BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semsasuljakovic

#51051 Re: BHTelecom All About

Post by semsasuljakovic »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:Isto kao sto Todoric nije vlasnik Konzuma, vec samo Agrokora :-D :-D :-D :-D :-D :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Mojne filozofirat. Kaze da je telemach vlasnik SK i da je navodno vidio ugovor. Telemach i SK imaju zajednickog vlasnika, a telemach ne moze trgovat SK. Telemach ne stavlja svoj potpis
Nije govno, već se pas posro.
smartXL

#51052 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

semsasuljakovic wrote:
Formalno-pravno ne pregovara za dozvolu distribucije SK sa kablovskim operaterima, ne potpisuje, kao sto neko tvrdi da je vidio ugovor i jos da je telemach vlasnik SK
kakaljin

#51053 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
semsasuljakovic wrote:
Formalno-pravno ne pregovara za dozvolu distribucije SK sa kablovskim operaterima, ne potpisuje, kao sto neko tvrdi da je vidio ugovor i jos da je telemach vlasnik SK
Ali je isti vlasnik i SK i telemacha, tako da bez obzira gledano pravno nije isto , ali imaju isto misljenje i rade po istim instrukcijama
smartXL

#51054 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote:
Ali je isti vlasnik i SK i telemacha, tako da bez obzira gledano pravno nije isto , ali imaju isto misljenje i rade po istim instrukcijama
Telemach nije vlasnik i to je fakat. Vlasnik odlucuje kako njemu odgovara. Ali ova prica o nekoj razmjeni, tamo vamo. Supljaci. I da jest tako, ti ugovori nisu dostupni nama obicnim korisnicima pa i tipa daky585
daky585

#51055 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

Naravno da je UG upravlja SBB-om, Totalom, Telemachom i grupom svojih kanala. I Arenom i SportKlubom se upravlja iz Beograda. A to što ti nisi prepoznao ironiju u odgovoru je tvoja stvar. Naravno da nisam vidio ugovor, ali više je nego očigledno o čemu se radi. m:tel dobio SK, a Telemach/TTV Arenu istog dana. Vlasnik m:tela i Arene isti, vlasnik Telemacha i SK isti. Zašto drugi nemaju te kanale? Zbog nerealno visoke cijene koju traže po kanalu uz uslov da kanali budu u osnovnom paketu. Jbg, Telecom i ekipa nisu moćni kao gore navedeni i ne mogu postavljati uslove.
A meni zvuči realan scenario da ostanu i bez Arene kad im istekne ugovor.
diablobih

#51056 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

N1 je objavio cijene svih paketa iz UG grupe, ukljucujuci SK kanale. Sto onda nisu javno rekli, niti se pozalili RAKu da njima traze vecu cifru?

Daj molim te, ljudi su cifuti i tu nema nikakve price.
smartXL

#51057 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Prvo, UG ne zahtjeva da SK moraju biti u osnovnoj ponudi kao što ni Telekom Srbije ne zahtjeva da arene budu u osnovnoj ponudi. Oni samo traže (kao i skoro svi ostali programi osim HBO) da se plaća za sve korisnike (zbog mogucih malverzacija) a svaki operater moze te programe stavit posebno i naplacivat, na taj nacin vratit dio sredstava a sa dijelom participiraju.

Te price, rekla-kazala je vise tolko ofirno, razmjena i to. Pa ovo se moralo desit kad-tad. I evo desilo se.
alpha_lex

#51058 Re: BHTelecom All About

Post by alpha_lex »

Prvo su se vadili na to da im SportKlub nije dostupan,sad kad je SportKlub dostupan svima vade se na cijenu..
Pa bolje da izbace Pink paket koji je 3.50 km,a niko ga ne gleda..ne znam kako im se isplati imat ga u ponudi
sencobih

#51059 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

alpha_lex wrote:Prvo su se vadili na to da im SportKlub nije dostupan,sad kad je SportKlub dostupan svima vade se na cijenu..
Pa bolje da izbace Pink paket koji je 3.50 km,a niko ga ne gleda..ne znam kako im se isplati imat ga u ponudi
odakle ti to da pink paket niko ne gleda?
febo_acm

#51060 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Nazalost, ljudi to gledaju.
sabanss

#51061 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

febo_acm wrote:Nazalost, ljudi to gledaju.
Nazalost. Bila bi zanimljiva statistika sta se to od kanala stvarno gleda i koliko. Mislim da ove IPTV platfome to mogu izvuci bez problema. Mozda i DVB-C?
kakaljin

#51062 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

sencobih wrote:
alpha_lex wrote:Prvo su se vadili na to da im SportKlub nije dostupan,sad kad je SportKlub dostupan svima vade se na cijenu..
odakle ti to da pink paket niko ne gleda?
To je ono , ako ja ne gledam nesto, onda to niko ne gleda.

Nije problema da se sve ima i da svako ima pravo gledati ono sto zeli.

Ali da je onakva cijena kao sto govori N1 ja ne vidim problem da se to plati od strane telecoma, ali izgjeda da je tu nesto vise i telecom ne moze to imati po toj cijeni ili se traze nerazumni uslovi koji nisu jednaki prema svima, jer bi vec imali sve te kanale u ponudi i korisnici bi to placali.
Rugafet

#51063 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Vidi, kad napišeš izgleda, očigledno je da nagađaš. Eto, ako je tako, reci mi zašto Telecom ne bi izašao u javnost sa tim informacijama? Je li ti normalno da šuti? Naravno da nije. Zato što to jednostavno nije istina. Neće da plate i to je to. Prosto ko pasulj.
kakaljin

#51064 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:Vidi, kad napišeš izgleda, očigledno je da nagađaš. Eto, ako je tako, reci mi zašto Telecom ne bi izašao u javnost sa tim informacijama? Je li ti normalno da šuti? Naravno da nije. Zato što to jednostavno nije istina. Neće da plate i to je to. Prosto ko pasulj.

Svaka ti cast pa sve znas i imas uvid u sve
drug_profi

#51065 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Obzirom kolika je potražnja za SK i N1 telekom bi komforno mogao ići na svoj rizik i platiti 1,9 eura za UG paket.
Pa nek ga onda prodaje za 5 maraka npr. Ako ostvari 80% korisnika tu je na svom, a postaje konkurentniji. Čak i da ostvari manje od 80% opet dobija na konkurentnosti.
shalla

#51066 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

Jedna opaska :D
Bio sinoć na jednom iftaru i rođak ima MojaTV, ljudi dragi šta je ono, interface same platforme kao da je 2000. godina, HD kanali su sigurno jedno 30% lošiji od mojih HD-ova na Telemachu... Ne podjebavam već sam se fkt iznenadio...

S druge strane, koristim BHT-ov adsl i ne bih ga mijenjao za 3 Telemachova ;-)
kakaljin

#51067 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

shalla wrote:Jedna opaska :D
Bio sinoć na jednom iftaru i rođak ima MojaTV, ljudi dragi šta je ono, interface same platforme kao da je 2000. godina, HD kanali su sigurno jedno 30% lošiji od mojih HD-ova na Telemachu... Ne podjebavam već sam se fkt iznenadio...

Mogao bih svatiti da nemam i jedne i druge na istom tv-u, ali toliko navesti razliku je bas, mozda je i do tv-a a i nemas mogucnost odmah isti kanal pogledati sa dva izvora,

ali konkretno arene HD su mi iste i kod jednih i kod drugih, kao i ostali isti HD kanali. Dok neki SD kanali su mi losiji na telemachu od istih kanala na moja tv, puno igra ulogu jeli koji je stb, ili resiver od telemacha ili je direktni dvb-c na tv-u preko ci modula.

A za internet se mogu sloziti jer stabilnost kod telecoma je u velikoj prednosti u odnosu na telemach, konkretno komsije kod mene koji imaju telemach internet imaju stalno problema sa konekcijom interneta i dvojica su odjavila telemach i prikljucila telecom radi toga.
shalla

#51068 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

kakaljin wrote:

Mogao bih svatiti da nemam i jedne i druge na istom tv-u, ali toliko navesti razliku je bas, mozda je i do tv-a a i nemas mogucnost odmah isti kanal pogledati sa dva izvora,

ali konkretno arene HD su mi iste i kod jednih i kod drugih, kao i ostali isti HD kanali. Dok neki SD kanali su mi losiji na telemachu od istih kanala na moja tv, puno igra ulogu jeli koji je stb, ili resiver od telemacha ili je direktni dvb-c na tv-u preko ci modula.

A za internet se mogu sloziti jer stabilnost kod telecoma je u velikoj prednosti u odnosu na telemach, konkretno komsije kod mene koji imaju telemach internet imaju stalno problema sa konekcijom interneta i dvojica su odjavila telemach i prikljucila telecom radi toga.
Doduše, u pravu si, kod njega je malo starija televizija, neki LG-ev lcd a kod mene Sony smart i Telemachov CAM modul al eto opet, evo zanemari to, opet moraš priznati da je „sučelje“ same platforme MojaTV užasno outdated, čudi me da malo to ne modernizuju...
kakaljin

#51069 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

shalla wrote:
kakaljin wrote:

Doduše, u pravu si, kod njega je malo starija televizija, neki LG-ev lcd a kod mene Sony smart i Telemachov CAM modul al eto opet, evo zanemari to, opet moraš priznati da je „sučelje“ same platforme MojaTV užasno outdated, čudi me da malo to ne modernizuju...
Znam da je kod tebe isti tv kao kod mene i cam modul, a za "sučelje" se slažem da ga malo modernizuju, ali sve je to stvar ukusa a on je razlicit kod svakoga.
Troko

#51070 Re: BHTelecom All About

Post by Troko »

Za iste pare Telemah bolji net ima a nije drzavni. Tu sve zavrsava.
diablobih

#51071 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Sta ba stabilniji net kod bh telecoma HAHAHAHHA ?

Pa mojih 80 Mbita se nikako ne moze porediti sa bh telecomovih 10, koji nikad nisu 10. (ili koliko je vec) Meni se net po 10 sekundi gubio nekih 3 puta ove godine.
Rugafet

#51072 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

kakaljin wrote:
Rugafet wrote:Vidi, kad napišeš izgleda, očigledno je da nagađaš. Eto, ako je tako, reci mi zašto Telecom ne bi izašao u javnost sa tim informacijama? Je li ti normalno da šuti? Naravno da nije. Zato što to jednostavno nije istina. Neće da plate i to je to. Prosto ko pasulj.

Svaka ti cast pa sve znas i imas uvid u sve
Kakav uvid u sve? Samo naglas razmisljam. Da je tako kao sto ti kazes, logicno bi bilo valjda da iz telecoma izadju sa time u javnost, a ne da sute pa dobiju kontra efekat...Evo, ovo i ovo smo dobili kao ponudu sto je za nas u konacnici neprihvatljivo (skeniran dokument sa pecatom UG) zbog toga i toga (previsoka cijena ili sta vec) drugi su dobili povoljnije uslove, nas diskriminiraju i sl. Uglavnom, sve je bolje nego sutnja, jer se onda zakljucak namece sam po sebi, a to je da oni jednostavno nece da plate sport klubove.
shalla

#51073 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

Hoće li krenuti ove godine ono povećanje brzina za NET FLAT 20?
muz66

#51074 Re: BHTelecom All About

Post by muz66 »

Situacija je sljedeca. Sinoc oko 19h dopunim xx maraka kredita. Bio na nuli kad sam dopunio, nestalo tokom razgovora. Ne obavljajuci vise nijedan poziv i bez ijednog poslanog sms-a, jutros stanje racuna xx-55 feninga. Kontam lud. Provjerim listu poziva, poruke, nista. Nazovem 1444, i objasnim situaciju. Kaze mi momak-koristili ste mobilni internet. Molim? Kuci bio, wifi upaljen, nisam upalio 3G ne pamtim. Reko nemoguce. Eh, ukoliko vam je signal na mrezi bio slab, telefon sam aktivira 3G da ne gubi konekciju, bez da ga vi palite. Duduk sam je li to uopste moguce, pa bih volio cuti strucno misljenje. Mamu im glodarsku spomenem.
zrakomlat

#51075 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

muz66 wrote:Situacija je sljedeca. Sinoc oko 19h dopunim xx maraka kredita. Bio na nuli kad sam dopunio, nestalo tokom razgovora. Ne obavljajuci vise nijedan poziv i bez ijednog poslanog sms-a, jutros stanje racuna xx-55 feninga. Kontam lud. Provjerim listu poziva, poruke, nista. Nazovem 1444, i objasnim situaciju. Kaze mi momak-koristili ste mobilni internet. Molim? Kuci bio, wifi upaljen, nisam upalio 3G ne pamtim. Reko nemoguce. Eh, ukoliko vam je signal na mrezi bio slab, telefon sam aktivira 3G da ne gubi konekciju, bez da ga vi palite. Duduk sam je li to uopste moguce, pa bih volio cuti strucno misljenje. Mamu im glodarsku spomenem.
ne znam jel to moguce to sto kazes, ali moji roditelji mi se nedavno zalili da im nestaje kredita, a oni trose smijesne iznose, pa uvijek znaju koliko imaju. Nisu zvali, ne pisu poruke itd. Kazem ja jedino da niste internet greskom palili, to mi pade na pamet, i ostade na tome.

Otisla stara sutra u telecom, i kazu joj palio vam se internet, i lik uzeo telefon i nesto kao podesio, pogasio, i rekao evo sad je uredu. ne zali se od tada da gubi kredit, ali ne kontam i dalje sta je bilo, ne cackaju oni po telefonima uopste. Nazovi, javi se i to je sve.
Locked