.net Plus pakete" i evo vidim bila je upravu za ovaj slabi saobracaj.
Jeff Bingham

#5147 Re: BHTelecom All About

Post by Jeff Bingham »

:lol: jadan lik, ostecen za 3 feninga, dole vlada :x
bpsang

#5148 Re: BHTelecom All About

Post by bpsang »

Jeff Bingham wrote::lol: jadan lik, ostecen za 3 feninga, dole vlada :x
*ebo te VLADO.
nije do njega, nego do onoga sto je meni potpisao da oni nisu krivi sto me neko *ebe sa broja 033 721 000, ko da im nije on dao taj broj,Alo ba... privatizacija i sve napolje, da čiste snijeg po trotoarima Sarajeva,a samo neophodnima posao u ruke , ako zajebeš lopata ti ne gine ...
Pa da vidiš moju TV ,internet i mobilni...djaba ce ti davat telefon , samo da si kod njih . ili njiha...njiha...
mr.torture

#5149 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

Sjecam se koliko smo svi kukali, krenuvsi od mene prvog, kada su poceli sa prebacivanjem na flat, pa je nekako u roku mjesec-dva sve doslo na svoje.
Mislim da ce i ova povecanja brzine zavrsiti tako. Kukat ce se par dana/sedmica, standardno, i onda ce sve biti ok na kraju, i opet ce ova tema da ohladi.
Jeste tacno da daju sebi oduska koliko zele, i da sve usluge startaju letargicno, i u glavnom sa problemima, ali opet sa druge strane kad vidim sa kakvim problemima znaju kuburiti ljudi na drugim provajderima (padne kisa nema neta, padne snijeg nema neta, jaca oluja nema neta, kasni sati opada brzina), ja sam zadovoljan.
Posebno sto mi je sada provedena optika do kuce, pa nemam vise nikakvih problema sa stabilnoscu downloada.
Bit ce ovo sve ok, samo sabura... ;)
Jeff Bingham

#5150 Re: BHTelecom All About

Post by Jeff Bingham »

samo ti predji na mtel pa finansiraj dodika, ako ti savjest da.
Locked