BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zippoo87

#50601 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ferratilis wrote:Zar nisu rekli da se od 1. maja mijenjaju brzine interneta. Kod mene sve isto :D
1.maj u Telekomu (i inace na kod budzetlija) pocinje 3.-4.05. :D :D
avaks

#50602 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Duplo veća brzina nego jutros, nisu vala slagali :lol:
Image

Inače paket od 10Mb :run:
sencobih

#50603 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

zippoo87 wrote:
ferratilis wrote:Zar nisu rekli da se od 1. maja mijenjaju brzine interneta. Kod mene sve isto :D
Telekom nije na budzetu, nego puni taj budzet, ali tacno je da poštuju državne praznike i 3 maja pocinju sa radom.
Cupko_

#50604 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

sencobih wrote:
zippoo87 wrote:
Telekom nije na budzetu, nego puni taj budzet, ali tacno je da poštuju državne praznike i 3 maja pocinju sa radom.
1. maj nije državni nego međunarodni praznik :lol: :lol:
Cupko_

#50605 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

avaks wrote:Ne radi ni youtube jutros (hoće na 480p a na 720p štuca)... Pa sramota više da se kunu u neku stabilnost jbt ili je za prosječnog korisnika 480p dovoljno?!
Image
Image
Isti problem imam u Živinicama evo 5-6 dana. Malo se popravi i opet isto, čak i nestaje zadnjih par dana po 10ak minuta.
Pisao mail na support, imaju neki problem i nije uspjela isporuka, kreteni.
ChandlerBing

#50606 Re: BHTelecom All About

Post by ChandlerBing »

Cupko_ wrote:
avaks wrote:Ne radi ni youtube jutros (hoće na 480p a na 720p štuca)... Pa sramota više da se kunu u neku stabilnost jbt ili je za prosječnog korisnika 480p dovoljno?!
Image
Image
Isti problem imam u Živinicama evo 5-6 dana. Malo se popravi i opet isto, čak i nestaje zadnjih par dana po 10ak minuta.
također i ja, zvao sam podrsku rekli su da ce mi se neko javiti, pa sad cekam... uzas :roll:

Maglaj

edit: ne mogu cak ni speedtest uradit :cry:
Cupko_

#50607 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

ChandlerBing wrote:
Cupko_ wrote:
Image
Image
također i ja, zvao sam podrsku rekli su da ce mi se neko javiti, pa sad cekam... uzas :roll:

Maglaj

edit: ne mogu cak ni speedtest uradit :cry:
Sad su me zvali sa nekog fiksnog 033 da provjere, ovaj lik sto je zvao bi trebao pod hitno logopedu i ne znam kako takve primaju u korisnicku sluzbu :S momak je ljubazan i sve ok, al brate dragi tu treba radit neko ko jasno i glasno prica, ima dobar vokabular i sl., a ne neko ko totalno nerazgovjerno izgovara rijeci :S uglavnom internet se za sad popravio koliko toliko (11 DL, 1 UL, 25 ping). Opet je prije bio bolji ali ajde i ovo je podnosljivo. Vidit cemo dalje.
avaks

#50608 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Ma sramota... Sreća kući nema problema, doduše drugi operater je u pitanju. 3x veći upload nego download na "stabilnom" BHT :run:
Image
Quaresma

#50609 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

meni je isto katastrofa, jos je kod mene ovako preko mjesec dana, evo neki dan bio dl oko 2mbs, sad je palo na oko 1.2mbs.

volio bih ja da meni dodju ovi majstori kad sam ja kod kuce, moji se slabo razumiju, pa ovaj moze svakakvu spiku bacati.

po ugovoru je 60% minimalna brzina od one obecanje na papiru, u mene na 20% radi jbt

evo me sad ko na dialupu, lijepo mi dok sam sam trenutno u kuci, nikoga nema da se prikaci, dok je nekada bilo slicno, daj samo da nikom ne zatreba kucni telefon
made_in_sarajevo

#50610 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Ja jutros zvao kazu imali tehnicki radova na mrezi i sad bi trebalo biti sve uredu. Nisam kuci pq ne znam ali me zvali kad su to kao popravili.

evo 2. Maj, sportklub nije ugasen :D
MisterNo1

#50611 Re: BHTelecom All About

Post by MisterNo1 »

Kakav vaš 4G, hajd nekako naštimajte da mogu nesmetano gledati FHD putem youtube-a!? Please...

P.S. imam optiku
made_in_sarajevo

#50612 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

evo sad me opet zovu da provjere jel sve uredu, valjda su imali neke radove pa juce usporilo. meni je TV radio ali internet bio los juce ujutro, navece kad sam dosao kuci sve uredu bilo.

evo 3. maj sport klub i dalje radi :mrgreen:
zippoo87

#50613 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

Kod nas grad bukvalno preoran zadnjih 10ak dana...sijeku se trotoari,asfalt...masine,bageri,oni cekulari,kolone vozila,guzva,rupe blato ... :D
vidim na kamionima pise da su iz Zivinica,kad danas prolazim pored radnika,pitam sta kopate,kaze postavljaju optiku od centrale do kuca...svako malo idu sahtovi neki,valjda ce odatle ici u svaku kucu pojedinacno

sve je to OK,samo nije OK sto unistavaju i tek postavljen asfalt a kada zavrse radove,put bude kao u ratnoj zoni,ni blizu prvobitnom stanju
evo i moju su ulicu razhebali, koja je bila mozda i jedina neprokopana zadnjih 7-8 godina i eto,dohakase i njoj :D

ja ne znam ko to odobrava tako,kako kod nas nema nikakvih dogovora,sinhronizacije...da ako vide da se radi nova ulica,da kazu daj da postavimo buzire ili cijevi ispod,da ne moram kopati ponovo ali jok

asfaltira se nesto,jos asfalt crn kad eto baja sa cekularom da nesto rezu i kopaju
tuga,jad i cemer
ferratilis

#50614 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Ne znam koliko je kod nas ljudi zainteresovano za opticki internet. Pretpostavljam da se i kroz kucu mora provlaciti opticki kabal, sto nije mala stvar, pogotovo ko ima kabal razveden kroz nekoliko spratova. Daleko smo mi jos od optike :D
kakaljin

#50615 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

ferratilis wrote:Ne znam koliko je kod nas ljudi zainteresovano za opticki internet. Pretpostavljam da se i kroz kucu mora provlaciti opticki kabal, sto nije mala stvar, pogotovo ko ima kabal razveden kroz nekoliko spratova. Daleko smo mi jos od optike :D
Ako je ulaz u zgradi u pitanju onda se napravi vertikala pa sa te vertikale ide u stanove, a pri busenju im treba malo jer im treba sasvim mala rupa, a unutra na najblize mjesto u dogovoru sa stanarom postave kutijicu od optike i iz nje ide u modem.

Ja sam konkretno sve sam pripremio gdje ce biti modem, tako da su oni samo izbusili zid i provukli opticki kabl kroz buzir koji sam ja vec imao u zidu do mjesta gdje mi se nalazi modem i tu su modem postavili i mrezni kablovi su isto bili spremni i samo se skopcali na modem.

Vjerovatno je isto i u kucama istim principom rade.
zippoo87

#50616 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ne znam ni ja kako to ide do kuca...meni bi jedino logicno bilo preko stubova,kao sto i sada ide preko zice i sa krova mi ulazi u kucu

ali neka,telekom bez optike nema nikakvu mogucnost uvodjenja novih usluga kao ni poboljsavanja postojecih...ovo sto imamo je maksimum za bakar
pa samo to sto se ponuda nije mijenjala bukvalno zadnje 3-4 godine,dovoljno govori
Sehro

#50617 Re: BHTelecom All About

Post by Sehro »

Kod mene jutros nisu bili povećali, ali sad pogledah kad ono:
(10 Mbit/s paket)
Image
I download se malo povećao :-)
kakaljin

#50618 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

zippoo87 wrote:ne znam ni ja kako to ide do kuca...meni bi jedino logicno bilo preko stubova,kao sto i sada ide preko zice i sa krova mi ulazi u kucu

ali neka,telekom bez optike nema nikakvu mogucnost uvodjenja novih usluga kao ni poboljsavanja postojecih...ovo sto imamo je maksimum za bakar
pa samo to sto se ponuda nije mijenjala bukvalno zadnje 3-4 godine,dovoljno govori

Ma i do kuca ce ici podzemno jer je jedino tako ispavno i kablovi zastitceniji od raznih uticaja, ali unutra je kao sto sam pisao u zavisnosti sta stanar/korisnik zeli. Mozda cak gdje bude naselje kuca da bude optika do nekog cvorista pa od tog cvorista na nekoliko kuca. To vise znaju ovi sto su upuceniji u to.
ferratilis

#50619 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Vise mi se cini da oni uvode optiku radi regulativa EU ili neke organizacije nego poboljsanja usluga, ali bitno je da rade nesto. Sumnjam da ce optika ikad i doci do manje neseljenih mjesta.

Zna li neko koliki je maksimum downloada/uploada za bakarne zice?
REDDEVILS

#50620 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

BH TELECOM
Zbog krađe kablova otežano odvijanje telekomunikacijskog saobraćaja u općini Ilidža

Od početka godine, a naročito u posljednjih mjesec dana, na području općine Ilidža je zabilježeno otežano odvijanje telekomunikacijskog saobraćaja zbog učestalih krađa imovine BH Telecoma.
"Nepoznate osobe su u više navrata izvršila krađu podzemnih tk kablova zbog čega su korisnici na području općine Ilidža bili onemogućeni u korištenju telekomunikacionih usluga naše kompanije", saopćeno je.

Ove krađe su posebno izražene u naseljima Osijek, Blažuj, Vlakovo, Rakovica, Binježevo i rejon Stupa, a u posljednjoj sedmici i u samom središtu općine Ilidža.

U saopćenju navode da BH Telecom čini velike napore da sanira nastale štete i da zaštiti svoju imovinu.

"Molimo korisnike za razumijevanje tokom saniranja posljedica napada na imovinu BH Telecoma, s obzirom na to da Policijska uprava Ilidža nema nikakav efikasan način da spriječi ove nezakonite aktivnosti. Ovim putem pozivamo građane na saradnju, te molimo da u slučaju da primjete bilo kakve sumnjive radnje koje ukazuju na to da bi moglo doći do krađe kablova, obavijeste BH Telecom na broj 033 639 – 000", zaključeno je u saopćenju BH Telecoma.
avaks

#50621 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Hajde za Ilidžu su se opravdali a šta li je s Živinicama, Maglajom, Kaknjom, Gračanicom, Bosanskim Petrovcem... Odakle se sve raja nije žalila, očigledno je neki globalni problem ili na sve strane kradu kablove :mrgreen:
Kontam zbog ovog povećanja što su obećavali pa im barak popuco morebit' :lol:
Benq

#50622 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

Pisu da imaju taj problem od pocetka godine a 5 mjeseci kasnije daju obavijest za korisnike :-)
ferratilis

#50623 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Jesu li "stupile na snagu" ove nove brzine interneta? :D

Kod mene i dalje isto :-)
Image
kakaljin

#50624 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

avaks wrote:Hajde za Ilidžu su se opravdali a šta li je s Živinicama, Maglajom, Kaknjom, Gračanicom, Bosanskim Petrovcem... Odakle se sve raja nije žalila, očigledno je neki globalni problem ili na sve strane kradu kablove :mrgreen:
Kontam zbog ovog povećanja što su obećavali pa im barak popuco morebit' :lol:
Ja se sjecam da je prije jedno 15ak godina presjecen kabal pun parica u Sarajevu, a da je problem bio od Kladnja do Tuzle
semsasuljakovic

#50625 Re: BHTelecom All About

Post by semsasuljakovic »

alessandro77 wrote:Ne znam ko im radi na odredjivanju cijena telefona ali je totalni idiot.
Trenutno u mtel-u s8 i s8+ su jeftiniji za 200-400 KM,u suštini BHT koristi cijene s8+ za model s8.Ovo važi i za sve ostale telefone manje više.
Npr.na pretplatu mini 15 i ugovor 12 mjeseci u bht-u Samsung S8+ je 2002,70 KM ,dok je u mtel-u najskuplja opcija za taj telefon 1764,00 KM.
Još jedna nelogičnost je na ugovor No limit premium 170,00 KM na 12 mjeseci telefon ispadne 1637,70 KM što ispadne skoro kao kod najmanje pretplate u mtel-u.
I kaže "bht" :bih: je naš....jest ali koljač iza vrata :)
Ja npr. da pređem sa Telecoma na mtel i uzmem njihov najjeftiniji paket ovaj od 23 KM, a trenutno koristim Student + 1 (11.70 KM) iako sam prestao studirat ima pola godine, telefon bi me došao oko 1750 KM, a u Telecomu će me izać 1770. Realno, s te strane mi se ne isplati.

A isplati se onima koji su već na mtelu.

btw. Zna li iko da li će mi tražiti potvrdu da sam student kad odem zadužit telefon na 24 rate, s obzirom da sam na ovom paketu već skoro 4 godine a tražili su mi potvrdu prije nekih godinu dana, pa sam im odnio.
Locked